IE8...kam výš ?!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod radimecek13 27. 9. 2012 20:24

porovnání gr07 a akg k701.....gr07 mají víc basů a středů o trochu míň výšek a prostoru...mě gr07 vyhovovali daleko více,pro mě daleko příjemnější poslech...
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 27. 9. 2012 20:25

Na vyskusanie vyrovnaneho zvuku by este mohol skusit Shure SRH940. Su o nieco menej svetle nez K701, podla mojho nazoru sa slovo "vyrovnane" ku nim hodi este viac nez ku K701. Maju velmi zaujimave basy. Vobec nie prisilne, ale presne, dorazne. Na mojej udernejsej a svetlejsej zostave boli pre mna "priostre", ale inak zanechali vo mne dobry dojem.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 27. 9. 2012 20:29

pokud chce špunty,tak je musí vyzkoušet...poslech velkých sluchátek a špuntů je nebe a dudy....mám shure srh 940 a fischer dba 02 a poslech je na každých je úplně jiný,tak se to vybírat nedá...každý hrajou úplně jinak i když jsou oboje maximálně vyrovnaná...je tam jiný prostor,detail i izolace..
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 27. 9. 2012 22:12

Kde by mel ale vyzkouset nejake spunty, aby mu to pomohlo s vyberem? Rozdilnost konstrukci je jasna vec, ale kdyz sem se ja snazil najit na poslech GR07 musel sem si je leda koupit.
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 27. 9. 2012 22:52

Audiofiller píše:Musím se přiznat, že dosti basový charakter zvuku IE8-ček už mi taky "nevoní" jako dříve.

Taky mi dřív basovější charakter IE8ček nevadil, bavil mě a bylo to uplně něco jiného než jsem do té doby slyšel... Teď, po té době co je mám a co jsem naposlouchal spoustu dalších hodin, se ucho zase trošku víc vytrénovalo a slyším ty nedokonalosti a pokaždé mi v té hudbě něco chybí...mám rád ostré výšky a středy, ten detail a radost, který se v nich ukrývá.. u IE8 jsou prostě utopené a to mě dost štve...EQ se dá cosi dohnat, ale to mě nebaví, pořád to prostě není ono ...

Audiofiller píše:Osobně bych viděl jako výrazný upgrade až nějaký vrcholový customy, nebo alespoň nějaký slušný.

Vidím to nějak podobně ;-) proto věřím, že těmi alespoň slušnými budou právě Cosmic Ears :-)

...Porovnávat špunty a velké sluchátka je asi docela nebe a dudy... Je to velký rozdíl ve zvuku..uplně jiný prostor a podání.. To je jako porovnávat moje repro Xaviany s IE8 .. zvuk je o několik tříd výš a uplně někde jinde...
Koupit na vyzkoušení GR07 nebo Etymoticy jsem zvažoval do té doby, než jsem si přečetl Bínovu recenzi na ty Custom Cosmicy ... :D teď už jen čekám na jejich recenzi... pokud dopadne "špatně"...jsem kde jsem byl a můžu pokračovat v hledání :-/ :-D
Michael G.
Doma:
VINCENT CD-S6 MK + Cambridge Audio Azur 840A + Xavian Evoluzione 125 XN /
JH Audio - JH16Pro
Venku:
iPhone + Chord Mojo + JH Audio - JH16Pro
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Audiofiller 27. 9. 2012 23:33

Taky záleží na hudně co se z těch sluchátek poslouchá. Ty basy mají svoji energičnost a svoje kouzlo. Na nějaký Rammstein to je paráda, ale na složitější hudbu už to chce slyšet víc vyrovnaně a tam sluchátka strádají pro mě nejvíc.
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 27. 9. 2012 23:55

Jak jsem psal na začátku, poslouchám sice převážně Rock/Hard-Rock, ale i spoustu dalších žánrů (tvrdší metal, čistě akustickou a vážnou hudbu atd.) Třeba mám své oblíbené testovací skladby -> Joe Satriani - Morocan Sunset ... a jako druhou Stanley Clarke - Passenger 57 (jsou to skladby ze starého testovacího CD Stereo/video .. obě samozřejmě ve full kvalitě )
... Mám je naposlouchaný snad tisíckrát na všem možném... na IE8 to je prostě jakoby mírně pod dekou, některé detaily se ztrácí a když si je chci fakt užít i s IE8 musim na EQ přidat na výškách ..a to jsou zrovna skladby, který i snesou, když jsou reprodukovány s větším objemem basů. U některých jiných je to mnohem slyšitelnější...
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod mumuk 28. 9. 2012 12:26

A co třeba něco od Westone? Vždycky mě lákaly, ale mám IE 80 a jsem spokojený. Má někdo s westone zkušenosti? Konkrétně např s um3x?
mumuk
Junior

Odeslat příspěvekod MikeSenn 30. 9. 2012 10:15

Tak jsem si našel zase chvilku čas a kouknul po těch Westone...um3xRE nebo Westone 4, vypadají dost zajímavě ... Pak jsem našel ještě Fischer Amps FA-3E... taky by mě zajímalo jestli je někdo slyšel a mohl by nám sdělit své pocity, to, jaký mají charakter zvuku a porovnat s konkurencí :-) ...Podle toho co jsem našel, by měly mít podobné střeva jako třeba Shure SE535 - dualní basovej driver a jeden výškovej...
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 30. 9. 2012 10:40

Tocime sa tu okolo poziadavky vyrovnaneho zvuku. Westony idu skor do basova o nejakom rovnom zvuku sa uplne hovorit neda, urcite nie v porovnani s Fischermi, Etymoticmi ci Vsonicmi. A Shury ani nehovoriac.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MikeSenn 30. 9. 2012 11:29

Vážně ? Já teda čekal, že Westone budou mít právě spíš neutrální zvuk... No, pokud je to tak, tak Westone jsou další, které jsou ze hry venku :-D ...

Celý víkend si lámu hlavu nad jednou věcí - můj rozpočet samozřejmě není moc velký, počítal jsem, že investuju kolem 10. max 15. tisíci Korun... Tak pořád zvažuju jestli jít do univerzálů nebo levnějších Customu (Cosmic Ears, UE -4PRO ... nebo jiné, ale zatím teda nevím jaké :-D ) ..
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Hesperus 1. 10. 2012 09:44

jdi do Cosmic Ears, ať víme, jak jsou na tom :D
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod MikeSenn 1. 10. 2012 10:47

:-D Hele jako já to měl v plánu, ale Bína mi to "rozmluvil" :-) prej ať počkám ještě chvíli, že na Head-Fi budou brzo nějaké recenze :-) tak čekám no... akorát jsem špatný angličtinář, tak budu ještě asi čekat až si to někde přečte a napíše to sem :-[ :D :-D ...
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 1. 10. 2012 11:34

Nemá smysl hned skočit po neznámých customech, to můžeme přenechat lidem na head-fi, minimálně 3-4 už na ně čekají.

Jinak ze světlejších sluchátek je skvělou volbou Hifiman 272.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod MikeSenn 1. 10. 2012 12:16

Já vím, byla by to blbost :-) koukal jsem na head-fi, že je mají někteří objednané, tak si počkám :-)

Na Hifimany se právě teď koukám no :-)
Hledal jsem tady nějakou recenzi na 272, ale našel jsem jen na 262, kde píšeš:
Bína píše: Kabel je STRAŠNEJ. Poměrně těžký, mikrofonní efekt jak blázen.

Konstrukce je zajímavé, opět není ideální pro nošení kabelu za uchem.

Jak to mají 272ky s konstrukcí a mikrofonním efektem?

Jen tak mimo téma - nevíte někdo jak hraje Hifiman HM-601 v porovnání třeba s iModem a nějakým jednoduším ampem ve stylu Fiio E11 ? :) na fóru jsem našel jen jedno vlákno kde se objevuje HM-601čka a moc jsem se toho nedočetl :)
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka