Výber slúchadiel

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bustil 3. 9. 2013 16:30

Chcel by som požiadať o pomoc pri výbere slúchadiel ... ja sám som dosť vyberavý človek a čo sa týka slúchadiel je to 2x horšie ... ako mladší som používal klasické špunty, alebo rádiovky ( tie také ploché..to hodz kto dostal ku nokiám starým :D ) ale doba ide ďalej technika tiež tak som sa rozhodol investovať do niečo lepšieho neskôr som si zakúpil AKG k 403 ..bol som s nimi spokojný ...mali super pomer cena/kvalita, jediné čo mi vadilo bolo to, že okolie počulo to čo som počúval ja a neraz po mne zazerala babička v autobuse keď som počúval System Of Down .... po dlhšom používaní som zistil , že čím dlhšie ich mám tým slabšie hrajú až mi jeden deň prestali hrať úplne opravil som ich a hrali ďalej bol som spokojný , ale jedno zo slúchadiel prestalo hrať a ja už som nemal nervy ... bol som si kúpil Muse ( neviem presnejšie údaje boli zo zahraničia ) hrali perfektne, ale konštrukcia neodolala náročnému človeku ako som ja ... neboli až tak krehké, ale zase ani pevné zlomili sa v spojoch kde som to čakal... neskôr som si kúpil Canyon CNA-BTHS0IW (bluetooth slúchadlá) vyskúšal som bluetooth a zapáčili sa mi, nevýhoda na nich je slabá konštrukcia a náušníky sú strašné malé uvítal by som niečo väčšie čo by mi pokrylo celé uši.. v konečnom dôsledku som s nimi bol ohromne spokojný, najlepšie slúchadlá, aké som kedy mal a to vďaka pridávaniu hlasitosti na slúchadlách... mohol som si ich nastaviť ako som chcel aj keď na telefóne bola hlasitosť už naplno :) ale dôvod prečo tu píšem je , že by som chcel niečo nové, peckové, za rozumnú cenu a hlavne nech držia pevne po kope :)
Bustil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 3. 9. 2013 16:41

Uf...
1) Přečti si toto.
2) Formuluj srozumitelně, co chceš. Otevřená či uzavřená, supra- či circumaurální, popř. pecky či špunty.
3) Jaký máš cenový limit?
4) Co posloucháš za hudbu, na čem posloucháš (mobil, přehrávač atd.) a jaký požaduješ zvuk?
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bustil 3. 9. 2013 16:50

"jediné čo mi vadilo bolo to, že okolie počulo to čo som počúval ja" otvorené asi nie ... uzavreté ... pecky .. rozumná cena ( do 80€ ) ... "keď som počúval System Of Down" asi nie biebera :D je to tvrdšia muzika :) na mobile ( Sony Xperia tipo kto by chcel bližšie) a zvuk ? ten môže byť iba dobrý alebo zlý či ? :) keby som sa do toho vyznal vyberiem si sám a neprosím o pomoc, ale nevyznám sa do toho preto neviem čo je lepšie a čo sa viac oplatí ..asi tak
Bustil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 3. 9. 2013 16:58

2) Uzavřené pecky neexistují.
4) Zvuk může být bohatý na basy, vyrovnaný atd.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bustil 3. 9. 2013 17:43

"nevyznám sa do toho preto neviem čo je lepšie a čo sa viac oplatí "
Bustil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bogino 3. 9. 2013 17:44

Dam ti este nejake odkazy na popis kategorii sluchadiel:
http://pc.zoznam.sk/rozcestnik-problema ... ika?page=4
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/6 ... sluchadiel
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sluch%C3%A ... h.C3.A1tka
V porovnani s odkazom od The Wolverine http://avmania.e15.cz/svet-sluchatek-konstrukce-a-druhy
je niekedy pouzita ina terminologia, stotoznis si ich takto:
"Pecky" = "Earbud"
"špunty" = "IEM" = "kanálové"

Ak chces dobre zvukovo izolujuce a do usi, zaujimaj sa o špunty. Maju vymenne nastavce roznych velkosti a tvarov, aby si kazdy mohol vybrat podla tvaru ucha.
Naposledy upravil bogino dne 3. 9. 2013 17:51, celkově upraveno 1
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bustil 3. 9. 2013 17:48

ale ja chcem pecky, ktoré dobre izolujú od okolia v tom je ten rozdiel len som trošku neporozumel ..moja chyba :)
Bustil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radimecek13 3. 9. 2013 17:49

pecky,které dobře izolují neexistujou,pokud chceš izolovat musíš koupit špunty...
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bustil 3. 9. 2013 17:49

jak neexistujú keď som také mal dám a uši a počujem iba hudbu nič viac ... oni nepočujú moju hudbu ja nepočujem okolie ...
Bustil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bogino 3. 9. 2013 17:53

Napis nam presny model aky si mal.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bustil 3. 9. 2013 17:56

hore to je napísané , ale ochotne to napíšem znova "AKG k 403" .... "Canyon CNA-BTHS0IW (bluetooth slúchadlá)" a "Muse" ale presnú značku neviem
Bustil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 9. 2013 18:04

Odkedy su sluchadla typu K 403 pecky?
Hore ti dali odkazy na to ako sa jednotlive typy sluchadiel volaju. Čital si to vôbec?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 3. 9. 2013 18:05

Reagoval som na bezprostredne predchadzajuce prispevky, cize pytal som sa na presny model toho, co nazyvas peckami. To si neuviedol.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bustil 3. 9. 2013 18:11

dobre kašlať na všetko ešte raz moja predstava je nejaká takáto ako je model Sony MDR-V55 ... máte pravdu nerozumiem sa do toho ... niečo v takej cenovej kategórií s takým alebo lepším výkonom ...

-- 3. 9. 2013 19:18 --

MOJA CHYBA predstavujem si Circumauralné slúchadlá/Supraauralné slúchadlá
do 80€ .. kvalitné a hlavne výkonné ( aby aby mali čistý zvuk, pekné výšky, ale aby ani nezaostávali basy) a aby sa nerozdrbali hneď po týždni
Bustil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bogino 3. 9. 2013 18:19

Je neslusne nedat si ani tolko namahy, ako ludia, co maju ochotu ti radit.
Dostal si odkazy na 4 clanky s kategorizaciou sluchadiel, nic z toho si neprecital.
Pokial si lenivy citat a rozmyslat, nepis sem uz radsej vobec nic.
Takovou troubu jako si ty jsme tu uz nejmene rok nemeli.
Naposledy upravil bogino dne 3. 9. 2013 18:24, celkově upraveno 2
bogino
Mírně pokročilý

Další stránka