Sluchátka na doma - 3000 Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 8. 2013 21:06

K 240 maju hlavne skvelu vybavu. Odpojiteľny kabel (2 su v baleni) a takisto 2 pary naušnikov. Jedny koženkove, druhe velurove.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod -Lox- 20. 8. 2013 21:21

No o výbavu mi moc nejde, pokud bude základní vybavení dostatečně kvalitní.

Pokud se mám držet Audio-Technica tak to vypadá následovně:
Audio-Technica ATH-AD500 ------ 2900Kč
Audio-Technica ATH-AD700 ------ 3200Kč
Audio-Technica ATH-AD500X ------ 4000Kč

Otázky jsou teda dvě ... mám vzít něco od Audio-Technica, a pokud ano tak co ? :-))
-Lox-
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 20. 8. 2013 21:28

Můžeš si je jít do audigo.cz zkusit? To by bylo ideální.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 20. 8. 2013 21:34

zvukově nejlepší jsou Audio-Technica ATH-AD700 pokud jdou sehnat,tak určitě ty,Audio-Technica ATH-AD500X jsou novinka a jsou prý dělány zvukově trošku do komerčna tzn. líbivější basovější zvuk
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod -Lox- 20. 8. 2013 22:37

Díval jsem se na netu na nějaké srovnání Audio-Technica ATH-AD700 a Sennheiser 558, a bohužel to každý vidí úplně jinak.
Problém je, že tohle budou moje první sluchátka a pokud nebudu moct porovnat oboje zároveň, tak nepoznám zda hrají dobře, protože pro mě bude v každém případě ten poslech velký skok k lepšímu.
A je mi trochu blbý jít do toho Audigo.cz, jen ty sluchátka vyzkoušet a odejít... :roll:

EDIT: Našel jsem frekvenční charakteristiku výše uvedených sluchátek, z ní celkem jasně vyplívá, že u AD700 jsou poměrně silně potlačené basy. Smutný je však to, že nevím jestli mi to má vadit nebo ne :lol:

Obrázek
-Lox-
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 20. 8. 2013 23:12

To nemusi byt take jasne, ze pre neho budu zvukovo najlepsie AD700. AD700 su dost svetle, s nevhodnym retazcom mozu byt az ostre a basov by mnohi privitali viac. Vyskusanie by dalo zakladnu predstavu, urcite by pomohlo, bolo by chybou ich nevyskusat, ak je taka moznost.

Len upozornim, ze aj s tym vyskusanim to nie je take celkom jasne. Doma by mu nehrali celkom rovnako. Zavisi to totiz od zvukoveho retazca - tu svoju zvukovku do Audiga nezoberie. Ak v buducnosti kupi ku sluchadlam lepsie zelezo, zase budu hrat trocha inac. Tak to proste je. ;)
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -Lox- 20. 8. 2013 23:37

Takže jsem opět na začátku a vlastně nevím nic :lol:
Každopádně zkusím napsat mail do Audigo.cz, zda by jim nevadilo kdybych tam zkusil ty Senny a AD700. Třeba mě jedny z nich nějak výrazněji osloví ... snad pak doma na mém železe nebude příliš velké zklamání.
-Lox-
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 21. 8. 2013 00:06

Radsej som upozornil na to, ako to je. Nie je mojom zamerom ta odradzat. Urcite ich chod vyskusat, ak sa da - to som hlavne chcel odkazat.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 21. 8. 2013 07:35

Najlepšie je ísť naozaj vypočuť na vlastné uši. Pokiaľ počúvaš aj rock, tak si moc svetlé sluchátka nekupuj. Možno by neboli zlé tie AKG K 240, alebo ak máš rád viac basovejši zvuk, tak Beyery DT 990. Z Audio-Technika som počul iba M50p (dosť basové sluchátka) a zvukovo mi moc nesadli.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -Lox- 21. 8. 2013 08:56

Problém je, že v Audigo když budu mít štěstí tak si budu moct vyzkoušet ty Senny HD 558 a Audio-Technica, ale jiná sluchátka tam z tech tipů nemají.
Mimochodem co znamená světlá sluchátka ?
-Lox-
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 21. 8. 2013 09:54

Svetlé sluchátka znamená, že ich zvukový prejav je charakteristický väčším utlmením basovej zložky zvuku a viac sú zdôraznené stredy a výšky. Tieto sluchátka znejú pre väčšinu bežných poslucháčov sucho až agresívne a nie sú také zábavné ako basovejšie sluchátka.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -Lox- 21. 8. 2013 10:32

Děkuji za vysvětlení.
Takže věc se má tak, že sem upravil ten seznam kandidátů:
Sennehiser HD 558
Audio-Technica ATH-AD500X
Audio-Technica ATH-AD700
AKG K 240 MkII
Grado SR80i

Z nich se mi dnes možná poštěstí poslechnout si první tři.
Díval jsem se na jejich frekvenční charakteristiky a je jasné, že pokud Senny mi budou připadat přebasované, tak o AKG už nemá smysl přemýšlet. Pokud AD700 bude moc "strohá", tak více méně kompromis mezi ní a Senny by měli poskytnout Grady a nebo AD500X.

Ještě bych se chtěl zeptat jak je to u SR80i s prostorem?
-Lox-
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 21. 8. 2013 11:11

Nepozeraj sa az tak na frekvencne charakteristiky, hlavne pocuvaj a porovnavaj. :)
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 21. 8. 2013 11:52

Pripadne si dake cez net zakup a ak sa Ti nebudu pacit, tak ich vrat... :-)

A sr80 nic moc priestor...
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -Lox- 21. 8. 2013 12:19

Abych se přiznal, tak hlavní dva kandidáti jsou Senny HD 558 a ATH AD700.
Zajedu je vyzkoušet, snad to bude možné, a asi se rozhodnu pro jedny z nich.
Pokud je nebudu moct zkusit, tak nevím jestli není trochu risk vzít ty AD700, protože u nich je podle mě větší šance, že to úplně nedopadne.
-Lox-
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka