od bogino 6. 9. 2013 08:54
Ide o to, ci player dokaze tie ktore sluchadla optimalne vybudit, nejde len o hlasitost. Cize vybudenie sluchatkovym zosilnovacom zlepsis, ako pise Ryan. V pripade menej kvalitneho zdroja signalu samozrejme plati, ze najslabsi clanok v retazi bude limitom pre vyslednu kvalitu prednesu a pridanim dalsieho clanku sa zazrak nestane. Detail, ktory sa stratil uz v zdroji, si sluchatkac nevymysli.
V pripade kvalitneho zdroja (najlepsie nie MP3 player, alebo niektory z tych lepsich playerov), idealne s line out vystupom a s kvalitnymi sluchadlami ma sluchatkovy zosilnovac celkom jasny zmysel.
S nazorom zo sluchatka.net sa neda vseobecne suhlasit. Ide o konkretne kombinacie zariadeni, ako sa s pouzitim E11 zvuk zmeni a prehnane zovseobecnenie napisane na zaklade niekolkych pripadov ci nazorov s ktovieakymi MP3 playermi a sluchadlami, ako je napisane na sluchatka.net pri E11, je zavadzajuci nezmysel. Nemozno prehliadnut ani to, ze predajca sluchadiel chce, aby si namiesto sluch. zos. kupil (u neho) lepsie (cize drahsie) sluchadla.
Treba si dalej uvedomit, ze E11 ma pomerne teplejsi prednes, nevynika mimoriadnym detailom a ze existuje vela kvalitnejsich prenosnych bateriovych sluchadlovych zosilnovacov nez je E11, nehovoriac o stolovych. Uz aj len preto prilisne zovseobecnenia zo sluchatka.net krivaju. S kvalitnym zdrojom ako imod a sluchadlami ako moje Brainwavz B2 je prave E11 tym najslabsim clankom v retazi, pozri moj podpis. Pomohla by mi prave vymena sluch. zos. za lepsi, napr. E12 alebo JDS Labs C5 (oboje som mal pozicane, mal som moznost porovnat).
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500