Výběr sluchátek do max. 4000

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod milsimr 13. 4. 2013 05:52

Dobrý den,
posledních několik dnů vybírám sluchátka pro domácí využití a poslech (převážně rock / metal, ale jsem v zásadě "univerzální" posluchač - takže spíš všehochuť + občas, tj. především v nočních hodinách, bych i využil pro herní účely). Avšak, čím více čtu článků a recenzí, tím více jsem z toho zmatený :D V jednu chvíli vypadají nadějně sluchátka Sennheiser HD 280 Silver, hned na to zjistím, že maj poněkud větší přítlak - což zase ne, mám velkou hlavu, nutně potřebuji pohodlí :D A takových situací se mi opakovalo už hodně -> zúžení výběru svépomocí proto vzdávám a ani se za to moc nestydím... :mrgreen: Proto se s žádostí o pomoc při výběru obracím na vás.

V bodech požadavky a nějaké základní info:
:arrow: cenová hladina ideálně 3-3500,- Kč, POKUD by se to nějak zásadně vyplatilo, jsem ochoten jít na 4000 +/- nějaká ta stovka.
:arrow: Primární důraz na pohodlí - nevadí mi, kdyby sluchátka byla nějak těžší, spíš jde o dolehnutí na uši / přítlak mušlí. Znovu podotýkám - jsem celkově poněkud větších rozměrů, hlava nevyjímaje.
:arrow: Preferuji circumaurální provedení sluchátek po posledních špatných zkušenostech se supraaurálními sluchátky (byť nebyly v takové cenové relaci).
:arrow: Uzavřená / otevřená - neřeším, nicméně vzhledem k tomu, že doma mám minimum rušivého hluku, tak mohou být klidně otevřená, jediný stálejší zdroj hluku je u mne max. zapnuté PC.
:arrow: Zdroje hudby: PC (momentálně jen int. z. k., nicméně v plánu nákup něčeho lepšího - každopádně rozhodně nechci žádná 200+ Ohmová monstra, kvůli kterým bych ještě musel kupovat extra zesilovač), Samsung Galaxy S3, případně TV
:arrow: Typ hudby: převážně rock a metal, nicméně jsem univerzální posluchač, takže se v mém repertoáru hudby nacházejí i interpreti typu Lindsey Stirling - takže asi bude potřeba něco s univerzálnějším podáním hudby.

Snad jsem na nic nezapomněl :) Předem děkuji za případné tipy.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 4. 2013 06:29

Mas v plane kupit ako zdroj "neco lepsiho", tak nie je dovod vyhybat sa ani 200 ohmovym sluchadlam. To "neco lepsiho" (ci uz interna karta alebo nejaky externy dac) uz sluchadlovy zosilovac bude mat, takze ani take sluchadla nebudu problem. To len tak na okraj.

Ako idealny kandidat z hladiska vacsich telesnych rozmerov :) a pohodlia sa javi nieco od Audio-Technica. Napr. ATH-AD500/ATH-AD700. Maju prijemny, kultivovany, vyvazeny zvuk, takze basov na rozdavanie nemaju (pre niekoho nevyhoda). Eventualne aj uzavrety variant ATH-A500/A700/A700x (tu su A700 drahe, avsak vonku stoja polovicu toho co tu). Audio-technica je co do pohodlia etalon. Kvalita zvuku je samozrejme tiez na vysokej urovni.

To je taky prvotny nastrel, tych moznosti je viac nez dost.
Naposledy upravil Ryan Giggs dne 13. 4. 2013 08:59, celkově upraveno 1
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 13. 4. 2013 08:31

milsimr píše:Zdroje hudby: PC (momentálně jen int. z. k., nicméně v plánu nákup něčeho lepšího - každopádně rozhodně nechci žádná 200+ Ohmová monstra, kvůli kterým bych ještě musel kupovat extra zesilovač), Samsung Galaxy S3, případně TV
:arrow: Typ hudby: převážně rock a metal, nicméně jsem univerzální posluchač, takže se v mém repertoáru hudby nacházejí i interpreti typu Lindsey Stirling - takže asi bude potřeba něco s univerzálnějším podáním hudby.

200+ nie su monstra. Pokial chces circumauralne, rataj s hmotnostou cca 300g, avsak s vyssim pohodlim dlhodobeho nosenia, nez maju typicke supraauralne.

Ak si ochotny dokupit nejake "zelezo" (USB DAC alebo lepsiu zvukovku), s 200-300 Ohm sluchadlami (a v pripade relativne silnejsieho zdroja ani s 600 Ohm) nebudes mat ziadnu tazkost. Nevyhodou sluchadiel s vyssou impedanciou je horsia vyuzitelnost s inymi zdrojmi (napr. TV) bez sluchatkoveho zosilnovaca.

Poziadavka pokryt 3 rozne zdroje zvuku jednym "zelezom" je narocnejsia, pretoze zariadenie ku PC moze/nemusi byt pouzitelne s SGS3 a TV (napr. interna zvukovka). Aby som dal priklad, nejaka krabicka ako FiiO E07K by bola pouzitelna so vsetkymi tymito zdrojmi. Vie sa digitalne spojit s PC (ale aj s SGS3) cez USB, moze byt zaroven z USB napajana a vie fungovat aj ako analogovy prenosny sluch. zosilnovac na baterie. Ide o priority - ci by si ocenil prenosnost SGS3 po byte s dalsou malou krabickou + velkymi sluchadlami. Stolove zariadenia, ale aj lepsie zvukovky mozu dat lepsi zvuk, nez prenosne zariadenia.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 13. 4. 2013 14:34

Pokud lepší zvukové karty nemají problém rozhýbat sluchadla s vyšší impedancí (o čemž žádné spolehlivé info nemám - proto jsem "pro jistotu" impedance nechtěl hnát nijak extra vysoko), tak potom hádám, že impedance sluchátek nehraje až tak velkou roli, byť aspoň jeden - dva měsíce budu muset "přežít" na tom, co mám. O kvalitách současné int. z. k. nemám moc zdání, nicméně s mojí starší 5.1 reprosoustavou od Creative jsem žádný rozdíl oproti používání té samé reprosoustavy na starším PC s původní Sound Blaster Live! 5.1 nepoznal (stará ext. z. k. by nejspíš mohla mít lepší výstupy - bohužel Sound Blaster Live! 5.1 nejsou již podporovány na W7 x64). Byť samozřejmě reproduktory a sluchátka jsou dvě rozdílné věci... Inu, jak to bude či nebude hrát se dozvím teprve, až když to vyzkouším (uvidíme) - tolik asi k otázce impedance. Každopádně lepší z. k. je rozhodně v plánu.

Mj., nezmínil jsem jednu taktéž důležitou věc - v této cenové relaci od sluchátek zároveň očekávám aspoň nějakou rozumnou konstrukční odolnost.

@Ryan Giggs:
Z tvého nástřelu mne zaujala z uzavřené varianty ATH-A700 - koukám na Amazon, jsou k sehnání opravdu za polovic toho, co u nás (byť si nejsem zrovna jistý, že by šly koupit na Amazonu - ale možná máš i nějaký případný tip, kde nakupovat, pokud bych se pro tato sluchátka nakonec rozhodl? ). Jediné co by mne zajímalo - jaký je rozdíl mezi modelem ATH-A700 a ATH-A700x ? (nikde jsem žádné rozdíly nebyl schopen vyčíst)

@bogino:
Impedance - viz. první část tohoto mého příspěvku. Lepší z. k. bude (byť ne hned), pokud nemaj problémy vybudit i sluchátka s vyšší impedancí, pak no problem.

Je mi jasné, že pokrýt tři různé zdroje zvuku není zrovna jednoduché. Sluchátka budu tahat akorát v rámci jedné místnosti, SGS3 by pokrývala jen ty časy, kdy bych zalehnul do postele - takovej nějakej "poslech před spaním" dá se říct. Mohl bych to v takovém případě sice poslouchat i z PC (a přes VNCViewer na mobilu dálkově PC ovládat), ale aby mi došáhl kabel, tak bych potřeboval minimálně 4 metry celkové délky (při zapojení sluchátek do front panelu - pro zapojení do zadního výstupu alespoň metr navíc - vzdálenost pro TV je stejná jako pro zapojení do zadního panelu, tj. 5 metrů) - a nejsem si úplně jist, co s takovými sluchátky může udělat prodloužení kabelu na takovouto délku. Každopádně díky za postřehy - ten malý kapesní zesilovač FiiO E07K bych si i dokázal umět představit jeho používání, ale ta cena zařízení mi přijde poněkud ustřelená - to už bude lepším řešením to celé táhnout z PC byť s prodlužovacím kabelem.
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 4. 2013 15:28

Vzhľadom na to, že to Fiio ti dokaže nahradiť zvukovu kartu PC (v podstatne vyššej kvalite), pridava použiteľnosť ako DACu k SGS3 (opäť vo vyššej kvalite ako vystup SGS3) a samostatneho sluchadloveho zosilovača k ďalšim zariadeniam (napr. TV) je ta cena celkom nizka.

A700 sa už nevyrabaju, nahradili ich A700X. Rozdiel je len kozmeticky. Menšia uprava dizajnu a materialov. Zvuk je totožny.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 13. 4. 2013 15:52

Este ti viac objasnim co napisal Ryan. Keby si pouzil E07K s PC, ziadnu zvukovku do PC by si pouzit nemusel - E07K sa po pripojeni cez USB sprava ako zvukovka, interna sa vobec nepouzije. Cize usetril by si na cene novej zvukovky, o ktorej uvazujes. Z tohoto pohladu ti uz E07K nemoze vychadzat ustrelene draho. Keby si ku nemu dokupil sluchadla s velmi vyhodnym pomerom cena/vykon, napr. Samson SR850, v pohode by si sa vosiel do tych cenovych limitov, ktore v 1. prispevku uvadzas.
Naposledy upravil bogino dne 13. 4. 2013 20:10, celkově upraveno 1
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 13. 4. 2013 16:47

@Ryan Giggs:
Díky za postřehy, vizuálně A700 i A700x (z obrázků) vypadaly totožně, teď už vím na čem jsem + myslel jsem, že to zařízení je pouze jen "kapesní sluchátkový zesilovač", ale koukám, ono je to mnohem více - z tohoto úhlu pohledu potom cena odpovídá.
Přesto zařízení E07K kupovat nebudu na úkor cenové relace sluchátek - přes to vlak nejede. Mnohem reálnější je, že pokud se ukáže, že pořízení zařízení potřeba bude (nepůjde moc dobře protáhnout kabel do PC / rozhodnu se hudbu tahat přímo z SGS3 a nebude to ono), tak spíš za dva měsíce tomu dám nějaký peníze stranou dám a pořídím ho - to ukáže vlastní zkušenost.

@bogino:
Jak jsem psal k reakci kolegy Ryan Giggs, budget, který jsem stanovil v prvním příspěvku je čistě pro sluchadla - nic víc, nic míň, vlak přes to nejede. Pak je jen otázkou, zda-li se mi o měsíc později vyplatí zainvestovat do nové z.k. o které uvažuji mj. i z jiných důvodů už delší dobu, nebo se na ni vyprdnout a koupit E07K. Cenově - co jsem tak namátkově srovnával - mi vychází lépe nákup nové z. karty - např. ASUS Xonar DX/XD vychází něco málo k 1800,- Kč (jde sehnat k 1600,- Kč) kdežto E07K jsem viděl nejlevněji za 2200,- Kč.
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 13. 4. 2013 17:12

Lenze E07K obsahuje sluch. zosilnovac inej kategorie nez DX/XD, vie ist aj na baterky s prenosnym zariadenim atd. a hlavne je to zariadenie plne optimalizovane na sluchatkovy posluch.
Z tych lacnych zvukoviek na nizkoimpedancne sluchadla skor Xonar DG / DGX, na vysokoimpedancne Sound Blaster Z / ZX.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 4. 2013 17:32

milsimr píše:@Ryan Giggs:
Cenově - co jsem tak namátkově srovnával - mi vychází lépe nákup nové z. karty - např. ASUS Xonar DX/XD vychází něco málo k 1800,- Kč (jde sehnat k 1600,- Kč) kdežto E07K jsem viděl nejlevněji za 2200,- Kč.
Fiio ale hra lepšie ako ten Xonar. Zaleži samozrejme ale na tom, čo je ten "iny" dôvod pre ktory uvažuješ o novej zvukovke.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod milsimr 13. 4. 2013 21:06

Ten ASUS Xonar DX/XD jsem uvedl pouze jako příklad pro cenové srovnání - byť uznávám, možná to byl příklad špatný (zatím jsem vlastnosti současných z. karet nijak dopodrobna nezkoumal - vím jen, že Xonary měly v minulosti o fous lepší výstupy než starší řada z. karet od Creative - X-Fi, vůbec netuším jak je to dneska + výhodou Xonarů byly podstatně "lehčí" drivery) a navíc ani není vůbec jistý, jestli se u z. karty budu držet v obdobné cenové hladině, nebo jestli se budu nakonec pohybovat v obdobné cenové hladině jako při tomto nákupu (ano, to už by cenově jaksi nevycházelo).

@Giggs:
Důvody proč jsem o dedikované zvukové kartě vůbec začal uvažovat jsou celkem jednoduché: mám pocit, že s int. zvukovou kartou začíná být něco v nepořádku (občas při hraní hudby něco "zašmudlá", reproduktory na prázdno občas lehoulince - téměř neznatelně - pískají, ... - nejsou to jevy nijak časté, zpravidla max. 1x za dva měsíce, nicméně vyloučil jsem z chyby reprosoustavu i kabeláž, tudíž problém bude pravděpodobně přímo u zdroje).

Čili obecně: E07K ne, pokud opravdu nepřeváží výhoda "mobility" - což nepředpokládám, co se týče budoucí z. karty do PC: Nejsem tak bohatý, abych si kupoval "cajky" - tzn., klidně do tohoto kusu hardware zainvestuju další 3-4k abych měl pokryté jak současné 5.1 repro tak i sluchátka - klidně něco takového ASUS Xonar Essence STX
Zvuková karta je jeden z mála hardwaru, který u mne přežije i několik celkových upgradů PC, tudíž pokud se to vyplatí, nemám důvod neinvestovat. Ale to se už pánové dostáváme na trochu jinou kolej :)

K hlavnímu tématu: ATH-A700x by tedy nebyla špatná volba? (koukal jsem na Amazon, cca nějakých 3600,- Kč se vším všudy)
Naposledy upravil milsimr dne 13. 4. 2013 21:16, celkově upraveno 1
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 13. 4. 2013 21:09

FiiO E10 + Grado SR80i

FiiO E10 za tu cenu docela slušná krabička. U toho E07K stejně pořádně nevyužiješ možnost použít jej jako přenosný zesilovač. SGS3 údajně taky hraje docela slušně (na mobil). ASUS Xonar Essence STX by byla sice lepší, otázka ovšem je, zda by nebylo lepší využít peníze na nákup lepších sluchátek. Pokud pro ni ale máš využití, tak je to určitě dobrá volba.

Na rock a metal v této ceně je dle mého názoru Grado výborná volba. Bohužel Audio-Technica jsem neslyšel, takže nemohu srovnat. Taky si ujasni, zda chceš světlý zvuk otevřených modelů (ATH-AD) nebo hutný zvuk uzavřených (ATH-A).
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 4. 2013 21:14

Určite by som zvuk modelov A nenazval hutnym. Na to su tu ine modely.

Neviem prečo by nemal využiť E07 ako zosilovač. Chce to aj k tv a môže to použiť aj inde. SGS3 sice hraje slušne, ale na veľke sluchadla nema dosť vykonu. S E07 bude hrať slušnejšie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod milsimr 13. 4. 2013 21:34

@Giggs:
Ono kouzlo případné dedikované zvukové karty by bylo pravděpodobně i v možnosti propojení TV optického zvukového výstupu s PC (což je dlouhou dobu i můj záměr, aspoň bych se dostal k realizaci), tzn. přímý audio výstup na TV pro sluchátka pravděpodobně odpadá, vše by to jelo přes PC => netřeba zesilovače.

@The Wolverine:
Děkuji za další postřehy. Sluchátka Grado SR80i na první pohled nevypadají špatně, jen hlavový most nevypadá zrovna na nejpohodlnější řešení (kovová obruč pouze potažená koženkou? ) - jaký jste z toho měl pocit Vy, pokud jste tato sluchátka zkoušel?

Kupovat ještě dražší sluchátka na úkor teprve plánovaného budgetu z. karty... Ne, že by to byl špatný nápad, ale nechápejte mne špatně - nejsem zas až tak velký audiofil, aby se takové investice vyplatily :) Z. kartu budu pořizovat s tím, že mi v klidu vydrží i několikanásobný upgrade hardwaru a sluchátka, inu, budou snad sloužit svému účelu :)

Ad otevřená / uzavřená: Nikdy jsem neměl možnost poznat faktický rozdíl u kvalitních sluchátek, nicméně subjektivně mi spíše vyhovoval zvuk uzavřených sluchátek, tedy zvuk více "hutný".
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 4. 2013 22:11

Uzavrenost sluchadiel z nich nerobi "hutnymi".

Opticky resp. koaxialny vstup ma aj vacsina DACov, na to nie je potrebna interna zvukovka.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bacil2 13. 4. 2013 22:27

milsimr: ja by som Ti poradil niečo úplne iné ako "páni experti" predo mnou... ;-)
...ak Ti nevadí hutnejší basovejší zvuk, tak skús osvedčené a univerzálne ATH M50-ky (budú celkom uspokojivo fungovať aj bez externých DACov a headampov) :D
...pozor! musia byť dobre rozohraté...aspoň 30-50hod...inak hrajú príšerne :pozor
A tuto máš na ATH M50 aj 46 rôznzch užívateľských recenzií: http://www.headphone.com/selection-guid ... th-m50.php
bacil2
Trvalý BAN

Další stránka