zino333 píše:@MHOE: Preto som sa pýtal na to ako vnímaš zvukovú scénu na A90, lebo podľa mňa je ten zosilovač pomerne technicky fajn, ale zvuk je plochý.
Všechny tranzistoráky, které jsem dosud slyšel, měly v porovnání s plně elektronkovými zesilovači relativně "plochý" zvuk. Pokud však elektronky opomenu, zvuk A90 Discrete mi osobně nijak zvlášť plochý nepřišel. Naopak i v tomto ohledu lepší než původní A90.
zino333 píše:A tam bol zosilovač najdôležitejším segmentom reťazca, ktorý veľmi výrazne menil zvuk od veľmi zlého po fantastický. Som presvedčený, že Susvara sú na tom rovnako.
Přestože mám dlouholetou zkušenost s HE-6 i Susvarami, takto dramatické rozdíly jako popisuješ se mi nikdy zaznamenat nepodařilo, i když s tou důležitostí zesilovače oproti DACu souhlasím. Nemyslím, že je problém v mém sluchu (např. dokážu slyšet a popsat i tak miniaturní rozdíly jako mezi jednotlivými filtry DACů nebo nastaveními HQPlayeru), ale možná spíš v odlišných zvukových prioritách či schopnosti se pro slyšený rozdíl dostatečně nadchnout.
zino333 píše:A medzi DACmi osobne nepočujem veľký rozdieľ ak sme v low cost alebo stredných vodách. Ale už niečo ako TT2 je výrazný posun vpred oproti strednej triede. Tam už je kvalitatívny rozdiel zreteľný. Ale nie obrovský. Ako si sám napísal, prídeš o špetku toho, či onoho... No a otázkou je, nakoľko to je pre niekoho dôležité. Bežný človek to riešiť nemusí a možno to ani nebude počuť.
Popravdě jsem neslyšel nějaký ultra high-end DAC, ale zkušenosti s přístroji typu Metrum Onyx, iFi Pro iDSD Signature nebo teď ten Conductor 3X Grand Tourer mi ukázaly, že by pro mě byla ztráta času a hlavně peněz do toho víc zabředávat. Když to řeknu kacířsky, tak i původní Schiit Modi Multibit v základu splňoval to pro mě potřebné.
V rámci svého dlouhodobého cíle najít vhodné all-in-one zařízení se tedy spíš zaměřuju na zesilovací než převodníkovou sekci.
pavel1756 píše:Ještě bych doplnil, že zesilovač v Conductor 3X GT není totožný se Soloist 3X GT. Druhý jmenovaný disponuje dvěma plně oddělenými zesilovacími obvody (jeden pro pravý kanál a jeden pro levý kanál), zatímco Conductor nikoli. Výsledkem je celkově lepší zvuk ve prospěch Soloistu, zejména pak v oblasti reprodukce hudební scény. Rozdíly prý však nejsou nikterak dramatické. Doporučuji zhlédnout recenzi od Lachlana (Passion for sound) na YouTube. (https://youtu.be/O3OWOf0hJNs)
Díky za upřesnění.

Že rozdíly nejsou nijak dramatické mi přijde samozřejmé. Právě jsem totiž dokončil několikahodinovou srovnávací seanci mezi Onyx + Stratus vs Conductor... a ani mezi nimi ty rozdíly nejsou velké ani náhodou, a to se bavíme o naprosto odlišných topologiích zesilovací i převodníkové části. Stačilo si jen dát ten čas a najít u obou řetězců vhodnou kombinaci nastavení/výstupu tak, aby k sobě zněly co nejvíc podobně... a ty rozdíly jsou fakt spíš kosmetické/preferenční než cokoliv jiného.