Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 24. 4. 2022 22:48

Ano, je to tak. Jak je hodnotím ? Jsem s nimi velmi spokojen :-). Jinak do žádných rozborů se pouštět nebudu, nemám k tomu vlohy. Ale jsou zde jiní, jako k tomuto účelu stvoření. A jednomu z nich již brzy HE6 půjčím, takže rozsáhlý popis přece jenom bude (doufám). Včetně porovnání s LCD-4, LCD-4z, Meze Empyrean, Meze Elite, LCD-5, a možná i některými dalšími sluchátky :D .
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 4. 2022 00:10

Klára P.: Ahoj Kláro! Ono asi bude záležet hlavně na tvém DAC/Ampu. Já mám na přehrávači na počítači nastavenu hlasitost 100% a zamknutou (taky hraju přes USB). Na rozdíl od tebe mám zvlášť převodník a zvlášť zesilovač. Na převodníku ale už 100% nemám, ale mám takovou úroveň výstupního signálu, aby zesilovač nezkresloval a rovněž zamknutou, takže na přehrávači v PC, ani na převodníku nejde hlasitost "kolečky" regulovat. A hlasitost řídím až na potenciometru zesilovače. Čili stejně jako je tvoje teorie. Ale pokud to u tebe zkresluje, nebál bych se na hlasitosti PC ubrat tak, aby to bylo ok. Neřiď se dogmaty, ale vlastníma ušima. V našem krásném oboru je správně pouze to, co za správné považuješ ty sama a co se líbí tvým uším a hlavně co nezkresluje. Samozřejmě existuje i opačná cesta, zesilovač na konci na 100% a regulovat před ním na PC, či převodníku (umožňuje například Burson a některé jiné zesilovače, které ovšem rozhodně nejsou za pár tisíc). Ale pokud k tomu není zesilovač uzpůsoben, bude dost pravděpodobně šumět, či zkreslovat.
Takže bych to nastavil tak, aby to hrálo mým uším příjemně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 25. 4. 2022 10:01

introvert píše:Ano, je to tak. Jak je hodnotím ? Jsem s nimi velmi spokojen :-). Jinak do žádných rozborů se pouštět nebudu, nemám k tomu vlohy. Ale jsou zde jiní, jako k tomuto účelu stvoření. A jednomu z nich již brzy HE6 půjčím, takže rozsáhlý popis přece jenom bude (doufám). Včetně porovnání s LCD-4, LCD-4z, Meze Empyrean, Meze Elite, LCD-5, a možná i některými dalšími sluchátky :D .

Tak to tipujem na Pavla. :-) A kedy to bude? Na to sa budem tešiť.
Nechcem po tebe ani tak nejaké vrstevnaté poetické opisy, skôr by ma zaujímalo kde ich radíš v rámci svojich skúseností s inými slúchadlami. Z toho čo máš, resp. čo si mal bolo lepšie, čo horšie.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 4. 2022 15:33

Z toho, co mám, nebylo lepší nic - maximálně jiné. Třeba Focal Clear - zpočátku jsem je vůbec neposlouchal, jejich zvuk mě zklamal. Ale nakonec jsem se dokopal k tomu si k nim vytvořit EQ profil, a rázem se situace změnila - teď patří mezi má oblíbená sluchátka. Cleary mají zajímavou schopnost dobře zobrazit rozdíl mezi zvukem elektronkovým, a polovodičovým. Tuto schopnost moje planární sluchátka nemají. Rovněžtak u Clearů slyším velmi dobře ten nemuzikální, sterilní zvuk Toppingu A90, zatímco u planárních sluchátek méně. Ale vůbec žádná nemají takový bas, jako HE6. Zajímavé je, že třeba co do detailů bych jako nejlepší hodnotil IEM Unique Melody Mest, ale v mnoha jiných ohledech se vůbec nechytají - poslouchat na nich symfonickou hudbu po HE6 je utrpení :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 25. 4. 2022 15:58

zino333 píše:Tak to tipujem na Pavla. :-) A kedy to bude? Na to sa budem tešiť.
Nechcem po tebe ani tak nejaké vrstevnaté poetické opisy, skôr by ma zaujímalo kde ich radíš v rámci svojich skúseností s inými slúchadlami. Z toho čo máš, resp. čo si mal bolo lepšie, čo horšie.

Je to v jednání. Možná už tento týden. :)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Klára.P. 25. 4. 2022 21:47

martas38 píše:Klára P.: Ahoj Kláro! Ono asi bude záležet hlavně na tvém DAC/Ampu. Já mám na přehrávači na počítači nastavenu hlasitost 100% a zamknutou (taky hraju přes USB). Na rozdíl od tebe mám zvlášť převodník a zvlášť zesilovač. Na převodníku ale už 100% nemám, ale mám takovou úroveň výstupního signálu, aby zesilovač nezkresloval a rovněž zamknutou, takže na přehrávači v PC, ani na převodníku nejde hlasitost "kolečky" regulovat. A hlasitost řídím až na potenciometru zesilovače. Čili stejně jako je tvoje teorie. Ale pokud to u tebe zkresluje, nebál bych se na hlasitosti PC ubrat tak, aby to bylo ok. Neřiď se dogmaty, ale vlastníma ušima. V našem krásném oboru je správně pouze to, co za správné považuješ ty sama a co se líbí tvým uším a hlavně co nezkresluje. Samozřejmě existuje i opačná cesta, zesilovač na konci na 100% a regulovat před ním na PC, či převodníku (umožňuje například Burson a některé jiné zesilovače, které ovšem rozhodně nejsou za pár tisíc). Ale pokud k tomu není zesilovač uzpůsoben, bude dost pravděpodobně šumět, či zkreslovat.
Takže bych to nastavil tak, aby to hrálo mým uším příjemně.

Díky za odpověď. Ano, nejde se řídit nějakými danými pravidly. Nastavila jsem si to podle sebe a teď ty Grada hrají jiskrně, detailně a ostře :-)
Klára.P.
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 25. 4. 2022 22:59

Tak to je fajn, o to jde aby to hrálo dobře pro tvoje uši. Nejde o to, co jak má být podle nějakých teorií, ale jen a pouze o to, aby se zvuk líbil tobě ;-)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 4. 2022 23:21

Ještě k těm HE6. Dnes jsem je konfrontoval s Anandami, a Anandy si nevedly vůbec špatně (zejména v hudební scéně). HE6 však stále bodovaly v dynamice a mohutnosti basu, ale zejména ten mohutný bas HE6 neměl nad Anandami takovou převahu, jakou jsem čekal (a znal). Pak mi to došlo. K jejich srovnání jsem použil Topping A90. Aha ! Ukazuje se, že A90 nedisponuje dostatečným výkonem pro HE6. To jen, pokud by si někdo chtěl koupit HE6 a domníval se, že s A90 je za vodou :-). Možná to zní jako výsměch zesilovači A90. Ale já to chápu přesně naopak - ty extrémní nároky na zdroj jsou jednou z hlavních slabin HE6.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tenzor 26. 4. 2022 01:15

introvert píše:Ještě k těm HE6. Dnes jsem je konfrontoval s Anandami, a Anandy si nevedly vůbec špatně (zejména v hudební scéně). HE6 však stále bodovaly v dynamice a mohutnosti basu, ale zejména ten mohutný bas HE6 neměl nad Anandami takovou převahu, jakou jsem čekal (a znal). Pak mi to došlo. K jejich srovnání jsem použil Topping A90. Aha ! Ukazuje se, že A90 nedisponuje dostatečným výkonem pro HE6. To jen, pokud by si někdo chtěl koupit HE6 a domníval se, že s A90 je za vodou :-). Možná to zní jako výsměch zesilovači A90. Ale já to chápu přesně naopak - ty extrémní nároky na zdroj jsou jednou z hlavních slabin HE6.

Že bych teda s HE-6 ten THX AAA 789 ještě s něčím konfrontoval :hm Když ta Emotiva na Bazoši je drahá=/
tenzor
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 26. 4. 2022 07:23

@tenzor: Zatím se neukvapuj :-), v tomto směru ještě budu dělat průzkum. Jde o chování v extrémních případech, kdy ta mohutnost basu je sice příjemná, ale v podstatě nerealistická. Jako třeba zde https://tidal.com/track/7889883 v čase 23 sekund. V “běžných” situacích to není nikterak patrné, bych řekl.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 26. 4. 2022 10:40

Skúsil som ich zo všetkého čo mám teraz doma, vrátane repro svoriek z Cambridge CXA80. Kvalite zvuku zo zadných portov Hugo TT2 sa to ani nepribližuje. Potom je Lyr 3 a najhoršie je na tom CXA80. Kúpou HE6se V2 by som odporúčal sa neukvapovať napriek ich cene. Pokiaľ k nemu nebudete mať vhodný zosilovač, jednoducho nebudú znieť dobre.
IMG_0539.JPG
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 26. 4. 2022 12:34

introvert píše:...ten mohutný bas HE6 neměl nad Anandami takovou převahu, jakou jsem čekal (a znal). Pak mi to došlo. K jejich srovnání jsem použil Topping A90. Aha ! Ukazuje se, že A90 nedisponuje dostatečným výkonem pro HE6. To jen, pokud by si někdo chtěl koupit HE6 a domníval se, že s A90 je za vodou :-)

Subjektivně nedostatečný bas však nemusí znamenat, že A90 nemá pro HE6 dostatečný výkon. Nedostatek výkonu se typicky projevuje jinak, buď nedostatečnou hlasitostí (to pokud zesilovač nedokáže dodat dostatečné napětí) nebo limitací ve vypjatých pasážích (v případě že sluchátka při čerpání proudu překročí možnosti zesilovače). Nemám ani nehodlám kupovat HE6 nebo A90, jen si myslím, že zkušený hifista by měl být při vytváření hypotéz a doporučení na základě poslechu opatrnější.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sabin 26. 4. 2022 12:36

Zkus vyměnit ten děrovaný krycí plech za nějakou mřížku. Za pár kaček budeš možná dost překvapený....
Když tak snadno vrátíš.
sabin
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 26. 4. 2022 13:05

@sabin: Ja som ich už skúšal aj úplne bez toho s holými meničmi. Zvuk bol trochu vzdušnejší a možno trochu boli výraznejšie basy (nedal by som ruku do ohňa za to). Skúsim to ešte viackrát, ale neprišlo mi že by bola zmena zvuku radikálna. Jednoznačne najväčší rozdiel prináša zmena zosilovača. S každým znejú inak. Z tých repro svoriek z CXA80 to je nič moc. Z toho som sklamaný. Čakal som, že to bude lepšie ako TT2, ale ani náhodou. TT2 hrá inú ligu. Je to fantastické zariadenie. Z môjho pohľadu mu chýba len vstavaný EQ (ako má napr. RME ADI-2) a prijal by som aj viac filtrov. Inak mu nie je čo vytknúť. Je to konečné riešenie pre akékoľvek slúchadlá.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sabin 26. 4. 2022 14:28

Bez mřížky se mi to taky nelíbilo. Chce to něco mezi. Už je to nějaká doba co jsem to měřil/počítal - u toho děrovaného plechu mě vyšlo nějakých 35% "volné plochy", mřížka co mám dá 70 - 80% volné plochy.
Ale zřejmě jdu úplně jinou cestou. Moje "hlavní" sestava je horn s širokopásmovým Fostexem přes jednočinné A s 6c33c + Dac AK4495 s lampovým výstupem.
No a právě HE6 přes dostatečně výkonné a kvalitní lampy se pro mě hodně přiblížily emočnímu prožitku, který zprostředkuje širokopásmo. Živost, náznak syrovosti, prostor a detail, neskutečný bas. Někdy je sundám ve 3 ráno, abych se taky ukázal v práci....
sabin
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka