Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
introvert píše:Ano, je to tak. Jak je hodnotím ? Jsem s nimi velmi spokojen. Jinak do žádných rozborů se pouštět nebudu, nemám k tomu vlohy. Ale jsou zde jiní, jako k tomuto účelu stvoření. A jednomu z nich již brzy HE6 půjčím, takže rozsáhlý popis přece jenom bude (doufám). Včetně porovnání s LCD-4, LCD-4z, Meze Empyrean, Meze Elite, LCD-5, a možná i některými dalšími sluchátky
.
zino333 píše:Tak to tipujem na Pavla.A kedy to bude? Na to sa budem tešiť.
Nechcem po tebe ani tak nejaké vrstevnaté poetické opisy, skôr by ma zaujímalo kde ich radíš v rámci svojich skúseností s inými slúchadlami. Z toho čo máš, resp. čo si mal bolo lepšie, čo horšie.
martas38 píše:Klára P.: Ahoj Kláro! Ono asi bude záležet hlavně na tvém DAC/Ampu. Já mám na přehrávači na počítači nastavenu hlasitost 100% a zamknutou (taky hraju přes USB). Na rozdíl od tebe mám zvlášť převodník a zvlášť zesilovač. Na převodníku ale už 100% nemám, ale mám takovou úroveň výstupního signálu, aby zesilovač nezkresloval a rovněž zamknutou, takže na přehrávači v PC, ani na převodníku nejde hlasitost "kolečky" regulovat. A hlasitost řídím až na potenciometru zesilovače. Čili stejně jako je tvoje teorie. Ale pokud to u tebe zkresluje, nebál bych se na hlasitosti PC ubrat tak, aby to bylo ok. Neřiď se dogmaty, ale vlastníma ušima. V našem krásném oboru je správně pouze to, co za správné považuješ ty sama a co se líbí tvým uším a hlavně co nezkresluje. Samozřejmě existuje i opačná cesta, zesilovač na konci na 100% a regulovat před ním na PC, či převodníku (umožňuje například Burson a některé jiné zesilovače, které ovšem rozhodně nejsou za pár tisíc). Ale pokud k tomu není zesilovač uzpůsoben, bude dost pravděpodobně šumět, či zkreslovat.
Takže bych to nastavil tak, aby to hrálo mým uším příjemně.
introvert píše:Ještě k těm HE6. Dnes jsem je konfrontoval s Anandami, a Anandy si nevedly vůbec špatně (zejména v hudební scéně). HE6 však stále bodovaly v dynamice a mohutnosti basu, ale zejména ten mohutný bas HE6 neměl nad Anandami takovou převahu, jakou jsem čekal (a znal). Pak mi to došlo. K jejich srovnání jsem použil Topping A90. Aha ! Ukazuje se, že A90 nedisponuje dostatečným výkonem pro HE6. To jen, pokud by si někdo chtěl koupit HE6 a domníval se, že s A90 je za vodou. Možná to zní jako výsměch zesilovači A90. Ale já to chápu přesně naopak - ty extrémní nároky na zdroj jsou jednou z hlavních slabin HE6.
introvert píše:...ten mohutný bas HE6 neměl nad Anandami takovou převahu, jakou jsem čekal (a znal). Pak mi to došlo. K jejich srovnání jsem použil Topping A90. Aha ! Ukazuje se, že A90 nedisponuje dostatečným výkonem pro HE6. To jen, pokud by si někdo chtěl koupit HE6 a domníval se, že s A90 je za vodou
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků