Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kuba4 3. 8. 2021 05:07

MHOE, ta druhá Amarokova sluchátka vlastním již několik let a stále hrají skvěle. Basů mají dostatek a jejich cena je stejná jako stojí Audeze. Jen v korunách a v tom je jejich síla.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 3. 8. 2021 12:34

asi to nikoho nejak moc extra nezaújma, no okrem vysokej váhy, sú toto moje hlavné dôvody prečo som nikdy nevlastnil Audeze slúchadlá (a pravdepodobne ani nikdy nebudem vlastniť)

https://www.youtube.com/watch?v=zy5bfdfbdi8
https://www.youtube.com/watch?v=2kQYZTHNA2w
https://www.youtube.com/watch?v=y97EBMFtBUw
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 3. 8. 2021 12:56

Tady ještě srovnání nových Audeze CRBN s HD650

Je to z YouTube videa headfi
https://youtu.be/vtIeAAlFyZ0
Přílohy
IMG_20210803_135557.jpg
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 3. 8. 2021 13:45

Malý odklon od elektrostatů Audeze.

Od zítřka začíná v Audigu týden hi-res playerů se slevou až-20%.

Mám dotaz,zda někdo používá player(jaký) s IEM Solaris?
Sám občas používám Solaris Se s Lotto Paw S1 a jsem vcelku spokojený,hlavně žádné syčení.
Přemýšlím o výměně Lotta za nějaký player,který by zvukově pozvedl Solaris o kus dál.
Má smysl přecházet na player a proč? Můj cenový strop by byl 30 tis.po slevě.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 8. 2021 15:18

Měl jsem iBasso DX160 a se Solaris nepoužitelné skrz šum, pazvuky od dispeleje atd. Teď mám A&K SR25 a to je super, žádný šum, zvuk dobrý (trošku světlejší) a jako bonus opravdu skvělá výdrž baterky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 3. 8. 2021 19:33

Nedávno jsem s Lubošem mluvil, je nakloněn myšlence vyrobit v lepším provedení cca 10 elektrostatických sluchátek. Ale není žádný zájem. Náklady na výrobu elektrostatů jsou malé, cca 1000Kč. Mne překvapilo, že i po tolika letech jeho sluchátka hrají a pořád stejně dobře. Já jedu na lampáči od STAX.
Přílohy
AmarokHP.jpg
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lo-fi 3. 8. 2021 22:47

MHOE píše:Obrázek

za toto je opravdu někdo ochoten vysolit 4000 baků? :roll: no chudák ucho, možná tak za 10...
lo-fi
Junior

Odeslat příspěvekod Filip4 4. 8. 2021 08:04

Kuba4 píše:Nedávno jsem s Lubošem mluvil, je nakloněn myšlence vyrobit v lepším provedení cca 10 elektrostatických sluchátek. Ale není žádný zájem. Náklady na výrobu elektrostatů jsou malé, cca 1000Kč. Mne překvapilo, že i po tolika letech jeho sluchátka hrají a pořád stejně dobře. Já jedu na lampáči od STAX.

Pěkné, jeho stránky pro mě kdysi byla první inspirace na elektrostaty. Náklady jsou opravdu minimální, jen pokud chce člověk lepší kabel, tak je to tak 2-3k navíc.

Tady je moje verze. Jen musím konečeně pořídit minidsp ears abych měl nějaké pořádné měření. Jako zasilovač pokužívám tranzistorák velmi podobný Stax zesilovačům.
Obrázek
Domácí magnetoplanární sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1328551
Filipovy DIY dynamická sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1329987
Filip4
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 4. 8. 2021 08:35

K čemu je dobré si doma vyrábět elektrostatická sluchátka ? Koníček ? K čemu vůbec jsou elektrostatická sluchátka, když máme už ta jiná ? Mají nějaké zásadní přednosti ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ZdenekJR 4. 8. 2021 13:03

utáhl by taková sluchátka ADI-2 DAC FS? nebo mají zesilovače na elektrostaty nějaké speciální vlastnosti?
ZdenekJR
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 4. 8. 2021 13:25

lo-fi píše:
MHOE píše:Obrázek

za toto je opravdu někdo ochoten vysolit 4000 baků? :roll: no chudák ucho, možná tak za 10...

Já osobně bych si ta sluchátka mimo jiné právě pro jejich (pravděpodobnou) tonální rozkolísanost nekoupil. Na poměry elektrostatů ten graf nevypadá až tak zle, ale úplně top to nebude no. Uvidíme, až se objeví měření z jiných zdrojů.

Pořád však mohou být zvukově působivá natolik, že mnohé posluchače uchvátí. Někdo má zkrátka rád rozmanité zvukové prezentace, chce slyšet své oblíbené skladby na různé způsoby, chce být neustále překvapován. A ne každý vnímá frekvenční odezvu jako klíčovou, pokud ta sluchátka nejsou v tomto smyslu vyloženě jako horská dráha s rozdíly v desítkách db.

Nezapomínal bych ani na tu jejich proprietární technologii membrány měniče. Může to mít vliv na témbr sluchátek. Možná by mi zněly o něco přirozeněji než typické elektrostaty?

introvert píše:K čemu je dobré si doma vyrábět elektrostatická sluchátka ? Koníček ? K čemu vůbec jsou elektrostatická sluchátka, když máme už ta jiná ? Mají nějaké zásadní přednosti ?

Velmi slušně znějící elektrostatická sluchátka jsou oproti jiným běžným typům relativně snadná a levná na výrobu včetně měničů samotných, takže za málo lze mít hodně muziky. Ty ES-1ky jsou dobrým příkladem, doporučil bych je oproti levnějším Staxům.

Elektrostaty mají subjektivně výrazně jiný zvuk než typická elektrodynamická sluchátka. Čistý a vyhlazený, zdánlivě bez jakékoliv zrnitosti. Velmi jemný/hebký a rychlý, jako kdyby jednotlivé zvuky vycházely a mizely z ničeho (a ne z měničů/vzduchové masy kolem uší). Na druhou stranu - v aspektech zvuku, které dobře zvládají elektrodynamické modely (zemitost/fyzičnost/textura, přirozený atak a dozvuky), podle mě estaty výrazně zaostávají. Jsou zkrátka zvukově taková éterická, afyzická. Někdo to miluje, někdo moc ne. Planárně magnetické měniče jsou dle mých uší někde uprostřed - vyhlazenější než dynamické modely, fyzičtější než elektrostaty - a proto se soustředím právě na ně.

Elektrostaty určitě stojí za to slyšet, jsou unikátní! :twisted:

ZdenekJR píše:utáhl by taková sluchátka ADI-2 DAC FS? nebo mají zesilovače na elektrostaty nějaké speciální vlastnosti?

Měniče estatů fungují na principu vysokého napětí (u sluchátek obvykle kolem 600V), na což běžné zesilovače nestačí. Ta sluchátka proto mají i specifické konektory, které do běžných zdrojů člověk nepíchne.

Člověk k nim obvykle potřebuje speciální externí sluchátkový zesilovač nebo nějaký převaděč/interface box + repro zesilovač.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ZdenekJR 4. 8. 2021 13:54

díky za odpověď
ZdenekJR
Junior

Odeslat příspěvekod Filip4 4. 8. 2021 18:41

introvert píše:K čemu je dobré si doma vyrábět elektrostatická sluchátka ? Koníček ? K čemu vůbec jsou elektrostatická sluchátka, když máme už ta jiná ? Mají nějaké zásadní přednosti ?

Jojo, je to především koníček a taky možnost se dostat k lepšímu zvuku bez nějakých větších investic.
K těm přednostem to hezky popsal MHOE

MHOE píše:Nezapomínal bych ani na tu jejich proprietární technologii membrány měniče. Může to mít vliv na témbr sluchátek. Možná by mi zněly o něco přirozeněji než typické elektrostaty?

Ta membrána bude mít hlavně asi dopad na výšky, jestli bude lehčí díky té vodivé vrstvě tj. váha a tloušťka membrány tohle ovlivňuje nejvíc, takže dopad například na nízké frekvence a středy nebude tak velký, tam už spíš hraje roli napnutí membrány a konstrukční vlastnosti měniče.
Domácí magnetoplanární sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1328551
Filipovy DIY dynamická sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1329987
Filip4
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 4. 8. 2021 18:54

Ještě jsem snažil dopátrat možnosti, že by na tom CRBN mohly být lépe z pohledu odolnosti proti prachu či vlhkosti... a vskutku snad ano:
Unlike resistive coating typically used in electrostatic headphones, the carbon nanotube infused diaphragm is immune to the elements and does not degrade over time.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 8. 2021 18:59

Jenom aby to pak v té sauně neprobíjelo :D
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka