Slúchadlá - zväčša na produkciu

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 11. 2013 16:22

Tak je vyreklamuj - očividně se jedná o vadný kus.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 11. 2013 17:44

volger píše:Ak ti hrajú orezane, jedna strana hrá slabšia a viditeľne až pri maximálnej hlasitosti začínajú naberať počuteľné basy a nie len kvapkanie, tak potom to šmejdy sú, nech mi oponuje i prezident aj ktokoľvek.
Keď ti hra jedna strana slabšie, tak to neznamena že su šmejdy, ale že su vadne. To by ti malo byť jasne aj bez prezidenta.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 5. 11. 2013 18:19

Cez vikend si pisal, ze ti hra jedna strana slabsie ako druha a napisal si tiez "Pokúsim sa to vrátiť."
Odvtedy sa tu vo viacerych temach dookola rozculujes, ze DT770 su smejdy. Vyriesis tym nieco?? Co konkretne? Cely svet vie, ake su DT770.

Chod ich u predajcu reklamovat. Ak hra jedna strana slabsie, uz to je jasny dovod. Ak tam ma este jedni rovnake, mozete ich porovnat. Ak hraju ticho, bez basov a divne, aj predajca to predpokladam rozozna.

Mozno je prerusena zem v kabli, alebo ma slaby kontakt. Raz sa mi to stalo v konektore Amfitonov, ktory som vymienal a ako vidno, v pajkovani nie som profik. Nasluchom som zistil, ze hrali taky nejaky "rozdielovy signal", cize len to, co je rozdielne pre lavu a pravu stranu a potlacali to, co je spolocne. Tym padom hrali tichsie, napr. s nevyraznymi vokalmi a akoby bez basov. Priletoval som uvolnenu zem a hraju ako maju.

Napis potom po reklamacii. Dovtedy tu nemusis mlatit prazdnu slamu.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod volger 5. 11. 2013 18:32

Iba píšem vlastnú skúsenosť; ak ma sklamali, nebudem ich pochopiteľne chváliť. To, že sú vadné je chyba výrobcu; výrobca ma má presvedčiť, že ho/ ich pochváliť mám. Bohužiaľ sa tak nestalo, takže tak.

Kritizujem ich iba v jedinom vlákne, a to radím dobre, pretože na samotnej krabici je naznačené prostredníctvom počtu hviezdičiek, načo sa hodia: 32 ohmové k telefónu, 80 & 250 ohm do štúdia a hifi, preto mu dobre radím, aby ich určite nebral, tak ma za to láskavo nenapomínaj. Zajtra ich posielam späť, ako zvukovku, tak slúchadlá.
volger
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 11. 2013 18:59

volger píše:Iba píšem vlastnú skúsenosť;
Ano, lenže tu skusenosť maš na zaklade použivania (pravdepodobne) vadnych sluchadiel. Prave preto ich hodnotiť a zatracovať je uplne zcestne.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 11. 2013 19:16

volger píše:Kritizujem ich iba v jedinom vlákne, a to radím dobre, pretože na samotnej krabici je naznačené prostredníctvom počtu hviezdičiek, načo sa hodia: 32 ohmové k telefónu, 80 & 250 ohm do štúdia a hifi, preto mu dobre radím, aby ich určite nebral, tak ma za to láskavo nenapomínaj. Zajtra ich posielam späť, ako zvukovku, tak slúchadlá.

To je pravda, na webu Beyerdynamic se tohle dá dočíst... Osobně bych šel do 80-ohmové verze, která mi připadá ideální na různé šunt (pseudo)zesilovače s vysokou výstupní impedancí či nízkým proudem (či vysokou mírou šumu v extrémních případech).

Jinak doporučuju si připlatit a koupit něco lepšího... Těžko čekat zázraky za těch pár eur. (Ty nefunkční DT770 - to je samozřejmě nemilé.)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 5. 11. 2013 19:17

volger píše:Kritizujem ich iba v jedinom vlákne, a to radím dobre, pretože na samotnej krabici je naznačené prostredníctvom počtu hviezdičiek, načo sa hodia: 32 ohmové k telefónu, 80 & 250 ohm do štúdia a hifi, preto mu dobre radím, aby ich určite nebral, tak ma za to láskavo nenapomínaj.

viewtopic.php?f=1712&t=1202080&p=9792969#p9792969
Ak su vadne, je to zriedkavy jav, drviva vacsina je OK. V kazdom modeli sluchadiel kazdeho vyrobcu sa najdu aj vadne kusy. Napr. sa nieco moze uvolnit pocas transportu. Co z toho plynie? Ze ak su tie tvoje vadne, v tom druhom vlakne zavadzas niekoho ineho, kto s tvojim problemom nema vobec nic spolocne.

-- 5. 11. 2013 19:25 --

MHOE píše:Jinak doporučuju si připlatit a koupit něco lepšího... Těžko čekat zázraky za těch pár eur.

Myslis tym sluchadla, alebo zelezo? 300 EUR, co do toho dal, nie je malo, nie kazdy ma vacsi rozpocet na audio. DT770, zapojene do vhodnej zvukovky alebo DACu, maju na to hrat (na svoju cenu) pekne.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod volger 5. 11. 2013 19:32

Pozor, ja pochybenie a chybu vo výrobe pripúšťam, a nezatracujem zato. Zato, že som povedal, že tieto NOVÉ 32 ohmové sa nehodia na produkciu je pravda, keď už teda, tak tie 80 ohmové.
volger
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 11. 2013 19:42

bogino píše:Myslis tym sluchadla, alebo zelezo? 300 EUR, co do toho dal, nie je malo, nie kazdy ma vacsi rozpocet na audio. DT770, zapojene do vhodnej zvukovky alebo DACu, maju na to hrat (na svoju cenu) pekne.

Myslel jsem obojí... Je mi jasné, že ne každý má obrovský rozpočet, ale také je nutno počítam s tím, že se liší očekávání každého. Možná by je ta kupovaná sestava za plné funkčnosti splnila a možná také ne. Tím vůbec nechci zpochybňovat kvality DT770 nebo oné zvukovky - jen bych od toho nečekal zázraky. Je to spíš budgetové řešení.

Jinak musím podotknout, že jsem nečetl celou tuto diskuzi, takže mi mohlo něco podstatného uniknout...

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 11. 2013 19:48

Budgetove riešenie to byť môže, ale oproti tomu čo (zrejme) doteraz použival to je nebe a dudy, bezohľadu na očakavania.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 5. 11. 2013 19:54

volger píše:Pozor, ja pochybenie a chybu vo výrobe pripúšťam, a nezatracujem zato. Zato, že som povedal, že tieto NOVÉ 32 ohmové sa nehodia na produkciu je pravda, keď už teda, tak tie 80 ohmové.

V tej druhej teme si robil zavery z nerozohranych sluchadiel a este pri podozreni, ze su vadne. To podozrenie a ani to, ze su nerozohrane, si neuviedol.

Rok som pouzival DT880. Prvy krat som ich pocul, ked som mal stvoricu pozicanu zo sluchatka.net. Ked boli nove, DT880 sa mi vobec nepacili. Napisal som, ze hraju akokeby cez huspeninu. Ale bral som to s rezervou. Kontrolne nasluchy som spravil po 25 a 50h. Pre DT880 som sa definitivne rozhodol az po vyse 100 hodinach. Medzitym sa stredy zretelne precistili. Je tu o tom tema.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod volger 5. 11. 2013 20:24

Plynulo to hlavne z toho, že keď som už len na tej krabici videl, koľko dávajú čomu hviezd, tak ak je možnosť 80, nech ich berie, a nie 32, pri ktorých výrobca píše na čo sú. Nebolo to iba zo subjektívneho, xminútového počúvania. Dokonca Ryan mu ich ani neponúkal, neobjahoval, teda ak ste na jednej strane, a ja na druhej, je to váš názor. Ale neriešim túto tému viac, lebo vy by ste to rozoberali do poslednej matice. Kľudne sa môže zamknúť.
volger
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 5. 11. 2013 20:31

Tiez neverim ze 32ohm su na tom ovela horsie ako 80 ohmy, proste bud si brutal basshead, alebo su ozaj pokazene :-/ A nacase to tu zamknut, uz sa to neda citat...
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 6. 11. 2013 06:01

volger píše:Plynulo to hlavne z toho, že keď som už len na tej krabici videl, koľko dávajú čomu hviezd, tak ak je možnosť 80, nech ich berie, a nie 32, pri ktorých výrobca píše na čo sú. Nebolo to iba zo subjektívneho, xminútového počúvania. Dokonca Ryan mu ich ani neponúkal, neobjahoval, teda ak ste na jednej strane, a ja na druhej, je to váš názor. Ale neriešim túto tému viac, lebo vy by ste to rozoberali do poslednej matice. Kľudne sa môže zamknúť.

V nahlášení volger píše:Prosím o vymazanie celej témy, nikomu jej prečítanie nič nedá, jedine pohľad na to, ako sa dohodnúť na zlej voľbe. ĎAKUJEM!

Zde se témata nemažou, maximálně se zamknou. Přesto nevidím důvod ani k zamknutí - diskuse zatím nepřekročila žádné meze slušnosti, možná se jen rozkošatila trochu v první chvíli nežádaným směrem...
Zkrátka a dobře, bando, zastrčte kolty zase zpátky do holstrů a uklidněte se - hádat se o to, jestli laple s vyšší imprdelancí jsou na něco vhodnější než stejnej typ, ale s imprdelancí poloviční je dohadování se o suchý z nosu. Rozhodující pro přenos jsou spíš mechanický vlastnosti membrány a celýho měniče, imprdelance v nejvyšší míře ovplivní (a to nejvíc ze všeho) dosažitelnej výkon sluchátek. Prostě když se vysokoimprdelanční laplíky použijou ke zdroji s nízkým výstupním napětím, nepomůže ani svěceá voda a prostě budou hrát potišeji, než stejný laple, ale s imprdelancí poloviční nebo ještě nižší - Ohmův a Jouleův zákon zase jen tak někdo neo*ebe...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Předchozí stránka