Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rins 24. 8. 2023 12:17

pavel1756: Já bych tak striktní k 1266 nebyl dal bych jim šanci s vhodným železem. Teplejší reproduktorový zesilovač,popř.lampový by asi s 1266 nejednomu posluchači při vhodně zvoleném stylu hudby vykouzlily úsměv na tváři. A ano na klasickou hudbu nejsou vhodná.
Jedno jim upřít nelze, basy, detail a šířka zvukové scény je dechberoucí.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 24. 8. 2023 17:28

Podle mne na tvrdej rock jsou výborný.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 24. 8. 2023 18:29

gy007 píše:Tak na metal bych je nedoporučil ani trochu. Tam mi ty kopáky u některých alb málem vystřelily mozek z hlavy a celkově moc basů.

Na čem jsi AB-1266 Phi TC poslouchal?
Např. Chord Hugo TT2 s M-Scalerem nedokáží z AB-1266 Phi TC dostat plný potenciál sluchátek, to samé platí i o HiFiMAN Susvara.

Rins má pravdu, že elektronkový zesilovač k AB-1266 Phi TC je ideální volba.
Jenže nechce se mně utrácet několik tisíc € za elektronky a zkoušet, jaká kombinace elektronek by byla nejlepší.

AB-1266 Phi TC jsou na klasickou hudbu nevhodná sluchátka, vůbec nereprodukturují reálný zvuk.
Susvara jsou zase na tvrdší hudební žánry jemnější sluchátka, trochu jim chybí agresivita, jakou má AB-1266 Phi TC.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 24. 8. 2023 18:52

Za elektronky nemusíš utrácet tisíc éček. Drahý jsou akorát NOS lampy a to nemusí být vůbec potřeba.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gy007 25. 8. 2023 14:40

hustakF píše:
gy007 píše:Tak na metal bych je nedoporučil ani trochu. Tam mi ty kopáky u některých alb málem vystřelily mozek z hlavy a celkově moc basů.

Na čem jsi AB-1266 Phi TC poslouchal?
Např. Chord Hugo TT2 s M-Scalerem nedokáží z AB-1266 Phi TC dostat plný potenciál sluchátek, to samé platí i o HiFiMAN Susvara.

Krmeno Schiit Mjolnir 2. Vlastně ještě nikdy jsem ten zesilovač nevytočil víc než na cca 25-30% hlasitosti, páč bych přišel o uši ať už šlo o jakákoliv sluchátka.
gy007
Junior

Odeslat příspěvekod lada5 26. 8. 2023 10:47

Tak máš asi někde chybu. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 27. 8. 2023 09:55

hustakF píše:Na čem jsi AB-1266 Phi TC poslouchal?

Plný potenciál, to je velmi ošemetné spojení. Pravdou je, že Susvara kladou výrazně vyšší nároky na výkon sluchátkového zesilovače než většina ostatních sluchátek. Nicméně objektivně, co se výkonu týče, jim pro dosažení úrovně 110db SPL postačuje něco málo přes 500mW. A to téměř s trojnásobnou rezervou (1440mW na 60ohm) uhraje i přední výstup TT2. Nemluvě o zadních XLR (5760mW/60ohm), které mohou Susvary vybudit natolik, že vám to během několika vteřin zničí sluch…

Ne nadarmo se říká, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Ten mýtus o jejich neskutečných nárocích rozšířili zejména uživatelé v předmětném vlákně na headfi. Téměř 1500 stran, kdy snad v průměru na každou z nich připadá alespoň jeden takový příspěvěk. Někdo tam dokonce psal, že teprve 400W zesilovač je optimálně rozehraje. Čistokrevný blábol. Nutno však dodat, že jsem tu sám v minulosti, omámen těmito nesmysly, nejednou k tomuto přilil olej do ohně. A za to se omlouvám.

Na druhou stranu by byla ještě větší chyba jejich vyšší nároky podcenit. Tvrzení, že je obstojně rozehraje i sluchátkový výstup mobilu, je tak ještě větší hovadina, protože na rozdíl od mobilu je ten několika set wattový zesilovač skutečně utáhne.

Realita je vlastně velmi jednoduchá. Susvara mají svoji zvukovou charakteristiku, která je ostatně vlastní všem moderním sluchátkům značky HiFiMAN, a sice velmi detailní, transparentní a vzdušnou prezentaci. Nicméně si to vybralo svoji daň částečným oslabením pocitu „fyzičnosti“ zvuku. Takže pokud budeme uvažovat jako dosažení jejich plného potenciálu eliminaci tohoto nedostatku, potom zesilovač v TT2 skutečně není optimální volbou. Ostatně právě proto jsem k jinak skvělému kombu od Chordu pořídil Burson Soloist 3X Grand Tourer, jenž Susvarám dodává kýženou autoritu. A o hrubém výkonu to není, neboť zadní výstupy TT2 mají na 60 ohmové Susvary ještě větší rezervu než Burson.

Za poslední cca čtyři roky, co jsem se k Susvarám opakovaně vracel a nakonec je koupil, jsem je slyšel na velkém množství sluchátkových zesilovačů, dokonce i na jednom koncovém zesilovači pro repro (Benchmark AHB2). A mohu uzavřít, že čistě co do výkonu postačuje zesilovač se 2W/60ohm, který rozehraje Susvary na optimální hlasitost i s těmi nejtiššími nahrávkami klasické hudby, které mám. Rozdíl v nárocích na zesílení činí u takovéto nahrávky ku běžnému albu moderní hudby cca +20dB, takže pokud neposloucháte klasickou hudbu, bude vám reálně stačit i poloviční výkon. Samozřejmě jinou věcí je potom technická kvalita zvuku daného zesilovače (spolu s výše zmíněným charakterem jeho zvuku). Je tedy potřeba počítat s nemalou investicí do zbytku řetězce. Jinak podle mě nemá smysl Susvary kupovat. To ostatně platí i pro jiné vrcholné modely sluchátek.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 27. 8. 2023 12:16

Ja by som doplnil detaily ako napríklad že tie specifikované výkony zosilovačov sú pre určitú úroveň vstupného signálu (input sensitivity), a tiež výstupná úroveň DACov je pre -0dBFS digitálny signál (peek-to-peek sin). Takže s tabulkovými 500mW pri hudbe 110dB nehrozí, možno nejaký krátky peak sa tomu priblíži, ale pre poškodenie sluchu je dôležité trvanie ako aj úroveň SPL.

Tiež spomínaný 400W AHB2 60 Ohm Susvarám dodá, ak to optimisticky interpolujeme, možno tak 15W.

S 2W @60ohm súhlasím. A90D, má 4W @64Ohm @9.3V input, s 5V input teda hádam tak 2W. A napríklad v nahrávkach s dynamickým rozsahom pre orchester, je možné počúvať velmi tiché pasáže, kde hrá 1-2 nástroje, s plným výkonom.

pavel1756 píše: částečným oslabením pocitu „fyzičnosti“ zvuku.

Ja som teda nepočul 1266, ani LCD-4, ani HE-6, a Susvara je pre mňa v tomto aspekte jednoznačne to najlepšie.

pavel1756 píše: Je tedy potřeba počítat s nemalou investicí do zbytku řetězce. Jinak podle mě nemá smysl Susvary kupovat. To ostatně platí i pro jiné vrcholné modely sluchátek.

Prosím o protipríklad, ako dosiahneš lepší zvuk za rovnakú cenu ako Susvara + nejaké 200$ chifi combo.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gy007 27. 8. 2023 15:52

lada5 píše:

A to jako proč??
gy007
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 27. 8. 2023 17:33

111a111 píše:
pavel1756 píše: částečným oslabením pocitu „fyzičnosti“ zvuku.

Ja som teda nepočul 1266, ani LCD-4, ani HE-6, a Susvara je pre mňa v tomto aspekte jednoznačne to najlepšie.

V přímém srovnání s LCD-4 a LCD-5 mají Susvara opravdu méně fyzické středy. Je to patrné jak u tišších pasáží, tak u makrodynamických špiček symfonického orchestru. Na posledním orchestrálním koncertu, který jsem navštívil, kde se mimo jiné hrála Beethovenova Symfonie č. 3 ES-dur, Op. 55, jsem se na to hodně zaměřoval, a LCD-5ky jsou v tomto (dynamika středového pásma) skutečně realističtější.

111a111 píše:
pavel1756 píše: Je tedy potřeba počítat s nemalou investicí do zbytku řetězce. Jinak podle mě nemá smysl Susvary kupovat. To ostatně platí i pro jiné vrcholné modely sluchátek.

Prosím o protipríklad, ako dosiahneš lepší zvuk za rovnakú cenu ako Susvara + nejaké 200$ chifi combo.

HE1000se + EF600 (dohromady 2.800$) ani ne za poloviční cenu samotných Susvar? :hm
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 27. 8. 2023 19:26

gy007 píše:
lada5 píše:

A to jako proč??

Na to si asi budeš muset odpovědět sám blbá nahrávka přílišná hlasitost něco v řetězci nevím jak by ti to jinak mohlo utrhnout hlavu, metal taky poslouchám a tento problém jsem neměl.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 28. 8. 2023 11:33

Tak zažil som na vlastné uši ako elektrónkový zosilovač zkazil basy Susvar pod úroveň HE1000se, verím že elektrónky majú velký negatívny potenciál. Ale to je cenovo opačný príklad.

Tiež som porovnával HE1000se a Susvara na nejakom malom Aune DAC-AMP, a ak to nejak Susvary penalizovalo, rozhodne to bol zanedbatelný a rádovo menší rozdiel než medzi samotnými HE1000se a Susvara.
Možno ti stále asociácie s cenovkou zatieňujú súčasnú realitu. Aj základný Topping L30II má 2W@64Ohm, perfektne lineárnu impedanciu a tonalitu. Na základe toho a vlastného posluchu na ešte slabšom zdroji vylučujem, že by to mohlo spôsobiť negatívny rozdiel porovnatelný s rozdielom medzi meničmi.

K pozitívnemu rozdielu na HE1000se - EF600 som neskúšal, dokonca nevidím ani žiadne objektívne data, ale ani žiadne tvrdenia, že by to bol tak revolučný produkt, aký by dokázal dorovnat rozdiel medzi HE1000se a Susvara. Takže silno pochybujem, že by ho Hifiman tak zásadne podhodnotil a kanibalizoval si tým Susvara.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gy007 28. 8. 2023 13:34

lada5 píše:Na to si asi budeš muset odpovědět sám blbá nahrávka přílišná hlasitost něco v řetězci nevím jak by ti to jinak mohlo utrhnout hlavu, metal taky poslouchám a tento problém jsem neměl.

Tak třeba slyšíme každej trochu jinak, což se mění i s věkem... U jiných sluchátek takovej problém nebyl.
Kde máš jistotu, že není problém někde u tebe?
gy007
Junior

Odeslat příspěvekod Rins 28. 8. 2023 14:30

Tak já nevím, Abyss Phi 1266 Tc jsem měl víc jak týden půjčené. Že by mi basy utrhly hlavu to určitě ne. Naopak jsem očekával od basů trochu více. Možná to bylo způsobeno mým špatným řetězcem.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 28. 8. 2023 19:07

gy007 píše:
lada5 píše:Na to si asi budeš muset odpovědět sám blbá nahrávka přílišná hlasitost něco v řetězci nevím jak by ti to jinak mohlo utrhnout hlavu, metal taky poslouchám a tento problém jsem neměl.

Tak třeba slyšíme každej trochu jinak, což se mění i s věkem... U jiných sluchátek takovej problém nebyl.
Kde máš jistotu, že není problém někde u tebe?

Asi proto že jsme to poslouchali čtyři.
lada5
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka