Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 14. 6. 2022 20:02

Mňa Diany nijak neboleli. :)
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 15. 6. 2022 08:03

Tak si zrejme požehnaný rovnakou lebkou ako páni z Abyssu :lol:
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 15. 6. 2022 08:06

Súdiac podľa toho v akom rozsahu sa pohybujem pri nastaveniach hlavových mostov, povedal by som že ju mám priemernej až menšej veľkosti. :D
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tenzor 15. 6. 2022 19:41

Souhlasím s 111a111, že Diany jsou jen na větší hlavy. Ani na minimu hlavového mostu jsem neměl mušle přímo na uších=/
tenzor
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 15. 6. 2022 22:56

IMG_1198.jpg

:hm
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 6. 2022 23:44

zino: TT2 už nestačí?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 16. 6. 2022 07:28

Hugo TT2 je technický skvost, ktorý aj po zvukovej stránke nemá na trhu veľa konkurencie.

EF400 ma veľmi zaujal v Mníchove a je to také hranie sa. Rozširujem si obzory.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 6. 2022 10:49

zino333: když tak přihoď nějaké poznatky, jak to hraje, zejména ve srovnání s TT2, prosím. Toto je také DAC + zesilovač. DAC je typu R2R (Himalaya), zesilovač s velkým výstupním proudem, a kondenzátory 30 tisíc mikrofaradů, velké toroidní trafo nechybí. Na pražské výstavě jsem ho slyšel se sluchátky HE-R10P, a žádný zásadní dojem ve mně tato dvojice nezanechala. Možná se to odehrávalo ve velkém spěchu, možná už jsem byl unaven ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tenzor 16. 6. 2022 14:19

Pro dva místní odborníky bude tohle asi překvapení, ale já mám se sluchátky asi (na delší dobu) splněno=)

20220616_150338_r.jpg

Červíček v podobě LCD-5 někde v hlavě asi stále bude šrotovat, možná pořeším nějaké káblíky, ale faktem je, že pro moje potřeby je i tohle značný overkill.

Nesmějte se mi kvůli rozmístění, mám to tu jen halabala, protože teď nemám čas to nějak vylepšovat. Liric mají místo pod stolem vedle HE-6 a na stole to ještě nějak přeskládám.

Edit: ADI-2 i OOR mají stejnou šířku :love:
tenzor
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 16. 6. 2022 14:56

tenzor: gratuluji, užij si je ! :-) (mimochodem, jistě chápeš, co je Tvou morální povinností při příští cestě do metropole - mikro či makro recenzí není nikdy dost :D )
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tenzor 16. 6. 2022 15:43

Díky=) Tuhle morální povinnost považuji za samozřejmost;) Navíc bych se chtěl zkusit domluvit s naším expertem přes klavír na zapůjčení OOR kvůli zrecenzování (na to jsem marnej), pokud bude mít zájem...
tenzor
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 16. 6. 2022 18:23

introvert píše:zino333: když tak přihoď nějaké poznatky, jak to hraje, zejména ve srovnání s TT2, prosím. Toto je také DAC + zesilovač. DAC je typu R2R (Himalaya), zesilovač s velkým výstupním proudem, a kondenzátory 30 tisíc mikrofaradů, velké toroidní trafo nechybí. Na pražské výstavě jsem ho slyšel se sluchátky HE-R10P, a žádný zásadní dojem ve mně tato dvojice nezanechala. Možná se to odehrávalo ve velkém spěchu, možná už jsem byl unaven ..

Presne ako píšeš. Ten výstupný prúd, veľké trafo a symetrická konštrukcia boli tie dôvody, prečo ma to zaujalo. Himalaya sa samozrejme s TT2 nedá porovnávať. To sú 2 odlišné svety a je to ihneď počuť. Avšak zosilovač v EF400 je skutočne dosť potentný aj na HE6. No na nejaké hodnotenie si po asi hodine včerajšieho počúvania netrúfnem. Musím s EF400 tráviť viac času. A netuším či sa to môže ešte aj rozohrať, či nie. Mojim cieľom je odpovedať si na otázku, či EF400 môže byť dobrou voľbou pre majiteľov planárov. Má totiž predpoklady, že sa môže jednať o ideálnu voľbu k hocičomu od Edition XS, Ananda, Arya a s istými kompormismi aj k HE6. Stále viac sa totiž presviedčam, že dnes už nie je problém postaviť si do 1000€ vynikajúce kombo. Napríklad práve to EF400 s Anandami.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 19. 6. 2022 16:27

MHOE píše:Další na řadě je tedy Abyss AB-1266 Phi TC:

Obrázek

První dojmy:
- Po dlouhé době konečně nějaká fakt zajímavá sluchátka, která mají potenciál konkurovat mým Susvarám!
- Jsou docela těžká a trochu mě tlačí shora na temeni, na dlouhé poslechy tudíž asi nebudou. Uvidíme.
- Balanc basy-středy-výšky překvapivě poslouchatelný, byť za "tonálně přesnou" bych jejich reprodukci určitě neoznačil.
- Bas je subjektivně skvělý, ale ne zrovna lineární.
- Středy nepatří zrovna mezi top, avšak na první dobrou vadí míň než třeba u LCD-5.
- Výšky poměrně dost sykají, což mi zatím z pohledu vokálů připadá jako nejvýraznější obtíž.
- Témbr a technické finesy zatím velmi nadějné, podobně jako LCD-5ky jdou Abyss v tomto správným směrem.
- Šíře prostoru mi připadá trochu uměle nafouknutá, ale dá se na to zvyknout. Prostor celkově působí velmi rozměrně.

Těším se na další dny poslechu, recenze bude jako obvykle. :nenapadne

Recenze je na světě.

Přítelkyni se Abyss překvapivě líbily míň - prý nepřirozeně moc basují a přišlo jí, že se v jejich zvuku neustále basy snaží přehlušit hlasy a naopak. Ani u mě osobně koupě nakonec nehrozí, avšak přešel jsem díky nim (a LCD-5kám) zpět na Eikon Hybrid náušníky, které Susvarám dávají ještě o trošku sušší a tvrdší zvuk. Susvary tedy pro mne stále da best. :twisted:
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Klára.P. 20. 6. 2022 13:36

Tak mi dnes "odešli" moje nejoblíbenější sluchátka Beyerdynamic DT 880 Pro (250 Ohmů) a tak chci poprosit o radu na UPGRADE, se zachováním těch dobrých stránek:

čistý/ostřejší, vzdušný, přirozený a velmi detailní světlý zvuk, neutrální s mírně "vystrčenými" sametovými středy (přední střední pásmo, které zní přirozeně a intimně), skvělá rovnováha transparentnosti a detailů ve výškách, pevné basy, jiskřivé výšky.

Mohli by mít oproti Beyers více nízkých středů, zvuková scéna by mohla být více definovaná a ještě přesnější zobrazování a oddělení nástrojů.

Díky
Klára.P.
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 20. 6. 2022 13:48

To by cca spĺňali HD800S. Záleží aký máš rozpočet a zostavu k tomu. Ja by som ale išiel do planárov.
zino333
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka