Vyběr zvukovky

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hesperus 28. 2. 2013 17:07

Budu se opakovat. K PC nemá smysl kupovat levnější věc, než za dvojnásobek ceny těchto karet. Tohle už nejsou žádné ořezané karty, osazeny jsou poměrně slušně a po výměně OZ jsou solidní na svou cenu. Výjimkou jsou majitelé notebooků. Nechce se mi věřit, že koupí levnějších sluchátek a dražšího zdroje docílí lepšího zvuku.
Samozřejmě záleží na osobních preferencích a HD 650 mu nemusí zvukově sednout a bude se mu třeba líbit zvuk levnějších sluchátek.
Nikde jsem se také nedočetl, že HD 650 by byla extrémně náročná na zdroj, jak to u některých sluchátek bývá.
A co se týče prodražení? o tom bychom se mohli bavit do nekonečna - dokud si někdo, koho baví kvalitní poslech nekoupí opravdu High-end DAC se zesilovačem (Benchmark, Casea Lyra nebo podobná řešení), tak stejně bude časem koukat po něčem lepším. V případě koupi zvukovky ji bez větších problémů i za několik let prodá za 1500-2000, cože není moc velká ztráta oproti původní ceně.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 2. 2013 18:03

Nechce se mi věřit, že koupí levnějších sluchátek a dražšího zdroje docílí lepšího zvuku.

Nechce se mi věřit, že koupí levnějších sluchátek a dražšího zdroje docílí lepšího zvuku.
To ani nikto netvrdil.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránka