chci si koupit svoje první kvalitní sluchátka, a tak se obracím na Vás, pro radu.
Jak již název tématu napověděl budu je nosit pouze doma.
Cena by se měla pohybovat do nebo mírně nad 3000 Kč.
Dle článků jsem usoudil, že pro mne budou nejvíce vhodná otevřená sluchátka a nejspíše circumaurální.
Jako zdroj poslouží pouze PC se zvukovou kartou Creative X-Fi Xtreme Music, sluchátkový zesilovač nemám, ale mám zesilovač normální s 6,3mm jack zdířkou, takže teoreticky by mohl posloužit ten, pokud bude potřeba.
Skladby se budu snažit shánět ve formátu FLAC, prý je na kvalitních sluchátkách propastní rozdíl mezí ním a komprimovanou mp3.
Co se týče hudby co poslouchám tak je to převážně Rock (Punk, Hard, atd.), nějaký Pop, ale také skladby na klavír, a občas i nějakou klasiku.
Jediná sluchátka co mám nyní jsou Creative Active Fit Earphones EP-630 za 450 Kč, takže žadné zkušenosti v tomto oboru nemám.
Nosím brýle. (nevím jestli to má na výběr vliv)
Ohledně toho co preferuji ve zvukovém projevu, tak se přiznám, že úplně nevím co napsat, protože žádné zkušenosti s kvalitními sluchátky nemám, tak ještě nevím co od nich chci. Ale nejspíš mi půjde hlavně o tu čistotu a preciznost, nikoliv o co největší množství basů.
EDIT: Ještě jsem zapomněl říct, že si občas zahraji nějakou střílečku, tak by nebylo špatné, kdyby byl rozeznatelný prostor. Není to úplně prioritní, ale nebylo by to špatné

Do včerejška jsem byl ještě rozhodnutý, že koupím Sennheiser HD 558, ale byl jsem upozorněn, že u nich dochází k praskání mostu, tak proto nyní píši Vám.
EDIT2: Další věc co by nebyla špatná, by byl odnímatelný kabel, ale opět to není prioritní vlastnost. Mimochodem, díval jsem se na google ohledně toho praskání HD 558 a dost lidí tvrdilo, že už to Sennheiser vyřešil, ale to může být samozřejmě jenom fáma. Podle obrázků sem viděl pouze HD 555 a HD 598. HD 558 sem tam neviděl ani jednou.
PS: Omlouvám se za založení dalšího tématu, ale po použití hledání, jsem viděl, že výběr sluchátek, je značně individuální. Každý posluchač má jiné nároky. Navíc většina témat byla z roku 2012, tak jsem nevěděl, jestli se ve světě sluchátek neudálo něco nového.
Děkuji za pomoc.