Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kychtax 29. 12. 2020 12:20

Moje sluchátková sestava začíná ve zdi u zásuvky Furutech NCF.
Pak je DIY síťový kabel z drátu UPOCC do zás. lišty.

LIšta je DIY kopie "Furugrescu"(tělo je 3mm nerez) provedená v stříbře Van Den Hul a nejvyšších schuko a IEC zásuvkách Furutech (FI09 NCF, FI E30).

Z toho vedou dva DIY stříbrné síť. kabely (drát Van den Hul MCS 1000) k lineárním zdrojům 2 x Pro ject Power box RS Uni-1 way (PC + DAC).

Z jednoho zdroje jde 12V do DIY Audio PC, tunning spočívá v tom, že je zapojena pouze jedna součástka a tou je SSD disk. Všechny periferie jsou vypnuty. V case mám provedenou zvlášť stíněnou (měděným plátem) sekci pro desku a zvlášt pro disk. Z PC mám zapojen datový kabel Nordost Heimdall 2 USB.

Druhý zdroj RS 1-way napájí RME ADI 2 Pro AE.

Oba DC napájecí kablíky od zdrojů jsou DIY z stříbra Van den Hul MCS.

A dostávám se k sluchátkům, Těmi jsou HD800S, přes DIY stříbrnou redukci zapojena k RME symetricky. Toto zapojení má celkem zásadní vliv na zvuk.
Všechny komponenty jsou podloženy Finite elemente Cerabally a RME je ještě zatíženo 1,5kg závažím. Všechny síťové konektory jsou mix Furutech a Neotech.
Tuto sestavu provozuji i k velkým bednám. cca 50/50.
ATC SCM 40, Primare A32, RME ADI 2 Pro AE, kabely kychtax
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 29. 12. 2020 12:41

Tak to už je niečo, si sa s tým vyhral. A vitaj :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 12. 2020 12:44

kychtax: Nechci rozhodně vyvolávat flame, vím že seš na kabeláže odborník a věnuješ se tomu dlouho. Sám jsem přesvědčený že sluchátkové kabely vliv mají a není to rozhodně zanedbatelný rozdíl. Ale má vliv zásuvka a síťový kabel? Když dál ve zdi je to v lepším případě měď v horším hliník. Pak k VN trafu hliník a dál už jen kombinace hliníku a ocelového jádra lana přes VVN trafa až k generátorům na turbínách? To vše s brutálním rušením, s povely pro spínací prvky rozvoden VN a VVN přímo po drátech atd? Pochopím síťovou pračku a pořádné lineární zdroje s kvalitním filtrováním. Ale tady by mě fakt zajímal přínos, nebo jestli je to jen pro zábavu a pro pocit?
Předem dík za odpověď.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 29. 12. 2020 13:03

Žádný "brutální rušení" se po cestě určitě nekoná, to by byl provoz audio/video přístrojů bez následujícího použití praček a filtrů zcela znemožněn, zvuk by se stal "nepočúvatelným". Evidentně se ale nic takovýho neděje. Dráty mam píchlý do obyč přepěťovky vystřelený na pouti na tři špejle a hraju jak vo život, krása střídá nádheru.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Teroo 29. 12. 2020 14:13

Inak keď už máte každý svoju slúchadlovú zostavu, čím ju "kŕmite" po stránke software z pc?
Ja dosť využívam Tidal a neviem, či je lepšia voľba zakúpiť niektoré programy ako Audirvana alebo stačí tidal aplikácia prípadne fidelizer alebo aj niečo iné na odporúčanie? :)
Audio: Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Home Cinema: EPSON EH-TW7400, Denon X2500H, DALI Zensor 7, DALI Zensor vocal, DALI Zensor 1, DALI Alteco C-1, DALI SUB E 12F.
TV: Nepotrebujem.
Teroo
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 12. 2020 14:21

Houbičkar: myslel jsem to tak, jestli význam pilovat poslední metr cesty napájení, když ve stovkách km drátů před tím se na nic takového nedbá.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 29. 12. 2020 14:23

Mne prišla vačšina nových vecí 1-2 týždne pred Vianocami, kedže som využil 11.11 na Aliexpresse a Verum One som kupoval v decembri na eBay. Len repro Dali Zensor AX1 je z jesene.

Toto je moj sucasny pracovny a audiovizualny kutik.

IMG_20201229_125123.jpg

IMG_20201229_144501.jpg

Verum one, kupovane na eBay, kedze mam "stastie" na kazove planary, nie su 100% ne v poriadku, lavy menic stisuje, ked sa zatlaci na nausnik na hornej strane, tak sa to napraví. Takze riesenie je stlacit to tam nejakou svorkou, alebo ich rozobrat a poutahovat ulozenie menica, alebo napisat na support o radu :)

IMG_20201229_125248.jpg

Prirastok z Aliexpressu, nejake lacnejsie IEM na vyskusanie + BTR5. Na von a do roboty uz budem brat asi len bezdrat.

IMG_20201229_130723.jpg

Na cestovanie alebo do hlučnejsieho prostredia som kupil Anker Soundcore Life Q30.
ANC je celkom dobre, nemal som moznost porovnat, ale podla testov na urovni Bose 700, cize o nieco horsie ako Sony XM3/XM4. Bez equalizacie pre mna az prilis prebasovany zvuk, podobne ako pri Bose QC 35II alebo Sony XM3/XM4. Tie som skusal v minulosti a vtedy som si povedal, ze za taky zly zvuk tolko penazi urcite nedam (je pravda, ze equalizer som neskusal). Preto som vtedy kupil radsej Focal Listen Wireless, aj ked bez ANC.
Ale pri Life Q30, ktore maju dobre ANC a po equalizacii cez soundcore app aj dobry zvuk, som uz za tu cenu neodolal (cca 60€).

IMG_20201229_131935.jpg

Mozno som trochu skocil na predvianocny hype, ale som celkom spokojny a napr. aj tato recenzia mi potvrdila, ze som nejaku velku chybu neurobil...

Naposledy upravil kuko61 dne 29. 12. 2020 14:51, celkově upraveno 1
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 29. 12. 2020 14:42

Tak na to sa tiež dobre pozerá, ale tie repro by chceli dať trochu vyššie, nie?
Moje zas nižšie, mám ten pocit :-D
Tie Chifi iem ma moc nevzrušujú, ja by som rád šiel do nejakého cca 1000 eurového Alo Audio modelu ...
Ale zbiera sa Ti to tam pekne :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 29. 12. 2020 14:54

martas38 píše:Houbičkar: myslel jsem to tak, jestli význam pilovat poslední metr cesty napájení, když ve stovkách km drátů před tím se na nic takového nedbá.

Poslední OT, pardon:
Ano, má to smysl, jinak by postrádalo smyslu a nebyl by zaznamenán vliv ani u nových bytových rozvodů, zvláštního přívodu jen pro audio apod. (s odhlédnutím od náhrady hliníku kvůli jeho lámavosti a jeho tzv. častějšímu vypalování). Také bychom mohli poukázat na to, že to nemá smysl, že? Co ty dlouhé kilometry před rozvodem, právě ta ocelová lana, Al atd.
Já jsem u power problematiky zastáncem kvality jen kvůli rušení (stínění) a bezproblémové dodávce proudu (průřez, matrijál, konstrukce) Pokud toto splňuje i levný kábl a koná se kvalitní poslech, nebudu nikdy utrácet za nepotřebný nadstandart.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 29. 12. 2020 15:12

Ked sedim, tak mam hlavu v priesecniku vyskovych repro. Myslim, ze je to v pohode. Ak ich este zdvihnut, tak max o nejakych 5cm.
Dost dlho som sa rozhodoval, co kupit, aj kam ich umiestnit. Toto bola maximalna velkost, aka sa mi sem bez problemov vosla, a tiez jedine mozne umiestnenie, bez vacsej reorganizacie.
Ale som spokojny, odtlmenie penou funguje dobre, tiez su to repro, kde je sice basreflex vzadu, ale je navrhovany na maximalnu vzdialenost 5-6cm od steny. Pri 5" repro som sa bal slabsich basov, ale hra to naozaj super. Viem si ich predstavit aj ako repro na ozvucenie celej mensej miestnosti. Maju vnutri DSP na korekciu skreslenia pri vyssich hlasitostiach a asi to naozaj funguje :) Aj ked samozrejme pri PC ich nejako hlasno davat nemusim...

Do IEM by som uz neinvestoval viac ako 50€-100€ :D Pri dlhsom noseni ma bolia usi, pouzivam ich naozaj vynimocne a hlavne kratkdobo, 1h, max 2h. Doma IEM nepocuvam vobec a na von a do elektricky, kde je hluk, mi chifi so zvukom do V uplne stacia.
Takze toto nie je oblast, kde som ochotny minat peniaze. :) Revonexty mi zvukovo naozaj sadli, ci uz QT2 aleb QT3s a na to obcasne pocuvanie stacia.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 29. 12. 2020 16:12

tibormi píše:Hey,
MHOE to až teraz si si kúpil symetrický kábel? :-D wau konečne :)
...
Najbližšie sa hádam dokopem kúpiť nejaký ten streamer, o ktorom už dlho básnim. A ešte sa chcem viac pohrať s akustikou v izbe, ten monitor je strašná odrazová plocha, keď dám ešte ďalší panel pred, tak je to počuť :hm

Já popravdě s HD650 už hudbu skoro neposlouchám, zbylé modely ve sbírce je bohužel zvukově vcelku výrazně zastiňují. Takže jsem tu symetriku odkládal a odkládal... a když už jsem letos na Vánoce nevěděl, co si od Ježíška přát, prubnul jsem to. Pořád jsou to však HD650ky (v tom dobrém i horším), zázraky se nekonají. ;-)

Jo, streamer je v mém dlouhodobém plánu též, ale nespěchám na to - není ostatně kam. Toto už jsou jen takové vcelku zanedbatelné zvukové "jednohubky", kterými se člověk občas potěší. I když, optikou příspěvku od kychtaxe...

Teroo píše:Inak keď už máte každý svoju slúchadlovú zostavu, čím ju "kŕmite" po stránke software z pc?
Ja dosť využívam Tidal a neviem, či je lepšia voľba zakúpiť niektoré programy ako Audirvana alebo stačí tidal aplikácia prípadne fidelizer alebo aj niečo iné na odporúčanie? :)

To by bylo na samostatné téma, obecně vzato však asi nejvíc záleží na tvých požadavcích typu:
1) Chceš používat streamovací služby, nebo ne?
2) Chceš být schopen přehrávat přes vícero koncových zařízení doma/mimo domov, nebo ne?
3) Chceš pokročilé nástroje pro správu a kategorizaci své hudební knihovny (metadata), nebo ne?
4) Chceš aplikovat nějaký digitální processing/ladění zvuku (EQ, crossfeed, upsampling, ...), nebo ne?

Obecně čím méně požadavků máš, tím levněji tě to vyjde. Takový Foobar je zdarma a používá jej spokojeně spousta lidí i dnes.

V mém případě pokrývá dostatečně body 1-3 Roon, k tomu 4tému používám krom Roonu i HQplayer. :-)

kuko61 píše:Verum one, kupovane na eBay, kedze mam "stastie" na kazove planary, nie su 100% ne v poriadku, lavy menic stisuje, ked sa zatlaci na nausnik na hornej strane, tak sa to napraví. Takze riesenie je stlacit to tam nejakou svorkou, alebo ich rozobrat a poutahovat ulozenie menica, alebo napisat na support o radu :)

Gratuluju ke koupi! S tím problémem bych si nic moc nedělal, můj model to dělal taky. Stačilo několikrát aplikovat podobný fix tomu, který zmiňuješ ty (stlačení), a od té doby už se mi to více než rok neobjevilo. Tam bude asi jen občas haprovat kontakt membrány měniče s přívodním drátkem nebo tak něco, případné opatrné rozebrání by asi napovědělo více. Ale jak říkám, v mém případě se to vyřešilo postupem času samo.

Je fajn, že máš původní verzi Verum, která má snáze oddělatelné mřížky. Doporučuju pod mřížkami používat pouze jednu vrstvu plsti namísto dvou vrstev, v původním stavu jsou totiž Verum na můj vkus příliš utlumené / nedostatečně otevřeně znějící. Současná verze Verum bohužel s kosmetickými úpravami přinesla i silnější oboustrannou lepicí pásku, takže už bez nenávratného poničení nelze mřížky oddělat.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kychtax 29. 12. 2020 23:10

martas38 píše:kychtax: Nechci rozhodně vyvolávat flame, vím že seš na kabeláže odborník a věnuješ se tomu dlouho. Sám jsem přesvědčený že sluchátkové kabely vliv mají a není to rozhodně zanedbatelný rozdíl. Ale má vliv zásuvka a síťový kabel? Když dál ve zdi je to v lepším případě měď v horším hliník. Pak k VN trafu hliník a dál už jen kombinace hliníku a ocelového jádra lana přes VVN trafa až k generátorům na turbínách? To vše s brutálním rušením, s povely pro spínací prvky rozvoden VN a VVN přímo po drátech atd? Pochopím síťovou pračku a pořádné lineární zdroje s kvalitním filtrováním. Ale tady by mě fakt zajímal přínos, nebo jestli je to jen pro zábavu a pro pocit?
Předem dík za odpověď.

To nevím, to si musí každý vyřešit sám, jestli se do toho chce pouštět a čemu chce věřit. Já jsem nechtěl nic ponechat "ladem" nebo neřešené. Takhle jsem přistupoval i k zásuvce, mimo jiné. Jestli jsem pak slyšel zlepšení nebo si ho vsugeroval je trochu jedno. Důležitý je výsl zvuk a s tím jsu spokojen - jako s celkem.
ATC SCM 40, Primare A32, RME ADI 2 Pro AE, kabely kychtax
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 12. 2020 23:25

Poslední dvě věty pro všechny "měřiče" a pochybovače tesat do kamene. Nejde o nic jiného, než o spokojenost uživatele.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 30. 12. 2020 22:47

Teroo píše:Inak keď už máte každý svoju slúchadlovú zostavu, čím ju "kŕmite" po stránke software z pc?

Já jsem dlouho používal nativního klienta Tidal pro Windows, ale před pár dny jsem přešel na Audirvanu 3.5 s plug-inem Audeze Reveal Legacy a zvuk mi připadá o něco lepší. Konkrétně v případě LCD-X plug-in přidá trošku basů a pravděpodobně provádí nějakou korekci v pásmu vyšších středů, výsledkem je zvuk, kdy vokály a některé nástroje jsou prezentnější (u LCD-X někdy působí trochu vzdáleně).
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lo-fi 30. 12. 2020 23:30

martas38 píše:Poslední dvě věty pro všechny "měřiče" a pochybovače tesat do kamene. Nejde o nic jiného, než o spokojenost uživatele.

Potvrzuješ tedy, že zcela reálně může jít o sugesci?
lo-fi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka