AKG 701/702

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dodom93 26. 7. 2013 00:13

Zdravím mohl by mě někdo prosím říct jaké jsou rozdíly mezi akg 701 a 702 ? cena je v podstatě stejná na stránkách AKG nemůžu najít 702 ono v podstatě nikde nemůžu najít parametry 702 a nějakou pořádnou recenzi .
Dodom93
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod artam 26. 7. 2013 01:06

Rozdiel je v tom, ze 702 ma odpojitelny kabel.
artam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dodom93 26. 7. 2013 11:07

Aha ;-) díky moc, ještě bych se zeptal jaký konektor je zapojen do sluchátek dočetl jsem se že mini XLR ale ne kolika pinový a snad už poslední otázka bude mě k těmto sluchátkům "stačit" yamaha HTR 4065 nebo by to sneslo ještě něco lepšiho ? :-D :-D :-D díky za odpověď
Dodom93
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boriscz 26. 7. 2013 11:30

To co poleze z Yamahy HTR 4065, se ti každopádně v těchto sluchátkách líbit nebude, prostě tě potká zklamání. Sennheiser HD600, HD650, sice taky potřebují svoje, ale co .. zahrajou hezky.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dodom93 26. 7. 2013 12:21

No a s těma sennheiserkama se mě to bude libit vic? a v čem to bude tak jiné :?: Případně co za DAC mě doporučíte k těm K 702 protože jsem si četl v topiku co za DAC k 701/2 a ty některé topiky jsou už pár let staré (určitě se toho hodně změnilo) a hlavně když si pořídím sluchátka za 6k tak ze studentských peněz nebudu mít na DAC za 10k+. Mám se tedy vrátit k AKG K 242 HD a Fiio e07k ?
Dodom93
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boriscz 26. 7. 2013 12:32

Ano, každá sranda něco stojí. Být studentem rozhodně bych vážil ekonomickou variantu. Mnohokrát se zde diskutovaly, tak nebudu nosit dříví do lesa. Stačí pročíst forum, určitě to bude inspirativní čtení, mnohdy poučné, určitě né zbytečné.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chistos 26. 7. 2013 18:53

Ku K701-tkám potrebuješ ten zdroj v hodnote 10k, takže...
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 26. 7. 2013 19:06

chistos píše:Ku K701-tkám potrebuješ ten zdroj v hodnote 10k, takže...

To bych se zase trochu uklidnil, už nějaké sestavička Odac + BVčko, což je z bazaru třeba pod 5K hraje s AKGčkama už dost pohodě.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod chistos 26. 7. 2013 19:19

Len nie vždy to z toho bazáru zoženieš.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dodom93 26. 7. 2013 19:41

Bína píše:
chistos píše:Ku K701-tkám potrebuješ ten zdroj v hodnote 10k, takže...

To bych se zase trochu uklidnil, už nějaké sestavička Odac + BVčko, což je z bazaru třeba pod 5K hraje s AKGčkama už dost pohodě.

Mohl bych poprosit o nějaký odkaz co konkretně máš na mysli ;-) já jsem přece jen trochu ještě amatér :-D
Dodom93
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dodom93 27. 7. 2013 21:33

Zdravím měl bych ještě pár otázek na majitele / znalce AKG K 701/2 (snad už naposledy) :-) , po dlouhém studování jsem se dozvěděl pár příjemných a také pár nepříjemných okolností a potřebuji přesně zjistit co je pravda a co ne
1. 701 jsou prý „kovové“ => jaké části ? jen ty obroučky ? nebo něco víc ? a 702 jsou celé plastové ?
2. u 701 jsem viděl, že dávají i podstavec na sluchátka ale u 702 jsem ho neviděl oni ho k nim nedávají ?
3. v některých článcích je napsané že 702 víc basuji je to pravda nebo jen fáma ?
4. Je nějaká extra výhoda u 702 vyměnitelný kabel ? Chápu že je to lepší v případě že se kabel poškodí ale pokud jsou 701 víc kovové a 702 plast tak to bude těžké rozhodování
5. Už jen vaši radu ze zkušenosti jestli 701 nebo 702 :-)

Moc děkuji všem, co budou tak hodní a poradí.
Dodom93
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hcmartas 27. 7. 2013 22:53

Přiživím se k tomuto tématu, neboť se mi akorát hodí do noty :)
Hledám HIFI sluchátkovou sestavičku v ceně 10 tisíc maximálně 13 tisíc a právě tyto AKGčka mi padly zatím do oka (snad i do ucha...), no ale jaksi jsem se zde dočetl že jsou to jedny z nejnáročnějších sluchátek na výběr zdroje na trhu, tak nevím jestli by daný rozpočet stačil na koupi jak sluchátek tak ucházejícího zdroje. Doteď poslouchám na Fostexech th-7 a asus xonar dg, a frekvenční charakteristika sluchátek mi maximálně vyhovuje, z toho plyne že preferuji vyrovnaný přednes, akorát bych rád okusil více detailů a lepší prostor v hudbě. Má tedy cenu vůbec uvažovat s mým rozpočtem o tyto sluchátka, tak aby nezahálely kvůli nedostačnému zdroji?
Případně mi poraďte podobná sluchátka, radši otevřené než uzavřené, nejlépe od uživatelů co je mají naposlouchané, ale názory ostatních taky uvítám, díky.
hcmartas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hergarok 27. 7. 2013 23:18

1) Kovové části, které jsou u K702 změněné na plastové plní víceméně jen estetickou funkci (ty kroužky a možná i ta malá kulatá mřížka - u ní ale nevím jistě). I K701 jsou převážně z plastu.
2) K702 podstavec nemají.
3) K701 a K702 se zvukově sice odlišují, ale v basech ne. Ono je to hlavně v tom, že odlišnosti jsou i mezi nejstaršími a nejnovějšími K701.
4) Výhodou je to, že si můžeš bezproblémově připojit libovolný kabel. U K701 je kabel možné koupit jako náhradní díl a vyměnit si ho, jeho kvalita je taková, že bych se neobával toho, že by bylo potřeba ho při normálním zacházení měnit.
5) Měl jsem možnost slyšet K702 s neoriginál kabelem a nějaké hodně staré K701 a bylo to ve prospěch K701 (dvojky byly agresivnější). Moje zkušenost ovšem nic neříká o tom, jak by dopadlo srovnání K702 s novými K701.

hcmartas: něco podobného jako K701 mimo podobných AKGček (K601, snad i K612) asi těžko. Co se týče té démonizované "náročnosti", tak to je blbost. Prostě někomu jejich zvuk nesedí a má potřebu to shazovat na "náročnost". :roll:
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 28. 7. 2013 02:42

hcmartas: K701/K702/Q701 majú menej hutný zvuk ako tie Fostexy a potrebujú minimálne štyrikrát výkonnejší zosilovač
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hcmartas 28. 7. 2013 08:41

bacil2: Děkuji ti za info z přímého srovnání když oboje sluchátka vlastníš. Moje další otázka by se týkala zdroje. Co jsem koukal, tak je dost chválený tento dac: http://www.audiophonics.fr/audiogd-nfb1 ... -7193.html, prý má temnější zvukové podání, a to by se k AKčkám mohlo hodit, papírově je to super zařízení za ty peníze, stačilo by?
hcmartas
Kolemjdoucí

Další stránka