Fostex TH-7B vs AKG K142HD

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 7. 10. 2013 07:12

Ohm711, to si ale skocil o 2 triedy nizsie! :)

GR07 su najvyssia trieda univerzalov a v kvalite zvuku je podla mna primerane ich porovnavat s nahlavnymi za cca 200 - 400 EUR.
TH-7B su podla ohlasov (nepocul som) cenovo vyhodnou kupou vramci prenosnych nahlavnych povedzme do 80 EUR. Som ale presvedceny, ze vyhodna kupa bazarovych alebo akciovych spuntov (napr. moje Brainwavz B2 mam za 80) kvalitativne TH-7B rozdupe. Pravdepodobne aj HiFiMan RE-0, ktore je vo vypredaji mozne kupit za 50 EUR, hraju kvalitativne lepsie, nez TH-7B.

Proste pomer cena/vykon je u spuntov lepsi. Tromfnut GR07 nahlavnymi nie je lacny spas.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 7. 10. 2013 07:56

Musím souhlasit s boginem... Já si to vlastně ani neuvědomil, ale určitě preferuju GR07 oproti HD600/Q701/DT880/1840/AD1000. GR07 jsou podle mě fakt tak dobré.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dzafo666 7. 10. 2013 08:18

No neviem mozno mam iny vkus ale mne sadli uplne vyborne, aspon pre mna niesu vobec prebasovane a maju naozaj pekne stredy a vysky, na moju podla mna velku hlavu sedia fakt perfektne nikde netlacia ani sa mi nepotia usi, ked ich porovnam napr. s audio-technicami ath-ta400 pacia sa mi ovela viac :)
Na von: Blackberry Z10 >> Sony MH1C
Na doma: Fiio E10 >> Shure SRH940 & Superlux HD-330 Modded

Moje ex slúchadlá: Audio-technica ATH-TAD500 >> Sennheiser HD598 >> Beyerdynamic DT990 Pro >> Hifiman HE-300
dzafo666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 7. 10. 2013 08:24

2 Ohm711:
podľa toho, čo si tu napísal pravdepodobne ani netušíš ako TH-7B správne nasadiť na hlavu...

...a áno, primárne sa moc na von nehodia...ale to sa tu už niekedy hodne preberalo, a jeden mienkotvorný „fotbalista“ stále tvrdí opak...

viewtopic.php?f=1712&t=1196024&st=0&sk=t&sd=a&start=15

...mne naopak TH-7BB celkom sadli 8-) (do cca 100eur určite dobrá voľba) ...ale ja pravdepodobne nemám slonie uši a nie som taký „náročný“ ako Ohm711...je to asi preto, že to nie sú moje „první velká sluchátka“! :D :D :D
...a ešte jedna vec: mám tie fostexy doma ...na rozdiel od niektorých všadeprítomných sluchátkových "teoretikov“
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MHOE 7. 10. 2013 08:49

To bacil2: Nějak nerozumím tomu, co tím básník chtěl říci... Zkrátka mu ta sluchátka nevyhovují, co je na tom divného? Každý máme jiný vkus a jinou hlavu.

Ale pokud jsi se chtěl znovu akorát chvástat, jaký jsi borec se svojí obrovskou sbírkou sluchátek, pak prosím, posluš si. :-P

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dzafo666 7. 10. 2013 08:59

No nebudeme sa tu predsa hadat, kazdemu sedi nieco ine, kolega v praci povedal ze hraju velmi pekne ale ze mu chybaju basy lebo on rad tie basy aj citi co zas ja fakt neznasam :D Prave som si objednal fiio e10 tak som zvedavy ci zacujem fakt daky rozdiel. Inac chcel som sa spytat ci je potrebne ich zahoriet, ak ano ako dlho a akym sposobom (staci pusta hudbu na dakej vyssej hlasitosti alebo si mam stiahnut daky sum o ktorom som niekde cital ? :D)

Moje ex slúchadlá: Audio-technica ATH-TAD500 >> Sennheiser HD598 >> Beyerdynamic DT990 Pro >> Hifiman HE-300
dzafo666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 7. 10. 2013 09:42

Normalnym pocuvanim sa rozohraju, ak to chces urychlit, proste nech ti hraju non-stop. Staci do nich pustat tu hudbu, ktoru pocuvas, na normalnych hlasitostiach.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dzafo666 7. 10. 2013 09:46

Ok super dik moc :)

dzafo666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ohm711 7. 10. 2013 11:20

Samozřejmě, že jsem nečekal, že předčí GR07. Čekal jsem, že se jim přiblíží a zvuk bude díky jiné konstrukci jiný, ale velmi dobrý, jak jsem všude četl. Nechtěl jsem je jako náhradu za GR07, ale jako pohodlnější doplňková sluchátka.
Týden jsem je nechal rozehrávat a další týden jsem s nimi bojoval. Na chuť jsem jim absolutně nepřišel a tak šly pryč. Chtěl jsem je používat doma.

Nejsem náročný, nemám super sluch a ani nemám 40 sluchátek, ale i tak se mi snad nemusí líbit?
Jen jsem přidal svou zkušenost.
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karminkotak 7. 10. 2013 12:20

jasne ze nie kazdemu zvuk Fostexov vyhovuje... su az velmi vyrovnane vo vsetkych pasmach, niekedy je to na osoh, inokedy na skodu... pocul som ich a hrali slusne, no doma ich zatial nemam... vyhodou su, ze ich dokaze rozohrat aj bezny lepsi prehravac, tu su AKG predsa len narocnejsie...
karminkotak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 7. 10. 2013 12:34

Na to, jaké chvalozpěvy se tady na ně vedou, je s podivem, že nikde nemůžu najít jejich frekvenční charakteristiku... To by dalo za tisíc slov.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 7. 10. 2013 12:35

2 Ohm711:
tvoj názor na TH-7 Ti nikto neberie... ono sú to v podstate mizerné sluchátka v porovnaní napr. s takými Q701 alebo HE-500...

MHOE píše: ...pokud jsi se chtěl znovu akorát chvástat, jaký jsi borec se svojí obrovskou sbírkou sluchátek, pak prosím, posluš si. :-P

2 MHOE:
prepáč, ale na niektoré veci reaguješ skôr ako zakomplexovaný majiteľ modnutých HD 558-čiek, ktorý má nabúšené všetko info z netu a v živote nevlastnil HD800-ky
...alebo sa mýlim?
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MHOE 7. 10. 2013 12:45

To Bacil2: Spíš jsem alergický na podobné typy lidí jako jsi ty, prepáč ,-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 7. 10. 2013 12:54

...to mi od Teba celkom lichotí ;-)
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MHOE 7. 10. 2013 12:59

Pak je vše v nejlepším pořádku. :-) Zpět k tématu diskuze...

MHOE
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka