Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PioneerCZ 17. 3. 2022 11:35

Rovněž se připojuji.o)))já se svým chudáčkem Pioneerem U-05 koukám právě na Naim Unity a vše kolem, takže předem díky za tvoji práci...
PioneerCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Funkota 23. 3. 2022 21:03

Sestavička malá má, upgradovaná..:)
Nově DAC+AMP.
Původně SMSL M300 mkII + iFi Zen CAN. Nově VMV D1se + Singxer SA-1. Stručně řečeno, cenový rozdíl značný, zvukový minimální...:) Jak už to tak bývá. Vize byla pořídit lepší komponenty, rozměrově kompaktní, místa na stole je málo. DAC jsem chtěl s displejem, interním zdrojem, symetrickým i nesymetrickým výstupem. Od zesilovače jsem požadoval zapínání zepředu, interní zdroj, mechanické přepínání vstupů, analogový ovladač hlasitosti, výstup 4.4mm na sluchátka, interní zesák/zapojení v class-A. A jak to hraje? DAC hraje čistě, detailně, transparentně, velmi muzikálně. Překvapivě na to, že je implementovaný ES9038 PRO. Singxer SA-1 je na teplejší straně od pomyslné neutrality. Výkonu má do 420 Ohm dost. Synergie spolu s ADX5000 funguje. Pitomé je přepínání Gainu (0db nebo 11dB) - dip switch na spodní straně, nutno vše odpojit, přepnout a zase kablíky zapojit. Přední switch pro přepínání impedance (Hi-Z a Low-Z) má vliv na zvuk konkrétně u ADX5000 minimální. Zato u 32 Ohm IEM to už slyšet je - při přepnutí z Low-Z na Hi-Z se ztratí dynamika, dolní frekvence zmizí a hraje to takovým tím plechovým zvukem. Určitě použitelné pro nizkoohmová sluchátka (režim Lo-Z). Pokud porovnám Singxer SA-1 s lampovým TA-26, obojí jsou teplejšího podání. Singxer je detailnější, přesnější. rychlý na basech, transparentní. Asi "nejteplejší" tranzistor, který jsem měl možnost slyšet. TA-26 má takový ten analogový kulatý bass. A má větší punch. Středy jsou podobné a výšky mírně jasnější u TA-26. Zvuková scéna do stran taky mírně větší u TA-26. Je to fajn zesák na akustickou hudbu, třeba kontrabas na tom zní parádně. A vůbec celé album Macy Gray – Stripped, třeba… Přiznám se, že jsem chtěl oba zesilovače použít v zapojení, kdy VMW D1se posílá symetrický signál do SA-1 a nesymetrický do TA-26 – a z něj pak přes Aux-Out zpět do Singxeru. A to kvůli typicky elektronkovému zvuku. Prostě mít dva zvukové charaktery. A přitom nevypojovat sluchátka. Rychlé přepínání mezi zvuky není problém pomocí přepínače vstupů na Singxeru (XLR - RCA). No, překvapení je, že rozdíl mezi tranzistorem a lampou v tomhle zapojí je minimální, téměř žádný. U předchozího iFi Zen CAN třeba ten rozdíl slyšet byl (tranzistor vs. lampa). Takže nyní, pokud chci lampu, musím růčo přepojovat kabel mezi sluchátkovými výstupy, čemuž jsem se chtěl vyhnout. Toto nevyšlo, no. Jinak u Singxeru vím o DC módu, kdy se přemostí pomocí jumperů vstupní kondenzátory. Má tím dojít k vylepšení dynamiky. Láká mě to, ale je to o ztrátě záruky, asi časem neodolám a zkusím to…Nakonec bych chtěl napsat, že jsem zkoušel a různé kombinoval a porovnával mezi sebou původní zařízení s novými a naopak. A je překvapující, jak i ta levná zařízení dneska hrají dobře (v mém případě ten Zen DAC s SMSL M300). Zvukový rozdíl mezi zařízeními je, ale je minimální, a řekl bych na audiofilní úrovni, které rozumí jen určitý okruh lidi (my, tímto hoby postižení...:)
Přílohy
IMG_20220320_163154.jpg
Tidal | Foobar2000 -> SMSL VMV D1se -> Singxer SA-1 | Xduoo Ta-26 -> ATH-ADX5000
Funkota
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 23. 3. 2022 21:14

Ten monitor je U2711 ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Funkota 23. 3. 2022 21:39

P2411H..staroušek, ale pořád funkční.
Funkota
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 23. 3. 2022 22:47

Mám doma něco podobného, proto ten dotaz. Dokonce jsem zvažoval koupi soundbaru. Jinak, pěkně jsi to upgradoval, tu svoji sestavičku :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 26. 3. 2022 20:42

Nádhera.
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 27. 3. 2022 16:44

Po pár dňoch kŕmenia zo zadných portov na TT2, teraz skúšam čo s nimi spraví toto. Bolo to tu v bazáre, tak mi to prišlo ako dobrý experiment. Teda v to som dúfal.
IMG_0438.jpg
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zarkow 27. 3. 2022 20:33

A s výsledkem experimentu spokojenost?
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 3. 2022 21:36

Zino: Schiit Lyr?
Jak vidíš ty lampy? Vidím, že tam máš danou slovenskou JJ a čínskou PSVane vytaženou. Jak ten rozdíl vnímáš? Já se na poli lamp už nějaký čas rozkoukávám a nabývám dojmu, že JJ bývá označováno spíš s prominutím za odpad a naopak současná Čína PSVane za jeden ze zlatých grálů. Pokud opomeneme mírně rozporuplné NOS elektronky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 28. 3. 2022 21:29

@martas38: Áno, je to Lyr 3. Ja som ho vlastnil už v minulosti, tak som vedel do čoho idem. Ja mám JJ 6SN7 veľmi rád. Podľa mňa je spolu s Psvane CV181-TII to najlepšie čo som v Lyr 3 počul. Po pravde nemám ani dnes jasno v tom, ktorá je lepšia. Pri elektrónkach je to hodnotenie náročné na čas. Jednak potrebujú trochu čas kým sa to rozohrá, lebo hodnotiť elektrónku pár minútach po zapnutí zosilovača nemá zmysel. Aspoň ja teda potrebujem s každou tráviť veľa hodín na to aby som si urobil jasno v tom, s ktorou ma to baví viac. Aktuálne však počúvam JJ najviac. Včera som asi 2 hodiny počúval JJ. Potom som tam strčil Psvane a po približne hodinke som tam strčil naspäť JJ na asi ďalšiu hodinku až pokiaľ som nešiel spať. Takže včerajšie skóre na hodiny bolo 3:1 v prospech JJ. Na základe toho, čo myslíš, považujem JJ za odpad? :-)

Teraz viac-menej experimentujem stále s HE6se V2. Chcem tie slúchadlá poriadne spoznať a vedieť čoho sú schopné. Takže pendlujem medzi Lyr 3 a TT2 zo zadných portov. Predný výstup TT2 som k HE6 už vylúčil, pretože zo zadných to je jednoducho iná liga.

Tu by som chcel apelovať na majiteľov Susvara. Neviem, či z ich tunajších majiteľov má niekto doma TT2. Každopádne ak hej a skúšali ste ich len z predného slúchadlového výstupu, výrazne odporúčam zohnať si redukciu na zadné porty aby ste Susvary mohli kŕmiť z nich. Ten skok v kvalite je u HE6se V2 obrovský a zháňam teraz redukciu aby som ich mohol šupnúť na repro svorky klasického repro zosilovača. Ach, čo som si to len s tými HE6 začal... :oboze

-- 28. 3. 2022 22:50 --

zarkow píše:A s výsledkem experimentu spokojenost?

Na to si nechám viac času.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 3. 2022 01:49

Zino: Dík za srovnání. Já to beru podle svého zesilovače, kde JJ ECC82 opravdu nejsou nic moc. Mnohem lepší je dnešní ruská (často licenční) produkce Tung-Sol, Electro-Harmonix, Genalex a podobně. Hodně dobré jsou právě čínské lampy PSVane. Snad možná nejlepší. A potom samozřejmě NOS lampy, které mají vesměs něco pro a něco proti. Ale díky za tu pestrost a možnosti změny, které nám u polovodičových zesilovačů chybí.
Jinak v dnešní složité době začíná být nákup ruských lamp skrz sankce problematický a ceny stoupají i v řádu stovek procent :-(
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 29. 3. 2022 11:05

Zino: už nejaký ten piatok mám doma Freyu+ a som s ňou extrémne spokojný. Ak ju niekedy budeš vidieť na sklade na schiit-europe.com tak neváhaj ani sekundu, vyhneš sa colným poplatkom a doručenie bude do pár dní. Len to som chcel povedať, lebo viem že ju máš v merku :-D
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 3. 2022 12:50

@martas38: Úplne chápem, prečo sa tie názory môžu aj totálne odlišovať. Myslím si, že to záleží aj od štýlu hudby a potom čisto subjektívnych preferencií. Niekto môže preferovať temnejšie elektrónky, niekto svetlejšie, detailnejšie, atď. Toto je podľa mňa to ich čaro. Aktuálne ak si budem chcieť pustiť napríklad nejakú elektronickú hudbu, tak siahnem po modernom a detailnom zvuku JJ alebo Psvane. Ucinkané výšky, teplé a trochu zvýraznené stredy a basy veľmi výrazné a textúrované. Naopak, ak si budem chcieť pustiť niečo akustické alebo so ženskými vokálmi, potom tam pokojne strčím Tung-Sol, ktorá je umiernenejšia, teplejšia s menej zvýraznenými výškami a basovým pásmom. Elektrónka má v tomto to čaro, že ak sa im človek venuje, tak si vie nimi cielene modifikovať zvuk podľa potreby a prípadne aj rôzne k rôznym modelom slúchadiel. A toto nejde so žiadnym EQ alebo softvérovým riešením dosiahnuť. Nikdy to nebude to pravé. Lyr 3 je tiež niekde len na začiatku tejto cesty, keďže to nie je plnohodnotne lampová záležitosť, ale hybrid. Hugo TT2 je technicky iný level, to sa nemusíme vôbec o tom baviť. Ale pokiaľ chce človek, trochu zmenu a experimentovania vo zvuku, prečo nie.

@haweck0: Freya+ ma lákala a stále láka, ale k tomu by som musel zháňať ďalší zosík. Tak nejak sa k nej nemám a neviem ani či budem. Vieš čo, ja čakám že príde Mjolnir 3.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 29. 3. 2022 17:04

jasné, chápem, oproti Freye aspoň nebudeš musieť pri tube-rollingu meniť 4 elektrónky ale iba 2 :-D

inak ak už sa bavíme o kvalite JJ elektróniek tak podľa mňa nie su žiaden odpad, veď dokonca aj Auris používa JJ ECC82 v ich Nirvane. osobne si myslím že ak je zosík navrhnutý kvalitne tak musí hrať dobre aj s JJ.

ja som len pre pokoj duše vymenil stock JJ na Freye za Tung-sol na buffer stage a za PSvane 6SN7-SE Globe na gain stage, no ale že by tam bol nejaký extrémne velký rozdiel, tak to vôbec...pravda je že som nerobil žiadne dlhotrvajúce blind testy a pod...
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 3. 2022 17:54

Elektronky na výkonové časti nejsou moc poznat. Zdaleka největší vliv mají lampy na předzesílení.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka