Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 12. 10. 2021 12:53

Táta je asi koupí. Pořád teda ještě váhá, ale myslím, že ho nakonec ukecám. :D
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Delgar 12. 10. 2021 13:38

Ahoj,
zasněně tady čtu o tom jak kupujete kabely za X tisíc od Forzy atd. Já ho měl také popravdě vyhlídnutý, ale nakonec jsem poprosil zdejšího uživatele fora o vytvoření velmi podobného kabelu za zlomek ceny.

Konkrétně se jednalo o tuto tvorbu:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/141583 ... aptery.php

Kabel ze zmíněného odkazu používám již půl roku a jsem z něj nadšený. Je velmi flexibilní krásně pletený ze 4 vodičů s kvalitními konektory Neutrik a stál mě cca 30% ceny toho co Forza.

Osobně se neřadím mezi uživatele, kteří poznají rozdíl v reprodukci hudby v závislosti na kabelu. Nicméně věřím tomu, že tam rozdíl nějaký bude, jen já jsem natolik hluchý, že ho prostě neslyším.

Nechci tady dělat reklamu, ale opravdu mě zajímá v čem je ten kabel od Forzy lepší a proč volíte právě ten?
Delgar
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 12. 10. 2021 15:04

Jasně, proč ne, neplatíš značku, atd. Ostatně je to jen kabel.
Já jsem ten kabel od Forzy zvolil proto, že má kombinaci pramenů z mědi a čistého stříbra (označení Hybrid).
Mám k IEM kabel čistě stříbrný a vím jaké dopady má stříbro na zvuk a chtěl jsem to mít i u velkých sluchátek. No a dál je Forza jeden z nejuznávanějích výrobců kabeláže na světě, má skvělé reference a na rozdíl od ostatní prvoligové produkce i poměrně dobré ceny, byť se to někomu nemusí zdát.
Jen pro zajímavost:
https://toxic-cables.co.uk/product/medu ... one-cable/
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 12. 10. 2021 18:03

Asi tak, dobre zhrnuté.
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 12. 10. 2021 18:59

pavel1756 píše:Táta je asi koupí. Pořád teda ještě váhá, ale myslím, že ho nakonec ukecám. :D

Idem skúsiť ukecať aj ja toho svojho. Obávam sa, že nepochodím. :hm
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 12. 10. 2021 19:26

MHOE píše:Na Head-Fi se objevila pěkná foto LCD-R a LCD-5 vedle sebe:

No ale pokud používají místo kabelu Forza zvonkový drát, tak se domnívám, že ze sluchátek asi nedostanou vše, čeho jsou schopna ;-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 12. 10. 2021 20:59

A s jakým kabelem by z nich bez jakýchkoliv pochyb "vše, čeho jsou schopna" dostali?

No s žádným, neb i za předpokladu akusticky dokonalého kabelu by musel rovněž zbytek řetězce být akusticky dokonalý, aby měli naprostou jistotu, že přes ten kabel bude procházet perfektní signál a tedy výkon sluchátek bude skutečně maximální. Při jakémkoliv jiném scénáři je nutno počítat s potenciálními kompromisy, takže nemá smysl o oné maximalizaci mluvit, byť tak přispěvatelé na Head-Fi (pro potěchu ega či klid duše) velmi rádi činí.

Než na maximalizaci zvuku sluchátek bych se soustředil na maximalizaci prožitku z hobby. Pokud to pro někoho znamená naházet desítky až stovky tisíc do kabelů, proč ne. Většině bych však spíš doporučil to dát do sluchátek samotných - dost možná si to hobby užijete víc. :-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 12. 10. 2021 21:31

MHOE píše:A s jakým kabelem by z nich bez jakýchkoliv pochyb "vše, čeho jsou schopna" dostali?

To netuším, možných kabelů jsou mraky .. Šlo o pouhou moji reakci na předchozí diskuzi o kabelech. To, co je připojeno k těm sluchátkám, zvonkový drát dost připomíná, bych řekl :-)

Pokud někoho kabely více zajímají, a umí anglicky, zde je série čtyř videí o dané problematice, od člověka, který tomu vskutku rozumí: https://youtu.be/2YGHogsVWGk , https://youtu.be/XCUjLpahV18 , https://youtu.be/QUF8qIphRcc , https://youtu.be/V7KxnTSldEg . Joe Skubinski se danou oblastí zaobírá profesionálně již několik desítek let. Je majitelem a šéfem JPS Labs, kterážto firma vyrábí nejenom audio kabely, ale také sluchátka Abyss. I když je docela možné, že na jejich kabely nebude mít ani pavel1756 :-) https://jpslabs.com/collections/interconnects
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 12. 10. 2021 22:10

introvert píše:od člověka, který tomu vskutku rozumí

Obrázek

Ale ako hej, youtube kanál abyssu stojí za nahliadnutie aby jeden získal predstavu o ich inžinierskej úrovni.
Skúsim ti zajtra nájsť svoje pokusy o diskusiu s nimi, dosť rýchlo stroskotali.
A druhý zásadný problém asi bude konflikt záujmov firmy ktorá predáva aj na pomery snakeoil mimoriadne extrémne predražené produkty.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 12. 10. 2021 22:46

111a111: díky, ani to hledat nemusíš. Je mi jasné, že se o diskusi s Tebou ani nepokoušeli, na to nepochybně nemají čas ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lo-fi 12. 10. 2021 22:56

čím větší kravinu chceš prodat, tím víc toho musíš nažvanit...
Celý popis toho jeho top signálového kabelu, za příjemných 5000 baků se super účinným stíněním, se dá shrnout do jedné věty. Mimo jiné, toho samého (lepšího) výsledku se dá dosáhnout designem v ceně max stokorun...

Kluci, jsem schopen vám vyrobit kabely na míru, taky se tím profesionálně zabývám několik desetiletí. Bohužel nebudou úplně levné, cca půl milionu, ale jde nám především o zvuk. A za tuhle cenu je vám snad jasné, že to bude úplně jiný level....
Kdyby to někomu nestačilo, umím i kabely za dvě mega, kvalitě se meze nekladou...
lo-fi
Junior

Odeslat příspěvekod ZdenekJR 13. 10. 2021 10:06

jaký impakt faktor asi má youtube kanál Abyssu? pure science..
ZdenekJR
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 10. 2021 17:59

Hifiman Edition XS

Obrázek

Základní info:
- Nástupce Hifiman Edition X
- Nejspíš konkurence pro modely typu Sundara, Ananda nebo Edition XX
- Lepší měniče + aktualizovaný hlavový most, mušle a náušníky
- Cena: 2499 RMB (u nás by mohlo být kolem 10k CZK)

Bližší info:
https://imgur.com/a/NbrURJA

Na tento model jsem hodně zvědavý. Původní Edition X V1 byly tonálně velmi vyvážené, dle mého názoru i o trošku víc než Susvara a HE-500 (obojí míněno s původními náušníky). Pokud by přidali aspoň o trochu přesvědčivější témbr, technikálie a robustnost konstrukce, byl bych za danou cenu naprosto nadšený. Edition X V2ky a pozdější modely už však tak srovnané ve vyšších středech a výškách jako V1ky nebyly, takže zatím krotím nadšení a čekám, jak se to vyvine...

...no snad ne tak, jako s HE-R10P, které během pár měsíců celý předělali! 8-)

Před:
Obrázek

Po:
Obrázek

NOTE: Když už tak mluvím o těch HE-R10, tak ohlásili i HE-R9...
Obrázek
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 13. 10. 2021 18:05

Ty R9 by mohli přejmenovat na HE-TH900 :D.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 13. 10. 2021 18:35

To dřevo na sluchátkách se mi fakt líbí. Škoda jen té jeho nepraktičnosti ..
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka