Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tomina 3. 5. 2023 16:38

Grado GS3000X - to jsem si zase měl co vyzkoušet!
Láska VS poměr cena/výkon?
Jak jsem některým slíbil, tak jsem pro AudioReporter napsal článek o této vlajkové lodi z manufakturní dílny Grado Labs, která už tři generace v Brooklynu vyrábí originální, sebevědomé sluchátka, které pro mě mají duši.

http://bit.ly/gradogs3000x

Jsou lepší než konkurence?
Zamiloval jsem se? Asi jo, ale záleží na úhlu pohledu..

Hudba mě provází celým mým životem. Když potřebuji relax, načerpat energii, na chvilku se zastavit a vnímat, je mým největším parťákem. Nikdy mě totiž nezklame!
Proto je pro mě každá volná minuta poslechu velkým zážitkem a darem.
Grado a jejich originální DNA jsem si zamiloval. Mají totiž duši a člověka baví.
Tedy alespoň mě.
Snad se vám článek bude líbit včetně fotek.
Mockrát děkuji specializované prodejně Audigo.cz za možnost poslechu, půjčení a sepsání dojmů.

3DDEA88B-42DE-48F9-B0AD-77CF6B8F853D.jpeg
tomina
Junior

Odeslat příspěvekod ZdenekJR 4. 5. 2023 08:22

prosím vás, co to znamená "sebevědomá sluchátka"??

-- 4. 5. 2023 09:22 --

prosím vás, co to znamená "sebevědomá sluchátka"??
ZdenekJR
Junior

Odeslat příspěvekod tomina 4. 5. 2023 11:48

[quote="ZdenekJR"]prosím vás, co to znamená "sebevědomá sluchátka"??

-- 4. 5. 2023 09:22 --

Tak to je takový vnitřní, pocitový obrat. Prostě mají koule, šmrnc… :) A nebojí se toho. Ať už je myšlena cena nebo něco dalšího..
tomina
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 4. 5. 2023 13:05

@tomina: Díky za recenzi. Sice nejsem fanouškem dané značky, právě naopak, ale rád jsem si to přečetl. :-)

@ZdenekJR: Osobně si pod tím termínem ve spojení se značkou Grado představuju, že za hodně peněz nabídnou málo muziky. :roll:
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 4. 5. 2023 13:09

pavel1756 píše:@tomina: Díky za recenzi. Sice nejsem fanouškem dané značky, právě naopak, ale rád jsem si to přečetl. :-)

@ZdenekJR: Osobně si pod tím termínem ve spojení se značkou Grado představuju, že za hodně peněz nabídnou málo muziky. :roll:

U těch gs3000 to tak bude. Ovšem rs1x to je jiná. A dají se sehnat i kolem 15tis.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 4. 5. 2023 13:24

Co se zvuku týče, rs1x jsou jedny z mála sluchátek dané značky, která bych se nebál doporučit. Ovšem z hlediska komfortu i celkové konstrukce jsou na stejné předpotopní úrovni jako všechna ostatní Grado.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 4. 5. 2023 14:16

Pavle máš pravdu.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 22. 8. 2023 13:10

Obrázek
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 22. 8. 2023 13:18

Máš je zapůjčené, nebo...? :-)
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 22. 8. 2023 14:05

Žes ve vinotéce nic neřekl ? :hm :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 22. 8. 2023 20:07

Susvaru jsem si koupil jako použitou za dobrou cenu.

Setkání ve vinotéce mně dalo impuls ke koupi, které vůbec nelituji.

Ještě čekám na kabel Forza AudioWorks Noir HPC Mk2, ten tovární katetr není žádná sláva.
To samé platí o továrních náúšnících, vyměnil jsem je za Dekoni Elite Fenestrated Sheepskin.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 22. 8. 2023 20:33

No myslím že si udělal dobře.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 23. 8. 2023 07:48

Pak tedy gratuluju k novému přírůstku a současně doporučuju zbavit se 1266ek. :D

Už se nějakou dobu odhodlávám napsat, řekněme, mé finální hodnocení Abyss AB-1266 Phi TC. Samotnou recenzi neplánuju, protože si to tahle sluchátka nezaslouží. Nejenže je jejich cena naprosto neadekvátní, ony vlastně ani nenáleží k těm nejlepším. Jsou to estrádní sluchátka, která hrají pouze na efekt. Na první poslech mnohé uchvátí (mě nevyjímaje) svým prvotřídním rozlišením a úderným basem. Ale když nahlédnete za oponu, zjistíte, že se tam nachází široké lány nicoty. Taková Potěmkinova vesnice.

Jejich největší slabinou je paradoxně to, co mnozí na nich tolik vychvalují, a sice "rychlost". Pro zjednodušení si představme, že každý zdroj zvuku, ať už perkusní či neperkusní, je složen z tzv. nakmitávacích a dokmitávacích pochodů. 1266ky mimořádně rychle reprodukují nakmitávací část, nástup, po které má ale následovat dokmitávací část, doznění. Ta ale jaksi u těchto sluchátek není téměř přítomna. Výsledkem je ta jejich nesmyslná hudební scéna, která je soustředěna doprava, doleva a na střed. Mezi tím není prakticky nic. Separace působí velmi uměle. Nástroje zcela postrádají tělo, kontury.

Byl jsem úplně zděšen, když jsem s těmito sluchátky například poslouchal čtvrtou větu Brahmsovy Symfonie č. 4 e-moll, Op. 98. Konkrétně střední část, kde se vrací úvodní/hlavní téma tvořené osmi takty, kdy na konci čtvrtého a začátku pátého taktu přichází klimax, makrodynamická špička celého symfonického orchestru. A namísto plného mohutného zvuku se v podání 1266ek dostavil, já ani nevím, jak to slušně popsat, úplný paskvil. Pro představu tato skladba je napsána pro velký symfonický orchestr zahrnující mimo jiné cca 30 houslí, a to už je docela slušná "masa" zvuku. Ale v podání 1266ek jako by to byla sotva třetina. Je zde přítomna pouze ta úvodní/první informace a dál nic. Absence dozvuku má tak za následek velmi pokřivenou sevřenou prezentaci, kdy jako by ty nástroje samy do sebe implodovaly.

Když k tomu připočtu mizernou tonalitu inspirovanou horskou dráhou, myslím, že docela oprávněně si tato sluchátka zaslouží místo v mém žebříčku "Headphones From Hell". :twisted:

-- 23. 8. 2023 09:08 --

Ještě si dovolím citovat dva hudební profesionály, respektive jejich reakci po poslechu 1266ek.

Odborník na klasickou hudbu: "Ale na moderní hudbu to asi není úplně špatný."
Odborník na moderní hudbu: "No to není dobrý."
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 23. 8. 2023 20:39

Na tvrdé žánry typu metal, rock a případně EDM jsou AB-1266 Phi TC výborné.
Na ostatní druhy hudby už tolik ne, klasickou hudbu bych s nimi určitě neposlouchal. To dává celkem logiku.

Kdyby měl někdo zájem o AB-1266 Phi TC se zárukou do září 2025, můžete mně napsat na mail qobuz2023@post.cz.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gy007 24. 8. 2023 09:56

Tak na metal bych je nedoporučil ani trochu. Tam mi ty kopáky u některých alb málem vystřelily mozek z hlavy a celkově moc basů.
gy007
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka