[recenze] Sony MH1C- utajovaný zázrak

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 3. 12. 2012 14:18

To sa ale netyka len tychto spuntov... po case sa zvuk ustali. Tyka sa to aj ovela drahsich nahlavnych sluchadiel a necital som, zeby to niekto hodnotil ako nedostatok. Jedni sluchadla mozu hrat aj viac desatroci mnoho mnoho tisic hodin. Volakedy sa auta zabiehali par tisic km ... :)
Nenapadlo by ma vycitat to konstrukterovi.
Ale zvyraznuje to, ako osemetne je hodnotit sluchadla s nahranymi par desiatkami hodin. Moze to v nejakej miere tiez vysvetlovat rozdielne pohlady roznych ludi na tie iste sluchadla.
Nastastie som este nebol svedkom zhorsenia zvuku rozohravanim. :)
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goldier 3. 12. 2012 19:33

cowon j3 + t-jays 3
goldier
Junior

Odeslat příspěvekod Ohm711 3. 12. 2012 19:59

Bohužel jim chybí "Céčko" ;-]
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goldier 3. 12. 2012 20:40

Pokial viem, tak vacsina predavanych je prave ta starsia verzia bez C (podla SE loga). V mnohych shopoch pisu MH1C, no hned potom si odporuju dvoma vecami: napisu Livesound (C verzia by mala byt smart headset) a druha vec je to SE logo. Takze tieto starsie verzie su predavane vo vacsine e/shopov, no aj tak za cenu okolo 40 eur na slovensku a 20 eur v zahranici. Predpokladam ze ten problem s konektorom sa da jednoducho vyriesit redukciou, pripadne ak ozeliem to ovladanie tak akoukolvek predlzovackou. Co ty na to?
cowon j3 + t-jays 3
goldier
Junior

Odeslat příspěvekod Ohm711 3. 12. 2012 22:08

Jako směrodatné bych v eshopech bral typ MH1 a MH1C. V dodatečných názvech a fotografiích mají často nepořádek.
Nevím jaká verze je více prodávaná, ale zde na fóru má většina lidí MH1C.
MH1 jsou na heuréce od 226Kč, kdežo MH1C od 564Kč. A to se jedná v podstatě o stejná sluchátka :-)
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 4. 12. 2012 00:57

goldier píše:http://www.mobilonline.sk/mh1-sonyericsson-stereo-hf-vc-ovladni-black-bulk-_d38236.html?whisperword=mh1
stastne a vesele :D

objednane vo stvrtok naobed, no ziadna odpoved, napisal som aj na tu offline linku, pochybujem ze vobec pride mail, nie to este sluchatka
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goldier 4. 12. 2012 01:13

ja som objednaval v stredu a dnes dosiel mail (dokonca niekolko krat :D) s informaciou ze sluchatka boli predane kurierovi a mam ich ocakavat v nasledujucich dvoch dnoch.
cowon j3 + t-jays 3
goldier
Junior

Odeslat příspěvekod revo 4. 12. 2012 13:45

1) Zvukovo (vnútornosťami) je ale MH1 a MH1c rovnaké, nie?

2) Navyše by mali byť MH1 univerzálnejšie pri pripájaní (keďže majú 3 pinový konektor)?

V recenzii sa totiž píše presný opak, teda že MH1c (4-pin) hrajú takmer všade a MH1 (3-pin) "len" s telefónmi SE. Bežné sluchátka ale majú 3 pinový konektor, nie? Ja mám problém práve s MH1c, aby hrali musí byť stlačené tlačidlo. Tak mi príde, či to nie je presne naopak.
revo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goldier 4. 12. 2012 13:58

Oby dvoje maju 4 pin, klasicke sluchatka maju 3 pin. Rozdiel he iba v zapojeni tych pinov.
goldier
Junior

Odeslat příspěvekod revo 4. 12. 2012 14:05

Aha, to som akosi nikde nezachytil a myslel som si, že je to tak ako som napísal ja :oops:
revo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 4. 12. 2012 14:05

revo píše:1) Zvukovo (vnútornosťami) je ale MH1 a MH1c rovnaké, nie?

2) Navyše by mali byť MH1 univerzálnejšie pri pripájaní (keďže majú 3 pinový konektor)?

V recenzii sa totiž píše presný opak, teda že MH1c (4-pin) hrajú takmer všade a MH1 (3-pin) "len" s telefónmi SE. Bežné sluchátka ale majú 3 pinový konektor, nie? Ja mám problém práve s MH1c, aby hrali musí byť stlačené tlačidlo. Tak mi príde, či to nie je presne naopak.

Ano hrají stejně.

S těma konektorama to máš úplně popletené. Oba modely používají 4 pinový jack, starší MH1 hrají se staršími telefony, ale nefungují s většinou klasických mp3 přehrávačů. MH1C naopak hrají se vším co na současném trhu koupíš(pokud to není čínské ZTE, které asi jede ještě na starých konektorech).
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 12. 2012 14:20

revo:
Uz to tu bolo vysvetlovane milionkrat.
MH1 podporuju protokol OMTP. Na rovnakom principe funguju vsetky Sony od 2011 nizsie + kopa dalsich (vacsinou) starsich telefonov. Funkcnost na inych zariadeniach by mala vyriesit redukcia.
MH1C su CTIA , ktory je kompatibilny s vacsinou novych telefonov a funguje aj na mp3 prehravacoch a inych zariadeniach.
Rozdiel medzi OMTP a CTIA je v tom, ze piny su tam osadene v inom poradi. Navzajom su nekompatibilne.

Tvoj telefon je OMTP, preto ti tam novsi model nefunguje. Starsi by ti hral normalne.
Naposledy upravil Ryan Giggs dne 4. 12. 2012 16:28, celkově upraveno 1
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod goldier 4. 12. 2012 16:03

Tak uz dneska mi dosli tie mh1 z mobilonline.sk. ide mi len o to potvrdit ten obchod, je to vsetko v poriadku. objednaval som v stredu, dnes to kurierom doslo (vcera odosielali). zvuk je zatial taky huhuhu ale inak velmi detailny fakt ze jo.
ten kabel fakt robeny ako naschval vsetko zle :D
pocuvam ich zatial cez jays rozdovjku aby som spojil tu zem.
cowon j3 + t-jays 3
goldier
Junior

Odeslat příspěvekod zimcol 4. 12. 2012 16:31

MH1C nefunguje úplne na všetkých mp3 prehrávačoch...Neviem ako u ostatných typoch Cowon-u, ale na i9 nefungujú. Vyriešil som to obdobne ako goldier a počúvam ich cez rozdvojku, ktorú mali v príslušenstve a-Jays.
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 4. 12. 2012 16:44

C2 bez problemov :-)
dazo
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka