[recenze] Sony MH1C- utajovaný zázrak

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 11. 12. 2012 19:18

Dazo: Mozes nastavcami nieco vo zvuku potlacit a nieco zvyraznit, ale detail GR07 z MH1C predsa len nevytlacis ... ak ano, sme pri teme zeleza, alebo nie optimalnych nastavcov pre GR07. :)

Hergarok: Mne na HiFiMan RE-262 nesadol ani jeden z dodavanych nastavcov. Je to velmi individualne. Keby som mal tieto sluchadla hodnotit podla tych dodavanych, hodil by som ich do kosa. Rozmyslal som, ci tie sluchadla nemaju vadu, ci ich hned nepredam, lebo mi nesadli ... Potom som zo zufalosti zacal skusat nastavce z Vsonic, hoci najprv som si myslel, ze tieto o dost uzsie nastavce nemam sancu nasadit. No a nasiel som taky, s ktorym sa vsetko zmenilo. Pustil som si moj oblubeny testovaci Dr. Chesky binauralny album a zazneli nadherne slaciky ako z AD900, vyborna zastreta trubka ako z DT880. To bolo o RE-262, nie o MH1C, tam az toto nehrozi. :)

Co je sranda, na Vsonic mi naopak nesadli moc dobre nastavce z Vsonic, ale trojzavojove nastavce z Audiozones. Bud z toho mudry! :D

Toto je narocne na spuntoch, ze je to doslova alchymia s nastavcami a jeden nemoze poradit druhemu, kazdy ma ergonomiu ucha inu. Je to blbe laborovanie, ale ked sa trafis, moja skusenost je, ze spunty ponukaju lepsi pomer cena/vykon nez nahlavne.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 11. 12. 2012 19:43

Vidiet ze si doteraz nemal skusenosti so spuntami, mnohy uz totiz o ich neduhoch, ale aj plusoch vieme uz davno :D
A ver tomu ze sa mi zdvihla tá trieda a bodka ;-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 11. 12. 2012 20:17

OK, je skvele, ze si si polepsil. :)
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod raoul duke 11. 12. 2012 20:57

Tak je taky zkusím, snad ten drát nebude tak hroznej a dobrej jen na oběšení... :-P

Jestli tomu dobře rozumím tak k Sony Ericsson Xperia Ray koupit ty levnější se znakem a bez C v názvu, tzn. Sony MH1 ?

A pak ještě otázka kde, prodávají se už od dvou stovek http://handsfree.heureka.cz/sony-ericsson-mh1/?order=2 , nejsou to nějaký pajcovaný?
A jsou v tom bulk balení vždy alespoň dva druhy nástavců a ten "cvakáček na límec"?
iPod classic 160GB <-> Sennheiser IE 8
raoul duke
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 11. 12. 2012 21:06

Ano, MH1 bez C.

O tie sluchadla pred 4-5 tyzdnami nikto ani nezakopol, kym neboli "objavene". Nie som odbornikom na pajcovanie, ale moj nazor je, ze jednak tak rychlo asi tazko a po druhe za tu cenu sa to iste neoplati. Niekedy pred par tyzdnami som s Binom niekde okolo 10. stranky diskutoval o tom, ze preco su take lacne a v podstate vychadza, ze tieto sluchadla su zo strany Sony cenovo "dotovane". Takze falzifikatori by to mali tazke. To je moj nazor, niekto moze mat iny.

Standardne je bulk s troma parmi dodatocnych nastavcov a klipom, ale niekto tu pisal, ze mu prisiel bulk bez akychkolvek nastavcov. Spytaj sa predajcu, alebo si doobjednaj Vsonic-ove (dnes som vyssie daval linky).
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod B3!CrAZy 11. 12. 2012 21:30

Já si nemůžu pomoct, ale mně vyhovují nejvíce ty největší nástavce. Když si je vtlačím do uší tak udělají takový ten "vcucnutý" efekt, jako když pod vodou spojite dlaně a pak je nemůžete oddělat od sebe. Sluchátka mi tak za žádných okolností nevypadnou a ty basy jsou mnohem výraznější - stejně to platí i u výšek.
B3!CrAZy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod javak810i 11. 12. 2012 21:46

dazo píše:Bogino, u mna tie nadstavce z gr07 veru zdvihnu sonycka o triedu! :D Myslim to vazne! ;-) Je to neporovnatelne s vsetkymi inymi "gumickami" :-)

To je vtipný :D. Já dal 250Kč za set nástavců pro GR07 a s MH1 nakonec nepoužívám žádný :D. Pěny hrají příšerně a silikony mi prostě příjdou lepší ty dodávaný s MH1C (i dost lidí z headfi se shodujue, že to jsou nejlepší silik. hybridy).

Každopádně používám ty základní (většinou mi vždy nejlíp sednou základní nebo střední špunty, asi mám "normální" ucho :D). Mají nejlepší poměr zvuku a dobrou izolaci. Ikdyž občas se mi stane, že při zasunutí vznikne někdy až nepříjemný vztlak, tak s nimi pak musím trochu laborovat. Holt je to asi daň za dokonalou těsnost.

Velkou změnu v charakteru zvuku jsem dosáhl až s tri-flange nástavcema, ale s těmi mám 2 problémy. 1) už se potřebují zasunout tak hluboko, že je mi to nepříjemné 2) snížení basů na úkor výšek a středů je na můj vkus až moc velké.

Ideálně by byly nějaké double či bi-flange nástavce. Bohužel jsem nenarazil na žádné, co by seděly (nechce se mi kupovat od hifimana za 15usd bez pošty) a technika zkrácení těch triple-flange taky nedopadla nějak dobře.
HP Elitebook 8740W - Core i7, 8GB RAM, Geforce GTX460M
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C -> Sennheiser IE80 (fake) -> Xiaomi Piston 2
javak810i
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mattho123 11. 12. 2012 22:03

Mne nástavce sedia aj tie štandardne ktoré boli na nich .. našiel som doma s nejakých starých panasonicov náhradné .. tak som tam daval najmenšie a podobný efekt ako aj andrej napísal, len mi vypadávaju. Ku zvuku asi len toľko, že keby som o sonyčkách vedel pred rokom a pol mohol som ušetriť pomerne dosť za sluchátka. V mojich ušiach prehrajú všetko čo som mal doteraz okrem bayerov. Prebasované mi vôbec neprídu ale bude to asi tým že som mal dlhé roky porty a teraz mam dt990pro. Kľudne by som za tieto sluchátka dal aj 60€ a stále by sa to oplatilo. Z EVO 3D je to dost silno počúvatelne .. takže diky Bina za dobrý kauf.
Audinst HUD mx1 (fiio x1 + Fiio e12) -> Beyerdynamic DT990 Pro, Shure SHR940
Ipod touch 4g,iphone -> Vsonic vsd5
Mattho123
Junior

Odeslat příspěvekod kuko61 11. 12. 2012 23:56

javak810i píše:Ideálně by byly nějaké double či bi-flange nástavce. Bohužel jsem nenarazil na žádné, co by seděly (nechce se mi kupovat od hifimana za 15usd bez pošty) a technika zkrácení těch triple-flange taky nedopadla nějak dobře.

Tieto su lacnejsie a sedia.
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?p=9189566#p9189566
Maju aj biele a cierne. Ja som kupoval celu sadu ($12 aj s postovnym),
ale daju sa kupit aj samostatne 1 par alebo 3 pary.
Pripajam aj foto s mensimi tri-flange a bi-flange

CameraZOOM-20121211234036067.jpg

CameraZOOM-20121211234348124.jpg
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod APMP 12. 12. 2012 00:48

Pasuju mi nadstavce z Meelec CW31. Maju trochu uzsie hrdlo ako bezne 5,5 mm. Tie moje su uz trochu vylietane takze nedrzia uplne dobre, ale tie pary ktore nepouzivam drzia dobre, takze nove budu OK.

Tieto nadstavce su zaroven dobre tym, ze su 'skratene' - dvojite su dlhe ako bezne jednoduche a trojite ako bezne dvojite. Tu na fotke su dvojite a trojite z CW31 (biele) v porovnani s beznymi dvojitymi a trojitymi. Takze kto to tu hladal tie kratsie alternativy k trojitym?

BTW velmi zasadne menia zvuk. Tieto nadstavce vytahuju stredy, ktore su u MH1(c?) dost mizerne takze to moze hrat horsie :D Zaroven potlacaju bas, ktory je u MH1(c?) IMHO dost extremny :-! Je to normalna vlastnost tychto nadstavcov, robia to aj s inymi spuntami.

BTW MH1 mi normalne funguju aj z Fiio E11 aj z Creative X-Fi HD s redukciou (3,5>6,3).
Přílohy
mh1-spunty.jpg
Nadstavce z CW31
APMP
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 12. 12. 2012 01:04

B3!CrAZy - daj si najmensie nadstavce co najhlbsie. Dokazes takto hlboko dat aj tie tvoje velke? Pochybujem, cize ti to prave hra tak ako by nemalo, nabasovane bez stredov.

Mne prisli
mh1 bez prislusenstva
mh1c s klipom a troma nadstavcami

Hergarok - tak uz fakt neviem, sry. Mozno ti este ten konektor robil neplechu a hralo to plocho ako ked niekedy treba stlacit ten knoflik. Nevravim ze by v tvojom pripade jeho stlacenie malo pomoct.
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 12. 12. 2012 09:09

V jeho případě by se musel stlačit úplně jiný knoflík :-P
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 12. 12. 2012 09:47

MH1C jsou prostě přebasované s malým množstvím výšek, nemá smysl tento fakt rozebírat a už vůbec to svádět na blbosti jako špatné usazení (především když špatné usazení už z principu způsobuje úbytek basů a ne naopak).
Kdo to neslyší, tak už je vážně asi nahluchlej. Vždyť i sám výrobce přiznává, že jsou takové, jak jsem je popsal o pár stran dřív, tak by mě zajímalo, proč tu někteří píšou takové nesmysly a popírají že hrají tak, jak hrají... :roll:
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 12. 12. 2012 09:54

Je zbytečné ostatní urážet za jejich sluchový vjem. Takže konec Hergaroku.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hergarok 12. 12. 2012 10:33

Je zbytečné popírat realitu a údaje, které uvádí výrobce, takže konec xxxdvorixxx!!! 8-P
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka