Výběr sluchátek do max. 4000

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 13. 4. 2013 22:51

Tu s tebou takmer nikto nesuhlasil: viewtopic.php?f=1712&t=1178900
a vseobecne su povazovane za nadhodnotene, prebasovane sluchadla s potlacenymi stredmi.
Nazor na ukazku: http://www.nationalguidanceforum.ie/vie ... 018AAjBzKl
IMO, the ATH-M50 are the most overrated headphones ever, probably by a bunch of pimply-faced kids who have no idea what good sound is. I haven't tried the XB500, but I bet they're more "musical" sounding, particularly for bass-heavy music. I'd give those a shot. The M50s have horribly recessed mids and thin, fatiguing highs. They have some pretty deep bass, but not much "slam" due to the lack of mids. The EQ is so V-shaped it would be impossible to use them for any pro mixing or recording application, supposedly what they're made for. They give you almost no idea how something will sound over normal monitors with flat frequency response.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 13. 4. 2013 23:23

Ryan Giggs píše:Uzavrenost sluchadiel z nich nerobi "hutnymi".

Opticky resp. koaxialny vstup ma aj vacsina DACov, na to nie je potrebna interna zvukovka.

Však jsem také neuváděl, že uzavřenost sluchátek nutně znamená, že mají "hutné" podání zvuku ;-) Jen jsem uvedl, co mi je subjektivně na základně současných "zkušeností" bližší.

Ten DAC (aspoň doposud uváděné typy) už ovšem nemá 5.1 výstupy - interní zvukovka má. A sám uznejte, pořád řešit kabeláž TV <=> PC 5.1, PC <=> sluchátka, SGS3 <=> sluchátka v rámci jednoho DAC prostě není ono - takhle z TV hodim optiku do PC a sluchátka si zapojím kdykoliv je mi libo do front panelu na bedně / ... Prosím, v tomto směru už dále nelaborovat - propojení TV audio výstupu na PC 5.1 reprosoustavy je jednak off-topic, jednak už tuto záležitost mám vymyšlenou již od nákupu TV (co jsem neměl vymyšlené, je zvukový optický vstup na PC - což nakrásně vyřeší záležitost nákupu z. karty) a jednak - byť to nebude úplně nejlevnější - zabiju několik much jednou ranou prostou z. kartou (problémová int. karta + propojení TV s 5.1 při pouhém sledování klasického pozemního vysílání + vyřešena případná problémovost se sluchátky s vyšší impedancí, které by int. z. karta nemusela řádně vybudit).

@bacil2:
Děkuji za další tip! Sluchátka, která jste uvedl, z recenzí vycházejí opravdu dobře, nicméně diskuze, kterou jsem byl schopen vyhrabat na zdejším fóru většinou ukazovali na nepohodlnost těchto sluchátek - což mne nepřesvědčuje k nákupu, jelikož pohodlnost je víceméně jeden z mých hlavních požadavků. Nicméně vezmu Váš návrh v úvahu.

//edit: Po troše zkoumání ATH M50 určitě ne. Sice mi nevadí, když maj sluchátka (trochu) silnější basy, ale hledám spíše něco vyváženějšího - do této kategorie M50 zjevně nespadají.
Naposledy upravil milsimr dne 14. 4. 2013 00:04, celkově upraveno 1
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 4. 2013 00:03

8-) každý má vlastný rozum aby si mohol urobiť vlasný úsudok...o M50-kach je na internete popísané také obrovské množstvo názorov, že si môže každý selektívne vygúgliť prakticky čo len chce :hm

bogino píše:Tu s tebou takmer nikto nesuhlasil...

...to ma na tomto fóre ani moc neprekvapuje :D :D :D

...a na rozdiel od niektorých jedincov tu, sa ja vyjadrujem zásadne len k sluchátkam a aparátom, ktoré dôverne poznám (mám doma, alebo som dlhodobo mal doma)... M50-ky doma mám a som s nimi spokojný...a to mám teraz doma všeličo iné...a aj za iné prachy... :lol:
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod The Wolverine 14. 4. 2013 01:53

SR80i jsou velmi lehká a díky kovovému pásku se dá do jisté míry i "nastavit" přítlak, takže most se nemusí temene hlavy skoro dotýkat. Mně osobně přijdou pohodlná, jejich předností je nízká motnost. Audio-Technica je na tom ovšem po stránce pohodlí ještě lépe.

Nemyslel jsem to tak, že obecně uzavřená musí být nutně hutná a otevřená světlá. Prostě uzavřené a otevřené modely Audio-Technica se charakterem liší.

Toto by možná bylo dobré si přečíst:
Velký test domácích sluchátek
Test Audio-Technica ATH-A700
Test Audio-Technica ATH-AD500
Test Grado SR60i
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 4. 2013 08:49

milsimr:
Keby si napisal rovno na zaciatku (alebo som prehliadol?) ze to potrebujes aj k 5.1 repro, nemuseli sme laborovat vobec. Inak ani toto nie je u niektorych dacov problem :).To len tak na okraj.
Len ak budes hladat kartu, hladaj taku ktora ma sluchadlovy zosilovac. Aby si zabil vsetky muchy.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 4. 2013 15:32

@Ryan Giggs:
V prvním topicu jsem to určitě neuváděl, naivně jsem totiž doufal, že se bude řešit jenom výběr sluchátek :D Ale dobrý, nakonec si rozumíme, což je hlavní :D

Tu kartu už asi ani vybírat nemusím.. tak nějak jsem při zkoumání ASUS Xonar Essence STX udělal zároveň "jednoduchou" volbu - k STX sice 5.1 nezapojím, k Essence ST už ovšem ano (byť nutno sehnat rozšiřující kartou Xonar H6 - sehnáno na Amazonu a již objednáno, vzhledem k relativně omezenému počtu kusů) :)

@The Wolverine:
Děkuji za pěknou škálu testů - čím více to čtu, tím více se utvrzuji, že Audio-Technica ATH-A700x by měla být ta správná volba.

Tak nějak už i docházím do té fáze, kde už nějak moc není co řešit - ATH-A700x vypadají na správnou volbu, pravděpodobně je v brzké době objednám, byť zkusím v okolí Českých Budějovic ještě pohledat, kde bych si je mohl vyzkoušet ještě před nákupem osobně, což by bylo ideální.
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 4. 2013 16:05

Daju sa aj požičať za 400 Kč na 7 dni zo sluchatka.net. Aj viac sluchadiel naraz.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 4. 2013 17:13

To by pravděpodobně stálo za vyzkoušení. Díky za tip.
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 7. 5. 2013 15:50

Tak děkuji všem za všechny rady, obzvláště @Ryan Giggs. Před chvilkou mi zrovna akorát došel balík s mým výběrem - nakoupeno v USA, se všemi možnými poplatky jsem se s cenou vešel zhruba na polovinu nákupní ceny v našich končinách.

Po kratší konverzaci s výše zmíněným člověkem jsem nakonec objednal ATH-A900x - tak jsem zvědavý :)
Obrázek
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 7. 5. 2013 18:10

Zaujimava volba! :) Pred cca mesiacom a pol som mal doma A900. Boli to najlepsie uzavrete sluchadla, co som doteraz pocul, basovali ovela viac nez otvorene AD900. Mail trocha zvyraznene vyssie stredy, ale zdaleka neboli tak svetle, ako AD900. Uzavretym neholdujem, ale bolo to zaujimave pocuvanie, hoci ma akosi nutilo este sa trocha pohrat s equalizerom. O A900X sa pise, ze maju stredy neutralne, predpokladam bez zvyraznenia vyssich stredov. Maju mat zvyrazneny stredny bas, co niekomu moze vyhovovat, niekomu menej. V podani priestoru maju byt na uzavrete sluchadla zvlast dobre. Rad by som si ich niekedy vypocul.

Akym zdrojom A900X zivis?
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 7. 5. 2013 19:57

Četl jsem tvůj příspěvek, kde jsi svou zkušenost s A900x popisoval - přiznám se, byla to jedna z věcí, které mne nahlodali nákup A700x přehodnotit. A když jsem tak koukal, kolik za to na eBay chtějí.. neodolal jsem a celkem bez většího odporu připlatil - a vcelku si myslím, že jsem dobře udělal. Pohodlnost sluchátek, tedy vlastnost na kterou jsem při výběru kladl vysoký důraz - imho, co budu povídat, prostě lahoda (byť nevýhoda, že nemohu zároveň mít i brýle, resp. s brýlemi to začne po čase trochu tlačit - ale naštěstí brýle nijak extra na blízko nepotřebuji, když už to mám např. u PC...), čemuž není co vytknout. A jak jsem tak poslouchal některé skladby, co tu mám... už začíná postupný proces mazání mp3 a přechodu na bezztrátový *.flac :D

Sluchátka nemám prakticky s čím srovnávat (pouze s poslechem na 5.1 repru Creative DDT2200), takže vyrovnanost výšky / středy / basy posuzuji čistě subjektivně - ale z toho, co slyším, tak není si nač stěžovat, podání zvuku vyhovuje (byť přesně jak píšeš - trochu mne to "nutí" si hrát s ekvalizérem, byť tomu stačilo trošku přidat na basech a dát tomu o kousíček nižší střed a je to tak akorát na co jsem zvyklý z repra).

A900x mám primárně zapojené do PC, kde jsem taktéž zainvestoval a o zvuk se mi stará ASUS Xonar Essence ST (+ Xonar H6 pro zapojení 5.1). Ještě vyzkouším, jak to (ne)bude hrát na mobilu, byť nedělám si iluze, že Samsung Galaxy S3 co do podání zvukového výstupu se v porovnání s Essence ST může jít tak akorát zahrabat.. ale s tím se počítalo :)
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 7. 5. 2013 21:54

A900X by pri svojej citlivosti mali zahrat prakticky z hocicoho, samozrejme na urovni kvality zdroja. SGS3 by mal byt jeden z lepsie hrajucich mobilov. Keby si casom porovnal vystupy z SGS3, integrovanej zvukovky a Xonaru, rad si to precitam.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 8. 5. 2013 00:57

Díky za námět. Zapracuji na tom ;)
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod dj wenec 9. 5. 2013 07:53

Mohu se dotázat, jak se dají tyto sluchátka sehnat levněji z USA?
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 9. 5. 2013 08:52

Napr. z Japonska:
http://www.amazon.com/Technica-ATH-A900 ... ms&ie=UTF8
Items: EUR 145,37
Shipping & handling: EUR 19,38
Aj po doplateni DPH sa to velmi oplati.

Pozdrav pre ceskeho a slovenskeho distributora. ;)
bogino
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka