Sennheiser CX 300-II nebo a-Jays?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod miczk 6. 9. 2013 14:27

Zdravím,
Před 3 lety jsem si koupil sluchátka Audio Technica ATK-CKM55. Pak se mi porouchaly a hned na to jsem dostal k mobilu urBeats od Dr. Dre. Abych řekl pravdu tak u prvního zmíněného modelu mi trošku chyběly basy. Připadalo mi, že hudba byla taková planá.

U druhých jsem byl naprosto spokojen (hlavně při využití systémového ekvalizéru BeatsAudio). Bylo prostě vidět, že sluchátka jsou dělaná přímo pro BeatsAudio ekvalizér. A věřím, že většina vás, audiofilů, mě za tento výrok ukamenuje. BeatsAudio se brzy zbavím, protože si budu kupovat nový mobil, takže potřebuji nějaká sluchátka, co by mohla ekvalizér alespoň částečně suplovat.

Po roku se porouchaly i druhá sluchátka a já teď hledám náhradu za cenu okolo 1 000 Kč. Poslouchám především 48kbps ACC streamy rádií, případně indie, alternative, pop nebo taneční hudbu. Vyhlídl jsem si sluchátka Sennheiser CX 300-II nebo také některé a-Jays. Na trhu jsou two, three a four. Sám jako laik vidím rozdíl jen v názvu a pravděpodobně jde asi jde o označení generace. Ale rozdíl v reprodukci mi snad budete schopni popsat vy.

Co byste mi tedy doporučili?
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 9. 2013 14:44

V pripade a-jays a znacenia nejde o generaciu, ale o rozdielny model s mierne odlisnym zvukom. Kazdopadne, zo vsetkych tu spominanych sluchadiel boli prave najlepsie CKM55.
Tie su uz sami osebe vyrazne basove, takze ked ti tam chybali basy, potrebujes sluchadla este prebasovanejsie.
Takze Klipsch S3/S4, t-jays two, Fischer audio Silver bullet, Fischer audio Mighty bug, Nuforce NE-770x, Soundmagic E10.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod chistos 6. 9. 2013 14:56

48kbps nahrávky, to sa dá aj počúvať :shock: ?
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miczk 6. 9. 2013 15:03

Ok, díky za tipy.
Jen se chci zeptat - pro jaké posluchače se hodí a-Jays? Vyhlídl jsem si je hlavně kvůli plochému drátu, protože mám v hlavě představu, že se hůře roztrhá. "t" verze je asi dělaná pro dobré basy, že?
Jaký je rozdíl mezi t-jays two a three?
Zároveň jsem zapomněl napsat, že bych uvítal dobrou izolaci od okolí (což CKM55 nesplňovaly dle mých představ).

48 kbps se dá poslouchat. Zvláště pokud je v ACC formátu. Je výrazně lepší než MP3/WMA v 128 kbps. Aspoň tedy podle mě. Jedná se konkrétně o rádio přes internet - TuneIn.

Jinak je nějaký zřetelný rozdíl mezi Klipsch Image S4 a Klipsch Image S4 II?
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod chistos 6. 9. 2013 15:32

Mne prídu aj 128 kbps nahrávky nepočuvateľné, ak to porovnám s 320, medzi FLACOM a mp3 320 už nepočujem žiadny rozdiel. A rozdiel medzi S4 a S4 II je v ovladaní na kábli.
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karminkotak 6. 9. 2013 15:45

Z vlastnej skusenosti v tejto cenovej hladine tJays a kabla sa bat nemusis... aJays som mal, bol som happy z plocheho kabla a po pol roku sa proste roztrhol, co som stale nepochopil... Kabel som neomotaval okolo mp3, byval volne polozeny a predsa sa stalo... Tak som kupil tie "tcka" a zvukovo som sa posunul poriadny kus dalej... Rozdiel medzi nimi je enormny, naviac aJays mi vypadavali, tieto taham von pomaly nasilu...
karminkotak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 9. 2013 15:59

chistos píše:Mne prídu aj 128 kbps nahrávky nepočuvateľné, ak to porovnám s 320, medzi FLACOM a mp3 320 už nepočujem žiadny rozdiel. A rozdiel medzi S4 a S4 II je v ovladaní na kábli.

Rec je tu ale o AAC. 48 kbps AAC a 48 kbps mp3 nie je to iste.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod chistos 6. 9. 2013 16:53

Samozrejme, ale 48 kbps, no musím vyskúšať, že ako to hraje :D
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miczk 6. 9. 2013 18:21

Tak jsem trošku pogooglil a myslím si, že Klipsch Image S4 bude pravděpodobně lepší volbou. Lidé píší, že lépe tlumí zvuk v porovnání s t-jays 1/2/3. Zároveň na sluchatka.net jsou za výbornou cenu. Na Alze mají jen druhou generaci, ale pokud je vše jen o přepínacích prvcích....
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod karminkotak 6. 9. 2013 18:34

Klipsch som nepocul, no moje usi su specialne :) takze ich tvar by pre mna nebol, ja potrebujem "zalomene" a naviac, po nocnej s nimi viem zaspat pri chill oute na boku a necitim, netlacia, schovam ich cele dnu a zatial velka spokojnost...
karminkotak
Mírně pokročilý