[recenze] VSONIC VC02 - srovnání s Sony MH1C

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod radimecek13 21. 1. 2013 18:56

Vsonic je čínsko japonská firma založená v 80 letech,která se zabývá vývojem a výrobou in ear sluchátek,jejich produkci najdete již dlouhá léta s logy těch nejproslulejších značek….

Vsonic VC02 jsou miniaturní sluchátka osazená dynamickými měniči miniaturních rozměrů,průměr 3mm..pouzdro sluchátek tvoří malá kovová trubička stříbrné barvy…

Sluchátka Vám přijdou ve velmi kvalitním kartonovém obalu,balení obsahuje 11 nástavců,7různých barev jemně odstupňovaných velikostí,součástí jsou i dvojzávojové a jedny opravdu miniaturní,dále je v balení klip na přichycení kabelu k oděv a textilní váček v černé bravě…v porovnání s Mh1c,kde nedostane nic(teda kromě tři velikosti nástavců)…

Zpracování i použitý materiál je na velmi vysoké úrovni,někde na úrovni drahých gr01,řekl bych i lepší než u gr07,které působí plastově a nevzhledně..

Zvláštní pochvalu zaslouží kabel ke sluchátkům,je to jeden z nejlepších kabelů (4x20 drátků) co jsem u in ear sluchátek zatím viděl,kabel je vyměnitelný ke sluchátku připojen dvo pinovým konektorem…v této cenové relaci je to nevídaný počin,možnost výměny kabelu pokud si ho zničíme,což se běžně stává..

Velkou výhodou je že osazené ochranné filtry (mřížky) jsou drženy z venku závlačkou, takže je lze vyjmout a vyčistit z obou stran.

Pohodlí,izolace:
Velké množství přiložených nástavců každému usnadní to nejlepší usazení v uchu.Sluchátka jsou velmi malá a lehká,pokud použije te nejmenší nástavec není problém je zastrčit celé do ucha a mít měnič co nejblíže sluchovodu..Izolace je velmi dobrá,oproti mh1c i gr07 lepší,pokud je máte úplně v uchu,tak opravdu venkovní ryk neuslyšíte…Kabel můžete použít,jak vedením za uchem,tak i klasicky,tady trošku začne zlobit mikrofonní efekt,ale oproti mh1c neporovnatelné…

Velký problém vidím v konstrukci konektoru do sluchátek,musíte opravdu opatrně sluchátka vyndávat s ucha ,pokud tak neučiníte,tak se konektor rozpojí a sluchátka Vám zůstanou v uchu a kabel v ruce,tohle se vsonic moc nepovedlo…

Fotografie jsou z googlu,nestačil jsem fotit...

Obrázek

Obrázek

Měření (klik):
Obrázek

Zvuk:

Veškerá muzika je ve formátu flac nebo wave…
Zdroj signálu:Colorfly C3+Fiio E11

Nejdříve zhodnotím zvuk sluchátek celkově…
Musím říct,že jsou to jedny z nejmuzikálnějších sluchátek,které jsem za poslední dobu slyšel,projev je hodně zábavný a chytlavý…mají velmi dobrou dynamiku a muzika prostě šlape…je to výborná volba sluchátek na pop,rock…při poslechu Jean Michel Jarre – Magnetic fields jsem si docela podupával,jak to šlapalo,výborně taky zněl popík v podání Roxette,menší problém mají sluchátka z těžší muzikou jako je Jazz nebo vážná muzika,tam malinko nestíhaj,neuměj tu velkou přesnost a detail jako GR07..sluchátka mají celkem slušný prostor i separaci nástrojů..

Výšky:
Jdou slušně vysoko,je jich tam podstatně více než u výše jmenovaných MH1c,jsou celkem přesné a bez sykavek,mají docela hodně energie a jiskru .

Středy:
Mají velký detail a celkem i přesnost,bez jakéhokoli zabarvení,samozřejmě není jich tam tolik,jako třeba ve vyšším modelu gr07,ale ten rozdíl není tak velký a hodně se to podobá…u MH1c mi středy docela chybí,tady bych řekl,že jich je víc a jsou velmi příjemné naposlech

Basy:
Ty mě docela dostaly,nejsou tak dunivé a v takovém množství jako u MH1c,ale na velikost měniče jich je překvapivě dost a velmi přesné a pevné..pěkně šlapou a překvapivě stíhaj..

Tyto sluchátka,bych doporučil všem,kteří chtějí dobrý poměr výkon/cena,tam je to to bez diskuse špička,výborné jsou použité materialy i zpracování,které je na velmi vysoké úrovni…obvzlaště bohatá je výbava ke sluchátkům v tom VSONIC překonává všechny konkurenty…
Největší problém vidím v konektoru kabelu,je velmi nepříjemné že moc nedrží a pokud sluchátka zasunete opravdu hluboko,stává se velmi často,že Vám kabel zůstane v ruce a sluchátko v uchu…

Pokud si chcete muziku užívat,tak Vám je s klidným svědomím doporučím a i cena mi přijde velice slušná ebay od 800,- kč v čechách cca.1300,- kč …
Naposledy upravil xxxdvorixxx dne 28. 1. 2013 09:15, celkově upraveno 4
Důvod: upraveno, obrazy nahrány přes web
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chistos 21. 1. 2013 19:20

Som zvedavý, možno ma presvedčíš k tomu, aby som si zaobstaral aj štuple.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 21. 1. 2013 20:59

Charakter zvuku tak cca? :D
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 21. 1. 2013 21:09

potřebujou zahořet minimálně 100 hodin....tak nebuď nedočkavej,ale po cca 6 hodinách zahoření výrazně lepší než Mh1c...
jinak spíš vyrovnanější sluchátka,ale docela slušný bas,hodně muzikální...bavěj 8-D
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 21. 1. 2013 21:23

Vyrazne lepsie!! Tooo sa mi nezda :D 8-P
Ved viem, ale zasa sa bas uplne nestrati po zahoreni, alebo naopak, cize cca sa uz da povedat ci su rovnejisie-basovejsie ;-]
Usadenie v uchu je ake, u mna su mh1c vcelku problemove :hm :D
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 21. 1. 2013 21:28

usazení v uchu výborné,jsou malinké a jdou zastrčit skoro celé do ucha... a víc o víkendu... 8-D
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 21. 1. 2013 22:31

Ok, diky, si myslim ze uz sme dost nazhaveny, kedze je to uz kapanek upresnene :D
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 21. 1. 2013 23:01

radimecek, v predoslych diskusiach si sa uz vyhranil proti MH1C, ktore sa na headphones.cz nepredavaju. Dokonca si tvrdil, ze GR02 hraju lepsie, nez MH1C.

V nazve temy citam "třeste se!" ... ako si to mam vysvetlit? Je za tym prianie uz pred testovanim, ze VC02 maju byt lepsie?
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 22. 1. 2013 00:16

Tak jsem zvědavý!
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 22. 1. 2013 07:47

Prečítal som si o nich na head-fi, vačšinou ich tam veľmi chvália, že hrajú ako sluchátka za 2-3 násobok ich ceny..zvukový popis je tam uvádzaný vyrovnaný, skôr stredo-výškový, s pevným basom a problémami so sykavkami. Porovnávali ich aj s MH1C, ale ich zvukový popis je úplne iný, MH1C sú výrazne basovejšie so zvýrazneným stredobasom. Silne o nich uvažujem ako alternatíve do posilovne, aby som tam nechodil GR07 a neničil ich. Za tie prachy, neni o čom...41 dolárov ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 22. 1. 2013 08:57

No tak to bude hodně objektivní recenze...výrazně lepší...třeste se !...děláš snad v reklamce ???

A cenovej poměr ke kvalitě zvuku ?

Ouvej... :hm
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 22. 1. 2013 09:07

Šedoure...čti pořadně...nechavam je zahořet,potřebujou minimalně 100 hodin,pak budu psát o zvuku....zatim při prvnim poslechu po cca..10 hodinach jsou opravdu zvukově jinde než mh1c...ale objektivně,až o vikendu..
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 22. 1. 2013 09:13

Přečti si po sobě co jsi napsal :
radimecek13 píše: po cca 6 hodinách zahoření výrazně lepší než Mh1c...

Jak si to mám přebrat ?
Mám čekat sto hodin, nebo si z toho už můžu udělat úsudek, že po šesti hodinách je slyšet, že nemaj basy ?

Popravdě, ty vésoniky jsou mi ukradený...jen do tebe šiju :D
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 22. 1. 2013 09:23

šeďour: ale no, trošku tolerancie a objektivity by nezaškodilo..Radimecek sem napísal iba svoj názor, tak neviem, prečo do neho šiješ...nevšimol som si, žeby si šil do Bínu, keď použil v svojej recenzii na MH1C nadpis "Sony MH1C- utajovaný zázrak"..MH1C predsa žiaden zázrak nie sú ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 22. 1. 2013 09:51

Máš pravdu, chybí mi objektivita vždycky, když si přečtu bombastický nadpis :-)

A na rovinu...emhájedničky zázrak jsou...stály třistašedesát korun.
šeďour
Pokročilý

Další stránka