[recenze] Sony MH1C- utajovaný zázrak

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cagin 7. 11. 2014 16:50

Mně to přijde zbytečně složité.. nic proti tomu řešení, ale stačí odstranit filtr kousek toho původního asi molitanu použít tam u toho výstupu tak aby zkrátka zapasoval na místo. Je tam takový zlabek tak tam zkrátka pasuje. Toto udělám z důvodu, protože můj materiál, který přidám dále dovnitř molitan se může drobit proto tam na výstup použiju ten jejich a svým dalším pridanym kouskem ovlivnim zvuk velikosti toho kousku přidaného měním zvuk já jsem zkoušel spoustu kombinací. Mimochodem použitím tak malého kousku materiálu nedosáhnete ničeho protože už se to nechová jako původní filtr. Já tam mám asi 2*1,2 cm molitanu a z použitím vršku z původního filtru hrají skvěle bohužel je třeba mít nástavce velmi malých průměrů a ten originál se nehodí.
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod perpeťák 7. 11. 2014 16:55

2 lopo, domnívám se, že než zatížení zadku zalepením zadní ventilace je lepší odlehčení předku uvolněním předku. Má to vliv na celkové podání zvuku. Tím se odlehčí měnič a zvýší citlivost. Ale pozor, čím více je měnič zatížený tlumením na obou stranách, tím méně se na něj uplatňuje vliv akustických vlastností soustavy zvukovod bubínek. A naopak. Pro výslednou frekvenční charakteristiku hlavně u "špuntafónů" je vždy nutno uvažovat vlastnost celé soustavy sluchátko - ucho.
perpeťák
Junior

Odeslat příspěvekod cagin 7. 11. 2014 16:56

Aha filtr je pouze to kolečko? Tak potom to není vršek, ale filtr.
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod perpeťák 7. 11. 2014 17:07

2 cagin, aha, řešení, které popisuju spočívá v tom, že odstraním filtr - nalepovací terčík i molitanový váleček (obé uschovám) a vyrobené fitry vyskládám za sebou místo toho válečku. To co jsem popsal a co zkusím, je, místo nynějšího kousku molitanu a žmolku vaty, sestavit válečkový filtr z několika kotoučků molitanu různé hustoty. Až seženu molitan....

-- 7. 11. 2014 16:15 --

2 cagin, zvukový filtr je oboje, ale je-li řeč o filtru, který má největší vliv na útlum výšek a středů, je to ten nalepovací kotouček. (stejně jako když je řeč o filtrech Audeo různých barev). Právě jeho útlumové vlastnosti jsou kritické.
perpeťák
Junior

Odeslat příspěvekod cagin 7. 11. 2014 17:29

Já už bych to dal nezkoušel mám u sebe neutrální sluchátka mdr ex600, re0 i audeo no nejneutralnejsi jsou právě teď mh1. Zkušenost mám takovou, že od této chvíle po těchto změnách už ovlivnim samotný zvuk nástavci mnohem víc než úpravami samotných sluchátek. I zdroji jako nexus podcenene zařízení kromě síly zesilovače, colorfly c3 či imodem už není co na nich řešit. Já jen uvažuji co dál protože např ty ie800 jsou přeceněne tak se nechci spálit.
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod perpeťák 7. 11. 2014 18:01

2 cagin, jestli jsi spokojený, tak je dál neupravuj.

Všem bastlířům připomínám památný zlatý výrok mého strejdy : "Ty to budeš tak dlouho vylepšovat až to úplně zkurvíš." Míval pravdu... A platí to o všem.

S ohledem na to co jsem psal, in-eary mají objektivní limity. Platí, že pokud se kvalita zvuku zvyšuje s rostoucí cenou, neplatí to lineárně. Nakonec za nepostřehnutelné zlepšení je cena násobná. Hypoteticky, než koupíš IE800, poslechni si je a porovnej, jestli hrají tak úžasně a stojí za tu cenu. Mohlo by to mít nějaký význam, jestli jsi fajnový šmekr na klasickou a akustickou hudbu a potřebuješ ji v požadované kvalitě poslouchat při procházkách, nebo na cestách. Tu službu prokáží i daleko levnější výborně hrající sluchátka.
Pro domácí poslech za tu cenu koupíš nekompromisně hrající cirkumaurální sluchátka.
perpeťák
Junior

Odeslat příspěvekod cagin 7. 11. 2014 19:33

Tak ie800 určitě ne míra basů byla taková, že jsem si je musel povytahnout z uši. Ty tennore bych mohl sehnat jen pro porovnání, ale mám obavu, že to bude moc podobné a potom tam může být taky moc basů u mh1 ubrat jdou naštěstí. Musím si to rozmyslet, ale už bych měl jasno jak to je blízko.
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 7. 11. 2014 20:45

Nevim jak vy ale se do dalších uprav svych novych MH1 pouštět raději nebudu. To co tu popisujete vypada vic než zajímavě ale mi stačí prozatím dirka v tom papirovem filtru a nic vic. Mam to jako alternativu k R-50 když si chci poslechnout nejakou elektroniku
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod perpeťák 7. 11. 2014 23:25

Ano, když jediná sluchátka hrají dobře, nevrtat v nich.

Návody na rozličné úpravy jsou pro bastlíře, kteří jich mají několik právě i pro požitek z bastlení. Mám ještě další tři na překabelování a pro popsané úpravy.
Jenže tohle není bastlířský web a už jsem se naotravoval až běda...
Přeji dobrý zvuk a nepouštějte si to moc nahlas ať vám uši dlouho vydrží.
Ještě jednou díky Bínovi a ostatním za zajímavé příspěvky.l
Váš perpeťák.
perpeťák
Junior

Odeslat příspěvekod davek183 8. 11. 2014 22:12

Nevim teda co ma spoustu lidi problem s tim ze jim najednou ''nehraje'' jedno sluchatko, vzdyt to je kvuli tomu konektoru s mikrofonem, staci ho obcas trochu pootocit nebo pritlacit dovnitr a je to v pohode. Taky jsem mel takovej problem u AKG K551.
davek183
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 9. 11. 2014 08:41

Myslim že problem byl v tom že se zalepovaly ty filtry papirove. Stači dirka a je po problemu
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hrabe.x 9. 11. 2014 19:53

už jsem to tu psal. Ty filtry nejsou papírové. Na 99% je to polyesterová tkanina co se používá v sítotisku. Uprostřed ten terčík je propustný, na tom okraji je nanesena emulze, která propustná není.

-- 9. 11. 2014 18:57 --

když vylezete ze sprchy, nasadíte sluchátka, tak ten bílý terčík chytne vlhkost a zvuk jím špatně prochází. To je ten efekt špatně hrajícího sluchátka.

-- 9. 11. 2014 19:01 --

pokud do toho bílého terčíku uděláte dírku, tento efekt prakticky zmizí. Píchnul jsem 4kusy těchto sluchátek. Doporučuju dírku co nejmenší. Nárůst detailů ve středech je výrazný. Větší dírka pak už přináší agresivitu do zvuku. Detail se už ale dál nezvyšuje, nebo jen opravdu minimálně.
hrabe.x
Junior

Odeslat příspěvekod rayu 10. 11. 2014 01:16

Zdravím, chcel by som sa opýtať ci niekto tieto slúchadla pouziva s iPhonom a co presne na nich funguje, vďaka
Žive -  iMac 21.5" (late 2013)
-2,9GHz q-core i5 Haswell
-8GB RAM
-NVIDIA GeForce GT 750M 1024 MB
MobilMánia -  iPhone 7 Plus 128gb Black
AVmánia - AKG K702 + AKG K451
rayu
Junior

Odeslat příspěvekod hrabe.x 10. 11. 2014 01:27

asi jen prostřední tlačítko - přijmutí hovoru... Iphone má dálkové ovládání s aktivní elektronikou, mají na to i nějaké patenty. S Androidem nekompatibilní.
hrabe.x
Junior

Odeslat příspěvekod reign 12. 11. 2014 12:02

ani nevím jakou náhodou jsem našel tento thread a MH1C jsem koupil - 3ks po 339,-Kč a ejhle, během dvou dní podražily o 40,-Kč....

Mám i Klipsch S4 reference a srovnání je tristní - Klipsch mají proti Sony agresivní výšky a taky ještě více basů,na hranici únosnosti. Ovšem sluchátka nejsou jen zvuk, ale i komfort a to lano na Sony je fakt šílené, jsem zvědav, jak dlouho to s ním vydržím...

díky Bínovi za tip 8-)
reign
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka