IE8...kam výš ?!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Saske 1. 10. 2012 12:17

MikeSenn píše:jen tak mimo téma - nevíte někdo jak hraje Hifiman HM-601 v porovnání třeba s iModem a nějakým jednoduším ampem ve stylu Fiio E11 ? :) na fóru jsem našel jen jedno vlákno kde se objevuje HM-601čka a moc jsem se toho nedočetl :)

V sekci mp3 prehravacu se toho dozvis vice :-)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pimlic 1. 10. 2012 12:29

Hele a proč ne třeba zrovna Shure SE535? Co je na nich špatného?
pimlic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 1. 10. 2012 13:23

Shure jsou na svojí cenu předražené, za tu cenu už máš customy, Westony 4, oboje výrazně lepší. Shure by musely stát tak 5-6k aby se daly doporučit.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod AmPere 1. 10. 2012 14:01

no, předražené jsou hlavně IE8. shure trochu taky, ale přecijen na to zvukově "mají".

výš z IE8..., podle mého názoru je směrem nahoru i etymotic mc5. IE8 jsou prostě velmi předražená sluchátka, která jsou v první řadě nepohodlná a špatně drží v uších. osobně bych tedy raději poslouchal mc5 za třetinu ceny než IE8...

Pokud chceš jít "výš" a za rozumnou cenu, pak bych doporučil hlavně etymotic hf5.
pokud bez ohledu na cenu, potom třeba ty shure...
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 10. 2012 14:05

Ale hlavne keby si si racil precitat uvodne zadanie vedel by si co je na nich zle. Vyberaju sa tu sluchadla s vyrovnanym zvukom. Od tych maju Shure daleko.

IE8 su nepohodlne ako pre koho. Zase nezmyselne zovseobecnovanie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod my.dre 1. 10. 2012 18:28

Tak mc5 určitě nebrat slyšel jsem je a hrají hůř než hifiman re0, které stojí míň.
DAP: FiiO X7 (AM1, AM2, AM3a), Qngee X2
IEM: Flare Pro 2HD, ZhiYin Z5000, KZ ZS3, Whizzer HE01, Kb ear Believe, Tinhifi P1, Brainwavz B400
my.dre
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ricccie 1. 10. 2012 19:38

Nazdars...momentálne tiež riešim posun vyššie, ale z PFE112, a v podstate som rozhodnutý si zadovažiť univerzálne "customy" od Heir Audio, konkrétne 4Ai, vyrovnané iems s pekným detailom, ručná výroba, odnímatelný kábel, takže ti dávam do pozornosti ...http://www.heiraudio.com/article_178.html
ďalej majú o niečo basovejšiu verziu http://www.heiraudio.com/article_177.html
-nejaké reviews a porovnania sú už vonku
http://www.head-fi.org/t/621602/heir-audio-4-ai-appreciation-impression-review-thread
http://www.head-fi.org/t/625466/heir-audio-world-tour
×Auralic Aries Mini > RME Adi 2 Pro AE > Naim Nait XS2 > Dali Epicon 2
×ChordMojo | FiioM6 | ZorlooZtella> Prophile8 | ER2XR | HD660S | HD58X | K371 | DT250
×Bezdrat | Sonos Arc | WH1000XM3 | WF1000XM4 | GalaxyBuds+
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 1. 10. 2012 23:55

Saske píše:V sekci mp3 prehravacu se toho dozvis vice :-)

Áha, díky, projdu si to :-)

AmPere píše: IE8 jsou prostě velmi předražená sluchátka, která jsou v první řadě nepohodlná a špatně drží v uších

Promiň, ale musím ti v tomhle trošku oponovat :nenapadne .. mě IE8 od první chvíle bezvadně sedí v uších, nemám žádný problém s usazením a sedí mi několik z dodávaných "nástavců" (nejčastěji používám střední silikony - klasický poslech ... při zkouškách a koncertech s kapelou -velké pěny, kvůli ještě lepší izolaci od hluku ... občas používám ty zvláštní velké dvojzávojové)
Takže je to celkem dost subjektivní hodnocení :-)

AmPere píše: Pokud chceš jít "výš" a za rozumnou cenu, pak bych doporučil hlavně etymotic hf5. pokud bez ohledu na cenu, potom třeba ty shure...

Když Ety, tak jsem zvažoval spíš ER•4PT... ale odradila mě konstrukce - nemožnost vést kabel za uchem a mikrofonní efekt.
O slechy od Shure, po přečtení recenzí a na doporučení lidí tady na foru, nemám zájem. O:-)
A bez ohledu na cenu to samozřejmě není (bohužel :/ ), jak jsem psal, moje představa je kolem 10. max 15. tisíci chechtáků :-) ;-]

to Ricccie -> díky moc za info :) určitě další zajímavá varianta ... do těch "univerzálních customů" - 4Ai, jdeš předpokládam hlavně kvůli ceně, že? ...Koukal jsem na ty jejich vyšší modely -Heir 6.A, 8.A..vypadají luxusně, určitě i zvuk bude už někde na jiné úrovni...jen škoda té ceny no ...to už je krapet mimo mojí kategorii :-D ...
Ty jsi nad Cosmic Ears neuvažoval ?? jsou za hodně podobnou cenu jako 4Ai, ale už je to real custom :-).. nebo co třeba takové 1964-Q ? :-)
Michael G.
Doma:
VINCENT CD-S6 MK + Cambridge Audio Azur 840A + Xavian Evoluzione 125 XN /
JH Audio - JH16Pro
Venku:
iPhone + Chord Mojo + JH Audio - JH16Pro
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 2. 10. 2012 07:10

Spis koukni po 1964-T. Qcka jsou basovejsi. Par lidi je ma, neco malo tu je i psane o nich.

Jinak doporucuji se kouknout sem http://www.head-fi.org/t/478568/multi-i ... d-09-29-12 a sem http://www.head-fi.org/t/541494/multi-c ... ed-9-13-12
Kdyby sis nevedel rady, tak google prekladac pomuze :) ja to tak delam jiz par let. Mozna by mebylo na skodu napsat nejakemu znamejsimu recenzatorovi...
Tady mas link na dalsi firmu z Evropy, co dela customy http://www.spiralear.com/en/
Pokud sis procital vlakna s customama, tak jiste vis, ze nekdy je docela peklo, kdyz ti nesedi v uchu, jak maji a musis je posilat zpet do USA treba... trva to vecnost a taky se to prpdrazi. Nektere firmy zasilaji na vyzkouseni jejich customy za par kacek, vcetne vyse zminene SE :) coz bys mel rozhodne udelat, at si dokazes lepe predstavit, jak budou hrat tvoje customy, pokud se pro ne rozhodnes! Pokud ti nesednou, pocitej, ze tak 50% na nich tratis.

Jeste se zeptam, proc se neuvazuje o Westone 4R?
Naposledy upravil Saske dne 2. 10. 2012 13:38, celkově upraveno 1
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mumuk 2. 10. 2012 12:20

AmPere píše:IE8 jsou prostě velmi předražená sluchátka, která jsou v první řadě nepohodlná a špatně drží v uších. osobně bych tedy raději poslouchal mc5 za třetinu ceny než IE8...

Podle mě teda předražená nejsou (ikdyž jsem za ně dal 3600) a v uchu mi taky sedí dobře (asi 3-4 nástavce od senny a jinak mám vlastní tří-závoje. Jestliže ti neseděla v uchu a neslyšel jsi pořádně jak hrajou tak se tvýmu názoru nedivím, ale já bych za ně dal i těch 5000, hrajou skvěle. Ještě je možnost, že jsi slyšel padělek, no to je jedno, každý má jiný názor.

Jinak o přechodu výš z IE 80 jsem taky dlouho uvažoval(i přesto, že se tak nestalo a nestane) a vždycky jsem došel k customům nebo Westone, u kterých mě stejně za tu cenu přijdou lepší cutomy.
mumuk
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 10. 2012 15:30

Len tak na okraj, AmPere je predajca sluchadiel, takze ich ma napocuvane dostatocne.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MikeSenn 2. 10. 2012 19:47

Saske píše: Spis koukni po 1964-T. Qcka jsou basovejsi. Par lidi je ma, neco malo tu je i psane o nich.

Nevím, jestli fakt neumím hledat, ale tady na foru jsem nenašel ani zmínku :-D takže jsem strávil dalších x hodin na Head-Fi čtením nekonečných recenzí a dojmů z 1964-T (respektive V3) :-) a musim říct, že jsem z toho čím dál tím víc blbější :-D ... podle toho co jsem se dočetl, když to vezmu hodně ve zkratce, tak mají výborné basy, které nezasahují příliš do středového pásma, které je mírně "zastrčené" , ale jinak docela přirozeně znějící, výborné jsou prý vokály (což je pro mě velké plus), ale vyšší frekvence nedosahují nějakých závratných kvalit.. prostor a separace nástrojů je podle recenzentů na head-fi asi docela slušná..bohužel je tam několik srovnání se sluchátky, které jsem nikdy neslyšel, případně o kterých jsem v životě neslyšel :-D ... celkově z toho jejich popisu mi přijdou jako relativně dobrá sluchátka v porovnání cena/výkon, které ale nejsou ničím ohromující ..dokonce někdo, teď nevím přesně kdo, psal, že nemůže s jistotou říct, že přehrávají většinu univerzálů s dynamickým měničem...
No, mám z toho trošku smíšené pocity :-D ...Kdyby mě mohl někdo doplnit nebo opravit, tak prosím o další info, protože jinak mě 1964-T (V3) docela lákají..především teda cenou, která je v základu necelých 8.500,- což mi přijde krásný :-))

Saske píše: Tady mas link na dalsi firmu z Evropy, co dela customy http://www.spiralear.com/en/

Koukal jsem na ně a taky toho na head-fi pročetl plno, pocity mám podobný jako z 1964-T ...excelentní basy, ale nijak neohromující ostatní pásma... co mě trochu odrazuje je fakt, že je na head-fi označují jako temná ... temná sluchátka už mám a znovu do nich nepůjdu...nevadí mi, nebo naopak mám rád sytý a pevný bass, který v rocku musí být, ale né za cenu, že středy nejsou pěkně ostré a výšky nejsou pro mě dostatečně rychlé, výrazné, cinkavé a prostě "crazy" :-D .. pokud budou sluchátka vyrovnaná, pak je to v pořádku :-)
No a u Spiral Ears mě dost tlačí cena, kdy SE 3-Way Reference (nejnižší z modelů do, kterého bych šel) stojí v přepočtu asi, pro mě docela nehezkých, 16.700,- (verze s vyměnitelým kabelem) ..v základu a bez dopravy samozřejmě ...
Velké plus je, že to jsou Poláci, takže by doprava nemusela stát moc velký peníz.

No, nevím, jsem z toho všeho na vážkách... vím, že jsou to všechno subjektivní názory, ale ve směs se tam na těch názorech shodují, takže něco na tom asi bude :-) :-) :-)

Saske píše: Nektere firmy zasilaji na vyzkouseni jejich customy za par kacek, vcetne vyse zminene SE :)

Tohle mě zaujalo a hledal jsem to na stránce SE, ale našel jsem žádné bližší info...nemáš představu kolik tak za to půjčení chtějí ?

Saske píše: Jeste se zeptam, proc se neuvazuje o Westone 4R?

O Westone 4R jsem uvažoval, ale myslím si, že za ten peníz (plus mínus) můžu mít už Customy... kterým bych dal určitě přednost :-)

Čistě náhodou nevíte někdo jak je to s clem a dopravou ze zahraničí ? konkretně teda třeba u 1964 ? Na jejich stránce mají, že si účtují 40 dolarů (EMS) nebo 70 - 100 dolarů (DHL), ale konečná cena po proclení bude asi jinde předpokládám :-D Kdyby mi tady mohl prosím někdo napsat jak to je, budu moc rád :-)
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 2. 10. 2012 20:18

Neumis hledat :-) dph a clo je cca 22% z ceny + poplatky na dopravu tusim. Ale ne kazdy ten poplatek platil... a kdyz je budes posilat na predelani nahodou, tak si zaplatis za dopravu a muze to trvat i tydny... nekomu tady snad trvalo 5 tydnu, nez mu ty customy sedly tak, jak mely. Proto je docela dobre, ze je cim dal vice firem v Evrope, co je delaji :-)
Jsem rad, ze zacinas pocitovat, ze cim vice ctes o sluchatkach, jsi akorad zmateny a zacinas se v tom ztracet. Proto je lepsi jit nekam neco poslechnout, nebo za poplatek i nechat zaslat... Westone 4R jsou drahe v porovnani s customama, ale uvedom si vyhody a nevyhody obou obou typu konstrukci. Kdyz ti nesednou Westone 4R, nebo pripadne jine spunty, tak na tom tratis treba jen 1000,- i mene... ale diky tomu uz budes presneji vedet po cem se kouknout. Na head-fi jsou i porovnavaci testy nejlepsich spuntu s customama, kdyby te to zajimalo. Ale nezapomen na jedno... ne vzdy jde o kvalitu, ale o tom, aby ti to zvukove sedlo. Jen abys nelitoval, ze se budes hnat za kvalitou a poridis cuatomy a pak ti nesednou a s tezkym srdcem je budes prodavat za 50% porizovaci ceny a budes rad. Par takovejch totiz znam ;-)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 3. 10. 2012 17:46

Plně souhlasím s AmPere. My už Ety známe ;-) .
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 3. 10. 2012 18:48

to Saske - noo nakousl si mě s tím jestli to risknout a jít hned do customů nebo raději prvně vyzkoušet něco světlejšího v univerzálu pro jistotu... Buď budu muset najít aspoň jednoho člověka z okolí Ostravy, který by mi byl ochotný na pár chvil půjčit své slechy, samozřejmě bych byl ochotný půjčit své, i když IE8 už asi každý slyšel :-D...nebo objednat z netu s tím, že to do 14 dnů musím vrátit a když se něco náhodou vymamlasí, tak prachy v háji a co pak s nimi :-D... Taky jsem přemýšlel nad tím vykašlat se teď na to, přišetřit a jít rovnou do vrcholových modelů, třeba JH16 nebo UM Miracle ... kdyby se neplatilo clo a dph tak je to pohodička... teď mě napadlo... mám známou v americe.. kdyby to např. JHAudio poslali jí a ona mi to pak dovezla až sem pojede, bude něco platit? nemusela by že? :-P :-D ..
.. achjo, těžké to rozhodování, když člověk nemá těch financí na rozhazování, ale chce si splnit sen...
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka