od martas38 6. 7. 2022 23:44
Co se týče Solaris, musím jako "napůl" spokojený majitel a dlouhodobý uživatel chtě nechtě souhlasit se spoustou věcí s Pavlem. Co se týče basu, to je prostě vlastnost dynamického měniče. F7U mají basový BA měnič, což zas nepřirozeně zní mně. Je to rychlé, ale až nereálně a tak trochu bez těla, chybí tomu váha, impakt, či jak to nazvat a taky trochu textura (mluvím obecně o tlakových basových měničích u IEM). Ta textura je ovšem v celém frekvenčním pásmu hodně silnou zbraní Solaris si myslím. Co jsem si všiml, tak muzikanti spíš upřednostňují u IEM tlakové měniče, sám to mám přesně naopak. Mě to trošku přijde, jako brnkání na nezapojenou baskytaru. Výšky mně přijdou celkem v pohodě, tam problém nevidím. Nejdýl jsem si ale zvykal na ty vyšší středy. Ty jsou přepálené celkem silně a může to působit uřvaně a při delším poslechu únavně. Asi taky jak u které hudby. Já jsem si u Solaris nebývale oblíbil elektroniku. Ty středy budou trochu daň za jejich velice solidní rozlišení. Sám se přiznám, že moc nechápu řeči o tom, že jsou Solaris čistá zábava (to snad možná ve srovnání s Andromedama). Mně přijdou dost analytické, někdy až trošku moc. A wow efekt se teda u mě rozhodně nekonal, nemyslím, že by hrály vyloženě na efekt. Jejich klady jsem začal objevovat až po týdnech poslechu, v CA tvrdí, že 100 hodin zahoření je minimum, jestli mají na mysli membrány a nebo mozek netuším...
Zač bych je ale silně pohanil, to je ergonomie. Mám nejmenší verzi 2020, ale bojuju s tím furt. Ty zlaté bych si ani nedokázal představit. Dostal jsem se k tomu, že už je nemůžu poslouchat jinak, než s pěnovými nástavci, což zas nepříznivě dopadá na zvuk.
Dnes jsem ve stavu, že je mám rád, asi bych jen tak neměnil, ale je to trošku problémové dítko...
Mimochodem uživatelé F7U, nakupujete univerzální verze. Nepřemýšlíte o nosném produktu Custom Art, tedy CIEM? To je zase úplně jiný level. Já jsem je cca před třemi léty skoro pořídil, už jsem to měl s Poláky rozjednáno, ale nakonec jsem do toho nešel skrz to otiskové martýrium. Ale jestli se někdy výrazně vrátím k poslechu IEM, stejně u CIEM skončím.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12