Prosba o radu - výběr sluchátek "pecek"

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hamster 30. 8. 2013 09:01

Zdravím, měl bych dotaz ohledně výběru "peckových" sluchátek.
Osobně používám už nějaký ten rok na poslech doma i venku špunty (postupně Koss plug,S-jays a teď Klipsch S4) a jelikož mi tento typ konstrukce plně vyhovuje, koupil jsem k vánocům špuntová sluchátka (Klipsch S3) k přehrávači ClipZip také mojí manželce v domnění, že bude nadšená z kvalitativního skoku oproti původním Sansím peckám (i když ty zas tak úplně nejhorší mezi peckami podle mě nejsou).
Bohužel jí ale in-ear konstrukce vůbec nesedla - říká, že má pocit, jako by byla pod vodou, že neslyší okolí, když jde po městě a že jí sluchátko zaražené do ucha nepřipadá vůbec komfortní a má z toho až fyzicky nepříjemný pocit.
Jelikož svoje původní Sansa - pecky už odrovnala a moje Sansa - pecky, které jsem jí s radostí před časem daroval už asi taky za chvíli doklepou, chtěl jsem se zeptat, jaká (relativně) kvalitní pecková sluchátka se dneska vvlastně dají pořídit za max 750 Kč.
Chápu, že pecková konstrukce už je překonaná a zvuk je řádově horší než u špuntů, ale z uvedených důvodů to špunty být nemůžou.
Podání zvuku může být určitě spíš barevnější, basovější (což asi bude u pecek problém), rozhodně si nehrajeme na nějakou věrnost zvuku. Vyhovují ji naše domácí Koss Porta Pro například. Cena by měla být opravdu do těch 750 Kč (ne, přihazovat "těch pár korun" za Yuiny fakt nechci). Napadají mě nějaké osvědčené modely od AKG, Sennheiseru nebo Kossu. Za nějakou přidanou hodnotu v podobě samonavíjení nebo pouzdra bych se taky nezlobil.
A styl hudby ... moje drahá polovička poslouchá všechno možné od Nohavici, Redla a Čechomoru až pod Within Temptation, Nightwish a Amorphis. Tož tak ...díky za rady
hamster
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 30. 8. 2013 09:21

Polovicke je to v uchu neprijemne mozno preto ze nema vhodny nastavec. Navyse Klipsche su na mensie zenske ucho trochu velke.

Ked nechces priplacat za tuzemsku cenu Yuinov, resp. Hisoundaudio PAA-1 tak za tych 750,- ich kupis bezproblemov napr. na ebay. V opacnom pripade je to viacmenej jedno ci to bude nejaky Sennheiser, AKG ci nieco ine. Tymi si velmi oproti Sansa peckam velmi nepolepsis.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod hamster 30. 8. 2013 09:51

Odpověď s odkazem na Yuiny jsem očekával (nic ve zlém ;-) )
Upravit/vyměnit nástavce u těch Klipschů bylo hned to první, co jsem zkoušel - rozhodně jsem si nechtěl přiznat, že koupě Klipsch S3 byly vyhozené peníze :-) . Do uší se jí vejdou v pohodě, dokonce mám doma i starší Creative EP-630, která taky do uší nacpe. Ale ten samotný pocit ze špuntů v uších prostě nedokáže vydýchat. Faktem je, že patří k lidem, kteří špunty v uších nesnesou. Nevyhovuje jí ten pocit "ucpaných uší" a to, že "slyší vlastní dech". Pořád měla tendenci je z ucha povytahovat, aby netěsnily a nevytvářely ten klasický uzavřený efekt. To jsou pak ale špunty celkem na houby ... mění se vlastně v nekvalitní pecky.
Od zvuku samozřejmě nečekám zázraky, ale +/- kvalitní a zábavný zvuk bez úplné absence basů. Tak nějak stejný nebo trochu lepší než mají pecky od Sansa ClipZip, která osobně nepovažuju za úplný zvukový pr..er. A potěší třeba i kvalitní konstrukce či nějaké vychytané pouzdro. Prostě sluchátka pro poslech na ulici, ve vlaku - nic extra. Proto jsem do nástřelu navrhl ty nejprovařenější sluchátkové firmy...
K Yuinům - tisícovka už mi přijde trochu moc a k nákupu na zahr. serverech nějak nemám odvahu a důvěru.
hamster
Junior

Odeslat příspěvekod chistos 30. 8. 2013 10:24

Co tak nejaký náhlavný model? Síce v tejto cene bude niečo problém zohnať, ale mohla by to byť lepšia alternatíva.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 30. 8. 2013 10:40

Bohuzial tie podmienky mas nastavene tak, ze proste lepsia moznost ako tie Hisoundy a Yuiny proste nie je. Ci sa ti to paci alebo nie. Nejake "bezne" pecky (AKG...) za 700 Kc proste lepsie ako ti Sansa nezahraju. To az nejake drahsie, tam sa ale zase dostavame k Yuin, Hisound.

Pokial ma konkretny prevereny predajca na ebay vysoke pozitivne hodnotenie, ten nakup je bezpecnejsi a predajca serioznejsi ako drviva vacsina nasich obchodov. Tam sa naozaj nie je coho bat.

Alebo potom je moznost ako pise kolega vyssie, poobzerat sa po nejakych nahlavnych.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod radimecek13 30. 8. 2013 10:58

pecky aby slušně hráli neseženeš pod 1.000,- kč...buď tam nech pecky od sansy nebo budeš muset přihodit aspoň na tu tisícovku...

http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/h ... paa-1-pro/
http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/yuin-pk3/
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hamster 30. 8. 2013 11:03

Náhlavní asi ne ... doma už máme Porta Pro, ale na veřejnosti je nosit nechce. Divně to prý vypadá a taky to ničí účes nebo co ... :-)
Tak nic - asi mám jenom dvě možnosti. Buď koupit naslepo "nějaké" pecky (třeba SENNHEISER MX 470, AKG K 315 nebo KOSS The Clef), anebo to zkusit přes ten ebay. To se ale nejdřív budu muset podívat, jak se to vůbec dělá :-)
Anebo ... počkám na nějaké výročí a koupím ty Hisoundaudio PAA-1 Pro. Na rozdíl od Yuinů aspoň nějak vzhledem ke své ceně vypadají. Ten dizajn Yuin alá vietnamská tržnice první poloviny 90-tých let je fakt odpuzující.
hamster
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 30. 8. 2013 12:06

Mam doma paa1, nie pro, a uz aj tie hraju za tu smiesnu cenu velmi dobre :-)
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chistos 30. 8. 2013 15:31

Hamster, neviem čo jej to vadí, ja behám bežne po ulici s K551-tkami a to sú iné "hovädá", ľudia na mňa pozerajú ako, keby som bol z inej planéty, ale na tom nezaleží, ja si radšej vychutnám kvalitný zvuk. KPP nie sú zrovna super, do tých 700kč zoženieš aj niečo menej nabasovaného. Bud počkaj na to vyročie a kúp tie Yuiny, pretože tie pecky od AKG, či Sennheiseru nebudú hrať lepšie, ako tie, čo sa davajú k sanse. Cez ten ebay sa netrebá báť nakupovať, ale rátaj s tým, že dovoz bude tak jeden mesiac.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoxY 30. 8. 2013 16:00

Ahoj hamster, tak prispejem aj ja svojou troškou do diskusie. Pokiaľ ide o peckové slúchadlá značky Sennheiser, počul(hlavne čítal) som pozitívne ohlasy na radu MX5xx, z ktorej sa súčasne predáva model MX580, alebo menšie MX581(v podstate ženské), alebo potom Sennheiser MX880. http://www.head-fi.org/t/492165/sennheiser-mx-series-vs-yuin-pk-series-6-earbuds-compared-and-reviewed . Čital som niekde aj slovenské/české porovnanie, ale momentálne to vôbec neviem nájsť.

Ďalším adeptom by mohli byť Apple EarPods(rovnako celkom dobré ohlasy). http://handsfree.heureka.cz/apple-md827zm-a/

Posledným adeptom z vlastnej skúsenosti môžem spomenúť aj slúchadlá Marshall Minor(tu som kupoval trochu mačku vo vreci), no konečný výsledok je výborný. Tieto slúchadlá možno odporučiť aj na šport vďaka špeciálnemu uchyteniu v uchu(jednoducho krásne držia v uchu). osobne mám biele so zlatým(no ostatným by som odporučil skôr kombináciu čiernej so zlatým, pretože biela už pomaly používaním nie je biela) :-)
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 30. 8. 2013 17:33

JoxY - Mniory radši nevzpominej leži mi to ve skřini a neni o co stat předraženy šrot za to by už měl ty Yuin
Fiio btr5 + Fearless s8f
Samsung galaxy buds pro
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 30. 8. 2013 17:41

yuin i hisoundaudio jsou zvukově úplně někde jinde než šunty co ti radí Joxy...věř lidem co mají zkušenosti s vícero sluchátky než výkřiky do tmy,že marshall nebo pecky od senů a akg budou hrát k něčemu...
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 30. 8. 2013 18:00

MX-985 (či MX-980, totožné) nebo OMX-980 (konstrukce kolem uší) :-)

A nebo Yuin... Ale já preferuju neutrálnější zvuk Sennheiserů (těch mnou doporučených).
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 30. 8. 2013 18:12

Kde kupis MX-980 do 800 Kč?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod radimecek13 30. 8. 2013 18:48

za cenu mx980 mám špičkové KOVOVÉ Hisoundaudio living...daleko lepší zvuk i kvalita zpracování...
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Další stránka