Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 18. 11. 2021 09:39

Ja to mám s tým Amirom podobne. Ale mne osobne je asi viac nesympatický Olaf. Ten zas napríklad nepočuje rozdiel medzi výstupom z iPhonu a nejakým Toppingom (nepamätám si typ). Navyše na mňa pôsobí ohromne arogantne a povyšenecky a to sú vlastnosti, z ktorých sa mi dvíha žalúdok.

-- 18. 11. 2021 09:40 --

Mimochodom, tie USB záslepky za 250, to je kauf... :D :D :D
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 11. 2021 09:43

222 Tak veru, tiež mi príde divné, že neobsadený usb port škodí ...wtf :D

Pavel +1

zino +1
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 18. 11. 2021 09:47

Špunty na prázdné porty, to už je opravdu šílenost. Stejně tak jako cerebaly na komponenty u sluchátkové sestavy (osobně vyzkoušeno a buď tam rozdíl není, nebo na to nemám dostatečně dobrý sluch :D). Ale rozdíl ve zvuku mezi tkaničkovým signálovým RCA kabelem a kvalitním stíněným z kvalitních materiálů, to by měl poznat každý.

A jak píše zino333, Olaf je fakt dost arogantní. To i ten Amir, ač ho ho nemám rád kvůli jeho názorům, působí ve videích velmi sympaticky.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 11. 2021 10:03

111a111 píše:Vystačí to aby si si uvedomil že prázdne porty ani náhodou nemajú žiadny efekt na signál prechádzajúci inými

No jasně, to tady ale snad ani nikdo netvrdil.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 11. 2021 10:15

Pavel +1 :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 11. 2021 10:16

pavel1756 píše:A jak píše zino333, Olaf je fakt dost arogantní. To i ten Amir, ač ho ho nemám rád kvůli jeho názorům, působí ve videích velmi sympaticky.

Ano, ale je třeba rozlišovat mezi chováním (sympatický x nesympatický), a jeho užitečností pro komunitu. I mně připadá Amir jako sympatický chlapík, který to myslí dobře, a plně oceňuji jeho záslužnou práci. Bohužel, občas mu to ujede. Totéž platí o Olafovi, i když někomu připadá nesympatický. Podle mého jeho arogantní chování je pouhá reakce na velké množství trollů, kteří ho napadají. On zas není až tak arogantní, nebo domýšlivý. A jeho činnost je velmi záslužná - kupříkladu jako snad první zdůraznil vliv rezonanční frekvence zvukovodu na frekvenční charakteristiku IEM. Nevím, že by toto někdo probíral před Olafem. A ten jde ještě dál, snaží se vyvinout ladění pro true wireless IEM, kde by měl k dispozici řadu ekvalizačních profilů, lišících se právě touto frekvencí. Takže by si každý zájemce o tato sluchátka mohl koupit IEM takříkajíc šitá na míru jeho uší (zvukově). To je velmi sympatické. Ale i jemu to ujede, před nějakou dobou publikoval měření sluchátek DCA Stealth v tom kopfhérer butiku, úplně je strhal. Zcela neoprávněně, protože jiné zdroje (Amir, Resolve) naměřily u Stealthů od Olafa odlišnou, a přitom skoro shodnou frekvenční charakteristiku. Takže je zjevné, že u Olafa bylo něco špatně, buďto s jeho měřením, nebo měli v butiku vadná sluchátka. Nikdo holt není dokonalý, Olaf si tímto vysloužil ban na přístup do butiku, takže 111a111 ho tam již asi nepotká :-)
Naposledy upravil introvert dne 18. 11. 2021 10:30, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 18. 11. 2021 10:23

introvert píše:...A jeho činnost je velmi záslužná - kupříkladu jako snad první zdůraznil vliv rezonanční frekvence zvukovodu na frekvenční charakteristiku IEM. Nevím, že by toto někdo probíral před Olafem.

Mňa napadla firma Flare Audio, ktorá sa sústredí na odfiltrovanie rôznych častí počuteľného spektra práve úpravou rezonančnej frekvencie zvukovodov pomocou silikónových špuntov. Vyrábajú veľmi známe špunty ako "Calmer" a iné, ktoré vedia napríklad odfiltrovať nejaké rušivé frekvencie, ale zachovať iné, prípadne upravovať intenzitu zvuku a podobne. Nie je to síce priamo spojitoť s elektronikou, ale problematika to nie je nová. Navyše výrobci CIEM to riešia v podstate všetci, keďže svoje výrobky robia priamo podľa odliatkov uší a teda priamo pri výrobe pracujú s presnou kópiu ľudského zvukovodu.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Golyatx 18. 11. 2021 10:24

To svědčí pouze o jediném, a sice, že Ty jsi neslyšel rozdíl. Já kupříkladu ano. Takže z toho je zřejmé, že někdo rozdíl slyší, a jiný ne. Nemusí to být pouze ušima. Dokážu si bez problémů představit, že u některých reprodukčních řetězců je vliv Jitterbugu zanedbatelný, u jiných ne.

blind test?
Golyatx
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 18. 11. 2021 10:29

zino333 píše:Mňa napadla firma Flare Audio, ktorá sa sústredí na odfiltrovanie rôznych častí počuteľného spektra práve úpravou rezonančnej frekvencie zvukovodov pomocou silikónových špuntov. Vyrábajú veľmi známe špunty ako "Calmer" a iné, ktoré vedia napríklad odfiltrovať nejaké rušivé frekvencie, ale zachovať iné, prípadne upravovať intenzitu zvuku a podobne. Nie je to síce priamo spojitoť s elektronikou, ale problematika to nie je nová. Navyše výrobci CIEM to riešia v podstate všetci, keďže svoje výrobky robia priamo podľa odliatkov uší a teda priamo pri výrobe pracujú s presnou kópiu ľudského zvukovodu.

Olaf se nesnaží nic odfiltrovat, nýbrž určitou část frekvenční charakteristiky “posunout na frekvenční ose”. CIEM neřeší zvuk, pouze usazení IEM v uchu toho kterého konkrétního člověka, ladění těch IEM zůstává neměnné. Jak jsem se dočetl na Wikipedii, původně se CIEM dělaly proto, aby hudebníka lépe izolovaly od řevu okolních reprosoustav (IEM jsou náhrada monitorů, tedy reproduktorů ležících na pódiu před hudebníky, a nasměrovaných na ně, aby ti mohli slyšet sami sebe - zejména kytaristi).

-- 18. 11. 2021 10:29 --

Golyatx píše:To svědčí pouze o jediném, a sice, že Ty jsi neslyšel rozdíl. Já kupříkladu ano. Takže z toho je zřejmé, že někdo rozdíl slyší, a jiný ne. Nemusí to být pouze ušima. Dokážu si bez problémů představit, že u některých reprodukčních řetězců je vliv Jitterbugu zanedbatelný, u jiných ne.

blind test?

Ne, žádný blind test jsem nedělal. Ale jsem si docela dobře vědom toho, kdy rozdíl ve zvuku mezi dvěma zdroji slyším, a kdy ho neslyším (s čímž už jsem se taky setkal - za situace, kdy druzí tvrdili, že oni rozdíl slyší, já neslyšel vůbec žádný ..).
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 18. 11. 2021 11:00

A nemá to usadenie IEM vo zvukovode konkrétneho človeka zásadný vplyv na zvuk?
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Delgar 18. 11. 2021 11:01

Ahoj, trochu se přiživým na tématu k jitterbugu.

Aktuálně mám zapojení: laptop Dell > Dell dock > DAC > AMP > sluchátka.

Tohle zapojení mám primárně z toho důvodu, že chci mít laptop, který používám primárně pracovně a tudíž s ním hodně cestuji, připojen pouze jedním kabelem pro rychlé připojení/odpojení.

Zkoušel jsem z celého řetězce dell dock vynechat a připojovat DAC rovnou do laptopu a já rozdíl neslyším. Nicméně co se týče audia, tak jsme poměrně hluchý a stále velký začátečník.

Rád bych si vyslechl názor někoho zkušenějšího jestli testoval připojení do DACu přes ntb dock a jaký to mělo vliv na výslednou kvalitu zvuku?
Delgar
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 18. 11. 2021 11:07

Já to zkoušel a rozdíl ve zvuku jsem nezaznamenal.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 11. 2021 11:09

zino333 píše:A nemá to usadenie IEM vo zvukovode konkrétneho človeka zásadný vplyv na zvuk?

Určitě má. Kupříkladu špatné usazení vede k zeslabení (zejména) basů. Ale to, o co se snaží Olaf, je trochu jiné. Jde mu o to, vytvořit IEM, kde frekvenční charakteristika daného kusu je laděna na míru zvukovodu toho kterého posluchače, přičemž se předpokládá, že všichni mají v uších dané IEM usazeny stejně dobře.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 11. 2021 11:44

Hi Delgar, ono to není tak jednoduché, sú tam rozdiely, ale malé, niekto to vôbec nepočuje, ak je to tvoj prípad, tak sa s tým netráp a používaj ako to máš.
Ak chceš skúšať, bolo by dobré začať s lepším usb káblom (možno si nejaký dražší požičať), ale viac záleží na zvyšku Tvojej zostavy, či je vôbec nutné riešiť usb, pre najlepší výsledok je dobré mať zapojený kábel do usb portu, ktorý nezdiela iný port a tudíž radič na doske, lebo ak máš napr 2 usb3 porty a obidva plne využívaš, asi budú obidva použivať jeden radič a tak sa tam prenesie ten digitálny šum z iných zariadení. Ja používam samostatný usb2 port (niežeby to bolo dokonalé).
Ďalej aký softvér na prehrávanie používaš? Foobar2000? ak áno, používaš asio? ks? Skúšal si nahrať pesničky pred prehrávaním do RAM? (ja tu pozorujem zlepšenie, iní sa budú smiať) :)

-- 18. 11. 2021 11:46 --

Jitterbug je presne pre ten prípad, keď sa využíva viac portov a jeden radič, tam to asi pomáha.

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 11. 2021 12:37

Delgar píše:Aktuálně mám zapojení: laptop Dell > Dell dock > DAC > AMP > sluchátka.

O jaký konkrétní model notebooku se jedná ?
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka