Tak konečně po roce čekání se ke mě taky dostali tyto sluchátka. Takže si dovolím napsat taky pár řádku pro potencionální kupce.
Na první poslech bez rozehrání-zahoření a bez váhání je jasně slyšet zvuk sluchátek vyšší kategorie. Nicméně už krátké rozehrání 10 hodin jim prospěje. Bass je opravu lehce zvýrazněný, což mi velmi vyhovuje, dělá to ten zvuk zábavnější ale přitom neobtěžuje. Teď mě napadá srovnání se SoundMAGIC PL11 které mimochodem stojí stejně jako MH1C. PL11 mají už velmi zvýrazněný bass, ale ten už oproti MH1C ztrácí údernost, přesnost, a rozlišení nejnižších kmitočtů (kopák,basa apod.). Zkrátka to je jiná třída, bass u Sony perfektně zapadá do celku, můžete si ho vychutnávat když chcete, ale nestrhává na sebe pozornost tolik a nezastírá ostatní pásma. Hodnotím velmi velmi kladně.
Celkový zvuk je takový hebký, čistý, vzdušný, neunavující. Přitom detailní, ale ne zbytečně analytický a ani nudný což je pro mě důležité.
Ještě chci vyzdvihnout kvalitu zdroje, sluchátka zahrajou solidně i na obyč. zdroji (integr. zvukovka, mp3 prehravac). Nicméně na kvalitu zdroje jsou velmi citlivá, respektive čím kvalitnější zdroj tím kvalitněji zahrajou. Např. na Phonak Audeo jsem měl problém rozeznat zvukovku v notebooku a uDAC, musel jsem hledat rozdílnosti. U MH1C je výše zmíněný rozdíl naprosto propastný a stačí 2 vteřiny pro rozpoznání rozdílu. Scéna je naprosto odlišná. Obyčejný uDAC jim dá prostor, hloubku, barvy, basům zase razanci, lepší lokalizaci všeho.
Na zvukovce ta kvalita sice taky slyšet je, ale scéna je plochá, úzká, jednoduchá, pásma jsou víc slitá do jednoho, basy nejsou tak pevné a tak konkrétní. Takže kdo je používá na notebooku/mobilu tak tomu nedoporučuju zkoušet něco lepšího, pak už se toho nezbavíte totiž.
Ten kabel a s tím spojenej komfort je trochu horší, ale myslím že to přežiju

Za tu cenu? Absolutně ano.