Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 19. 7. 2022 08:50

gy007: když už posíláš takové příspěvky do fóra, tak by sis měl uvědomit několik věcí:

a) že pokud pošleš fotky do vlákna Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!, každý automaticky předpokládá, že sluchátka jsou Tvoje, ne, že sis je zapůjčil z Audiga (všimnul jsem si, že tento model nebyl minulý týden v Audigo půjčovně k dispozici)

b) pokud tímto způsobem ohodnotíš jakákoli z Top sluchátek (kam LCD-5 nepochybně patří), jednak nemalým způsobem snížíš svoji důvěryhodnost ve fóru, a jednak na sebe pobouřené reakce jejich majitelů asi nedají dlouho čekat. V podstatě je to podobné, jako kdybys napsal do fóra o autech, že Bugatti Veyron je vhodné pouze na nákupy ..
Naposledy upravil introvert dne 19. 7. 2022 10:28, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 7. 2022 09:02

@gy007:

Tak v první řadě, já na rozdíl od ostatních, kteří si tu mysleli, že sis ta sluchátka koupil, věděl, že nikoli. Ostatně sám jsi to včera napsal..."ale kdybych byl připravený koupit sluchátka kolem kila, tak bych neváhal a šest pětek přihodil"..., tudíž bylo (téměř) zcela zjevné, že sis ta sluchátka nekoupil. Nemluvě o tom, že jsem shodou okolností něco řešil s lidmi z Audiga, kteří mi to potvrdili (i když i tady by se samozřejmě dalo uvažovat nad jinými prodejci..). Tvůj mylný závěr, že si já myslím, že sis je koupil, je patrně založen na mém obratu "ty tvoje 1266ky". Tento obrat jsem použil zcela záměrně, abych odkázal na tvé vychvalování daných sluchátek. Nic víc za tím nebylo.

No a jinak moc nechápu tvé rozhořčení v posledním příspěvku. Co jsi jako čekal? Že na hrubou díru nepřijde hrubá záplata? Moje reakce byla proporční těm tvým "oprsklým řečičkám". Kdyby ses vyjádřil na úrovni nebo prostě konstatoval, že se ti daná sluchátka nelíbí z toho či onoho důvodu a nepojal to ve stylu: "je to odpad", tak by i má reakce vypadala úplně jinak. Do budoucna ti tedy doporučuji, nejprve si zamést před vlastním prahem. ;-)

-- 19. 7. 2022 10:12 --

introvert píše:Zopakuji to, co jsem už dal do jiného vlákna. Copak nám na adresu LCD-5 sdělil Mr. Andrew Park, během jednoho ze svých posledních streamů ? https://youtu.be/_ABQX1Ph9tE?t=1h30m08s No téda ! Buď si ten člověk nevidí na špičku nosu (což asi vidí - na hlavě má prototyp jím zkonstruovaných nových sluchátek), nebo nám záměrně lže, nebo .. to myslí doopravdy ? :shock:

Poznámka: z vyjádření Resolva (A. Park) mimo jiné vyplývá, že doposud používá demo model s užším náhlavním mostem. Vzhledem k současné diskusi předpokládám zvýšený zájem zdejších členů o LCD-5 ;-) - tedy toto je třeba vzít v potaz při koupi nového kusu (všechny, co byly vyrobeny letos, a loni v prosinci, mají již širší náhlavní most). EQ profily, jejichž autorem je Resolve, platí pouze pro modely vyrobené do listopadu 2021.

Byť se v nejedné věci s Resolvem neshodnu, v případě LCD-5 vs Susvara s ním souhlasím. Ono tady není moc nad čím bádat. Audeze mají technicky lepší bas, přesnější témbr, údernější-realističtější středy a výrazně vrstevnatější zvuk a tedy trojrozměrnější hudební scénu. Jedinou výhodou Susvara je líbivější tonalita. Jinak to jsou bohužel kvůli jejich ceně, která nereflektuje současnou konkurenci, sluchátka za zenitem.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gy007 19. 7. 2022 14:45

introvert píše:gy007: když už posíláš takové příspěvky do fóra, tak by sis měl uvědomit několik věcí:

.. pokud tímto způsobem ohodnotíš jakákoli z Top sluchátek (kam LCD-5 nepochybně patří), jednak nemalým způsobem snížíš svoji důvěryhodnost ve fóru, a jednak na sebe pobouřené reakce jejich majitelů asi nedají dlouho čekat. V podstatě je to podobné, jako kdybys napsal do fóra o autech, že Bugatti Veyron je vhodné pouze na nákupy ..

Jsem zvyklý na to, že mám na věci svůj pohled, který se lišívá od většiny. Nějak nechápu proč by měla být narušena něčí důvěryhodnost, protože má odlišný pohled na věc.

Císařpán je nahý :-)

-- 19. 7. 2022 15:57 --

pavel1756 píše:@gy007:
...No a jinak moc nechápu tvé rozhořčení v posledním příspěvku.

Ale rozhořčení vůbec ne (tedy rozhodně ne z mé strany).
Zajímala by mě v oblasti umění (tady asi konkrétně hudby) ta objektivní realita.
To je jako bychom se dohadovali, jestli je nejlepší van Gogh, Monet, Goya nebo Bosch. NIkdy se nemusíme shodnout.

Pro mě ta sluchátka znějí, tak jak znějí a pokud někdo špatně snáší pohled odlišný od jeho, je to jen jeho problém.

Rád si nechám poradit v podstatě ve všem, ale rozhodně nebudu měnit názory na to, co se mi lííbí nebo nelíbí jen proto, že se to liší od mainstreamu.

End of story.
gy007
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 7. 2022 16:08

Pro mě je referenčním (objektivním) východiskem návštěva koncertu klasické hudby.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gy007 19. 7. 2022 16:31

Super, pro mě jsou důležitější emoce, který na koncertu klasické hudby nenajdu. Každý budeme hledat něco jiného a je to tak naprosto v pořádku.
gy007
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 7. 2022 16:37

To je velmi zajímavý a důležitý postřeh. Samotného mě to nejednou napadlo. Ale pořád mám sklony se spíš držet té reálné předlohy. 1266 v tomto nejsou zrovna příkladem objektivity, ale mám teď asi poměrně jasnou představu, proč se ti tolik líbí. Mě ostatně taky. Mají mnoho velmi silných stránek. Sám jsem byl půl krůčku od jejich koupě, ale ta konzervativní potřeba být co nejblíž realitě, mě od toho nakonec odradila. :roll:
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 7. 2022 17:15

U hudby co poslouchám já je ta reálná předloha těžko uchopitelná. Vždycky tam bude silně zasahovat akustika prostoru a nazvučení a konec konců i producent vlastního alba, plus spousta dalších vlivů. Takže jak to má znít ví asi jen sám muzikant u sebe v hlavě.
Takže bych to asi nenapsal líp, než gy007.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 19. 7. 2022 20:33

gy007 tiež som si myslel že si si ich zakúpil...ono to že si ich cca týždeň počúval, tak neznamená že tvoj postoj za tak krátku dobu je 100% a presne vieš ako znejú, veľa ľudí na to potrebuje niekedy aj 2-3 mesiace.
ja sám som si tiež najprv zapožičal Susvary na 5 dní, a až o niekolko mesiacov som si ich kúpil, no a trvalo mi cca 2 mesiace kým som ich plne pochopil :-) potom prišiel upgrade kábla, experimentovanie s náušníkmi a zas som si na ne zvykal :-D

mohol by si nám ešte napísať že na akom železe si ich testoval? 8-)
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rex Rex 20. 7. 2022 01:46

gy007 píše:
hustakF píše:
gy007 píše:Obrázek

Na jaké sestavě posloucháš ABYSS AB-1266 Phi TC?
Na fotce vidím nějaký produkt od Schiit Audio.

Mjolnir 2 a Qutest.
Rex Rex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod haweckO 20. 7. 2022 08:20

aha, pardon, úplne som sa stratil v tom čítaní :D
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gy007 20. 7. 2022 08:49

haweckO píše:gy007 tiež som si myslel že si si ich zakúpil...ono to že si ich cca týždeň počúval, tak neznamená že tvoj postoj za tak krátku dobu je 100% a presne vieš ako znejú, veľa ľudí na to potrebuje niekedy aj 2-3 mesiace.
ja sám som si tiež najprv zapožičal Susvary na 5 dní, a až o niekolko mesiacov som si ich kúpil, no a trvalo mi cca 2 mesiace kým som ich plne pochopil :-) potom prišiel upgrade kábla, experimentovanie s náušníkmi a zas som si na ne zvykal :-D

mohol by si nám ešte napísať že na akom železe si ich testoval? 8-)

Měl jsem napsat hned, že jde o zapůjčení, to je pravda.
Já ti nevím s tím pochopením. Jako dokážu si představit, že se třeba po 200 hodinách hraní nějak víc rozehrají, ale po poslechu cca 30 hodin už ten zvuk nějakou základní charakteristiku asi má. A po takové době jsem schopnej říct, jestli mi ten "základní" zvuk vyhovuje nebo ne a případné pozdější rozehrání už může být jen bonus navíc.
Abych se musel nějakou dlouhou dobu štelovat do toho, že se mi něco líbí to asi fakt ne. To mi přijde jako přesvědčování sama sebe o něčem co úplně nechci, že to chci a to není ono.
gy007
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 27. 7. 2022 15:40

Bylo načase aneb Hifiman Deva Pro in da house:

Obrázek

Proč načase? Dlouhodobě míním, že klasická analogová drátová sluchátka jsou sice fajn, budoucnost přesto bude patřit ergonomičtějším, univerzálnějším řešením. Již Ananda-BT a původní Deva byly od společnosti Hifiman kroky správným směrem. Až Deva Pro však na papíře zněly dostatečně přesvědčivě na to, abych k Sennům Momentum 3 Wireless přidal, co ve sbírce chybělo - otevřené bezdrátové magnetostaty.

Postřehy:
- Vyrovnaná univerzální tonalita!
- Technické finesy odpovídají cenovce - není to sice Susvara, základní nároky audiofilů však vyplní.
- Pohodlné, byť na malých hlavách nemusí pevně sedět. BlueMini R2R modul drží dobře a ergonomii nijak nedegraduje.
- Bluetooth je stabilní včetně LDAC, podporuje základní multipoint (více připojených, jen jedno přehrávající zařízení).
- BlueMini R2R (přes USB i bluetooth) v klidovém režimu občas u Win11 na pár vteřin zašumí, na Androidu je vždy tichý.
- Náušníky se překvapivě špatně nasazují - trvalo mi, než jsem na to našel ten správný fígl.

Jako hlavní devízu těchto sluchátek vnímám všestrannost konektivity i zvuku - člověk je připojí k čemukoliv, nepotřebuje k nim nic dokupovat a nemusí je ani nijak modifikovat, aby zněly uvěřitelně. Pro dobrodruhy však jako obvykle mohu doporučit vyzkoušet pad-rolling, skrze který lze zvuk trochu vyčistit, zhutnit a prohloubit:
Obrázek

Pozn.: Eikon Hybrid náušníky nebyly při měření napevno ukotvené na sluchátka, reálný dosah do subbasu tedy může být ještě o něco níž. Na některých mých měřeních s těmito náušníky ostatně Deva Pro šahaly až k 25Hz!
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 27. 7. 2022 16:09

Nemáš náhodou po ruce srovnání s Hifiman Deva ? Zajímalo by mě, jestli je nějak výrazně ten r2r dac a stealth magnety znát a obhájí si cenu za upgrade
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 7. 2022 16:17

MHOE píše:Dlouhodobě míním, že klasická analogová drátová sluchátka jsou sice fajn, budoucnost přesto bude patřit ergonomičtějším, univerzálnějším řešením.

Každý snad ví, že budoucnost patří aluminiu ! :D Co se týká sluchátek, domnívám se, že situace se vůči dnešku již nebude výrazně měnit. Davy budou poslouchat true wireless IEM (převážně), nebo bezdrátová sluchátka okolo uší. Přibude HiFi BT a různé možnosti korekcí a prostorového zvuku. Skalní audiofilové však zůstanou u drátových sluchátek, a to zejména proto, že bezdrátová řešení nebudou schopna konkurence po stránce zvukové - zejména kvůli neschopnosti dodávat dostatečný výkon a proudy po dlouhou dobu. Tedy pokud nedojde k nějakému zásadnímu zvratu na poli technologie akumulátorů.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 27. 7. 2022 19:34

@MHOE: O zvuku píšeš veľmi striedmo. Ako by si ich teda hodnotil? Ja som na ne registroval pomerne dosť chvály. Od pár ľudí som registroval aj názor že by mali byť na drôte lepšie ako Sundara. Ako by si hodnotil ty?

@introvert: Ja si myslím, že na poli true wireless IEM sa dočkáme aj lossless prenosu a aj skutočne top zvukovej kvality. Ja som si na šport veľmi obľúbil Airpods Pro. Výborne sedia v ušiach, majú fajn ANC a baví ma ich počúvať. Aj výdrž majú veľmi dobrú. Súhlasím s tým, že bezdrôtu sa nikdy nedočkáme u triedy a konštrukcie totl modelov (Susvara, LCD-5, a pod.). Tam to ani nikdy nebude mať zmysel, tlačiť to do bezdrôtu.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka