Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 29. 10. 2021 19:10

Měli to uvést na Black Friday, no ne ? :D I když kdyby cenu za Mojo 2 dali do dvaceti tisíc, a mělo to vlastnosti Hugo 2 (alespoň DAC) s crossfeedem (kontrolka navíc), tak si myslím, že by jim to mnozí odpustili, ten termín. A hned by mohli uvést taky Hugo 3, které by mělo DAC jako TT2, bez těch zbytečnejch serepetiček (zesilovač, spousty konektorů apod.).
Naposledy upravil introvert dne 29. 10. 2021 19:14, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 10. 2021 19:12

Nie že by som mal nákupnú horúčku aj ja. Nemám, ale keď sme tu znovu rozobrali tému lámp, tak som pozrel na stránky Feliks Audio a Euforia sa aktuálne predáva za 2000€. Ja si nie som teraz istý, ale nešla tá cena hore?
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 29. 10. 2021 19:15

Je to možné, nechceli za Euforiu Anniversary €2000?
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 10. 2021 19:29

Mne sa zdá, že ešte prednedávnom za Euforiu pýtali okolo 1400-1600€ ale fakt mám okno.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 10. 2021 19:46

Ty ceny mi přijdou poněkud ujeté. Když vidím vnitřnosti elektronkového zesilovače, tak jde o pár odporů a kondenzátorů, nějaké to trafo a patice, a dráty a konektory. Podle mého nic, co by nedokázaly postavit děti v kroužku mladých techniků tak do pěti tisíc Kč za materiál, včetně elektronek.
P.S. Výše uvedené odvolávám, viz níže :-)
Naposledy upravil introvert dne 29. 10. 2021 20:34, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 10. 2021 19:54

Zaujímala by ma cena toho projektu 6n6p čo sem dala bessinka.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brrouk1 29. 10. 2021 20:02

DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 29. 10. 2021 20:10

Hmm, to co sem šoupsnul brrouk1 mě nutí odvolat, co jsem před chvílí napsal :-) Víme, kolik let je autorovi konstrukce ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 10. 2021 20:12

To je právě ten upgrade, to světýlko. Ne, teď vážně, Mojo jsem miloval, byla to má nejlepší a nejvýhodnějčí investice do audia v životě. Zvuk opravdu nádherný a mezi námi oproti Hugovi i analogový bych řekl....
Má to pro mě tři slabiny:
Ta největší baterka. Je to opruz, nikdy není nabitá, když ji zrovna potřebuješ.
Ta druhá výšky. Zní to hezky realisticky, ale něco tam chybí. Převodník Asahi Kasei je mi zvukem mnohem bližší (pokud tedy Fénix vstane z popela).
A za třetí šum. Prostě to šumí, což je u zařízení určeného především k IEM z mé strany neomluvitelné.
Tak snad dvojka? Dnes spíš asi ne, i když nevím, co pánové Rob Watts a spol vymyslí. Ptákoviny do světa nevypouštějí a ve světě audia píší dějiny...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 10. 2021 20:32

martas38: Mojo používám společně s Hugo 2. Vždy jeden z přístrojů, druhý se buďto zrovna nabíjí, nebo čeká, až se vybije ten první. Tím je odstraněn bod 1. Bod 2 je spíš věcí osobních preferencí, a synergie s ostatními komponentami řetězce. Bod 3 - s IEM tyto přístroje nepoužívám, takže mě to nepálí. Ale máš pravdu, jde o problém, pokud má jeden citlivá IEM. Spíš jako problematické pro můj případ vidím to, že DAC v Mojo není tak dobrý, jako v Hugo 2, a dále, že Mojo nemá crossfeed. Kvalita zesilovače v obou přístrojích již pro mě není až tak důležitá (jejich výstup pouštím do Cayin iHA-6), spíše bych uvítal delší výdrž na baterku u obou (třeba tím, že by se daly vypnout LED diody - i když netuším, kolik vlastně reálně spotřebovávají, dnes existují LED diody, které mají až neuvěřitelně malou spotřebu energie).

-- 29. 10. 2021 22:00 --

tibormi píše:31 January 2022
https://chordelectronics.co.uk/coming-soon...

Zkoušeli jste tu fotku upravit v editoru ? Tedy zvýšit jas, projasnit stíny a snížit kontrast, aby se dalo poznat, jak ten přístroj vypadá ? Já to zkusil, a stejně z toho nejsem moudrý. Je zjevné, že přístroj je obložen nějakým materiálem, který má zamaskovat jeho skutečný tvar. Což o to. Ale po úpravách jsou také vlevo a vpravo od přístroje vidět jakési nohy živočicha, asi mtvého (?), které mají ve fantazii autora tohoto nesmyslu naznačovat, že nový přístroj je “krab nebo tarantule” ? :shock: Pokud si tohle spojíme s tím, že k uvedení má dojít až za čtvrt roku, tak se mi zdá, že v Chord Electronics někomu solidně hráblo v bedně :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Golyatx 29. 10. 2021 21:11

Tak to nevím, jestli je to troll odpověď, nebo ten obrázek fakt nechápeš.
Je to krásně - kreativně - udělaná imitace pavouka, který čeká ve skrýši na kořist. Diody jsou oči.
THIEAUDIO Prestige LTD + iBasso D16 Taipan
Golyatx
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 10. 2021 21:12

Introvert: No jo, jenže ty seš buržoust, zhýralec, když zrovna nabíjím Mojo, hraje Hugo2... :D
Souhlas s bodem 2. Je to o preferencích a zbytku řetězce. Ale přeci jen je mi AK zvukem bližší. Ukázalo mi to už Lotoo Paw S1 a nyní moje vzácné RME s převodníkem Asahi (už nebude, jen mainstream se Sabre, ale prý to nejde poznat :D ). Chord má prostě mezery ve výškách. Aspoň pro mě. I u Hugo2 mi to přijde. Ale nic proti. Jsou to super stroje a ty nejlepší milenky nemají rovné zuby a nejvybranější chování. Mám tu značku hodně rád.
Jo IEM, to je jiná disciplína. Ty lepší jsou na zesík vybíravé stejně, jako nejvyšší liga planárů, ale to je jiná kapitola.
Ještě jsem Solaris s toustovačem nezkoušel, přeci jen je to obrovská živelná síla a trošku se bojím.
A ano opravdu jsou v Cayin elektronky JJ Electronics. A skutečně jsou slovenské. Tímto se našim bratrům omlouvám, fakt jsem měl za to, že je JJ Čína. Jsem v tomto směru panic. Možná i proto to tak pěkně hraje. Mělo tam být původně něco jiného, ale asi jsem i na něčem z covid šílenství a nedostatku součástek vydělal. Takže mám vlastně na čínském podvozku slovensko ruské zbraně. A do toho tuším německý Alps Alpine. Vida, jak se pěkně národnosti a velmoci domluvili v našem oboru....
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 10. 2021 21:25

Golyatx píše:Tak to nevím, jestli je to troll odpověď, nebo ten obrázek fakt nechápeš.
Je to krásně - kreativně - udělaná imitace pavouka, který čeká ve skrýši na kořist. Diody jsou oči.

Ale jo, já ten obrázek chápu. To, co jsem popsal, samozřejmě bez těch úprav není vidět. Ale i tak, plesknout na nový model mrtvého pavouka, aby z toho měl někdo dojem “krásně udělané imitace”, mi přijde nechutné. Nejde totiž o žádnou imitaci, ta mrtvola pavouka tam prostě je, na tom “číhajícím” přístroji. Brrr … :grr: :-\ Vůbec je překvapivé, že génius, který tohle u Chord Electronics vymyslel, si jaksi neuvědomil, kolik zvědavců tyhle úpravy s fotkou provede, aby zjistili, jak bude nový přístroj vypadat. A že na něm objeví chcíplého pavouka 8-D A jak pozitivně to asi ovlivní image jejich společnosti. Takže tipuju, že do pár dnů tohle nahradí něčím jiným, jak se bude skandálek rozrůstat .. A pro spoustu lidí bude již navždy nový přístroj spojen s chcíplým pavoukem (asi ne ledajakým, tipoval bych sklípkana, nebo něco podobného). Kdoví, možná už organizace za práva zvířat (je pavouk “zvíře” ?) připravují žaloby ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 30. 10. 2021 07:02

Mně to přijde docela vtipný, ještě když je zítra ten Halloween. Ale musím se teda přiznat, že pavouky (naživo) fakt nemám rád. Hádám, že mám nějakou slabší formu arachnofobie. :roll:

Jinak souhlas s martas38 ohledně výšek u Mojo a Hugo (a vlastně i Qutest). Jsou trošku extenzivnější...

===========================
@zino333:

Když jsem cca před dvěma lety vybíral elektronkový zesilovač, Euforia už tehdy stála těch 2000 eur. (A s lepšími elektronkami dokonce 2400!)

===========================
@tibormi:

Ten iFi Zen Streamer vypadá dost slibně. Asi jej vyzkouším. :-)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 30. 10. 2021 07:44

pavel1756 píše:Jinak souhlas s martas38 ohledně výšek u Mojo a Hugo (a vlastně i Qutest). Jsou trošku extenzivnější…

U TT2 je ladění výšek jiné ? To mi přijde dost divné, vzhledem k tomu, že jde pouze o vyšší model stejné řady, který navrhoval tentýž autor. Očekával bych kontinuitu, tedy že ten, kdo měl Mojo či Hugo 2, dostane stejné ladění, s lepšími technikáliemi.

Jinak k tomu Haloweenu - vůbec jsem netušil, že je jakýsi Haloween. Nevím, zda to dochází PR oddělení v Chord Electronics, že spousta návštěvníků jejich webu si to takhle nespojí. Rozlezlost tohoto svátku je až komická, přijde mi to, jako kdybychom do anglofonního světa exportovali Masopust. Což nic nemění na tom, že chcíplý pavouk na té fotce je hnus.
Naposledy upravil introvert dne 30. 10. 2021 08:05, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka