Sluchátka AT ATH-AD700, nebo ATH-AD500x

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jack08 4. 9. 2013 19:23

jaký sluchátkový zesilovač bys doporučil?
jack08
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radimecek13 4. 9. 2013 20:05

Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jack08 4. 9. 2013 20:29

@radimecek13: pročetl jsem mnoho stránek a článků a stejně nic moc nevím...
Takže jinak: bude mít význam pořízení k mé kombinaci ZK a sluchátek např. FiiO E09K ?
jack08
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radimecek13 4. 9. 2013 20:33

nebude,protože to je jen sluchátkový zesilovač,ty potřebuješ i DAC...minimum je E10,ale ten audinst bude lepší
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jack08 4. 9. 2013 21:06

Petr67 píše:Já už jsem ho vrátil, oproti přímému srovnání z CD Denon fakt slabota. Nechybí hlasitost, ale dynamika úplně v háji.. :-(

jak to s ním tedy je? nerad bych vyhodil 4K za větší kravál bez změny dynamiky.
jack08
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 9. 2013 21:28

@radimecek13:
DAC ale predsa ma, ta zvukovka Xonar D1 ma velmi slusny vystup (line out) ale nema sluchatkac. Preto je kupovat Audinst ci Fiio zbytocnost. Tam si dacom nepomoze. Preto je lepsie ked kupi len nejaky sluchatkac napr. BV audio ci E9. To budu lepsie investovane peniaze.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod jack08 4. 9. 2013 21:51

Takže FiiO E09K příp. levnější varianta FiiO E10 Olympus bude stačit k lepší dynamice oproti výstupu z Xonaru D1?
Je nějaký kvalitativní rozdíl mezi line out ze zvukovky a propojením ZK kablíkem do front panelu?
jack08
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 9. 2013 22:20

Fiio E10 nie je lacnejsi variant E9. Su to odlisne pristroje. E10 je DAC aj slucadlovy zosilovac. E9 len sluchadkac. Ty ale DAC mas (zvukovka) takze ti staci kupit len samostatny sluchadlovy zosilovac (E9).

Rozdiel medzi tymi prepojeniami je velky v prospech lineoutu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod jack08 4. 9. 2013 22:31

Díky.
jack08
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jack08 6. 9. 2013 08:07

Sluchátka.net píše:avšak pozor: nepodlehněte rozšířenému internetovému bludu, že sluchátkovým zesilovačem (ať už tímto, či libovolným jiným) si zlepšíte kvalitu poslechu ze sluchátek. To je klasický internetový nesmysl, který nemá se skutečností nic společného. Chcete-li pouze vylepšit zvuk svých sluchátek, daleko lépe uděláte, pokud si koupíte sluchátka nová, nebo pokud investujete do kvalitního zdroje signálu (kvalitní zvuková karta k počítači, nebo mobil s kvalitním zvukovým výstupem).

http://www.sluchatka.net/fiio-e11-sluch ... zesilovac/

Tak teď tomu zase vůbec nerozumím. Mám objednaný E9 s tím, že kvalita poslechu půjde nahoru a tady píšou zase něco jiného. :nenapadne
jack08
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 9. 2013 08:26

Pretoze tam to je napisane prilis zjednodusene, dogmaticky a zavadzajuco. Ale ono to v praxi take jednoduche nie je.
Ano, zosilovac primarne kvalitu zvuku nezlepsi, v zmysle ze by tu kvalitu "vyrabal". Ale robi to ze dodava sluchadlam viac energie, ktora ma za nasledok lepsie "rozkmitanie" membrany. A teda sluchadla lepsie hraju. Bez zosilovaca hraju sluchadla pod svoje moznosti, so zosilovacom vyuzijes ich potencial a kvalitu naplno.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 6. 9. 2013 08:54

Ide o to, ci player dokaze tie ktore sluchadla optimalne vybudit, nejde len o hlasitost. Cize vybudenie sluchatkovym zosilnovacom zlepsis, ako pise Ryan. V pripade menej kvalitneho zdroja signalu samozrejme plati, ze najslabsi clanok v retazi bude limitom pre vyslednu kvalitu prednesu a pridanim dalsieho clanku sa zazrak nestane. Detail, ktory sa stratil uz v zdroji, si sluchatkac nevymysli.

V pripade kvalitneho zdroja (najlepsie nie MP3 player, alebo niektory z tych lepsich playerov), idealne s line out vystupom a s kvalitnymi sluchadlami ma sluchatkovy zosilnovac celkom jasny zmysel.

S nazorom zo sluchatka.net sa neda vseobecne suhlasit. Ide o konkretne kombinacie zariadeni, ako sa s pouzitim E11 zvuk zmeni a prehnane zovseobecnenie napisane na zaklade niekolkych pripadov ci nazorov s ktovieakymi MP3 playermi a sluchadlami, ako je napisane na sluchatka.net pri E11, je zavadzajuci nezmysel. Nemozno prehliadnut ani to, ze predajca sluchadiel chce, aby si namiesto sluch. zos. kupil (u neho) lepsie (cize drahsie) sluchadla.

Treba si dalej uvedomit, ze E11 ma pomerne teplejsi prednes, nevynika mimoriadnym detailom a ze existuje vela kvalitnejsich prenosnych bateriovych sluchadlovych zosilnovacov nez je E11, nehovoriac o stolovych. Uz aj len preto prilisne zovseobecnenia zo sluchatka.net krivaju. S kvalitnym zdrojom ako imod a sluchadlami ako moje Brainwavz B2 je prave E11 tym najslabsim clankom v retazi, pozri moj podpis. Pomohla by mi prave vymena sluch. zos. za lepsi, napr. E12 alebo JDS Labs C5 (oboje som mal pozicane, mal som moznost porovnat).
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jack08 6. 9. 2013 18:41

Pořídil jsem tedy ten FiiO E09K a je to opravdu znát. Sluchátka mají čistší a zřetelnější zvuk v celém zvukovém rozsahu a to ne proto, že "jsem ho pořídil tak to tam chci prostě slyšet", ale podle důkladných testovacích pokusů a porovnávání. Takže chlapi, ještě jednou díky.
jack08
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fidko 20. 9. 2013 09:52

Ahojte, nie je v BA/TT niekto kto by mal na vyskusanie AD 700x vymenou za DT990 PRO ? Chcel by som pocut ako hraju. Vdaka :)
Fidko
Junior

Předchozí stránka