Slúchadlá - zväčša na produkciu

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod volger 6. 10. 2013 01:22

Premýšľal som slúchadlami, asi takéto mám podmienky:

- na repro sa spoliehať nemôžem, preto slúchadlá pôjdu rovno do PC (ak viete ako to myslím, nechce sa mi to rozpisovať)
- plánoval by som ich využívať zväčša k produkcií (dnb, minimal, celkovo skôr čistobasová muzika)
- ale i tak budú viac menej najčastejšie používané len na počuv hudby (dnb, house, breaks), rád si ale vypočujem aj symfonickú hudbu, violončelo, husle a môj obľúbený klavír
- či uzavreté, alebo otvorené; tak skôr uzavreté, s príjemnými náušníkmi, bez toho aby nejako extra tlačili + vyvážený zvuk, žiadne prebasované
- do 160 eur

Najviac mi srdce piští po niečom exkluzívnom, napr. Beyerdynamicsoch, o ktorý som čítal iba chválu. Možno DT 770 (neviem koľko ohm) alebo DT 990. Problémom by asi bola absencia zosilovača, keďže žiadny nemám a "potiahnuť to celé by mala integrovaná zvuková na doske. Nejaké nápady?
volger
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 10. 2013 04:11

DT770 (80 alebo lepsie 32 ohm) su na toto pouzitie velmi dobry vyber.
"Problem" bude v tej integrovanej karte, na tuto kategoriu sluchadiel to nie je idealny zdroj.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod karminkotak 6. 10. 2013 08:43

suhlas, bud dosetri na zvukovku, pripadne pories nejaku bazarovu a sluchadla ber nove... z tej integrovanej je nerozum napajat taketo dela...
karminkotak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 6. 10. 2013 09:04

DT770 32 Ohm Limited Edition by mohli hrat lepsie nez standardne, tu ich maju vo vypredaji za 160 + doprava 17 EUR: http://www.friendlyhouse.at/beyerdynami ... ro_le.html
... no a zacni setrit na kvalitny zdroj
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod volger 6. 10. 2013 10:22

Čo znamená kvalitný zdroj - externú zvukovú kartu? Aký, za koľko? V prípade ohmov, veľmi do toho nevidím, viem, že slúchadlá s viac ohm_i potrebujú silný "zdroj" ale nejaký bližší popis by som poprosil v mojom prípade čo by to robilo/nerobilo. Vďaka.
volger
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 6. 10. 2013 10:59

Ide predovsetkym o kvalitu zvukoveho prednesu a v pripade integrovanej zvukovky aj o odstup od sumu a akehokolvek rusenia z pocitaca. Lepsi zdroj v obidvoch tychto veciach pomoze. Lepsi zdroj jednoznacne ocenis aj pri sluchadlach, ktore nie su narocne na vybudenie. Cize nejde len o to mat "silny" zdroj, je to hlavne vec kvality prednesu. Na lepsich sluchadlach je to pocut.

Rozne sluchadla maju rozne naroky na "vybudenie", mnohe vyssej triedy potrebuju vykonnejsi zdroj. V pripade napr. 32 Ohm DT770 vsak ide "len" o kvalitu.

Ku tymto sluchadlam bud naozaj kvalitnu zvukovku, co je vyslovene urcena na sluchatkove pocuvanie (obsahuje v sebe sluchatkovy zosilnovac, vlastnosti sluchatkoveho vystupu ma uvedene v specifikaciach), napr. Asus Xonar Essence STX, alebo tzv. DAC (digitalno-analogovy audio prevodnik) spolu so sluchatkovym zosilnovacom, napr. HRT Micro Streamer. Znova opakujem, pri pojme sluchatkovy zosilnovac si netreba predstavit, ze ide (len) o hlasitost, ide predovsetkym o kvalitu. Da sa kupit aj lacnejsie napr. Fiio E10 tu v bazare za 45 EUR a po case ho nebudes mat problem predat, keby si chcel ist kvalitativne vyssie. Aj E10 je zmysluplnym posunom voci integrovanej zvukovke, eliminuje jej zakladne necnosti, pridava lepsie rozlisenie zvukov nastrojov.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod volger 6. 10. 2013 11:32

Samozrejme, problém mám i v tom, že mám slabučké 2.1 Logitech repro, cez ktoré sa zvuk veľmi neoplatí počúvať - šumenie, chrčanie. Preto do budúcnosti by som si predstavoval i kúpu kvalitných, asi štúdiových repro, akú v tom prípade zohráva úlohu ako píšeš, špecifický slúchatkový zosilovač a nie nejaký "obyčajný?"
volger
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 6. 10. 2013 11:46

Ani nie. Zariadenia, ktore som spominal, obsahuju v sebe (niekedy okrem ineho) tieto 2 dolezite komponenty:
1) DAC
2) sluchatkovy zosilnovac
Vystup z prevodnika je vnutri privedeny na vstup sluchatkoveho zosilnovaca.

Mavaju 2 vystupy:
a) Regulovatelny na sluchadla, je to vystup sluchatkoveho zosilnovaca
b) Pevny alebo niekedy aj regulovatelny "line out", urceny do predzosilnovaca, zosilnovaca alebo aktivnych repro. Ide o vystup z prevodnika. Regulacia sa hodi v pripade aktivnych repro / aktivnych monitorov, ktore nemaju dialkove ovladanie.

Ak planujes upgradovat Logitechy na nieco lepsie, cenovo rozumne je pozriet sa po aktivnych monitoroch. V inej sekcii fora ti poradia. Zdroj, ktory by si kupil, by teda mal mat oba vyssie spominane typy vystupov.

Toto ber ako zakladne zorientovanie sa, ohladom prevodnika a sluch. zos. zaloz temu v prislusnej sekcii forum-1920/Prevodniky-a-sluch-zes.html
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 10. 2013 15:11

On ten novy dac pomoze aj tym lacnym Logitechom. Zvuk sa "precisti" a spevni, ubudne sumu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod volger 6. 10. 2013 23:36

Čo som pozeral tie záležitosti, tak pálky sú tam dosť veľké - 200eur?!

Neviem či by som nemal znížiť požiadavky a ísť do nejakých slabších slúchadiel, na kt. nebudem musieť nič dokupovať. No som ozaj na vážkach, nie som nejaký audiofil 24/7 so slúchadlami, ale i tak...
volger
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 6. 10. 2013 23:48

Asus Xonar Essence STX najdes cez heureku za cca 150 EUR
HRT MicroStreamer vyjde rovnako: http://puresound.cz/prevodniky-hrt/10-m ... eamer.html
Ak ti je to vela:
Rozhodujuca je kvalita sluchadiel, take DT770 32 Ohm LE su lahko vybuditelne. Vyssie pisem, ze aj FiiO E10 je zmysluplnym upgradom voci intergovanej zvukovke, je tu v bazare za 45 EUR.
Tak sa daj na tuto kombinaciu. Sluchadla ti mozu vydrzat aj viac nez 10 rokov a za tu dobu, ak budes mat zaujem a peniaze, mozes upgradovat zdroj.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 7. 10. 2013 00:02

Nebyl by na tu produkci lepší Xonar Essence ST nebo STX (než nějaké E07)? Kvalitní zvukovka s vestavěným sluchátkovým zesilovačem a RCA výstupy na repro, dá se mezi obojím přepínat... Samozřejmě má i patřičné vstupy pro nahrávání. Ideální budgetové řešení, ne?
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 7. 10. 2013 06:38

Lepsie samozrejme bude, ale aj drahsie (cena v obchodoch). Takze to nie je koser porovnanie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod spyrko 7. 10. 2013 09:07

Na produkciu elektroniky z vlastnych skusenosti vysoko odporucam DT-770 LE/32 Ohm.
spyrko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod volger 10. 10. 2013 19:03

Ozaj som v tomto lama, tak ma ospravedlňte. Keby kúpim ten FiiO E10, repro pichnem do line outu, dopredu slúchadlá.. Napája sa cez USB do portu? Ako je vlastne možné že taká krabička dokáže zvýšiť, ako to pomenovať - hlasitosť, kvalitu prednesu?

Keby ju kúpim, tak ktoré tie slúchadlá? Existuje vlastne niečo lepšie pre moje požiadavky v tej cene ako Beyery? Na heureke vidím, že majú 32, 80 a 250 ohmove. Vy ste pravdepodobne za 32 alebo 80, čo teda?
volger
Junior

Další stránka