Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Herrer77 9. 3. 2015 10:17

Na Stax ještě nevyrobili adekvátní krabici :-P

Ne, jen drobnej rejp, samozřejmě obdivuju, že je někdo takovej "blázen" a vyžívá se ve sběratelství. Já na to nikdy nebyl a vždycky se snažím najít jedno řešení, který poslouží na všechno. Představa, že si při různejch žánrech nasazuju různý sluchadla, mě trochu děsí a asi by mě to i rušilo, ale proti gustu... ;-)
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod Sinuhet1 9. 3. 2015 10:49

Tak pro mě osobně je lepší mít víc sluchátek, některé na cesty jiné na doma, s různými charaktery zvuku, a střídat podle nálady. Ale i tak max 3 až 4, víc nevyužiju...proč mít sluchátka která neposlouchám nebo poslouchám jednou za rok, už ty 4 jsou dost na hraně..Samozřejmě každý to máme jinak
Sinuhet1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 9. 3. 2015 12:34

Páni som Vám všetkým veľmi povďačný za vaše postrehy, rady a doporučenia. Fakt si cením záujem a súčasne aj istú úprimnú snahu pomôcť/uľahčiť mi život ... ubezpečujem však všetkých, že mi to práve takto celkom vyhovuje a robí radosť ... aj bez IT organizačného prístupu 8-)

PS:
Audiofiller: staxy sú v krabici s označením SRS 2020 ;-]
Herrer: „najít jedno řešení, který poslouží na všechno“ je pri sluchátkach nemožné :pozor
Sinuhet1: áno, individuálne dobre zvolené 3 - 4 typy by „normálnemu audiofilovi“ mali stačiť :-[
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Audiofiller 10. 3. 2015 01:55

bacil2: Jo máš pravdu, těch Stax jsem si nevšiml :-)
Osobně to vidím jako Sinuhet, mít max. 3 nebo 4 sluchátka na vše pro "normálního" audiofila :-D
Přesto se mi docela líbí tvůj přístup, pěkná sbírka!
Jen se zeptám. Vím že absulutní zvuk neexistuje, ale přesto se tě zeptám. Nikdy tě nelákalo vrazit co nejvíc prostředků do jedné sluch. sestavy a co nejvíc se přiblížit absolutériu (tedy pro tebe), aby ti to vyhovovalo při všech tvých poslouchaných žánrech vždy na jedněch sluchátkách??
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 10. 3. 2015 11:29

Audiofiller píše:... Nikdy tě nelákalo vrazit co nejvíc prostředků do jedné sluch. sestavy a co nejvíc se přiblížit absolutériu ...

ale samozrejme, že lákalo ...

... však som aj "vrazil" a neľutujem toho:
Obrázek

... podľa mňa pri muzike žiadne "absolutérium" neexistuje ... a určite to neni len o peniazoch/technike ... inak celkom dobrá úvaha na podobnú tému je napr. tu:
http://www.innerfidelity.com/content/fi ... -art-music
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Soldner 13. 3. 2015 09:51

Obrázek
Tak micro konečně dorazilo, nechávám plně nabít podle instrukcí a pak začnu burn-in, takže dojmy až někdy posléze... ;-]
iFi iDSD MICRO + Hifiman HE-4,Sennheiser HD-650,Beyerdynamic DT-150, shure se210, Marshall Major
Soldner
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 3. 2015 11:21

iMicro + HE-4 = :tleskani
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 3. 2015 15:59

Blahozelam! Som zvedavy na tvoje dojmy. Skoda, ze nemas moznost priameho porovnania s Nano.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Herrer77 13. 3. 2015 18:43

Micro iDSD + Shure SRH1540 :-) První dojmy jsou fantastické a díky Soldnerově příspěvku si uvědomuju, že jsem vypnul comp a zapomněl nabíjet :-P

Jen rychlovka z toho, co mi za tu hodinu bleskového poslechu zůstalo v hlavě... Basy! Tam kde jsem slyšel s Geekem jednolitý hluboký tón, tam teď slyším melodii :-) Výšky! Činely v Radetzky March znějí jako činely, ne jako syčení, činely připomínající. Evokovaly mi vzpomínku na vojenskou přísahu :-) Tohle jsem chtěl... Bál jsem se, že vřelejší zvuk SRH1540 bude na dle referencí muzikální a nenásilnej projev Micra až moc do zábavna, ale bál jsem se zbytečně. Pokud má takhle vypadat "zábavnej" poslech, tak se budu bavit rád. Zvuk je jasnější, než jsem očekával, což beru jako příjemné překvapení. Celkově mám z Micra pocit, že je mnohem přirozenější a uvěřitelnější, než Geek Out. Tam kde se Geek snažil, tam si Micro prozpěvuje :-) Pořád mám Geeka moc rád a považuju ho za nadmíru povedený želízko, ale Micro je opravdu jinde. Omlouvám se za superlativy, ale mluví ze mě euforie, což je pocit, ve kterej jsem popravdě ani nedoufal ;-) Jsem rád, že měly moje milovaný Shure takovou rezervu v potenciálu. Pokud bude zájem, tak se v budoucnu rád podělím o podrobnější dojmy ;-)
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod Soldner 13. 3. 2015 22:19

No ovšem tohle jsou jednoduše orgie!!!:) Pokud se má micro ještě rozehrát, tak už moc nechápu kam, okamžitě po nasazení sluchátek mi bylo jasné, že HE-4ky jely s Nano tak na 50%. Nano bylo dobrý parťák pro HD650, ale teprve teď si užívám potenciálu hifimanů. První, co mi blesklo hlavou bylo-plný zvuk. U Gothams reckoning od Hanse Zimmera (zkusil jsem napřed zábavnější kousek) nádherně plný, pronikavý bas, úžasné prostorové podání. U Marianne Thorsen, TrondheimSolistene - Mozart (Violin concerto in D major - Allegro) v FLAC v 352khz nádherný detail nástrojů, ale ke klasice se vrátím v lepším rozpoložení. Dire Straits jednoduše nádhera. Zatím malý postřeh, všechny songy mi přijdou basovější, než s Nano, ale může to být taky Hifimanama, které jsou teprv teď pořádně vybuzené. Každopádně zatím nemám nutkání zapnout XBass, 3D je ale dost zajímavé. Nano prostě byl jen slušný zesik a dobrý dac ve své ceně, tohle je ale jiná liga, těch možností nastavení a kombinací je spousty, takže teď mám pár týdnů co dělat. Jinak jedu na režim Normal na polovinu hlasitosti, takže režim Turbo už je opravdu na nějaké behemonty nebo speakery. Určitě později hodím nějaké postřehy.

-- 13. 3. 2015 22:20 --

Jo a Herrer jsem rád, že jsi taky pořídil...:)

-- 13. 3. 2015 22:28 --

A Bogino tobě díky, žes mi už v mých začátcích iFi ukázal a doporučil, nelituju ani koupě Nano, ani Micro, vďaka...:)
iFi iDSD MICRO + Hifiman HE-4,Sennheiser HD-650,Beyerdynamic DT-150, shure se210, Marshall Major
Soldner
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 13. 3. 2015 22:30

Oprav si podpis. :D Diky za dojmy!

Som rad, ze tu mame aj pocujucich spoluobcanov, s nimi je diskusia lahsia ...
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 3. 2015 22:55

Mně by asi osobně spíš vyhovovala situace, kdy by se jednalo o:

1) DAC-only zařízení, s "desktop" napájením a displejem (plus z toho vyplývajícími většími fyzickými rozměry), za cenu do zhruba 10 tisíc kč.

2) Zesilovač + DAC, opět s plnohodnotným napájením, většími rozměry a displejem, za cenu klidně do 20 tisíc kč.

Dá se říct, že ty mé "výtky" mohou působit jako malé věci... Ale například mít možnost na displeji vidět současné nastavení všech atributů zesilovače/DACu, případně si při porovnávání dvou sluchátek zapamatovat jejich číselný rozdíl k dosažení přibližně shodné hlasitosti (skrze displej, za předpokladu digi ovládání hlasitosti), to jsou věci, které by mi v praxi už chyběly. Asi mě to štve tím víc, že DAC sekce (a ostatně i ta zesilovací) u Micro je na papíře prostě boží... Přesně na těch milionech různých hejbátek/nastavení/režimů v rámci zesilovačů a DACů odjakživa ujíždím. :) Škoda, třeba se do budoucna dočkám.

Proč má vlastně Micro vestavěnou tu baterii, jaký je její účel? Je to z důvodu dosažení čistšího napájení přístroje? Když si představím, že bych za rok za dva to Micro prodával v bazaru s poloviční nebo téměř vyčerpanou kapacitou baterie... Tak bych asi možná raději čistě USB napájení. :hm

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Soldner 13. 3. 2015 23:12

Jo, to už jsme spolu probírali Mhoe, že někomu prostě za ty peníze může přijít Micro vzhledově nevyhovující. Každý taky chceme od audia něco jiného, jiný vzhled, jiný zvuk, jiné vlastnosti, fuknce, možnosti a zaplať pánbůh za to. Mě se prostě iFi trefilo přímo do gusta sakum prdum. Nemám velké zařízení kam dát a když někam jedu, hodim ho do báglu a mám stejně kvalitní hudbu všude, kam jedu. Ale plně chápu, že ty si ceníš jiných vlastností. Na druhou stranu nepochybuju, že by tě po zvukové stránce Micro vzhledem k ceně, velikosti atd nadchlo. Jinak vše nastavuješ přepínači z boku a ty méně důležité zespodu, diodka ti úžasnýma barvama signalizuje právě přehrávany formát zvuku, takže osobně mi nic nechybí. Jediné, co mi vadí u všech jejich výrobků je zapínání knoflíkem hlasitosti, takže ho člověk nemůže mít stabilně nastavený na "svoji" hlasitost. Třeba se dočkáš displeje atd u Mini (ještě jsem nezkoumal, jaké bude).
Baterii má pro použítí, např k mobilu a nebo, jak ty píšeš, pro odstranění ruchů usb, snad má nějaké přemostění při napájení přes usb a nebude se ničit, ale četl jsem o vývoji Micro/nano celý článek a baterie jim dělala problém, nyní by údajně měly být vychytaná, jako u žádného jiného zařízení, zajímavý článek.
Bogino, podpis opraven...:)
Soldner
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 3. 2015 23:17

To Mini ale asi bude pekelně drahé, co?

Jinak kdybych na to měl, koupil bych si ho též... Už jen proto, když někam občas jedu si něco poslechnout (SA-31SE+DAC-X9 už člověk bez auta nepřeveze). Případně jako alternativní řetězec na recenze. :-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Soldner 13. 3. 2015 23:20

Ještě není, ale mělo by být ve vývoji, na google najde obrázky, otázka na kolik pravdivé...jinak ale mají ještě Retro, mrkni na stránky: http://ifi-audio.com/products/retro/

-- 13. 3. 2015 23:21 --

Jo, nejlevnější záležitost to není, taky jsem musel prodat milované HD650, Nano a ještě pěkně vysolit z prkenice, ale s vědomím, že na delší dobu mám sestavu, se kterou jsem spokojený, ikdyž, jsme hračičkové, co si budem povídat...:)

-- 13. 3. 2015 23:22 --

A HE-4ky mám tvoje bazarovky, taky bych je jinak neměl...:)
Soldner
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka