AKG 450 - nehrá jedno sluchátk

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zvady 13. 9. 2013 12:30

Ahoj,
mám AKG K450, ktoré som kúpil ako použité a doposial a zatial som len kupoval nový kábel,ale inak rok bez problémov.
Ráno cestov do práce počúvam sluchátka a poobede už nešlo jedno, do ktorého sa zpája ten kábel (ľavé ucho) a to druhé hrá.
Záruka tam už nie je, tak otvoril som čo sa dalo (Oblúk sluchátok = tam kde vedie kábel k druhej mušli) a na jednej strane bolo vidno žilu (nemohla zoskratovať?) a na druhej biely a červaný kábel.
Tak som to zaizoloval,ale napomohlo.
Skúsil som to aj na rôznych zariadeniach a aj menil káble a nič = chyba je v sluchátkach.

Neviete čo s tým?
:?: kto/kde by to opravili (Praha)
:?: ako sa rozoberá tá sluchátková časť (návod/video)
:?: čo sa tam mohlo stať

Díky za hocijaké info
zvady
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2013 14:12

Skus pokyvat kablom pri konektore jacku, ci v nejakej polohe nezacne hrat lave sluchatko, alebo aspon v nom praskat/chrcat atd. Ide o lokalizaciu problemu. Ak pri jacku nic nezistis, prehmataj este kabel pri vstupe do lavej musle. Ak ani pri vstupe do musle nic nezistis, otvor znova ten most a skus pokyvat kablikmi. Ak sa problem nepodari lokalizovat, urob fotku toho problemoveho miesta, co si popisoval.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zvady 13. 9. 2013 18:08

V kabely to nebude = ten som menil za starý atď a oba sa chovaj rovnako.
Foto je vlastne rovnaké ako v tomto príspevku:
viewtopic.php?f=1712&t=1169495
www.oldfordclub.tym.sk
zvady
Junior

Odeslat příspěvekod chistos 13. 9. 2013 18:08

Ja som mal K450-tky a dva krát mi odišli, v obidvoch prípadoch mi uznali reklamáciu, na druhýkrát mi vrátili peniaze. Ja som mal ten problém, že sa mi tam roztrhol ten káblik v moste, zle tam bol daný a vyčnieval.

-- 13. 9. 2013 19:09 --

S tým asi už nič nenarobíš, skús urobiť foto ty, tá kvalita toho foto je hrozná.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zvady 13. 9. 2013 18:13

Ja som to už zaizoloval = tie dva farebné káble a na druhej strane tam proste bolo vidno len žilu,ale len jednu..to je asi problém...mali by tam byť dva káble či nie?
Keď na opačnej strane sú dva (červený a biely)
www.oldfordclub.tym.sk
zvady
Junior

Odeslat příspěvekod chistos 13. 9. 2013 18:49

Fú, neviem, ja si to už nepamätám. Skús s tými káblami pohýbať, ak to nepomôže, tak problém možno bude niekde inde, ale pochybujem o tom, možno to pôjde opraviť možno nie.
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2013 18:54

zvady píše:na druhej strane tam proste bolo vidno len žilu,ale len jednu..to je asi problém...mali by tam byť dva káble či nie?

Cez most musia byt do pravej musle vedene 2 kable - signalny a zem. Len jeden nestaci.
Mozno ten most ide rozobrat, mozno sa nim (napr, prostrednictvom ineho kablika) da pretiahnut kabel z jednej strany na druhu ... nejako opravitelne by to mohlo byt. Skus dem dat foto.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zvady 13. 9. 2013 20:52

Oki zajtra dodám foto, ale je divné,že nefunguje to bližšie = to kam sa kábel zapája a to vzdialené ide v pohode aj keď tam boli tie problémi s káblom čo popisujem.
www.oldfordclub.tym.sk
zvady
Junior

Odeslat příspěvekod zvady 14. 9. 2013 10:09

Tak som odfotil len jednu stranu a žilu tam nie je vidieť = je to len prvá izoácia a pod tým je dalšia (tá červená a biela) takže asi v pohode.
Osobne si myslím,že odišlo sluchátko - kontakt vo vnútri.
Je tu niekto kto by to vedel rozobrať, alebo poreďte servis v Prahe.

FOTO:
http://s22.postimg.org/qsi66uyvl/DSC01261.jpg
http://s22.postimg.org/ibinvxu6p/DSC01262.jpg
http://2i.sk/b88485af7c
zvady
Junior

Odeslat příspěvekod chistos 14. 9. 2013 11:08

Podľa mňa vo vnútri neodišiel kontakt, ale menič, pár ľudom sa to už stalo. Tam s káblom problém nebude.
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zvady 14. 9. 2013 17:35

A čo teda robiť? Dá sa to opraviť,ak áno kde,alebo je tu niekto kto by to opravil?
Fakt sa do toho nevyznám :(
www.oldfordclub.tym.sk
zvady
Junior

Odeslat příspěvekod zvady 16. 9. 2013 16:16

Ešte nejaké nápady?
Alebo to mám predať za symbolickú cenu?
www.oldfordclub.tym.sk
zvady
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 16. 9. 2013 17:30

Z tvojho povodneho popisu si asi viaceri mysleli, ze ti nehra prave sluchatko (neuviedol si na zaciatku), kedze si hladal problem v kabli v hlavovom moste. Ak hra prave a nehra lave, hladat problem v moste nemalo moc zmysel.

Dalo by sa skusit sluchadla este viac rozobrat a dostat sa ku menicu na lavej strane, ku kontaktom menica, kam sa kabel pajkuje - potom by si vedel jednoznacne zistit, ci menic hra, alebo nehra

Alebo ich ponuknut za symbolicku cenu niekomu, kto by usudil, ze mu mozu byt na nieco dobre (napr. z dvoch pokazenych zlozit jedni funkcne).
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zvady 17. 9. 2013 08:04

Písal som "nešlo jedno, do ktorého sa zapája ten kábel ",ale tak teraz už vieme :)
Problém je,že to sluchátko neviem otvoriť (skúšal som jedmné násilie) = neviem kde začať, aby som to čo najmenej poškodil.
Preto sa pýtam,či tu je niekto z Prahy kto by sa mi na to pozrel, alebo viete o nejakom servise.
www.oldfordclub.tym.sk
zvady
Junior