Pred časom mi začali štrajkovať moje domáce slúchadlá (nejaké A4tech, na náušníkoch z vonku mali napísané "Dinamic", na nete som ich nenašiel, takže neviem, čo to za typ, lebo krabica šla po záruke ta hed). Šlo o "headset" (tak sa tomu hovorí ak majú mikrofón, že?). Najprv začala odchádzať koženka a všade boli jej kúsky. To sa prežiť dalo, potom začal štrajkovať mikrofón a týždeň do zadu pomaly odchádza aj zvuk (nejaké kontaky sa zrejme dolámali tam, ako sa napájajú kábliky na sluchátka a tam kde sa napája mikrofón). Preto premýšľam o náhrade, prehľad nemám a tak jediným logickým riešením bolo - položiť otázku na mieste, akým je toto fórum. Niečo som prečítal (články ohľadom slúchadiel z prvej témy, pár diskusií), no aj tak som k ničomu nedospel.
Preto skúsim zadať požiadavky:
- slúchadlá na doma
- uzavreté (teraz by sa dali aj otvorené, ale do budúcna to bude vhodnejšie)
- ak sa v tejto cenovej dá riešiť aj zvuk, tak radšej vyvážené ako prebasované (počúvam všetko, v každom zánri sú dobré aj zlé veci, takže vážne mix)
- pokiaľ by sa dalo, tak nie koženkové, tie kúsky maličké čierne kade tade by som nerád pár rokov riešil (napr. AKG K512 MKII nemajú tuším koženku)

- zdroj vás asi tiež bude zaujímať - klasická integrovaná zvukovka môjho PC, občas telefón (do budúcna neplánujem nijako riešiť nič naviac)
Chápem, že sa tu nebavíme o naj slúchadlách, ale posun to určite bude oproti doterajšiemu "železu". Tiež by ma potešilo, ak by sa niekde dali aj zohnať, premýšľal som aj nad headsetom (napr. Corsair Vengeance 1300/1500 (nemá koženku práve) - od tohto som sa dostal až k myšlienke si niečo aj pozisťovať o slúchadlách), ak by bol nejaký schopný, ale zas samostatné slúchadlá majú aj výhodu - mikrofón nezavadzia keď ho netreba (tým by som poprosil aj odkaz na nejaký ten mikrofón, stolný, pripínací, neviem, čo je lepšie, ale toto nie je predmetom tejto témy).
Vopred ďakujem za návrhy.