AKG K70x BASS mód

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MoraneX 20. 1. 2014 12:55

Tento mod mohu jen doporučit, pokud máte po ruce k701 rozhodně vyzkoušejte. Mod není nezvratný a pokud budete opatrní a nezničíte tu samolepku co tam je, nikdo ani nepozná že jste jí vrátili zpět. Zvuk je poté daleko vyrovnanější pro moje uši. Mod podle mě upravuje pouze nízkofrekvenční pásmo a mírně zvětší soundstage, detail zůstane zachován a čistota zvuku taktéž.

Samozřejmě pokud máte K701 ve sbírce s dalšími sluchátky a vysloveně máte rádi jejich sterilní projev poté tento mod není pro Vás. Pokud jsou to ale Vaše jediná sluchátka tak si myslím že budete nadšeni.
MoraneX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xmarek 23. 1. 2014 04:41

Johnnny64 píše:Ja som na K701 prechadzal z K514, cize z relativne lacnych sluchadiel a basy boli tym poslednym co mi chybalo. Vadili mi ostre vysky a tiez to, ze boli trucho nudne. Neviem to popisat, ale pri rocku im chybal taky ten drive, alebo agresivita. Ale basy mi bohato stacili aj pri elektronike.
Když jsem přecházel z HD595 tak jsem věděl, že jsou K70x velmi "chtivé" po náročném zdroji. Což se taky potvrdilo. To co tady popisuješ je typický projev těchto sluchátek když jsem je zkoušel připojit k neadekvátnímu zdroji signálu. Mimo jiné jsem časem zjistil, že i v případě velmi slušných zdrojů signálu jsou rozdíly slyšitelné. Takže je sestava která jim sluší víc a sestava kde hrajou nezábavně. Takové HD800 můžeš připojit téměř k čemukoliv a nebudeš mít takový problém.

Upřímně ať si každý dělá se svými sluchátky co chce, je to jeho věc, ale já zastávám názor, že pokud mám se sluchátky problém tak je vyměním za něco jiného. Nějaké úpravy neřeším. Výrobce by měl dobře vědět proč je ten návrh takový jaký je a vím, že jakýkoliv tuning je velmi ošemetná věc a libivý zvuk typu duck-cink může být cestou do pekel. Problém mám akorát s pohodlím. I po čase zjištuji, že v tomto ohledu jsou K70x strašné. :-\
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 23. 1. 2014 08:48

kazdy tu riesi, alebo vacsina ci je tento mod zasahom do niecoho....
ja sa pytam: "preco to vyrobca riesil "len" dakou nalepkou".
nepocital s tym dakto pri vyvoji a navrhu menicov.
ak je dana vec vratna a niekomu to vyhovuje, tak v tom pripade si myslim,ze to nikomu neublizi....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod šeďour 23. 1. 2014 08:50

Tyhle sluchátka jsou opravdu zvláštní fenomén...jsou nepohodlný, maj málo basů a bublinky na membránách, ale jejich majitelé na ně nedaj dopustit.
:hm
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 23. 1. 2014 08:52

ale pokial viem tak bublinky neboli do urcitej doby ich problem....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod šeďour 23. 1. 2014 09:01

...ale basy ano...
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 23. 1. 2014 09:16

Ono celkově sluchátka do 10 tis. Kč hrají hrozně, ale majitelé na ně pějí oslavné ódy....

U bas modu K701 záleží, jaké basy se tím posílí. Jestli ty hluboké, které původní 701 nehrají vůbec, pak by to byla dobrá zpráva. Ale jestli ty vyšší, tak to bude z bláta do louže.

Nehledě na to, že největším průšvihem jsou u těhle sluchátek středy a nejvyšší výšky.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod šeďour 23. 1. 2014 10:03

Tak teď si píchnul klacíkem do vosího hnízda... 8-D
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 23. 1. 2014 10:11

:tleskani :tleskani :tleskani
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xmarek 23. 1. 2014 10:38

Petulda píše:Nehledě na to, že největším průšvihem jsou u těhle sluchátek středy a nejvyšší výšky.
Takže ještě udělat mód na tyto dvě věci a máme super sluchátka. :mrgreen:

Jinak souhlasím s tím, že tyto sluchátka jsou opravdovým fenoménem. Žádná jiná sluchátka v této cenové kategorii nerozvášní tak hi-fi komunitu jako K701. :-P
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 23. 1. 2014 11:33

Na K701 existuje snad víc modů než jakýkoliv jiný sluchátka. Je to nekonečnej příběh. Tohle vyplivnul google hned na první pokus:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jibu 23. 1. 2014 14:50

70x jsou první půl hodinu výborná sluchátka, zvuk je za tu cenu fakt dobrý. Pak to nadšení nějak opadá a při dlouhodobém poslechu zjistite že to dobré není, HD 650 nebo 600 jsou, dle mého názoru, v této cenové kategorii lepší.
Jibu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mirekhusek 1. 2. 2014 11:23

Já jsem tento mód vyzkoušel a jsem maximálně spokojený.. Sluchadla nejsou už tak nudná -) Kráásně to gráduje.. Opravdu jsem nečakal tak velké zlepšení na spodku!
mirekhusek
Junior

Odeslat příspěvekod amarok 30. 3. 2017 08:21

Měl jsem pár měsíců AKG712 a basů u nich bylo mnoho. Navíc bas překrýval ostatní nástroje a nebyl soustředěný na jednom místě, ale rozlézal se po celé soundstage. Toto potvrzuje i mnoho recenzentů. Proto jsem si řádně poslechl K701 a K702 a nakonec vybral ty druhé. Přesto mně přijde, že K701 mají basu pro analytický poslech akorát a u K702 je již zbytečně nabuzený.
Jestliže tedy tento mod pro K701/2 přiblíží bas sluchátkům K712, potom ho nemohu doporučit.

Navíc odlepením nálepky se začne k měniči dostávat prach a vlhkost a to není dobré.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 30. 3. 2017 09:46

K 701 podávají při soustředěným poslechu mužskej hlas tenčí, než jak zní v reálu.To stejný platí pro akustickou kytaru.Takže nesouhlasím s tvrzením, že...
amarok píše: K701 mají basu pro analytický poslech akorát

A tvrzení, že...
amarok píše:Navíc odlepením nálepky se začne k měniči dostávat prach a vlhkost a to není dobré.

...nemůže podle mě v běžnym prostředí obytný místnosti vůbec nastat.

Předpokládám samozřejmě použití sluchátek odpovídající jejich určení a ceně.

Hodně přehnaný tvrzení, je...
Petulda píše:...že největším průšvihem jsou u těhle sluchátek středy a nejvyšší výšky.

Tohle je podle mě nesmysl.Ale tuším, jakým mechanizmem může takovýhle názor vzniknout.Hodně podobný tvrzení už se tady řešilo v jiným vlákně a nakonec se došlo k tomu, jak vzniklo.
šeďour
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka