Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 11. 12. 2022 18:32

Ananda SM: Viděl jsem pár recenzí Aune X1s GT, a většina z nich byla pozitivní. K Hifiman Arya Stealth se údajně dobře hodí. Kvalitnější zvuk má mít ze symetrického výstupu. Jeden recenzent trvrdil, že výstupní impedance je dost vysoká (5 Ohm z nesymetrického, 10 Ohm ze symetrického výstupu), což by mohlo působit problémy u IEM a dynamických sluchátek s nízkou impedanci. Avšak Arya s ním hrají údajně dobře, z obou výstupů. Jiný recenzent tvrdil, že s X1s GT hrají dobře IEM, ale u sluchátek s vysokou impedancí (150 Ohm a více) že mu dochází dech. Nejlepší zvuk má prý filtr general pure. Nevýhody - průměrné detaily, přístroj je drsný a snadno se špiní, a je vhodný pouze k poslechu hudby, ne třeba k její editaci (jako DAC). Tedy zdá se, že za ty peníze k Hifiman Arya jde o vhodné all in one řešení.
Jinak, ten SINAD graf, co jsi připojil, je nicnevypovídající nesmysl, na který můžeš rovnou zapomenout.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 12. 2022 20:41

S tím grafem souhlas. Chord Qutest, nebo RME fakt nebudou horší jak ten Aune.
Mimochodem znám dva lidi z jiné skupiny, co si koupili Arya jako upgrade Anand a oba dva krátce na to oboje Hifiman prodali a jeden pořídil Empyrean a druhý něco podstatně horšího, než Anandy, ale s teplejším zvukem.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 12. 2022 21:06

Ještě ke sluchátkám Hifiman podobného typu jako Ananda nebo Arya. Resolve o HE1000 V2 hovořil ve včerejším živém streamu (prvních 25 minut zde https://youtu.be/IPHoiY_L4x0), a jsou dle něj lepší než Arya/Arya Stealth. Hifiman je již mnoho měsíců prodává za cenu 1.999,- USD (open box za 1899,- USD), a lze je pořídit i z polského skladu.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ananda SM 12. 12. 2022 01:43

Super, moc díky všem za odpovědi k mému dotazu. Já jsem asi hluchej, ale zatím neslyším žádný rozdíl mezi Arya a Ananda. A to už jsem pár sluchátek na uších měl a rozdíly slyšel. No nic, dám jim ještě čas do konce roku a pak jedny prodám.
Samozřejmě jsem viděl na youtube pár recenzí na ten Aune, ale přiznám se, že jsem z toho nic nerozuměl,
a to trochu anglicky umím. Takže za ty informace moc děkuju ;-)

-- 12. 12. 2022 02:09 --

martas38 píše:S tím grafem souhlas. Chord Qutest, nebo RME fakt nebudou horší jak ten Aune.
Mimochodem znám dva lidi z jiné skupiny, co si koupili Arya jako upgrade Anand a oba dva krátce na to oboje Hifiman prodali a jeden pořídil Empyrean a druhý něco podstatně horšího, než Anandy, ale s teplejším zvukem.

Empyrean jsem měl rok a rozhodně nemají takové ladění jako Hifiman Ananda, která je tonalitou rozhodně dál, Empyreany byli dál pouze technicky. Utopie se mi líbili svým laděním, ale to už je moc peněz za "mikrodetaily pro netopýry" :-D
Ananda SM
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 12. 12. 2022 09:37

introvert píše:Myslím, že zino333 ho tu někde zmiňoval. Akorát že EF400 je dost omezený, co se týká vstupů - má pouze USB.

Veľmi opatrne odporúčam EF400. Ja ho stále mám a rád ho počúvam, ale nie je to pre každého. Má len USB vstup, čo vadí aj mne, pretože ho nemôžem používať k TV. Škoda, že EF400 nemá optický vstup, preamp a diaľkové ovládanie. Inak má tých múch viac. Na niektorých zostavách sa v režime NOS pri 44.1 kHz signále objavuje vo zvuku statické praskanie. Ide to riešiť, ale je to veľké mínus pre Hifiman. No a potom zvuk aktuálne môžem porovnávať len s TT2, nakoľko nemám doma iný prevodník. A teda TT2 je iná liga. Ale pozor, tonálne je EF400 skvelý. Má veľmi prirodzenú tonalitu, nie tak široký stage ako s TT2 ale zasa má dobrú hĺbku a neunavujúvi ľúbivý zvuk. Plný, výrazný, zábavný. K planárnym slúchadlám ako k Anandám alebo Aryam je to super voľba. Len človek musí brať do úvahy jeho nedostatky. A nie každému môže jeho zvuk sadnúť. Ak ale sadne, potom ťažko hľadať alternatívu. Ešte jeden nedostatok ma napadol. 4,4mm výstup na EF400 je nepodarený vtip.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 12. 12. 2022 22:58

Odkaz na videa jak se vyrábí v Čínské manufaktuře špičkové Hi-Fi. Je to pro někoho úsměvné, ale Kinki je pro mé Hifimany end game.
https://youtu.be/E-q6dmYM8EY
+ další videa..
Aurender N100H>Qobuz>HoloAudio Cyan2>Neotech NEMOI-1220 UP-OCC Silver XLR cable>Cayin HA-6A>Hifiman HE1000v2>Forza Noir Hybrid HPC>>USB Audioqest Carbon>
Ifi silencer LAN
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Forest22 15. 12. 2022 16:23

Ešte jeden nedostatok ma napadol. 4,4mm výstup na EF400 je nepodarený vtip.[/quote]

Prosím, můžeš vysvětlit proč ? V recenzích jsem o nefunkčnosti 4,4mm nic nenašel. Koupi EF400 zvažuji.
Forest22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 15. 12. 2022 16:43

@Forest22: Ber moje slová s rezervou, nakoľko mám so 4,4mm jackom len jeden kábel a to originál Meze copper PCUHD. Pri zapojení do EF400 mám pocit že je voľnejší a treba s ním veľmi jemne hľadať správnu polohu miernym povyťahovaním aby boli kontakty správne. Miestami totiž buď jednoo slúchadlo nehrá, alebo to ide ako keby mono, tichšie, atď. No a nájsť správnu polohu nie je jednoduché. Ja ten 4,4mm výstup ani nepoužívam. Používam vlastnú redukciu z XLR výstupu na 4,4mm a tam nemám žiaden problém.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Forest22 15. 12. 2022 22:27

díky za vysvětlení
Forest22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 16. 12. 2022 11:52

Ale celkovo si držím EF400 doma a neplánujem ho dávať preč. Spolu s Lyr3 to je skvelé kombo, ktoré počúvam teraz asi aj častejšie ako TT2.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 17. 12. 2022 14:55

Momentálně mám na vyzkoušení RAAL Requisite CA-1A:
Obrázek

Krátké shrnutí zvukového projevu sluchátek:
Hudební scéna je oproti AB-1266 Phi TC o něco menší.
Podle paměti měli i HEDDphone větší hudební scénu ve všech rozměrech než CA-1A.

CA-1A mají celkem přirozený témbr, hlasy i hudební nástroje jsou o malinko lépe znějící než u AB-1266 Phi TC.

Rozlišení CA-1A je na svou cenu výborné, rychlost sluchátek také.

Basy a jejich rozsah jsou skvělé, lehce konkurují AB-1266 Phi TC!
Obzvláště u hip-hopu je cítit údernost zvuku. U metalu už basy na můj vkus tak dobré nejsou a zvuk působí lehce mdle.

Výšky jsou naprosto v pohodě, bez sebemenšího náznaku jakékoliv ostrosti.

Fyzické zpracování je tak půl na půl.
Náúšníky z jakési paměťové pěny nejsou zrovna nejpohodlnější a na tváří mohou působit lehce dráždivě.
Rozložení hmotnosti sluchátek je dobré, ale určitě není výborné.
Ikdyž CA-1A váží něco kolem 400 gramů, jsou na hlavě cítit.
Konstrukce sluchátek je bytelná, akorát kožený pásek působí vytahaně, neboť sám od sebe nedrží svůj tvar.

K provozu potřebují CA-1A krabičku TI-1b s toroidními trafy.

Jsou k dispozici dvě verze náúšníků, jedny plně uzavřené a druhé lehce vykrojené ve spodní a v horní části.

Osobně bych dal přednost CA-1A před Final Audio D8000Pro, které stojí jednou tolik.
Jak po zvukové stránce, tak po stránce ergonomie.

Pokud by měl někdo zájem o poslech CA-1A, můžete mně napsat SZ.
Budu je mít k dipozici asi tak do konce roku.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 12. 2022 23:01

Tady je recenze CA-1A v podání Resolva: https://youtu.be/citKCfd3JGc
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 3. 1. 2023 15:31

Tak dnes se moje audio výbava rozrostla o nový DAC/amp iFi micro IDSD signature. Mám za sebou cca hodinu poslechu a zatím absolutní nadšení. Jak se pánům z iFi podařilo do tohoto prcka nacpat tolik energie a muzikálnosti, to je mi záhadou ...

Každopádně na první dobrou si skvěle rozumí s Denon 7200 i se Shure 846, takže na nějakou dobu mám opět vystaráno :-)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 1. 2023 21:26

Mám ho v zozname a je to horúci kandidát, ak kúpim nejaké pazravejsie sluchatka. Vraj ma skôr uhladený zvuk, vieš to potvrdiť, prosím?
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 3. 1. 2023 22:54

Ahoj, ano, zvuk je velmi příjemný, kultivovaný, ale zároveň má spoustu síly a energie. Basy jsou krásně pevné s výborným objemem, středy a vokály příjemné, ženský vokál fantastický (Sharon den Adele apod.). Výšky mají jiskru, ale neřežou, na to jsem hodně citlivý a zde nemám nejmenší problém.

Shure 846 jedu na nejnižší výkon, střední gain už je příliš silný a nepotřebuji používat IEM match, žádný šum nevnímám. Denon D7200 na střední výkon a nedostanu se víš než kolem 30%, víc by mi nejspíš urvalo uši. Nejvyšší výkon tak bude vhodný pouze pro extrémně náročné planary apod.

Absolutně super je vyrovnanost obou výstupů - jak 6,3mm tak i 4,4mm pentacon hrají zcela srovnatelně.

Po prvních několika hodinách maximální spokojenost, na to jak maličký je to kousek hraje neskutečně. Pro mě s ohledem na finanční limit to bude zřejmě endgame, výš už se budu dostávat jen těžko.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka