Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
pavel1756 píše:HiFiMAN sluchátka mají obecně problém s tím, že na úkor celkové přirozenosti zvukové reprodukce tlačí do popředí co největší detail. A týká se to jak základních modelů, tak i těch nejvyšších, tedy Susvar či Shangri-La Sr.
introvert píše:pavel1756 píše:HiFiMAN sluchátka mají obecně problém s tím, že na úkor celkové přirozenosti zvukové reprodukce tlačí do popředí co největší detail. A týká se to jak základních modelů, tak i těch nejvyšších, tedy Susvar či Shangri-La Sr.
Nejde o problém, nýbrž o otázku osobních preferencí. Někteří se kupříkladu domnívají, že sluchátka Shangri-La jsou lepší, než HE-1 ( https://youtu.be/fp5hF0hMQxo )
pavel1756 píše:Shangri-La Sr. jsem slyšel a musím říct, že jsem by spíš zklamán. Má monumentální prostor a obrovský detail středového pásma. Nicméně naprosto postrádá údernost basů, což je obecně problém elektrostatů. A stejně jako další elektrostaty, má nepřirozené vyšší středy a výšky. Konkrétně ty vyšší středy místo aby byly syté a úderné, jsou měkké a jako by se jejich textura úplně rozpadala snad až na molekuly. Za mě jsou teda určitě lepší Susvary, byť mají menší hudební scénu.
HE-1 jsem zatím neslyšel. Ale pokud je Shangri-La skutečně lepší, tak jej snad raději ani slyšet nechci.
pavel1756 píše:Cca hodinu a půl. Pro srovnání jsem měl k dispozici Focal Utopia a k tomu jen iPhone s Apple Donglem a upřímně říkám, realističtější zvuk podaly právě Utopie připojené k mobilu.
pavel1756 píše:Cca hodinu a půl. Pro srovnání jsem měl k dispozici Focal Utopia a k tomu jen iPhone s Apple Donglem a upřímně říkám, realističtější zvuk podaly právě Utopie připojené k mobilu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků