[recenze] Sony MH1C- utajovaný zázrak

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 26. 3. 2014 06:52

No dělejte jak myslíte. Já se k nim dostal loni, Hs330 vznikla jako odpověď Samsungu na v té době hypovane LG quadbeat, ale IMHO to byl docela Fail Samsungu. Podle mě hrají dost mizerně, to že tam jsou dva měniče nic neznamená.

Existoval nějaký složitý mod, jak z nich udělat trochu líp poslouchatelne kousky, ale prostě to za to nestálo, když je ty LG i Sony znatelně drtily.
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod dropadred 26. 3. 2014 20:23

Zdravíčko...ach, tých 92 strán...
dostal som sa na 15 a už som sa strácal, no aj mnoho som sa dozvedel, ak smiem a nebude to vadiť...
MH1C za 20€ nové ? shut up and take my money, konkrétne chcem kúpiť rovno dve, ale...používať sa budú na:
1. Note 3 - pokiaľ viem, tak tam by malo fungovať všetko (i keď šuškandy sú, že len ak je permanentne zatlačené prostredné tlačidlo);
2. iPhone 3GS - pokiaľ viem, tak hrozí absolútna nekompatibilita;

a jediné, čo by som využil z toho docku ako ja tomu hovorím je zvýšenie a zníženie hlasitosti a J konštrukciu kábla nemám rád, takže tam by prišlo do úvahy prekáblikovanie, osobne sa do toho nepustím, no otec je šikovný v takýchto srandičkách a ak vezmem do úvahy nekompatibilitu, tak by bolo potrebné asi prekáblovať obe, bolo by možné potom zachovať tie doky ale dať ich dajme tomu na miesto, kde sa budú spájať obe kábliky z každého slúchadla ? hlavným cieľom je klasická V konštrukcia, teda obe kábliky od slúchadiel rovnakej dĺžky a na mieste ich spojenia (ak by to bolo možné) by bol ten dock...myslím, že už je sci-fi, keby som dúfal, že funkcia zvýšenia/zníženia hlasitosti ostala, že ?
objavovali sa počas tejto diskusie nejaké takéto linky na prekáblovania ? návody, odkazy na obchody na nejaké káble a podobne ? poprípade nejaké takéto modingy ?
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 27. 3. 2014 10:52

Tak sem si je včera zase po dlouhe době poslechl a jak někdo tvrdí že VSD1 jsou lepši tak to začinam pomalu vyvracet. MH1/C mi přijdou vyhlazenější a nemaji takový kopec na středobasu. Sice ty středy jsou chudší ale za to výšky jiskrnějši . Za těch par kaček super kup lidi kupujte pořad to stoji za to.
Fiio btr5 + Fearless s8f
Samsung galaxy buds pro
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomas999 4. 4. 2014 21:19

Bína píše:No dělejte jak myslíte. Já se k nim dostal loni, Hs330 vznikla jako odpověď Samsungu na v té době hypovane LG quadbeat, ale IMHO to byl docela Fail Samsungu. Podle mě hrají dost mizerně, to že tam jsou dva měniče nic neznamená.

Existoval nějaký složitý mod, jak z nich udělat trochu líp poslouchatelne kousky, ale prostě to za to nestálo, když je ty LG i Sony znatelně drtily.

Mal som možnosť ich na chvíľu vyskúšať s otcovou S4. Ako na pribalované príslušenstvo hrajú geniálne, ale MH1C sú fakt o triedu vyššie. Zvuk sa mi zdal byť dosť podobný ako na mojich starých Apple in ear, možno trochu výraznejšie basy...Teda nejaké zvukovo stredná trieda. Jediné plus je asi ten kábel, ten majú v porovnaní s MH1C výborný.
Tomas999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod clier 8. 4. 2014 05:45

http://www.primamobil.cz/sony-mh1c-live ... k/d-80320/ jsou to ony?
Co kompatibilita s iPadem 2nd gen? :)
clier
Junior

Odeslat příspěvekod zatycz 8. 4. 2014 16:54

Clier Ano, to jsou ony. S ipadem 2 to hrat bude, ale nejspis nebude fungovat to ovladani.

Jinak ty diskutovane samsungy zadna slava. Jako nehrajou spatne, ale na MH1C se nechytaji a i proti starym MDR-EX300 (MH-EX300AP pribalene k Xperii Z) mi prijdou horsi. Nicmene za ty penize jsou fajn, maji dobry kabel a zene se libily a libuje si, jak dobre ji padnou do ucha (coz ty EX300 prave nepadly) a jak skvely maji zvuk, takze nakonec uspesny kauf :)
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Feldrod 9. 4. 2014 20:04

Tak včera mi "přijely" očekávané Sluchátka z primamobilu... mno hrají dobře na to, že jsem je nenechal prakticky zahořet... Mikrofonní efekt a vypadavání z uší, řeším tím, že si omotám kabel kolem ucha a ten mostík co z toho vznikne schovám pod bradu.(Tenhle postup doporučuji všem pokud vám nevadí to, že ztratíte kontrolu nad ovladáním) ... Zvuk je dobrý, ne-li výborný... (já jsem byl vždy nenáročný... číny za 50kč jsem klidně nosil do doby než se rozbily. A dokonce mi to ještě připadalo kvalitní (ty číny) ) Většinou poslouchám metal, rock, DnB, Dubstep, Electro. Nepocitil jsem žádný problém s touto hudbou na těchto sluchátkách.
Feldrod
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cagin 11. 4. 2014 07:37

Co mě na mh1c rozciluje jsou basy resp. jejich kontrola jsou nekontrolovane přechody středů ,výšek perfektní připomínají mi re0 s teplejším podáním.
S basy jsem měl podobný i když jiný problém se sennheiser ie800 při správném nasazeni jich bylo moc při povytažení zase nedržely zvuk byl perfektni ale
jen za určitých podmínek. Tato sluchátka považuji v basech za problematická a porovnání s audeo rock it r50 Sony ex 600 všechny jsou s lépe kontrolovanými
basy i když jich je méně považuji je v té oblasti za bezpečnější volbu ex600 jich má nejvíc s nejlepší dynamikou.
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 4. 2014 08:37

krovak_cze píše:http://www.huramobil.cz/sony-ericsson-mh1-stereo-sluchatka-cernabulk/dp-86859/?utm_source=heureka&utm_medium=cpc&utm_campaign=MP23659

Tohl jsou ale MH1 a ne MH1C což asi nebudou zvukově shodna sluchatka...
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 11. 4. 2014 08:52

MH1 a MH1C by mely mit totozne menice. Lisi se jen v tom, ze MH1 ma OMTP jack a MH1C ma CTIA jack. Mam doma oboji (MH1 prekablovane) a hrajou uplne totozne.
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 4. 2014 08:53

Diky
Takže ovladani MH1C by mohlo fungovat i na jinych značkach telefonu jako Samsung apod. ?
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 11. 4. 2014 12:36

Ano. Tlacitko pauza/play, zvednuti hovoru, mikrofon a ovladani hlasitosti bude fungovat na jakemkoliv mobilu s CTIA jackem. Samsung ma u vseho CTIA snad uz 2 roky zpatky (aspon na mem SGS3 je CTIA).
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 4. 2014 13:16

Tak ja mam taky S3 a o MHC1 uvažuji. Ty maš tuhle kombinaci ? Jestli ano jak si tedy spokojen ?
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 11. 4. 2014 13:56

Ano, jsem spokojen. V S3 mam custom kernel, pres ktery se da trosku ladit ten Wolfson, jako prehravac pouzivam Poweramp. MH1C mam prekablovane na asymetricky kabel od starych MDR-EX85, takze zadny mikrofonni efekt a sluchatka mi v usich drzi jak pribite. Jak uz se tu nekolikrat resilo, ten kabel je asi nejvetsi slabina. A taky pro nektere lidi neni jednoduche najit ty spravne spunty, se kteryma by mely MH1 idealni usazeni v uchu. Ja na nich mam male Sony Hybrid (cerveny vnitrek) a jsem spokojen.
zatycz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka