MHOE píše:Co jsem však doposud zkoušel čarovat s Harman-alike tonalitou - nejblíže tomu asi byly QC35 a modnuté Susvary - tak jsem se z toho moc na zadek neposadil. Zatím mi to přišlo tak, že ten bass boost jakžtakž funguje u sluchátek s inherentně neúderným basem (e.g. QC35), zatímco u modelů s kvalitnějším basem jakýkoliv boost nad řekněme 1-1.5dB výrazně narušuje tonální rovnováhu a musí se na něj kompenzovat zdůrazněním pásma výšek.
Shodou okolností se o tomto baví i v onom posledním videu linkovaném výše introvertem (kolem 57:30-59:00). A vnímají to též velmi podobně, že míra vhodného bass boostu závisí na inherentní údernosti basu konkrétních sluchátek. Že zkrátka nelze každým sluchátkům nahodit plošný +5dB boost a předpokládat, že to bude vždy optimální. U nových Sundara metal571 zmiňuje, že jim dává jen asi 1dB, což by bylo v souladu s mým komentem výše na základě tonálně velmi podobných Susvara.
pavel1756 píše:S těmi středy a výškami to není žádná novinka, vždyť měření jsou k dispozici od samého začátku jejich představení. A co se zbytku týče...uvidíme, však uvidíme...

Třeba ty středy LCD-5ek budou tak osolený, že i tvůj otec výjimečně šáhne po elektronkovým zesíku, aby se to dalo poslouchat.

Na druhou stranu, dle komentů od Audeze z Head-Fi jim ty 5ky posvětilo několik studio inženýrů jako velmi referenční tuning. Což by bylo velmi nadějné, pokud bych ovšem zároveň nevěděl, že to stejný Audeze tvrdilo i u původních LCD-X a LCD-4.

Anyway, třeba z těch LCD-5 budete v takový nirváně, že o Meze už u vás v rodině nikdy nepadne ani slovo.

Já si jdu tedy pomalu připravovat popkorn - věřím, že to bude stát za to!