Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 6. 10. 2021 20:05

SSakul píše:Introverte, pokud to tvůj evidentně velice omezený a hloupý názor vubec zkousne, tak tady zjistíš, že to není jen o velikosti. Protože do 16 ohmu třeba taková 9038s zvládne v A třídě poslat tolik proudu, že poráží i dost velkých stolních ampů, protože na tak extrémní nizko odporový load nejsou stavěné. Abych ti to zjednodušil, protože by to na tebe evidentně mohlo být moc složité, tak si musíš rozkliknout information for professional - Headphone Amplifier

https://reference-audio-analyzer.pro/en ... #gsc.tab=0

Víš o tom, že třeba veškeré ampy od toppingu mají opampy ? Proto tak dobře měří.

A opravdu jen nadále potvrzuješ co jsem o tobě psal já, nebo v minulosti ostatní

Doporučuji Ti podívat se na tuto stránku https://eu.abyss-headphones.com/collections/electronics . Nabízejí tam zesilovač Eleven Audio XIAudio Formula S za 4.500,- USD, no a asi pro nějaké úplné pomatence, k tomuto zesilovači ještě přídavný napájecí zdroj za 2.800,- USD. Možná bys těm hlupákům v XIAudio měl napsat, aby používali opampy, pak by ta dodatečná krabice nebyla zapotřebí ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 6. 10. 2021 20:30

Až na to, že ja nikdy nerozporoval to, že je spousta skvělých a často i drahých ampů, ani třeba vliv na napájení atd, tak to laskavě přestaň překrucovat. Celé to vzniklo, jak ty víš moc dobře u K5pro, kdy jsi pochyboval o jeho schopnosti dodat cca 1.5w do He400se, když je ten amp i změřený třeba na asr a bůhví kde ještě, a plácal si něco o malé velikosti a proudových špičkách. Já už jsem to dávno považoval za ukončené, jen ty ve své jednoduchosti musíš pořád, pořád a pořád pokračovat že ?
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 10. 2021 21:01

Ono záleží, k čemu je E1DA připojená. Z mobilu hraje podstatně hůř, než z počítače, protože mobil neposkytne potřebnou šťávu. Ale rozhodně bych si to netroufal srovnávat s velkými zesilovači ať už s opampy a nebo diskrétním zapojením. Hraje to celkem dobře, má to hromady much, celkem sílu, ale to je tak všechno. Prostě k mobilu, nebo noťasu na cesty k IEM, nebo méně náročným velkým dynamickým sluchátkům.Má to lepší zvuk jak sluchátkový výstup a nebo DAPy do 15 tisíc řekněme. Mezi těmito fleškami se najde samozřejmě spousta podstatně lepších jak E1DA. Pár týdnů jsem to měl (pravda nesymetrickou 9038D, ale i tu 9038S jsem párkrát měl v ruce) a docela rád to prodal. Šílené lupance do sluchátek a podobný libůstky, moc si to nerozumělo s mým tehdejším iBasso DX160.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 6. 10. 2021 21:27

Jasný, lepší napájení bude skrz velké usb od notasu atd, spousta mobilnich zařízení nedodá dostatečný proud a napětí. Zrovna u 9038s a 9038D je obrovský rozdíl v proudu právě skrz jiné opampy. Jinak jsou takřka totožné. 9038s má ad8397 a 9038d má opa1622. Do více odporových sluchátek je výkon velice podobný, ale když se třeba budem bavit o 8 ohmech, tak 9038s zvládne až půl wattu a 9038d 80mW, protože se zapne proudová ochrana. Stejné zařízení,jen jiné op ampy a obrovský rozdíl ve výkonu ( prototyp 9038d byl s ad8397, ale ty lupance při zapojení do usb byly ještě daleko horší, pokud měl již člověk přípojená sluchátka )

Jak jsem řekl, nerozporuju spoustu dobrých a výborných ampů, daleko daleko lepších jak e1da, je to pořád jen dongle za 100$. Jde mi pouze o reakci na neustálé rýpání od introverta ohledně těch op ampů. Já už bych to dávno rád nechal být. On si s tím citováním ale nedá pokoj
Naposledy upravil SSakul dne 6. 10. 2021 21:31, celkově upraveno 1
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 10. 2021 21:30

SSakul: přesně tak, ten zesilovač mi přišel prostě moc malý. Sluchátka HE400se mají impedanci 25 Ohmů, a citlivost 91 dB. LCD-5, která recenzoval Currawong, mají 14 Ohmů a 90 dB. Ukazuje se, že ani značně výkonné přenosné zesilovače jako Cayin C9 (1999 USD, na 16 Ohm 1200 mW nesymetrický / 4100 mW symetrický výstup) nebo ifi iDSD Diablo (999 USD, na 32 Ohm 2417 mW nesymetrický / 4980 mW symetrický výstup) nejsou schopna LCD-5 dostatečně vybudit. Rovněžtak ne třeba Schiit Audio Magni (2800 mW na 16 Ohm a 2400 mW na 32 Ohm). Fiio K5 Pro má 1650 mW na 16 Ohm a 1500 mW na 32 Ohm. Tak jsem si dovolil upozornit, že tak malý zesilovač nemusí být schopen HE400se dostatečně vybudit, na což jsi reagoval těmi op-ampy. Že op-ampy ovšem nejsou žádné perpetum mobile, které generuje energii z ničeho, je asi každému jasné. Tu musí brát z těch kondenzátorů. No a mně se zdálo, že do tak malého zesilovače prostě Fiio žádné takové kondenzátory nezabudovalo. Tuto krabičku přitom napájí tuctový zdroj 15V 1,6A.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 6. 10. 2021 21:31

Pozor, hlavně HE400se nejsou LCD-5 :).
AMP: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26 + HQPlayer
Sluchátka: Abyss Diana DZ, Sennheiser HD 600
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 6. 10. 2021 21:38

Jo introverte, ale ja se ti tohle přece nerozporuju, jde mi jen o to, že můžeš mít úplně stejné kondíky i vše ostatní, a jedny op ampy zvládají nízké odpory lépe, druhé hůře. A zrovna to K5pro bylo v nejedné recenzi k He400se doporučováno jako fajn ekonomicky výhodné kombo
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 10. 2021 21:40

OK, tak už to ukončeme, já s tím nemám problém :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 6. 10. 2021 21:46

Hezký hoši :)

No a teď, plánuje nekdo zakoupit Fiio K9 Pro?
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 6. 10. 2021 21:55

No hurá, myslím že i ostatní budou rádi
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 10. 2021 22:00

BabetakCZE píše:Pozor, hlavně HE400se nejsou LCD-5 :).

To jistě nejsou, ale jsem přesvědčen, že aby jeden z neefektivních HE400se dostal kvalitní zvuk, potřebuje k tomu poměrně výkonný zesilovač. Sundary mají kupříkladu 37 Ohmů a 94 dB, a jsou považovány za obtížně vybuditelná sluchátka.
Naposledy upravil introvert dne 6. 10. 2021 23:07, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 6. 10. 2021 22:09

222 Gratulace k Susvarám, teraz budeš potrebovať nejaký speaker amp, či? :)

Inak tie LCD5 a teda ich cena ma štve, za toľko som predal auto v perfektnom stave ...
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 7. 10. 2021 08:51

introvert píše:Tak jsem si dovolil upozornit, že tak malý zesilovač nemusí být schopen HE400se dostatečně vybudit

Nebude to tak horký. Než mi dorazil Schiit stack, krmil jsem Sundary (94 dB/37 Ohms) z malého donglu (iBasso DC03) a i ten stačil k vybuzení na nesnesitelnou hlasitost. A to má nějakých 80 mw@32 Ω. Schiit stack hraje líp, ale že by ten dongle byl planárama ždímaný na kost, se říct nedá.
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 7. 10. 2021 09:13

@MHOE: Díky. V podstatě tohle jsem chtěl slyšet. :D

@111a111: Připojuji se ke gratulaci. :-)

@tibormi: Schopnosti A90 stačí i na Otesánka Susvary. 8-)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 10. 2021 09:45

ondrasheq píše:
introvert píše:Tak jsem si dovolil upozornit, že tak malý zesilovač nemusí být schopen HE400se dostatečně vybudit

Nebude to tak horký. Než mi dorazil Schiit stack, krmil jsem Sundary (94 dB/37 Ohms) z malého donglu (iBasso DC03) a i ten stačil k vybuzení na nesnesitelnou hlasitost. A to má nějakých 80 mw@32 Ω. Schiit stack hraje líp, ale že by ten dongle byl planárama ždímaný na kost, se říct nedá.

O hlasitosti se zde nebavíme, možná na Sundary bude stačit i Apple dongle (asi ne :-) ). Řeč je o kvalitním zvuku, zejména basech. Zkus si Sundary poslechnout z lepšího zesilovače o výkonu větším než řekněme 5 Watt na kanál.
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka