Jenom krátce popíšu svoje zkušenosti, kdyžtak se ptejte.
Ze všech těch nástavců používám výhradně malý pěnový. Zkoušel jsem všechny, víceméně bez rozdílu, ale pěnový v mojem případě zřetelně nejmíň ořezávají vysoký frekvence (hi-hats, transients, glitches). Takže jedu na nich.
Sluchátka hrajou po desítkách hodin asi líp než na začátku, i když já si nikdy nejsem jistej, jestli přání neni otcem myšlenky. Moje dosavadní nejvyšší delší zkušenost byla s Phonak PFE 112 a IE 80 jsou zřetelně někde jinde.
Užívám si nulový zkreslení při jakýkoli hlasitosti. Běžně poslouchám na ~normální úrovni, ale čas od času dostanu chuť trochu se do toho trochu propadnout a otočím knoflíkem doprava. IE 80 nemají velkou impedanci, takže není problém je pořádně nakopnout i s obyč zdrojem. Zatím se mi nestalo, že bych slyšel jakýkoli zkreslení nebo smývání zvuků dřív než mi hlasitost začala vadit. (A to jsem z berlínskejch klubů zvyknutej na nějaký grády.) Před IE 80 jsem tenhle pocit zažil jenom na pár špičkovejch klubovejch aparaturách, a IE 80 to docela dobře supluje. Zjistil jsem, že nejlíp se to dá užít u jistý elektroniky a vokálů.
Basový knoflíky na sluchátkách mám na minimu a jsem spokojenej. Dokážu si představit, že někomu by stále přišlo, že je basů moc, ale rozhodně nic nepřekrývají. Co mě příjemně překvapilo je, jak hluboko se dokážou sluchátka dostat. Když jedu se sinem dolu, ještě na 40 Hz nemám pocit, že by sluchátka hrály příliš potichu a 30 Hz už sice zahrají slabě ale přeci zřetelně. Reálně je ale asi nejdůležitější, že na 60 Hz si IE 80 smlsnou jako na malině. Oceníte při poslechu drone elektroniky.
Za zmínku stojí snad ještě prostor, kterej je na in-eary skutečně vydařenej. Ani ne snad velkej, jako uvěřitelnej. Slyšel jsem řádově stejně kvalitní sluchátka, který ale stále vytvářely silnej dojem reprodukovaný hudby. IE 80 mi na to dávají zapomenout. Nedostanente prostor, ale snad pocit, že vám tu hudbu někdo pouští přímo do mozku, ne do uší.
Jinak jsou IE 80 po všech stránkách sluchátka odpovídající svojí kategorii, myslím. Výhrady nemám.