Recenze(amaterská) Xiaomi Piston 2.0 - Updated Brown Version

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lord de Wolf 16. 7. 2014 07:44

Moc díky za odpověď.

Na www.ibuygou.com jsem nakoupil nějak záhadně bez registrace (nacpal jsem to do košíku, zaplatil přes paypayl a bylo). Tak se modlím aby to došlo na adresu co mám vedenou na PayPal.

OK, "zahoření" řešit nebudu... :D

Těch špuntů se trochu bojím. Sice občas používám sluchátka co jsem dostal k Lumii 920, ale žádný zázrak to není. Uvidím co ty přibalené k Pistons. Max něco "přikůpím". Co ty Sony Hybrid? http://store.sony.com/ep-ex10a-blk-zid2 ... s-Cushions V čem jsou lepší?
Lord de Wolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod portapro 16. 7. 2014 10:39

Špunty u lumie 920 nejde považovat za špunty, to je kus kabelu s chrastítkama. Mě dokonce hned po rozbalení jedno sluchátko nehrálo, ale u takovýhle sluchátek nejde ani považovat za nevýhodu. Sice jsem Piston neměl, ale když zdejší audiofilní část říká, že to za něco stojí, tak bych se nebál. Kdyžtak můžeš koupit k lumii pak MH1C, to mám odzkoušené a tahle kombinace byla pro mě zvukově dokonalá, bohužel po přechodu na iPhone MH1C nějak ztratily svoje kouzlo, ale s lumií 920 jsem si je fakt užíval.
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 16. 7. 2014 11:58

Hele ty prilozene sputy ti treba budou sedet. Ja jsem dlouhodobe na Sony hybrid zvykly a vyhovuji mi jak tvrdosti silikonu, tak tvarem, takze mi ty od Pistonu prisly takove proste horsi, i kdyz to pry delaj z "detskych cumlu" :)

MH1c jsou fajn, zvukove jsou trosku jine nez Pistony, ale ten kabel a citlivost na usazeni v uchu je z meho pohledu posouva do segmentu "super zvuk, ale ne na ven". Nicmene kdyz porovnavam MH1 a Pistony, tak mi proste Pistony prijdou takove divocejsi. Ne tak uhlazene, ale vice dynamicke. Posloucham hodne reggae,ska a odvozene styly a u kytary "na druhou" je ten rozdil sakra znat a kdyz "v zadu" zabrnka baskytara, tak u MH1c ji sice vnimam, ale u Pistonu se mi jezi chlupy :)
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ...drát 16. 7. 2014 21:41

http://www.barevneledky.cz/www-barevnel ... atka-zlate
cena je bez dph ale aj tak celkom fajn keď sa niekomu nechce čakať a chce záruku
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lord de Wolf 17. 7. 2014 06:52

Your order was shipped by free airmail! :) Nemůžu se dočkat...

Mno, origo Nokia sluchátka jsou tragické, to souhlasím - ale pro vyřizování hovorů dostačující. :)

Btw. nemáte někdo zkušenost s funkčností tlačítek na Pistonech v kombinaci se systémem WP? Respektive Lumií 920? Případně 930 - asi bude upgrade :D (WP = firemní politika, raději bych asi droida).

-- 17. 7. 2014 06:58 --

Tak si odpovím sám:

Na zahraničních fórech píšou, že s Lumií fungují talčítka "no-prob", což je super - těším se ještě víc :D

"Also they are fully working with my Nokia Lumia wp phone, including volume buttons which is pretty great. "
Lord de Wolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boriscz 17. 7. 2014 08:11

Lumia je docela fajn, ale ta nepodpora flacu je tristní.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lord de Wolf 17. 7. 2014 12:28

V rámci "poobědové prokrastinace" jsem narazil na jednu výtku - a to nekomfortní nošení. Některé lidi řežou kovové části do uší.

Vaše zkušenost?

"My first grime with these earphones is the comfort factor. You cannot wear these for longer than 10 mins without screaming in agony. The sharp edge where the 2 pieces of the earpiece come together dig straight into your ear. I had to put some electrical tape on this part for them to be usable. This could be a huge problem for people with OCD. Me? I like to modify all my things, so not a huge issue to me. "
Lord de Wolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ...drát 17. 7. 2014 14:03

áno pohodlie trocha ustúpilo dizajnu,preto som si objednal penové tipy-myslím že tým že budú viac držať na stred ucha tak by to mohlo byť lepšie ale ináč v pohode,žiadna tragédia :)
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 17. 7. 2014 17:00

Ja zadne nepohodli nepozoruju. Sice se mi kov trosku ucha dotyka, ale dokud jsi to nenapsal, vubec jsem si to neuvedomoval. Jedine co bych pistonum vytkl, je zbytecne tezke ovladani nakabelu. Mam doma i plastovy model Brief edition za 10 USD a u toho je ovladani lehci.
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ...drát 17. 7. 2014 18:32

ako hrajú tie plastové?
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod javak810i 21. 7. 2014 10:43

Tak dneska mi dorazily. Zpracování perfektní, zamrzí jen rovný jack a pro mě zbytečné ovládání s tlačítky. V uších při nasazování trochu tlačí, ale není to nic na co by se nedalo zvyknout. Izolace lehce nadprůměrná.

Při poslechu bez zahoření je patrný relativně silný a málo kontrolovaný bas a trochu ostřejší a velmi lehce plechové výšky. A oproti fakovým IE80 také menší prostor. Na druhou stranu předpokládám, že se postupem času trochu rozehrají a už teď jsou detailnější, než zmiňované IE80, takže za mě spokojenost. Přirovnal bych je k Sony MH1C.
HP Elitebook 8740W - Core i7, 8GB RAM, Geforce GTX460M
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C -> Sennheiser IE80 (fake) -> Xiaomi Piston 2
javak810i
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lord de Wolf 24. 7. 2014 08:30

http://www.ibuygou.com/p-original_xiaomi_piston_earphone_updated_version_brown-5708.html

Tak je darebáci o 2 dolary zdražili! :D I když mě stály tejně - připlatil jsem si 2$ za pojištění zásilky. Už ke mě putují 10 dnů a ještě nedorazili - tak třeba ho využiju :D

Nějaké nové postřehy po "zahoření" ?
Lord de Wolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod javak810i 24. 7. 2014 09:51

Fakové IE80 jsou momentálně bohužel nefunkční, takže porovnávám z paměti.

No, zahořením se trochu zpevnily basy, ujasnil se prostor a trochu se ohladily výšky. Každopádně pořád mi přijde, že co se prostoru a (nižších) středů týče, tak na tom ty fake IE80 byly lépe. Pistony nenabízejí tak plný zvuk.

Na druhou stranu Pistony mají více kontrolovaný bas a výraznější a detailnější výšky a vyšší středy. Celkově jsem spokojený.
HP Elitebook 8740W - Core i7, 8GB RAM, Geforce GTX460M
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C -> Sennheiser IE80 (fake) -> Xiaomi Piston 2
javak810i
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lord de Wolf 25. 7. 2014 16:59

Delivered in 9 days - slušný čas.

Po 1 hodině testování doma v klidu jsem velice mile překvapen.
Basy - vyvážené/lehce silnější (z žánrového pohledu je to pro mě plus)
Středy - jsou tam - na rozdíl od předchozích KOSS Plug.
Výšky - začínám objevovat věci, kterých jsem si u skladeb předtím nepovšimnul. wow

Jsem zvědav na životnost - zejména po špatných zkušenostech po výše zmiňovaných sluchátkách od KOSS.

Mějte se a poslouchejte! Muziku... :D
Lord de Wolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lord de Wolf 5. 8. 2014 12:27

Dotaz:

Jak sluchátka "uchováváte"?
- hodíte je prostě do šuplíku?
- nebo je namotáte zpět do původní krabičky na ten gumový "držák" ?
- nebo to prostě a jednoduše neřešíte?

Díky za info.
Lord de Wolf
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka