Zdravím, měl bych dotaz ohledně výběru "peckových" sluchátek.
Osobně používám už nějaký ten rok na poslech doma i venku špunty (postupně Koss plug,S-jays a teď Klipsch S4) a jelikož mi tento typ konstrukce plně vyhovuje, koupil jsem k vánocům špuntová sluchátka (Klipsch S3) k přehrávači ClipZip také mojí manželce v domnění, že bude nadšená z kvalitativního skoku oproti původním Sansím peckám (i když ty zas tak úplně nejhorší mezi peckami podle mě nejsou).
Bohužel jí ale in-ear konstrukce vůbec nesedla - říká, že má pocit, jako by byla pod vodou, že neslyší okolí, když jde po městě a že jí sluchátko zaražené do ucha nepřipadá vůbec komfortní a má z toho až fyzicky nepříjemný pocit.
Jelikož svoje původní Sansa - pecky už odrovnala a moje Sansa - pecky, které jsem jí s radostí před časem daroval už asi taky za chvíli doklepou, chtěl jsem se zeptat, jaká (relativně) kvalitní pecková sluchátka se dneska vvlastně dají pořídit za max 750 Kč.
Chápu, že pecková konstrukce už je překonaná a zvuk je řádově horší než u špuntů, ale z uvedených důvodů to špunty být nemůžou.
Podání zvuku může být určitě spíš barevnější, basovější (což asi bude u pecek problém), rozhodně si nehrajeme na nějakou věrnost zvuku. Vyhovují ji naše domácí Koss Porta Pro například. Cena by měla být opravdu do těch 750 Kč (ne, přihazovat "těch pár korun" za Yuiny fakt nechci). Napadají mě nějaké osvědčené modely od AKG, Sennheiseru nebo Kossu. Za nějakou přidanou hodnotu v podobě samonavíjení nebo pouzdra bych se taky nezlobil.
A styl hudby ... moje drahá polovička poslouchá všechno možné od Nohavici, Redla a Čechomoru až pod Within Temptation, Nightwish a Amorphis. Tož tak ...díky za rady