Můj názor se týká konkrétně Toppingu A90. Posluchači na něj mají zhusta dva protichůdné názory - jedni ho vyzdvihují, druzí ho nemají rádi. Ti druzí zejména proto, že se jim jeho zvuk zdá nudný a nezajímavý. Toto jsem četl a slyšel v minulosti, nicméně Topping A90 má vlastnosti, které by se mi hodily v mé sestavě. Takže jsem ho na zkoušku koupil, abych se přesvědčil, jak se věci mají. A zjistil jsem, že patřím do té druhé skupiny. Nějakou dobu se zde vedla diskuse, čím to asi může být, a jako hlavní podezřelý se jevil jednak nevhodný napájecí zdroj v A90, jednak to, že výkonovou komponentou jsou v A90 operační zesilovače. Nakonec jsem A90 prodal. V současné době je k dispozici jeho novější verze, která má výkonovou část z diskrétních součástek (tranzistory), a údajně se zvuk vylepšil, ale stejně tam prý trochu té šedé plochosti zůstává. Krom toho, původní A90 měl problémy s USB smyčkou ( blíže zde
https://crinacle.com/2020/09/06/topping ... -believer/ ). Podobně jsou na tom (údajně) i jiné výkonové zesilovače Topping, které sice excelují v měření parametrů, ale jejichž zvuk se řadě posluchačů nelíbí. Nevylučuji, že tento jev může být s některými sluchátky výraznější než s jinými, ale moje ponaučení z celé věci je jednoduché - Toppingu se vyhýbám, je spousta jiných zesilovačů, ne jenom Topping. A rovnou dodávám, že nehodlám rozpoutávat žádnou flame war, takže se k tomuto tématu již nebudu dále vyjadřovat - víceméně vše, co si o tom myslím, jsem již uvedl.