od perpeťák 31. 3. 2018 21:25
Lepidlo: samozřejmě, že ne rovnou z tuby a zablemcat, ale naředěným dosedací plochu sluchátka i filtru jen navlhčit v tenké vrstvičce, počkat minutu, přiložit, přitlačit nechat dvacet minut schnout.
MH1 pro mě jsou stále referencí. Vyzkoušel jsem i mnohem dražší,ale nenašel taková, která by mě dostala do kolen. Hrají trochu jinak, ale nemohu říci, jestli lépe. Zásadním rozdílem oproti masovému standardu byla VSonic. To byl šok. MH1 v něčem lepší,snad více transparentnější a pocitově víc legato. Srovnatelná s náušními sluchátky ve čtyřtisícové kategorii. S výjimkou tady recensovaných Samson, cenová bomba, Sennheiser 650 pro chudé.
Špuntafóny zůstanou špuntafóny bez ohledu na konstrukci, počet měničů, exotické materiály a cenu.
Z principu špuntafónového přenosu zvuku. Sluch se neomezuje na přenos zvuku zvukovodem. Kromě toho každý má zvukovod jiný. Délkou, objemem, vlastnostmi obklopujících tkání. Podobný efekt jako poslechový prostor pro reproduktor. Nemá význam vylepšovat parametry sluchátka, jestliže se dostane mezi hranice pásma ovlivnění uchem.
Co je zajímavé, že MH1 s použitím původního plochého kabelu nehrají tak dobře jako s klasickým kvalitním, třebaže běžným sluchátkovým kabelem. Jiný pocit. Nedokážu vysvětlit. Polarita správná, odpor prakticky shodný, nějaká desetina ohmu nemá význam. Možná, že jen pocit. Nevím. Nemám pro to technické vysvětlení.