Ahoj,
můj dotaz těm z vás, kteří s hudbou výrazně žijí, bude připadat, jako barbarství. Nicméně se zeptám.
Hledám sluchátka, která budu moct použít s mobilem (doma), zapojit do integrované karty na PC, do TV, HIFI věže ...
Zvukově hledám vyrovnaný projev s možností lehkého zvýraznění basové části. V žádném případě nechci někým nazvané průzračné výšky, které ale znamenají agresivní podání. Výšky mají být čisté, nikoliv mít sklon k agresi.
Aniž bych zatím cokoliv slyšel (chápu, že si je poslechnout musím, protože zvuk je primární záležitostí. A nasadit, protože nemusejí sedět.), vybral jsem tři modely pro porovnání a rady od Vás. Nechci poslouchat něco, co nakonec nesplní požadavky. Upřednostňuji uzavřenou konstrukci, nicméně jedny, které mě zaujaly, jsou polootevřené.
Zvládnou některé z mnou vybraných sluchátek vše výše uvedené ... tzv. od Skypu (mikrofon bych přikoupil), přes „TV“ a film až po náročnější poslech hudby?
- AKG K 142 HD
... líbí se mi na nich technicky vypadající design
- Koss Pro DJ/100
... doživotní záruka je jistě plusem
- Shure SRH840
... slušná výbava
Původně jsem zvažoval i Sennheiser HD 380 Pro, ale před časem jsem je měl možnost chvíli poslouchat. Výšky mně připadaly až moc aktivní. Z tohoto důvodu je nezařazuji - možná se mýlím.