Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MHOE 15. 4. 2023 15:52

zino333 píše:@MHOE: Preto som sa pýtal na to ako vnímaš zvukovú scénu na A90, lebo podľa mňa je ten zosilovač pomerne technicky fajn, ale zvuk je plochý.

Všechny tranzistoráky, které jsem dosud slyšel, měly v porovnání s plně elektronkovými zesilovači relativně "plochý" zvuk. Pokud však elektronky opomenu, zvuk A90 Discrete mi osobně nijak zvlášť plochý nepřišel. Naopak i v tomto ohledu lepší než původní A90.

zino333 píše:A tam bol zosilovač najdôležitejším segmentom reťazca, ktorý veľmi výrazne menil zvuk od veľmi zlého po fantastický. Som presvedčený, že Susvara sú na tom rovnako.

Přestože mám dlouholetou zkušenost s HE-6 i Susvarami, takto dramatické rozdíly jako popisuješ se mi nikdy zaznamenat nepodařilo, i když s tou důležitostí zesilovače oproti DACu souhlasím. Nemyslím, že je problém v mém sluchu (např. dokážu slyšet a popsat i tak miniaturní rozdíly jako mezi jednotlivými filtry DACů nebo nastaveními HQPlayeru), ale možná spíš v odlišných zvukových prioritách či schopnosti se pro slyšený rozdíl dostatečně nadchnout.

zino333 píše:A medzi DACmi osobne nepočujem veľký rozdieľ ak sme v low cost alebo stredných vodách. Ale už niečo ako TT2 je výrazný posun vpred oproti strednej triede. Tam už je kvalitatívny rozdiel zreteľný. Ale nie obrovský. Ako si sám napísal, prídeš o špetku toho, či onoho... No a otázkou je, nakoľko to je pre niekoho dôležité. Bežný človek to riešiť nemusí a možno to ani nebude počuť.

Popravdě jsem neslyšel nějaký ultra high-end DAC, ale zkušenosti s přístroji typu Metrum Onyx, iFi Pro iDSD Signature nebo teď ten Conductor 3X Grand Tourer mi ukázaly, že by pro mě byla ztráta času a hlavně peněz do toho víc zabředávat. Když to řeknu kacířsky, tak i původní Schiit Modi Multibit v základu splňoval to pro mě potřebné.

V rámci svého dlouhodobého cíle najít vhodné all-in-one zařízení se tedy spíš zaměřuju na zesilovací než převodníkovou sekci.

pavel1756 píše:Ještě bych doplnil, že zesilovač v Conductor 3X GT není totožný se Soloist 3X GT. Druhý jmenovaný disponuje dvěma plně oddělenými zesilovacími obvody (jeden pro pravý kanál a jeden pro levý kanál), zatímco Conductor nikoli. Výsledkem je celkově lepší zvuk ve prospěch Soloistu, zejména pak v oblasti reprodukce hudební scény. Rozdíly prý však nejsou nikterak dramatické. Doporučuji zhlédnout recenzi od Lachlana (Passion for sound) na YouTube. (https://youtu.be/O3OWOf0hJNs)

Díky za upřesnění. :-)

Že rozdíly nejsou nijak dramatické mi přijde samozřejmé. Právě jsem totiž dokončil několikahodinovou srovnávací seanci mezi Onyx + Stratus vs Conductor... a ani mezi nimi ty rozdíly nejsou velké ani náhodou, a to se bavíme o naprosto odlišných topologiích zesilovací i převodníkové části. Stačilo si jen dát ten čas a najít u obou řetězců vhodnou kombinaci nastavení/výstupu tak, aby k sobě zněly co nejvíc podobně... a ty rozdíly jsou fakt spíš kosmetické/preferenční než cokoliv jiného.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 15. 4. 2023 16:35

Převodník v tt2 zatím suveréně přehrál všechny levnější co jsem kdy slyšel hlavně prostorem.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 15. 4. 2023 18:45

MHOE píše:Všechny tranzistoráky, které jsem dosud slyšel, měly v porovnání s plně elektronkovými zesilovači relativně "plochý" zvuk. Pokud však elektronky opomenu, zvuk A90 Discrete mi osobně nijak zvlášť plochý nepřišel. Naopak i v tomto ohledu lepší než původní A90.

Ja doteraz tak trochu banujem, že som v minulosti predal Audio-gd C2. A to fakt "za hubičku". Ten mal lepší priestor ako Lyr 3, ktorý napríklad s Psvane CVT181-MKII nehrá priestor vôbec zle, práve naopak. Výrazne najlepší priestor mal spomedzi mnou vlastnených produktov jednoznačne Hugo TT2. Tá chvála na neho od tunajších majiteľov je úplne na mieste.

MHOE píše:Přestože mám dlouholetou zkušenost s HE-6 i Susvarami, takto dramatické rozdíly jako popisuješ se mi nikdy zaznamenat nepodařilo, i když s tou důležitostí zesilovače oproti DACu souhlasím.

Ja som počul výrazné rozdiely. Pri HE6se V2 hocičo slabšie ako napríklad slúchadlový výstup na mojom Cambridge CXA80 bolo doslova utrpenie a nedalo sa to počúvať. Nie že by to nehralo nahlas, ale tým že to nestíhalo, tak na nižších hlasitostiach to bolo bez priestoru, mdlé, pod dekou, ako veľmi zle a veľmi komprimovaná mp3. A ono to šlo dať aj veľmi nahlas, ale zvuk sa tak kazil až došlo ku clippingu. Nepočúvateľné. Potom napríklad s EF400 celkom fajn. S Lyr 3 super ale na vyšších hlasitostiach vypínala zosík prúdová ochrana. No a s TT2, predné porty nepoužiteľné. Mdlé, bez rozlíšenia, pod dekou, no dosť podpriemer. Zo zadných svoriek úplne iný príbeh. Veľmi fajn. No a s iFi iCan Pro fantázia.

MHOE píše:Popravdě jsem neslyšel nějaký ultra high-end DAC, ale zkušenosti s přístroji typu Metrum Onyx, iFi Pro iDSD Signature nebo teď ten Conductor 3X Grand Tourer mi ukázaly, že by pro mě byla ztráta času a hlavně peněz do toho víc zabředávat. Když to řeknu kacířsky, tak i původní Schiit Modi Multibit v základu splňoval to pro mě potřebné.

V rámci svého dlouhodobého cíle najít vhodné all-in-one zařízení se tedy spíš zaměřuju na zesilovací než převodníkovou sekci.

Ten Burson vyzerá na veľmi dobrú voľbu. Budem mať doma na test Hifiman EF600 keď sa začne jeho predaj. Nepredpokladám, že pre Susvara to bude lepšie ako Burson, ale očakávam a tajne dúfam, že to bude slušný partner pre HE6. Pretože Hifiman tvrdí, že by si mal poradiť aj so Susvara.
Máš ešte doma HE6 alebo si ich predal? Mňa by zaujímalo ako by si ich zhodnotil proti Susvara. Nemusíme debatovať o tom či sú Susvara lepšie, to bez debát. Ale HE6 mali podľa mňa basovú linku najbližšie tomu, čo som počul u Susvara a Abyss 1266. A pri ich cenovke to je veľký kompliment.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Murder_Inc 15. 4. 2023 19:12

Rins: Elaborát určite pomôže pri rozhodovaní a možno aj pomohol. Myslím si, keďže som zvyknutý na zvuk Chordu Huga 2, že ak by som prešiel na R2R DAC, bolo by to podobné s tvojim príbehom pri prvom počutí TT2. Investícia do M Scalera už je jasná, fakt diky :D

Nebudem to ďalej rozmazávať, ale ak by ste chceli počuť R2R DAC a dúfam, že sa nebude hnevať hustakF, má skvelú zostavu (Holo May DAC), skúste napísať SZ a dohodnúť sa s ním. (Pre rovnako vymýšľajúcich ako som ja, ktorí ešte nepočuli poriadny R2R DAC).
DAC: Chord Hugo 2
Headphones: Rosson Rad-O
Cable: AudioQuest Carbon
Murder_Inc
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod weefaa 16. 4. 2023 01:35

Oživím trochu z jiného soudku dobrého vína…

Po dlouhodobém používání originálního měděného ZMF kabelu jsem se rozhodl provést upgrade pro Vérité Closed. Vysloveně jsem neměl zásadní důvod měnit, zvukově jsem byl spokojen, snad jen bych raději delší než 1,5m základní dodávané délky, ale touha rozhodla. Cesta vedla bez váhání do Polska, kde jsem objednal flajkový model Forza Noir Hybrid HPC s 6,3 mm Furutech konektorem.

Vizuální hmotná zpětná vazba je maximálně kladná a vzhledem k velkému očekávání a nárokům z ohlasů, kterými fóra nešetří, jsem vlastně byl na první pohled spokojený, splnilo očekávání. Checked. Musím říci, že poprvé mi ležela nová věc na pracovním stole a nebyla použita okamžitě, ale s odstupem několika dnů. Jednoduše už byl doma, touha naplněna a zároveň nebyl čas. Věnoval jsem se rodině a pracovním povinnostem, ale trochu jsem si přeci jen chtěl ještě oblíbné songy poslechnout a upevnit vnimání. Nic mě netlačí.

Touha je ovšem mrcha, opravdu pěkná „prasátko“ a tak jsem řekl „ANO“. Není to svazek manželský, ale plán pořídit nové lampy pro FELIKS bylo na pořadu dne. Měl jsem částečně jasno, co hledat, ale pořád jsem tomu dával časový odstup. Nakonec jsem objednal rovnou 3 páry k testování a započala doba dodání včetně celního řízení. Stále čekám na 2 páry a „tube saver“, abych mohl plnohodnotně začít. Pokud by někoho zajímalo, jde o tyto zvolené lampy:

• PQ Amperex (1963)
• SQ Philips Holland Heerlen
• Valvo Philips (red label)

To jsem odbočil, jdeme zpět k výměně kabelu. Je to s novým kabelem lepší? Hrají lépe? Nikoliv, hrají jinak, rozdíly jsou slyšitelné, ale pravděpodobně se jedná o pochopitelné rozdíly, které jsou dány materiálem kabelu. Oproti mědi je přídavek stříbra znát a já nečekal, že to bude až tak moc. Vnímání doznalo světlejšího podání, ale zároveň pocitově přibylo více detailu, který nebyl dříve postřehnutelný, nebo nebyl tak vnímám. Podání je vzdušnější, není tolik tažené k nižším pásmům a celkově je projev více prostorový. Bas neutrpěl na hloubce, ale slyším jej více ostrý, ohraničený, více konturovaný, definovaný, ale nějak mi chybí (poměrně dost) hmota.

Závěrem pár slov a konečně obrázek :) Hodnotím po pár dnech a se základními lampami pro stejné nastavení, ale kdybych dal na první dojem? Znovu bych do hybridu nešel a volil čistokrevnou měď v podobě Noir HPC mk2. Tak jednoznačně bych pro mé vnímání hudby hodnotil a rovnou posunul investici cca 7500 Kč do zbytečných. Popisuji aktuální stav, který se samozřejmě může měnit v čase. Vůbec nehodnotím zpracování, je prvotřídní, ale zvukově není pro mé uši tak lahodné, jak chtějí, aby hudba zněla.
Přílohy
Forza Noir Hybrid HPC_2.jpeg
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 16. 4. 2023 15:10

Neuvažoval jsi o tom, že kontaktuješ Matthewa s prosbou o výměnu za "non-Hybrid" verzi? Divil bych se, kdyby ti nevyšel vstříc.

Sám jsem kdysi Forza Noir HPC MkII pořídil pro Sennheiser HD 800 S a byl velmi spokojen. Oproti stock kabelu přidal něco málo objemu na basech a zejména pak zkrotil přebujelé výškové pásmo, kterým jsou osmistovky proslulé. Samozřejmě se nejednalo o rozdíl "den a noc", ale byl to velmi vítaný krok správným směrem.

Moje jediná výtka směřuje k tomu jejich velkému, tlustému a těžkému splitteru, který dodávají právě pro verze Noir a Noir Hybrid. Zbytečně a znatelně zvyšuje váhu sluchátek. Alespoň v případě HD 800 S tomu tak bylo.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 4. 2023 15:11

No a nejde jen o zvyk? Já vnímám zprvu každou změnu spíš negativně, až po několika dnech začnu objevovat to kouzlo.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod weefaa 16. 4. 2023 19:04

Pavle, stále uvažuji, e-mail jsem si již připravil, ale ještě tomu dávám šanci pro případ zvyku, jak píše Martas.
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 4. 2023 23:18

Ale pokud prahneš po hutnějším zvuku, tak rozhodně měď. I ten měděný Noire HPC bude proti stock kabelu posun.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 17. 4. 2023 09:09

MHOE píše:Má se prý jednat o kvalitou neobvykle vyvážené amp/DAC kombo, které navíc dokáže ze Susvar dostat to nejlepší. Burson Conductor 3X Grand Tourer tedy dorazil na test!

Obrázek

První dojmy:
- Celokovová konstrukce rozhodně těší, ergonomie však zcela perfektní není. (O šasi občas škrtající knoflík potenciometru, ne zrovna velká a stabilně působící tlačítka, do ruky až příliš malý remote.)
- Větrák je hlasitější než jsem čekal, točí se nezávisle na teplotě a po jeho manuálním odpojení se přístroj sám vypíná.
- Amp zatím zní nejlíp přes XLR na nízký zisk, DAC při LPSLOW filtru a středním DPLL rovněž na nízký zisk. Nízký zisk je především z pohledu DAC výstupů významně čistší než vysoký zisk.
- Zesilovací část je prý totožná se Soloist 3X GT a vskutku s ní mé Susvary kopou (pomalu) jako LCD-4ky. Užívám si i nebývale expanzivní prostorovost.
- Hlavně však překvapuje převodníková část, neb lepší Sabre implementaci jsem zatím neslyšel. Kombinace s DNA Stratus mě doposud z celého testování Bursonu dostala (včetně údernosti basu) asi úplně nejvíc.

V příštích dnech budu fárat hlavně nad větrákem a nastavením zisku. Zda bych měl ve sluchátkovém zesilovači akceptovat neustále se točící větrák, který (když nemám zapnutou hudbu) na vzdálenost prvních pár metrů slyším. A zda se smířit s tím, že při nízkém zisku zní DAC RCA výstupy sice značně kvalitněji, avšak zároveň mají natolik nižší výkon, že to potenciálně omezuje kompatibilitu s jinými zesilovači.

Conductor 3X Grand Tourer se totiž zatím i mně samotnému jeví jako nevídaně vyrovnané a kvalitní kombo za cenu, která kupodivu vlastně ani není přehnaná. Tím spíš, když ho celosvětově doporučují i k notoricky náročným Susvarám.

Krom řešení hlučnosti větráku, které zvolil pavel1756, mohou dobrodruzi uvažovat i o jednom z následujícího:
1) Provozovat Burson bez horního kovového krytu. (Kryt hlučnost větráku značně zesiluje.)
2) Snížit otáčky větráku skrze regulátor. (Plus ideálně Burson postavit na nějaký stojánek pro lepší pasivní chlazení.)

Pro možnost 2) lze použít Noctua NA-FC1:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

NOTE: Obě možnosti zmíněné výše jsou samozřejmě na vaše vlastní nebezpečí.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 4. 2023 09:45

Divím se, že tohle autoři zesilovače jednoduše nevyřešili pasivním chladičem. To je jako nenapadlo, že audiofilové vyžadují při poslechu ticho, a ne hluk běžícího ventilátoru ? :hm :-\
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 4. 2023 10:23

Použití ventilátoru není primárně chybný řešení. Jako vždy a se vším je ale potřeba udělat to správně. Ventilátory Noctua (primárně řady ULN, ale i některý jejich ventilátory z jiných řad) jsou zcela bezhlučný, když se nastaví na nejnižší otáčky. Právě proto se tyhle ventilátory používají do bezhlučných PC a taky proto se jmenují ULN - Ultra Low Noise. I když je těchhle ventilátorů v PC bedně třeba osm, tak je s nimi PC zcela bezhlučný (tím skutečně myslím bezhlučný, ne že vydává malej hluk, nevydává žádnej hluk), jen je potřeba správně je nastavit a použít ULN adaptéry, aby bylo možný provozovat je na minimální otáčky, pak se s nimi dá dostat i pod 300 otáček a na takovýhle otáčky už nevydávají žádnej hluk a při poslechu je tudíž audiofily vyžadované ticho.
anonymni

Odeslat příspěvekod 111a111 17. 4. 2023 10:34

To je ale celkom také inžinierske fiasko, strčiť ventilátor do audio produktu v tejto cenovej kategórii a ktorý bude mať 99% užívatelov maximálne meter od hlavy.

Sú bežné a nijak predražené SFF / mini-ITX standard skrinky schopné pasívne uchladit 90W CPU. A Burson nedokáže prispôsobiť svoje chassis s ktorým nemusí dodržať žiadny standard.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 17. 4. 2023 11:44

Když jsem v pravěku jako úplný začátečník experimentoval s koncovými stupni pro málo citlivé bedny, zahrával jsem si s myšlenkou výrazně ušetřit a koupit profi zesilovač na doma (ohromný výkon za přijatelné peníze). Jedním z problematických bodů, které takovému řešení bránily, byly právě větráky slyšitelné z místa poslechu, tj. zhruba ze tří metrů (další deal-breaker byl pochopitelně mizerný odstup signálu od šumu). To, že někdo umístí větrák do sluchátkového zesilovače, který míváme, jak píše 111a111, téměř u hlavy, by mě nenapadlo ani v nejhorším hifistickém snu. I kdyby byly jeho otáčky sníženy na nezbytné minimum, nevěřím moc tomu, že by nebyl slyšet vůbec, resp. pokud by opravdu byl dokonale odhlučněn, obávám se, že by s časem používání jeho klidný chod dlouho nevydržel.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 17. 4. 2023 12:24

Aniz bych chtel vetrak jakkoliv obhajovat, snizeni otacek pro me dela Conductor v beznych podminkach neslysitelny a v pripade zastaravani lze vetrak zda se snadno zamenit za novy. (Odpojit a odsroubovat puvodni, zasroubovat a zapojit novy.)

MHOE
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka