Přenosná sluchátka nebo AKG K702?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mdop 29. 11. 2012 03:00

Vybírám sluchátka, jelikož žádná klasické konstrukce nemám. Už léta poslouchám převážně na mp3 přehrávači iAudio se špunty Westone UM3X (předtím Ultimate Ears).

Primárně chci sluchátka na doma (mám receiver Onkyo), proto mám zatím vyhlídlé AKG K702. Mám však obavu, že bych ale pak chtěl poslouchat i venku a tak přemýšlím, jestli si nevybrat rovnou nějaká vhodnější přenosná/na ven (i když DAC k iAudio zatím nemám).

Můžete doporučit nějaká sluchátka z cenové kategorie AKG K702, která by venku ani doma neudělala (zvukově) ostudu?
mdop
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 11. 2012 08:44

V pripade K 702 si priprav dalsich niekolko tisic na adekvatne zelezo. To Onkyo je k nim totiz nedostatocny zdroj. K nemu to vyznam kupovat nema.

Dalsia vec, pokjal viem tak prehravace iAudio nemaju digitalny vystup a teda DAC sa k nim pripojit neda.

Pokial ide o prenosne sluchadla, tak dobre su napr. Beyerdynamic DT 1350, Sennheiser HD 25-1 II. Necakaj ale ze si oproti Westonom polepsis. Z dalsich potom napr. az Beyerdynamic T 70 p. Tam uz je ale ina cenovka.

A alternativna moznost je siahnut po niektorych domacich, ktore nie su na zdroj extremne narocne, napr. niektore Ultrasone, ci Shure SRH 940, Beyerdynamic DT770 v 32 ohmovej verzii a pod.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod mdop 30. 11. 2012 01:44

Díky moc za tipy. DAC bych mohl připojit k jiným přehrávačům (mobil, iPod), ale rád bych zůstal u iAudia.

Beyerdynamic DT 1350 se mi dost zamlouvá, jen mám trochu obavu, aby sluchátka utáhl přehrávač, když mají impedanci 80 ohmů. Koukám, že si můžu skočit vyzkoušet alespoň T 50 p, tak pak třeba budu moudřejší.
mdop
Junior

Odeslat příspěvekod lada32 1. 12. 2012 19:26

Co mě třeba vadí na Akg 702 je, že mě je v nich, jak to říci, horko. Se zvukem spokojenost,tam žádný problém, ale několikrát jsem je s ůlevou sundal. Prostor kolem ucha nevětrá, je to taková poklička bez jakékoliv cirkulace. K počítači jsem se tedy rozhodl koupit Bayer 1350.Tam je pohodlí lepší už jen tím jak jsou mušle jen na uších a ne jak Akg přes půl hlavy. Měl jsem je jen na 1.den a zamiloval si je.O zvuku napíši vice jak se mi vrátí zcela nová. Jenže zase budou nová..Ty které jsem dostal z basys byli sakramentsky jetá.Mušličky od omítky a tak. Když jsem je otevřel, řezal jsem se smíchy, protože takový masakr jsem ješte neviděl..Poslané zpět a dostanu snad funglovky. Stane se.Až přijdou napíšu.
lada32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mdop 7. 12. 2012 00:40

Tak jsem pořídil DT 1350 a jsem spokojený. Přehrávač mi na ně stačil jen tak tak, nicméně potom, co jsem zrušil limit hlasitosti přepnutím na region mimo EU se to vyřešilo a k nejvyšší hlasitosti se už nemusím moc přibližovat.
mdop
Junior