Sluchátka s co nejlepším tlumením hluku

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod BorekB 28. 1. 2013 16:42

Ahoj, pro práci z domu sháním sluchátka, kde jsou absolutní prioritou dvě věci:

1) Musí co nejlépe odtlumit ruchy z domácnosti. O dvě místnosti vedle žena vaří, kolem ní pobíhá malá dcerka, slyším to sice přes dveře už tlumeně, ale ruší mě to a potřebuju tyhle zvuky co nejvíc utlumit.

2) Musí být velmi pohodlné na hlavě - budu je tak mít několik hodin v kuse a trochu se obávám, jestli to vůbec půjde vydržet (nejsem na to zvyklý).

Všechno ostatní, včetně kvality zvuku, je druhořadé. Cena rovněž není limitovaná - pokud nějaká sluchátka budou nad jiné vystupovat v oněch dvou klíčových parametrech, jsem připraven si připlatit.

Jo a vlastně ještě něco - docela rád bych se vyhnul kabelům, pokud tedy bezdrát neznamená nějaké podstatné zvýšení hmotnosti sluchátek a s tím třeba související snížený komfort.

Díky za tipy.
BorekB
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 28. 1. 2013 16:56

Nedávno jsem zkoušel starší BOSE QuietComfort 3 a tlumení okolního hluku je opravdu povedené (stejně povedené by to mělo být i u ostatních modelů z řady QuietComfort). Zvuk je taky solidní, ale hlavně jsou lehké a skvěle drží na hlavě. Bezdrát to není.

Jiné modely s aktivním potlačováním hluku jsem nezkoušel. A asi bych nedoporučoval In-Ear sluchátka, nejsou zrovna pohodlná po dlouhou dobu. Tedy ne že by se nedaly nosit 4 hodiny v kuse, ale pokud jde o práci doma...

Nicméně to je jen věc, co mi probleskla hlavou k tématu. :-)
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 1. 2013 17:18

Tvoje poziadavky si dost odporuju. To co velmi dobre izoluje ma vacsinou velky pritlak na hlavu a teda mensie pohodlie.
Snad niec s ANC...

Neuviedol si cenovy limit.
Naposledy upravil Ryan Giggs dne 28. 1. 2013 17:18, celkově upraveno 1
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod BorekB 28. 1. 2013 17:18

Jo jo, koukal bych spíš po těch "velkých" (cirkumaurálních?) sluchátkách - laicky bych čekal, že budou tlumit líp (ač uznávám, že je to možná jen předsudek). Měl jsem na mysli třeba něco jako Sennheiser PXC 360 BT (http://www.czc.cz/sennheiser-pxc-360-bt/85440/produkt).

-- 28. 1. 2013 16:21 --

Ryan Giggs píše:Tvoje poziadavky si dost odporuju. To co velmi dobre izoluje ma vacsinou velky pritlak na hlavu a teda mensie pohodlie.

Pokud se tyhle dvě věci vylučují, tak je důležitější první požadavek. Snad ale existuje něco, co ty dvě věci dokáže trochu zkloubit.

Co se cenového limitu týče, řekněme 10kKč (ač je to pro mě dost brutální cena za v podstatě "sofistikovanější špunty do uší"; jsem na vyšší cenu připraven).
BorekB
Junior

Odeslat příspěvekod krovak_cze 29. 1. 2013 08:52

jh13, pripadne neco na podobnym principu
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 29. 1. 2013 08:57

Doporučil bych nějaký levný customy, hodně dobrá izolace a pohodlí ideální i po několika hodinách.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Rada25 29. 1. 2013 11:53

z circumaurálních mě napadají audio-techniky
přítlak malý a izolují slušně-resp.uzavřené modely a700,a900
na doma pohodlnější než in-ear
na ven:ibasso dx180, hifiman re600
doma:hifiman ef600,aune s17 pro,hifiman he1000 stealth,Deva pro,sundara closed
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BorekB 29. 1. 2013 15:01

Bína píše:Doporučil bych nějaký levný customy, hodně dobrá izolace a pohodlí ideální i po několika hodinách.

Co znamená "levný customy"? Omlouvám se, jsem úplný laik.
BorekB
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 29. 1. 2013 17:22

http://avmania.e15.cz/realsound-dynamic ... na-zakazku

Něco takového, ale když nejsou příliš vysoké nároky na zvuk, dostupné modely jsou už kolem 3 tisíc.

Za mě nejlepší kombinace pohodlí a izolace.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod BorekB 29. 1. 2013 20:25

Aha. No já jsem spíš přemýšlel o těch velkých, uši obklopujících sluchátkách, tak nějak předpokládám, že budou pohodlnější.
BorekB
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 29. 1. 2013 21:53

Beyerdynamic DT 770 - pohodlná, dobře tlumící zvuky domácnosti, prímovní ušadla.
Pokud si zručný a znáš šikovného truhláře, tak se podívej na ůpravu Fostex T50RP - Thunderpants, v obou směrech to bude hodně dobré.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 31. 1. 2013 17:46

Velká sluchátka, které OPRAVDU slušně tlumí jsou HD 280 Pro a DT 770 M.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BorekB 4. 2. 2013 15:33

Vy myslíte, že stačí pasivní tlumení, pokud je toto absolutní prioritou? Laicky bych myslel, že modely s aktivním potlačování hluku musí být vhodnější.
BorekB
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 4. 2. 2013 15:36

Mas doma snad pusteny motor z migu alebo co :D Obycajne dobre tesniace uzavrete sluchadla budu iste stacit, zbytocne by si vyhodil peniaze za tu technologiu naviac ;-]
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 4. 2. 2013 15:50

Aktivní potlačení je dobré proti konstantnímu hluku, právě zmiňovaný hluk motorů, proti domácímu hluku to nepomůže.

Bína
Sluchátkový recenzent

Další stránka