Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 18. 12. 2021 07:44

Posledních pár let vždy na konci roku prohlašuju, jak se budu ten následující krotit, ale zatím mi to moc nevychází. :-[

Ale nakonec LCD-5 ani nejsou pro mě. Jak už jsem psal, lámu tátu, ať je koupí a já si je od něj jen občas vypůjčím. :D

A CRBN bych pouze rád slyšel. O jejich koupi už vůbec neuvažuju. Ale i kdybych si je v Audigu půjčil, neměl bych je k čemu připojit. Pokud se nepletu, vyžadují speciální zesilovač. :hm
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 18. 12. 2021 08:36

Divím se popravdě, že je Audigo vůbec naskladnilo - vyloženě niche produkt v niche hobby. Ostatně k nim v nabídce nemají ani vhodný zesilovač.

Ale asi je ta sluchátka zajímala podobně jako některé z nás tady na fóru, tak si udělali radost. :-)

Můžeš tátu navnadit, že někteří LCD-5ky označují za "upgradované Utopie". 8-) Tedy předpokládám, že jemu se líbily podobně jako tobě?
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 12. 2021 09:22

222 to kde si vyhrabal tú fotku? umieram od smiechu :D

introvert to si nepoznal? na první dobrou musíš vedieť aké sú to sluchátka :D
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 18. 12. 2021 09:36

MHOE píše:
Můžeš tátu navnadit, že někteří LCD-5ky označují za "upgradované Utopie". 8-) Tedy předpokládám, že jemu se líbily podobně jako tobě?

Utopie neslyšel.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 18. 12. 2021 10:00

Vlastná tvorba
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 12. 2021 08:24

MHOE píše:Jsem určitě otevřený lepším sluchátkům, ale v tuto chvíli bez ohledu na cenovku vážně nevidím nic jiného, co by pro mé potřeby mělo větší potenciál. Asi to bude znít nepochopitelně, ale mám velké pochyby i o tom, že by něco typu Shangri-La SR nebo Sennheiser HE-1 mohlo být blíže tomu, co hledám. Těším se proto na rok 2022, co nového přinese.

Podle toho, co jsi v minulosti psal, jsem si téměř jist, že by se ti Shangri-La SR nelíbilo snad ani trochu. Pokud Susvarám se stock náušníky vytýkáš nedostatek "zemitosti" zvuku, potom Shangri-La SR jakožto samotné ztělesnění éteričnosti nebude nic pro Tebe.

Susvara se stock náušníky zrovna moc v údernosti basu nevynikají, ale u Shangri-La o tom ani nelze hovořit. Něco jako je údernost basu u nich vůbec neexistuje. Prostě typický prázdný/nedynamický/neúderný zvuk elektrostatů...
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 19. 12. 2021 09:36

Tuším, že by to s těmi Shangri-La SR bylo tak, jak říkáš. Tam vůbec nedoufám.

HE-1 snad nabízí výrazně lepší údernost basu dle toho, co lidé píší. Asi by i měly znít o něco míň "elektrostaticky". Často je však připodobňují svým charakterem k Susvarám... a já bych popravdě úplně nechtěl dát 1.5 melounu za "lepší stock Susvary s Harman basem".

Uvažuju přesto nad DCA Stealth, abych dal Harmanovi šanci mě oslnit. Co jsem však doposud zkoušel čarovat s Harman-alike tonalitou - nejblíže tomu asi byly QC35 a modnuté Susvary - tak jsem se z toho moc na zadek neposadil. Zatím mi to přišlo tak, že ten bass boost jakžtakž funguje u sluchátek s inherentně neúderným basem (e.g. QC35), zatímco u modelů s kvalitnějším basem jakýkoliv boost nad řekněme 1-1.5dB výrazně narušuje tonální rovnováhu a musí se na něj kompenzovat zdůrazněním pásma výšek. (Což je vidět jak u HE-1, tak třeba i u AB-1266.)

Už asi vždy budu mít slabost pro zemitější/fyzičtější zvuk. Z tohoto úhlu pohledu tedy naprosto chápu, proč lidi zbožňují sluchátka typu HE-6 nebo AB-1266 nad čímkoliv jiným. (Byť nejsou nejvyrovnanější ani nejčistší.) Vysoká míra čistoty/rozlišení v kombinaci s vyrovnanou tonalitou však naopak výsledný zvuk sluchátek asi vždy nevyhnutelně vyhlazuje/zjemňuje, tudíž je mi jasné, že musím ve finále aspirovat spíš na nějaký rozumný kompromis. A v tom je pro mě ta audiofilní cesta komplikovaná, specifická. :-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 12. 2021 12:07

Asi lepší než ten pavouk o Halloweenu… :D
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 19. 12. 2021 16:01

Jako já tam toho pavúka furt vidím teraz :D Tie červené oči ...
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Golyatx 19. 12. 2021 16:28

Kabely nechte kabelama.
Máme tady nový SSD disk na uložení hudby.
Zvuk z tohoto disku by měl být více dynamický a trojrozměrný.

https://audiophilestyle.com/forums/topi ... diophiles/
Golyatx
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 19. 12. 2021 17:04

Dokud váš systém nebude mít v pořádku svý audiofilní čakry, nepomůže ani pravidelné kropení svěcenou vodou! :pozor :pozor

:arrow: :arrow: :arrow: Takže hybaj hybaj pořídit aspoň metrák Blackbody ambient field kondicionérů:

Obrázek
Obrázek

Google Translate z ofiko webu:
Blackbody se nepodobá žádnému jinému filtru nebo kondicionéru. Všechny výkonové filtry a kondicionéry řeší šum nacházející se na vodičích, ale existuje i jiný typ šumu. Až dosud byl tento nenápadný typ hluku z velké části nepřiznaný. Je to způsobeno neustálou elektromagnetickou interakcí mezi přístroji a bezprostředně obklopujícími předměty: stojany, stojany, signální vedení v blízkosti, kryty a další předměty obsahující nebo neobsahující obvody. Tento typ vyzařovaného šumu není omezen na dráty. Blackbody funguje tak, že mění spektrum těchto zbloudilých odrazů a efektivně řeší problém. Jako jediný kondicionér svého druhu nabízí úroveň výkonu, která byla dříve nedosažitelná.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 12. 2021 19:46

pavel1756 píše:Ale nakonec LCD-5 ani nejsou pro mě. Jak už jsem psal, lámu tátu, ať je koupí a já si je od něj jen občas vypůjčím. :D

Ať se táta připraví na nejhorší. Jak je uvedeno na začátku streamu https://youtu.be/KVrq_DAZwic , LCD-5 mají dost osolené střední pásmo, s tím, že i když se potlačí pomocí ekvalizeru, tak to moc nepomůže. Navíc mají potlačené výšky, což starší lidé vnímají o to hůře. Krom toho se ukazuje, že kusy, které měli k dispozici první recenzenti, nejsou po zvukové stránce shodné s těmi, co kupují zákazníci nyní. Nebo že u LCD-5 minimálně existuje variabilita mezi sluchátky. Krleš !
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 12. 2021 06:38

S těmi středy a výškami to není žádná novinka, vždyť měření jsou k dispozici od samého začátku jejich představení. A co se zbytku týče...uvidíme, však uvidíme... :twisted:
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 20. 12. 2021 09:28

MHOE píše:Co jsem však doposud zkoušel čarovat s Harman-alike tonalitou - nejblíže tomu asi byly QC35 a modnuté Susvary - tak jsem se z toho moc na zadek neposadil. Zatím mi to přišlo tak, že ten bass boost jakžtakž funguje u sluchátek s inherentně neúderným basem (e.g. QC35), zatímco u modelů s kvalitnějším basem jakýkoliv boost nad řekněme 1-1.5dB výrazně narušuje tonální rovnováhu a musí se na něj kompenzovat zdůrazněním pásma výšek.

Shodou okolností se o tomto baví i v onom posledním videu linkovaném výše introvertem (kolem 57:30-59:00). A vnímají to též velmi podobně, že míra vhodného bass boostu závisí na inherentní údernosti basu konkrétních sluchátek. Že zkrátka nelze každým sluchátkům nahodit plošný +5dB boost a předpokládat, že to bude vždy optimální. U nových Sundara metal571 zmiňuje, že jim dává jen asi 1dB, což by bylo v souladu s mým komentem výše na základě tonálně velmi podobných Susvara.

pavel1756 píše:S těmi středy a výškami to není žádná novinka, vždyť měření jsou k dispozici od samého začátku jejich představení. A co se zbytku týče...uvidíme, však uvidíme... :twisted:

Třeba ty středy LCD-5ek budou tak osolený, že i tvůj otec výjimečně šáhne po elektronkovým zesíku, aby se to dalo poslouchat. :D Na druhou stranu, dle komentů od Audeze z Head-Fi jim ty 5ky posvětilo několik studio inženýrů jako velmi referenční tuning. Což by bylo velmi nadějné, pokud bych ovšem zároveň nevěděl, že to stejný Audeze tvrdilo i u původních LCD-X a LCD-4. 8-)

Anyway, třeba z těch LCD-5 budete v takový nirváně, že o Meze už u vás v rodině nikdy nepadne ani slovo. :kuk: Já si jdu tedy pomalu připravovat popkorn - věřím, že to bude stát za to! :nenapadne

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 20. 12. 2021 12:15

True true MHOE :D

tibormi
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka