Dobrý den,
posledních několik dnů vybírám sluchátka pro domácí využití a poslech (převážně rock / metal, ale jsem v zásadě "univerzální" posluchač - takže spíš všehochuť + občas, tj. především v nočních hodinách, bych i využil pro herní účely). Avšak, čím více čtu článků a recenzí, tím více jsem z toho zmatený V jednu chvíli vypadají nadějně sluchátka Sennheiser HD 280 Silver, hned na to zjistím, že maj poněkud větší přítlak - což zase ne, mám velkou hlavu, nutně potřebuji pohodlí A takových situací se mi opakovalo už hodně -> zúžení výběru svépomocí proto vzdávám a ani se za to moc nestydím... Proto se s žádostí o pomoc při výběru obracím na vás.
V bodech požadavky a nějaké základní info:
cenová hladina ideálně 3-3500,- Kč, POKUD by se to nějak zásadně vyplatilo, jsem ochoten jít na 4000 +/- nějaká ta stovka.
Primární důraz na pohodlí - nevadí mi, kdyby sluchátka byla nějak těžší, spíš jde o dolehnutí na uši / přítlak mušlí. Znovu podotýkám - jsem celkově poněkud větších rozměrů, hlava nevyjímaje.
Preferuji circumaurální provedení sluchátek po posledních špatných zkušenostech se supraaurálními sluchátky (byť nebyly v takové cenové relaci).
Uzavřená / otevřená - neřeším, nicméně vzhledem k tomu, že doma mám minimum rušivého hluku, tak mohou být klidně otevřená, jediný stálejší zdroj hluku je u mne max. zapnuté PC.
Zdroje hudby: PC (momentálně jen int. z. k., nicméně v plánu nákup něčeho lepšího - každopádně rozhodně nechci žádná 200+ Ohmová monstra, kvůli kterým bych ještě musel kupovat extra zesilovač), Samsung Galaxy S3, případně TV
Typ hudby: převážně rock a metal, nicméně jsem univerzální posluchač, takže se v mém repertoáru hudby nacházejí i interpreti typu Lindsey Stirling - takže asi bude potřeba něco s univerzálnějším podáním hudby.
Snad jsem na nic nezapomněl Předem děkuji za případné tipy.