Sluchátka do 4000,- - víceúčelová, circumaurální A/K/S?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 8. 8. 2013 16:24

Ahoj,

můj dotaz těm z vás, kteří s hudbou výrazně žijí, bude připadat, jako barbarství. Nicméně se zeptám.

Hledám sluchátka, která budu moct použít s mobilem (doma), zapojit do integrované karty na PC, do TV, HIFI věže ...
Zvukově hledám vyrovnaný projev s možností lehkého zvýraznění basové části. V žádném případě nechci někým nazvané průzračné výšky, které ale znamenají agresivní podání. Výšky mají být čisté, nikoliv mít sklon k agresi.
Aniž bych zatím cokoliv slyšel (chápu, že si je poslechnout musím, protože zvuk je primární záležitostí. A nasadit, protože nemusejí sedět.), vybral jsem tři modely pro porovnání a rady od Vás. Nechci poslouchat něco, co nakonec nesplní požadavky. Upřednostňuji uzavřenou konstrukci, nicméně jedny, které mě zaujaly, jsou polootevřené.

Zvládnou některé z mnou vybraných sluchátek vše výše uvedené ... tzv. od Skypu (mikrofon bych přikoupil), přes „TV“ a film až po náročnější poslech hudby?

- AKG K 142 HD
... líbí se mi na nich technicky vypadající design

- Koss Pro DJ/100
... doživotní záruka je jistě plusem

- Shure SRH840
... slušná výbava

Původně jsem zvažoval i Sennheiser HD 380 Pro, ale před časem jsem je měl možnost chvíli poslouchat. Výšky mně připadaly až moc aktivní. Z tohoto důvodu je nezařazuji - možná se mýlím.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 8. 2013 16:59

Polootvorene sluchadla sa spravaju ako otvorene, takze to velmi neizoluje. Ten nazov polootvorene je skor marketingovy vyraz.

Pokial ide o cenovy limit, bez nejakeho slusnesieho zdroja je investovat tolko do sluchadiel mozno aj skoda. Nevyuzijes ich potencial. A hlavne s nedostatocnym zdrojom, ktory ich "neuzivi" sa mozu prave spravat takym sposobom, ze budu mat ostre vysky, rozpyte ci prilis dunive basy atd.

Kossy by som vylucil uplne, oproti konkurencii je to slabota. K 142 zas nemusia byt kvoli supraauralnej konstrukcii velmi pohodlne. A takisto zvukom zaostavaju, plus absencia izolacie. Tie Shure su najlepsia volba.

V tejto kategorii je to vacsinou obligatne odporucanie, Beyerdynamic DT770 pro, AKG K 272 HD/K 271 Mk II, Shure SRH840, Audio-Technica ATH-A500/A700 (spoza mora su o dost lacnejsie), Ultrasone HFI-780.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Martin2133 8. 8. 2013 17:21

Možná by stálo za to si někde poslechnout a případně si připlatit za Beyerdynamic Custom One pro
JBL ES80 + Proson R10 → Harman/Kardon 3490 → Fostex HP-A4 → PC
Hifiman HE-400i, V-Moda ZN
Martin2133
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 8. 8. 2013 17:42

Ryane - když píšeš, že ty Koss jsou oproti konkurenci slabota ... nebyla by to právě ta správná volba pro mé využití? Z hlediska rozežranosti?

Píšeš ... neuživí ... ale když si vezmu jm. impendanci a další parametry u mnou vybraných, tak by neměly být (v tomto technickém směru) nenažrané.

Martin2133
koukal jsem na Tebou navrhované. Dle popisu zajímavé, cenově výrazně nad limitem. V bílé super :-) Raději bych se pohyboval lehce nad 3000,-Kč. Dal jsem rezervu do 4000,-Kč ... více dát nechci.

Napadá vás ještě něco dalšího? Návrhy?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 8. 2013 17:55

Ono lepsie sluchadla vzdy zahraju lepsie aj z tych zdrojov ku ktorym ich chces pripajat. Ide len o to, ze tie sluchadla by si zasluzili nejaky lepsi zdroj aby si z nich vymackol to co naozaj dokazu.
Pre pochopenie analogia s TV, ktorym rozumies - kupis si ZT60 ale budes tam pustat len SD. Samozrejme bude to vyzerat vzdy lepsie ako na vsetkych ostatnych TV, ale kym tam nepustis HD tak nezistis co ten tv skutocne dokaze. Tak to bolo myslene. A to suvisi aj s tym "uzivenim".
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 8. 8. 2013 18:04

Aha. Podívej - chápu, že mně v řetězci bude chybět (minimálně zatím) kvalitnější zdroj. Čímž samozřejmě dosáhnu vyšší kvality zvuku. Nicméně nekupuji věci na půl roku. A nechci tu mít troje sluchátka na prach. Raději jedny, které budou využité. Proto i ta cena - vyšší.

Mě zarazilo - jak jsi psal, že bych mohl dosáhnout agresivity u výšek atp. Což bych nerad. Řekněme, že pustím nahrávku ve FLAC na PC a sluchátka zapojím do integrované zvukovky. Chápu, že tímto nedocením jejich kvalitu, zvuk nebude mít až takový rozsah, dynamiku a já nevím co ještě, ale ...

-- 8. 8. 2013 18:04 --

Martin2133 jo ... četl jsem si ještě názory na Tebou doporučované BD a prý se v nich strašně potí uši - no to by mě tedy vadilo, fuj :-D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Martin2133 8. 8. 2013 18:10

Jo jo to je asi pravda, abych řekl pravdu mě se uši potí snad u všech uzavřených, je to častý jev řekl bych :-D Jinak já se budu chystat si koupit Klipsch Image One, jsou uzavřená spíš přenosná, zvuk je značně podobný špuntovým Klipsch Image S4, jen velikost mušlí je spíš na uši, ale prý menší uši se vejdou i dovnitř, zvuk ale nevím jestli by vyhovoval, bassové pásmo je značné, prý ale ne na úkor ostatních pásem, hodí se spíš na ty novodobé žánry no :-)
JBL ES80 + Proson R10 → Harman/Kardon 3490 → Fostex HP-A4 → PC
Hifiman HE-400i, V-Moda ZN
Martin2133
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 8. 8. 2013 18:17

Zvýšené pocení uší lze očekávat u všech sluchátek s koženkovými náušníky a uzavřenými mušlemi.
V této ceně bych se soustředil, jak už psal Ryan, na beyerdynamic DT 770 PRO, AKG K 272 HD, Audio-Technica ATH-A700X a Shure SRH840.
Naposledy upravil The Wolverine dne 8. 8. 2013 18:21, celkově upraveno 1
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 8. 2013 18:18

S potenim usi je treba pri cirkumauralnych sluchadlach pocitat. A je v celku jedno ci su uzavrete alebo otvorene. Samozrejme pri uzavretych je "riziko" vyssie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bacil2 8. 8. 2013 19:00

Odporúčam vyskúšať aj tieto:

http://www.headphones.cz/inshop/profesi ... th-m50.htm

Sú to mimoriadne univerzálne uzavreté sluchátka, použiteľné prakticky s akýmkoľvek zdrojom. Dobrá citlivosť a vynikajúca zvuková izolácia. Kvalitné spracovanie. Majú výborný nekonfliktný zvuk aj s horším zdrojom...použiteľný aj v štúdiu...ale zdôraznené basy. Keď sú nové a nezabehnuté hrajú pomerne dosť zle... s tým treba počítať pri skúšaní. Dobrý komfort, ale pre niekoho môžu byť nepohodlné pre trochu väčší prítlak. Vyrába sa verzia s točeným alebo rovným káblom... a taktiež sa robia aj v bielej farbe.
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radimecek13 8. 8. 2013 19:47

já bych to řešil takto:
http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... iio-e7.htm

a

http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... h-t500.htm

sluchátka jsou špičková a s tím fiiem je využiješ dobře....
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 8. 8. 2013 19:52

Já nechci momentálně mít dvě zařízení. Chci mít jedny univerzální sluchátka - pokud možno.

Jak jsem psal ... Skype, film, hudba :-)

Ano, nejsem normální :D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod radimecek13 8. 8. 2013 19:55

tak použij jenom ty sluchátka v této cenovce jsou bezkonkurenční a kdybys časem koupil něký dac nebo sluchátkač,tak je posuneš ještě dál..
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 8. 2013 19:56

To ale môže urobiť aj so sluchadlami za 4 litre...
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 8. 8. 2013 20:17

Škoda, že Beyerdynamic Custom One Pro jsou mimo moji cenovku.
Přesto se zeptám. Někde se píše, že se tam dá nějakým způsobem řídit styl reprodukce. Jak se to dělá a kde?
Díky bass-reflexovým otvorům, které jsou umístěny na pouzdrech mušlí

Nikde nic nevidím :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Další stránka