tibormi píše:Hey,
MHOE to až teraz si si kúpil symetrický kábel?

wau konečne

...
Najbližšie sa hádam dokopem kúpiť nejaký ten streamer, o ktorom už dlho básnim. A ešte sa chcem viac pohrať s akustikou v izbe, ten monitor je strašná odrazová plocha, keď dám ešte ďalší panel pred, tak je to počuť

Já popravdě s HD650 už hudbu skoro neposlouchám, zbylé modely ve sbírce je bohužel zvukově vcelku výrazně zastiňují. Takže jsem tu symetriku odkládal a odkládal... a když už jsem letos na Vánoce nevěděl, co si od Ježíška přát, prubnul jsem to. Pořád jsou to však HD650ky (v tom dobrém i horším), zázraky se nekonají.

Jo, streamer je v mém dlouhodobém plánu též, ale nespěchám na to - není ostatně kam. Toto už jsou jen takové vcelku zanedbatelné zvukové "jednohubky", kterými se člověk občas potěší. I když, optikou příspěvku od kychtaxe...
Teroo píše:Inak keď už máte každý svoju slúchadlovú zostavu, čím ju "kŕmite" po stránke software z pc?
Ja dosť využívam Tidal a neviem, či je lepšia voľba zakúpiť niektoré programy ako Audirvana alebo stačí tidal aplikácia prípadne fidelizer alebo aj niečo iné na odporúčanie?

To by bylo na samostatné téma, obecně vzato však asi nejvíc záleží na tvých požadavcích typu:
1) Chceš používat streamovací služby, nebo ne?
2) Chceš být schopen přehrávat přes vícero koncových zařízení doma/mimo domov, nebo ne?
3) Chceš pokročilé nástroje pro správu a kategorizaci své hudební knihovny (metadata), nebo ne?
4) Chceš aplikovat nějaký digitální processing/ladění zvuku (EQ, crossfeed, upsampling, ...), nebo ne?
Obecně čím méně požadavků máš, tím levněji tě to vyjde. Takový Foobar je zdarma a používá jej spokojeně spousta lidí i dnes.
V mém případě pokrývá dostatečně body 1-3 Roon, k tomu 4tému používám krom Roonu i HQplayer.
kuko61 píše:Verum one, kupovane na eBay, kedze mam "stastie" na kazove planary, nie su 100% ne v poriadku, lavy menic stisuje, ked sa zatlaci na nausnik na hornej strane, tak sa to napraví. Takze riesenie je stlacit to tam nejakou svorkou, alebo ich rozobrat a poutahovat ulozenie menica, alebo napisat na support o radu

Gratuluju ke koupi! S tím problémem bych si nic moc nedělal, můj model to dělal taky. Stačilo několikrát aplikovat podobný fix tomu, který zmiňuješ ty (stlačení), a od té doby už se mi to více než rok neobjevilo. Tam bude asi jen občas haprovat kontakt membrány měniče s přívodním drátkem nebo tak něco, případné opatrné rozebrání by asi napovědělo více. Ale jak říkám, v mém případě se to vyřešilo postupem času samo.
Je fajn, že máš původní verzi Verum, která má snáze oddělatelné mřížky. Doporučuju pod mřížkami používat pouze jednu vrstvu plsti namísto dvou vrstev, v původním stavu jsou totiž Verum na můj vkus příliš utlumené / nedostatečně otevřeně znějící. Současná verze Verum bohužel s kosmetickými úpravami přinesla i silnější oboustrannou lepicí pásku, takže už bez nenávratného poničení nelze mřížky oddělat.