[minirezence] sennheiser IE 80

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod azag 28. 2. 2014 03:31

Jenom krátce popíšu svoje zkušenosti, kdyžtak se ptejte.

Ze všech těch nástavců používám výhradně malý pěnový. Zkoušel jsem všechny, víceméně bez rozdílu, ale pěnový v mojem případě zřetelně nejmíň ořezávají vysoký frekvence (hi-hats, transients, glitches). Takže jedu na nich.

Sluchátka hrajou po desítkách hodin asi líp než na začátku, i když já si nikdy nejsem jistej, jestli přání neni otcem myšlenky. Moje dosavadní nejvyšší delší zkušenost byla s Phonak PFE 112 a IE 80 jsou zřetelně někde jinde.

Užívám si nulový zkreslení při jakýkoli hlasitosti. Běžně poslouchám na ~normální úrovni, ale čas od času dostanu chuť trochu se do toho trochu propadnout a otočím knoflíkem doprava. IE 80 nemají velkou impedanci, takže není problém je pořádně nakopnout i s obyč zdrojem. Zatím se mi nestalo, že bych slyšel jakýkoli zkreslení nebo smývání zvuků dřív než mi hlasitost začala vadit. (A to jsem z berlínskejch klubů zvyknutej na nějaký grády.) Před IE 80 jsem tenhle pocit zažil jenom na pár špičkovejch klubovejch aparaturách, a IE 80 to docela dobře supluje. Zjistil jsem, že nejlíp se to dá užít u jistý elektroniky a vokálů.

Basový knoflíky na sluchátkách mám na minimu a jsem spokojenej. Dokážu si představit, že někomu by stále přišlo, že je basů moc, ale rozhodně nic nepřekrývají. Co mě příjemně překvapilo je, jak hluboko se dokážou sluchátka dostat. Když jedu se sinem dolu, ještě na 40 Hz nemám pocit, že by sluchátka hrály příliš potichu a 30 Hz už sice zahrají slabě ale přeci zřetelně. Reálně je ale asi nejdůležitější, že na 60 Hz si IE 80 smlsnou jako na malině. Oceníte při poslechu drone elektroniky.

Za zmínku stojí snad ještě prostor, kterej je na in-eary skutečně vydařenej. Ani ne snad velkej, jako uvěřitelnej. Slyšel jsem řádově stejně kvalitní sluchátka, který ale stále vytvářely silnej dojem reprodukovaný hudby. IE 80 mi na to dávají zapomenout. Nedostanente prostor, ale snad pocit, že vám tu hudbu někdo pouští přímo do mozku, ne do uší.

Jinak jsou IE 80 po všech stránkách sluchátka odpovídající svojí kategorii, myslím. Výhrady nemám.
azag
Junior

Odeslat příspěvekod David Tich 3. 3. 2014 16:53

Já mám k těmto sluchátkům jednu velkou výhradu a to je izolace okolí nenašel jsem žádné špunty které by mě pořádně seděly v uších nevypadávaly za chůze... Moje předchozí shure se110 jsou zvukem někde o moc tříd níž ale izolací je to přesně naopak. To chci tak moc, když si koupím za takové peníze sluchátka nepoužitelná v dopravě :-S
Máte někdo z majitelů nějaké rady ohledně jiných špuntů? díky ;-)
David Tich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akburt 4. 3. 2014 21:51

To je smutná pravda,když si nasadím Shurky 530ky,tak tam je okolí potlačené opravdu slušně.
Jinak super recenze od"azag".
Vláďa
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod azag 16. 4. 2014 18:02

tak po dvou měsísích přidám, že jsem absolutně spokojenej. nejvíc těm sluchátkám sluší asi věci jako tohle. než jsem začal poslouchat na těchhle sennech, tak pro mě bas byl vždycky o údernosti, baskytara, kopák, atp. ale díky nim jsem objevil novej rozměr, kdy je bas betonový moře, ve kterým se koupete. a myslim, že o tenhle element kvality se rozbije mnohem víc sluchátek než o údernost basu. ie 80 mezi ně ale nepatří
azag
Junior

Odeslat příspěvekod Ricccie 16. 4. 2014 21:14

Dik za postrehy...ale dovolim si nesuhlasit, ze IE80 (aj ked som ich nepocul) su niekde inde ako PFE112. Akurat mozno charakterom, nie kvalitou prednesu. Na priemernom zosiku (napr. JDS C5D) PFE konkuruju aj o moc drahsim sluchadlam. PFE ma prekvapuju od prveho dna ( mam ich tusim 2 roky) az dodnes. Pri nich som si strasne vela krat povedal wow, ako zahrali niektore skladby.
×Auralic Aries Mini > RME Adi 2 Pro AE > Naim Nait XS2 > Dali Epicon 2
×ChordMojo | FiioM6 | ZorlooZtella> Prophile8 | ER2XR | HD660S | HD58X | K371 | DT250
×Bezdrat | Sonos Arc | WH1000XM3 | WF1000XM4 | GalaxyBuds+
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 4. 2014 13:33

Nesuhlasit si mozno dovolis, ale IE80 su napriek tomu po vsetkych strankach lepsie ako Phonaky.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod azag 17. 4. 2014 14:06

ja nerozumiem, ako možeš vedieť, že nie sú inde, ak si ich nepočul :) a nerozumiem rozdielu medzi kvalitou prednesu a charakterom. ak sa bavíme o úrovni detailu, tak tam sú asi porovnatelné, nemyslím, že by som na ie 80 počul viac zvukov. ale čo sa týka celkového podania, čo sa týka živosti, priestoru, uveritelnosti, čo sa týka uchopitelnosti basu, tam sú ie 80 znatelne ďalej
azag
Junior

Odeslat příspěvekod Ricccie 17. 4. 2014 15:11

Charakterom som myslel, ze su IE80 basovejsie sluchadla. Kvalitou myslim technicku stranku, tak ako spominas detail, separacia, priestor, kvalita vysok, stredov, basu atd...
To ze som ich nepoucul, OK to je pravda. Vychadzam ale z predpokladu, ze take PFE232 alebo 4Ai. su lepsie nez IE80, a k spominanym dvom sluchadlam PFE112 napr. na C5D so zapnutym strednym bassboostom nemaju daleko (slabinou PFE112 je bas, tymto to ako tak eliminujem, filtre su imho nepouzitelne).
Chcem tym povedat, ze si nemyslim ze IE80 su uplne inde, su porovnatelne, v tej istej "triede", ale charakterom rozdielne.
×ChordMojo | FiioM6 | ZorlooZtella> Prophile8 | ER2XR | HD660S | HD58X | K371 | DT250
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 17. 4. 2014 16:51

Nevím,měl jsem phonaky půl roku a nebyl jsem z nich nějak odvázanej,vsonic gr 07 je přehráli o několik tříd..
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ricccie 17. 4. 2014 17:35

Pojem trieda by som najradsej zrusil :-) Aj ked ho sem tam pouzijem aj ja, hruuza. Nikomu to absolutne nic nenapovie. Ak by sme pred toto slovicko pridali cenova, mozno by to nejaky zmysel malo.
Vedel by si napisat v com konkretne su o tolko lepsie GR07?
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 17. 4. 2014 18:42

v podání prostoru,separaci nástrojů a celkově byl jejich projev daleko čistší a přesnější...
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 4. 2014 20:24

Ricccie píše:Chcem tym povedat, ze si nemyslim ze IE80 su uplne inde, su porovnatelne, v tej istej "triede",
To určite nie su, aj keď je otazka kto čo považuje za triedu. Ak to chceš inak, tak IE80 hraju technicky po všetkych strankach lepšie. Jedna vec je nejaky predpoklad, druha priame porovnanie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bacil2 17. 4. 2014 21:08

Ryan Giggs píše: ...hraju technicky po všetkych strankach lepšie...

...toto je úplne klasická formulácia, ktorá vždy jemne naznačuje, že sú to nemecké sluchátka a že sa na tom normálna muzika moc dobre nebude dať počúvať :D
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 4. 2014 07:40

Tu formulaciu pouzil on, len som hovoril jeho jazykom. Places na nespravnom hrobe.
A keby bola rec v tomto zmysle o japoncoch, tak ani nemuknes. Takze neviem o com to vsetko...
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bacil2 18. 4. 2014 09:09

... keď chceš niečo povedať tak hovor svojim jazykom a nie cudzím ... a ak tu niekto plače, tak je to určite len od smiechu :D
bacil2
Trvalý BAN